Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

סיבה שכיחה לתום חיי מצבר - פריקה עצמית

מתבטא לרוב לראשונה לאחר מספר ימים ללא התנעה, וכשמחמיר לא תעזור גם התנעה בכבלים

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
חנן, אבל מדדתי מתח והיה נמוך, אתה עדין חושב שזה המצבר הלך לי ולא האלטרנטור? כי הרכב מניע בקלות.

אלטרנטור, מטבע פעולתו, צריך מתח עירור תקין כדי לעבוד. לכן, בבדיקת טעינה, צריך שהמצבר יהיה תקין וטעון היטב. אם אני מבין נכון לא ככה עשית את הבדיקה, ולכן התוצאות שלה מוטלות בספק, לעניות דעתי. אני לא יודע לומר בוודאות שהאלטרנטור כן היה תקין.

פורסם

חנן, אני מקווה שאני מבין אותך טוב אבל מה שאתה מנסה להגיד לי זה שאם המצבר מרוקן לגמרי, אז המתח כאשר המנוע פועל יכול להיות נמוך? (9.4V)

בזמן שנהגתי ברכב כאשר האלטרנטור הלך (כניראה) אז אם אני מפעיל וינקר המחוג של הסלד יורד עד הסוף כניראה כי אין כוח.

או שהחלונות חשמל לא עבדו כי גם אין כוח, אבל המנוע פעל כרגיל.

יכול להיות שאותו אחד שבא לתת לי כבלים מהגרר הוא שרף לי את האלטרנטור? כי בזמן שהמנוע היה פועל הוא ניתק את המינוס מהמצבר והמנוע כבה מיד, אחר כך הוא התניע וניסה לנתק את הפלוס שהמנוע פעל, ואז המנוע כבה מיד.

כידוע לי רכבים חדישים לא מסוגלים לפעול ללא מצבר, אז הבחור של הגרר ניתק את המצבר, יכול להיות שזה יצר עומס על האלרטנטור וזאת הסיבה שהוא נשרף?

פורסם

בדיוק, אסור לנתק.

לפני שהגרר הגיע בדקתי מתח היה אם אני לא טועה 10V ולאחר כחצי שעה בא הגרר וניסה להתניע.

לאחר שהוא התניע, אמרתי שאני אלך לבית להביא רב מודד כדי למדוד את המתח, ההוא אומר לי "לא צריך שניה אני בודק", ניתק את המינוס והמנוע כבה, וידעתי שהוא פועל לא נכון ולא מבין כלום, מיד ניגשתי לבית והבאתי רב מודד ושהמנוע היה פועל המתח היה9.4V ומכאן הבנתי שאין טעינה.

עכשיו אחרי שהחליפו אלטרנטור המנוע והכל עובד כמו שצריך אני לא רואה בעיה בינתיים.

בדרך כלל שאלטרנטור לא מוציא טעינה, איזה חלק נדפק? גשר דויודות,מייצב,סלילים?

בהנחה שהאלטרנטור עבד קצת בעומס ביגלל המגבר.

פורסם

שלום לכולם.

היום עשיתי בדיקת מתח ישירות מהמצבר עם עומס ובלי עומס כאשר המנוע פועל והתוצאות הם:

שהמנוע פועל בלי שום צרכן 14.0V

שהמנוע פועל + מזגן+המערכת עם מגבר על עוצמה חזקה+אורות דרך 13.0V

זה לא נמוך מדי? כי יש לי פנסי ערפל ולא ניסתי להפעיל אותם בחשש ליגרום שוב נזק לאלטרנטור, ויש עוד מפשיר אדים ועוד כמה דברים.

השאלה היא אם זה תקין.

כדאי לנסות להפעיל את כל הצרכנים ביחד כדי לבדוק?

מדדתי כאשר המנוע על סל"ד סרק.

עוד שאלה בקשר למערכת המיזוג:

שפירקו את האלטרנטור היה צורך לפרק על הדרך צינור של המזגן לשם גישה, ושהרכיבו את הצינור בחזרה לא החליפו אטמים O-RING שעל הצינור האם יש צורך בכך?

פורסם

סליחה אני מצטער לא שמתי לב.

אני לא יכול להגיע ביכלל לחיבורים מאחורי האלטרנטור כי אין שום גישה לשם.

מדדתי את המתח ישירות מהמצבר.

פורסם

נתחיל מזה שהמצב לא מזהיר ועל סף בעיה היות ובעומס יש מתח טעינה של 13V- לא קריטי אבל גבולי, לטעמי במצברים החדשים (כסף, אבץ וכו') זה לא מספיק וגורם להרס המצבר בטרם עת.

כדי לקבוע היכן הבעיה אתה חייב למדוד (ובזהירות הראויה) את המתח על האלטרנטור בשעת העמסה וזאת בכדי לקבוע האם הבעיה הינה נפילת מתח על מסלול הזרם העיקרי או שהאלטרנטור קורס תחת עומס. הסבירות הגבוהה היא שהבעיה

במוליכים ולא באלטרנטור. חשוב לוודא.

לאחר הבדיקה ניתן להחליט כיצד מטפלים בבעיה.

פורסם

אביב אני שוב חוזר ואומר, המצבר לא חדש הוא בן 4.5 שנים.

האם יש לכך השפעה?

מחר אני ינסה להגיע בדרך כלשהי לאלטרנטור.

פורסם

יכולות להיות לכך (וסביר שיש) השפעות אחרות. לעניין זה ההשפעה זניחה. נפילת המתח בזמן העמסה אומרת או שהאלטרנטור קורס או שמפל המתח על המוליכים גבוה מידיי.

• תוכן חדש...