Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטח צוחק נכון ?!

הרי ברור לך ששמן מנוע גם כן דליק ביותר.

באמת שלא ידעתי ששמן מנוע "דליק ביותר".

הוא מתלקח כמו בנזין מהר או שצריך לחמם אותו הרבה?

מחר אני ינסה להצית מעט שמן מנוע וקשה לי להאמין שהוא ידלק.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה קשה להאמין ?

איך המכוניות ששורפות שמן עוד נוסעות ללא קושי?(הרי אם הוא לא היה דליק ,אז הוא לא היה נישרף ,תחשוב על זה!)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
מדובר על מנוע בנזין 98 אוקטן :-)

האם ייתכן שעובר דלק דרך החלקים הפנימיים של משאבת ההזרקה המונעת על-ידי הקאמשפט (עקב תקלה במשאבה) ומוצא את עצמו בסופו של דבר באגן השמן ?

ניתן לראות משאבה דומה לזו המותקן במנוע 1.6L בקישור המצורף.

http://www.carsinspections.com/gr/technical_presentations/tfsi-camfollower/tom.html

אחרי שראיתי את הקישור, זה באמת נראה יותר הגיוני

שהדליפה היא כתוצאה משבר במשאבה

זה מסביר את הכמות הרצינית שדלפה לאגן השמן

המנוע מקרטע - בגלל אספקה לקויה של דלק למזרקים

עשן לבן - השמן התערבב עם הדלק, המפלס עלה בצורה

רצינית, גל הארכובה יצר ערפל של שמן, הייתה חדירה של שמן+דלק

לבוכונות, וזה יצר עשן לבן

פורסם
למה קשה להאמין ?

איך המכוניות ששורפות שמן עוד נוסעות ללא קושי?(הרי אם הוא לא היה דליק ,אז הוא לא היה נישרף ,תחשוב על זה!)

השמן נשרף בתא השריפה ביגלל שהשמן מתערבב עם הדלק(במיקרה ויש בעיה והמנוע שורף שמן) ואז נוצרת תערובת דליקה, וגם יש חום רב ש"מפרק" את השמן.

"נוסעת ללא קושי" ברור כי נשרף מעט מאוד שמן לא מדובר בכמות גדולה כמו של הדלק.

ובנוסף אתה מוזמן לעשות חיפוש ולגלות שגם מים "נשרפים" מישהו פעם עשה אינפוזיית מים למנוע.

פורסם

חברים לא צריך להגזים.

מים לא נשרפים אלא מתאדים ויוצאים כמות שהם אלא בצורת אדים, ספק אם מתרכבים חלקית לאחד מתוצאי השריפה (אני לא יודע ובבודאות, לדעתי לא).

בכל מקרה מרק הסב את תשובת ליבי לכך ששמן סינטטי דליק הרבה פחות או שכמעט איננו דליק. אני זוכר שראיתי בעבר שמדליקים שמן, והוא היה מאד דליק, אם כי יתכן והוא היה מינרלי. בכל מקרה מרק הבטיח לבצע ניסוי על שמן סינטטי :-)

פורסם

ניסוי הצתת/הדלקת שמן סינטטי

1. שפכתי 250 מ"ל של שמן סינטטי מלא 5W40 של חברת ESSO לתוך כלי קיבול עמיד באש תוך כדי נקיטת אמצעי זהירות (מטף כיבוי אש) וניסתי להצית את השמן בעזרת גפרור בוער שזרקתי לתוך השמן ולשמחתי השמן לא בער.

2. בניסוי הבא טבלתי חתיכת נייר בשמן עד שהנייר היה כולו ספוג בשמן וניסתי להצית את הנייר, להפתעתי לאחר כ-15 שניות הנייר התחיל לבעור כמו לפיד וריח של שמן שרוף הורגש בחלל המטבח (אפשר לייצר לפידים בצורה זו).

לילדים מתחת לגיל 18 אסור לבצע את הניסוי !

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אתה יכול לזרוק עוד 30 גפרורים לחבית דלק, והיא לא תבער.

אני לא זוכר את הסיבה , אבל ככה זה. ניסיתי זאת עם כל מיני נוזלים דליקים וזה לא הוצץ מיידית. הגפרור נכבה לפני שמשהו בער בכלל. לעומת זאת, אם יש אדי דלק בסביבה , הם ניצתים מיד.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• ספונסר פורום
פורסם

חברים התקלה ברכב נפתרה ,

הוחלפה משאבת הלחץ של הדלק שככל הנראה זלג דלק

ממנה אל תוך בית הארכובה מה שגרם לדילול השמן

ועלית המפלס בצורה קיצונית וכמובן עישון כבד כתוצאה מזה

ואפילו לחוסר סחיבה קיצוני ,אני מאמין שחוסר הסחיבה נגרם

מהפרעה לסיבוב של גל הארכובה שהיה קבור בתוך השמן.

לעיניין דליקות השמן ,כמובן ששמן הוא דליק (כמו נס פח השמן)

אך ללא פתיל השמן לא ידלק ,מה שעשה מרק זה בעצם פתיל וזה דולק

כמו נר רגיל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני לא זוכר את הסיבה , אבל ככה זה. ניסיתי זאת עם כל מיני נוזלים דליקים וזה לא הוצץ מיידית. הגפרור נכבה לפני שמשהו בער בכלל. לעומת זאת, אם יש אדי דלק בסביבה , הם ניצתים מיד.

בעקרון לכל נוזל דליק קשה לגרום לבעור תוך כדי זריקת גפרור לתוכו.

מה שבעצם בוער זה לא הנוזל אלא הגז שמתאדה מהנוזל, כל נוזל ותכונותיו.

פורסם

הסיבה היא שלגפרור אין מספיק אנרגית חום בכדי להצית את הנוזל. הנוזל מקרר את הגפרור ומכבה אותו. כמו שהוסבר לרוב אדי החומר נידלקים הרבה לפני הנוזל.

פורסם

לזה בדיוק התכוונתי ששמן לא יבער מיד אלא צריך לחמם אותו ולאחר זמן מה הוא נדלק.

ואם השמן מעורבב עם בנזין אז הוא אמור להידלק מהר יותר.

לSHAY שמן לא "דליק ביותר" הוא דליק אבל קשה להצית אותו.

פורסם
הסיבה היא שלגפרור אין מספיק אנרגית חום בכדי להצית את הנוזל. הנוזל מקרר את הגפרור ומכבה אותו. כמו שהוסבר לרוב אדי החומר נידלקים הרבה לפני הנוזל.

אביב תודה על התזכורת. זכרתי שזה קשור בטמפ' איכשהו (הביקור במכון ויצמן השתלם :wink: ) , אבל לא זכרתי איך בדיוק.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לשאלה המקורית, האם ניתן לזהות בוודאות בעזרת חוש הריח שמן מהול בדלק ביחס של 3.5 ליטר שמן על 1-2 ליטר דלק לאחר שחדר דלק למערכת השימון במנוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום מרק.

מנסיוני בעל מקצוע שמכיר את הריח האפיני יוכל בוודאות די סבירה לקבוע אבחנה על סמך הריח בלבד שקימת חדירה ומהילה של בנזין חי לעוקת השמן ובטח ברמה כפי שציינת - מספיק להריח את נשם המנוע.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...