Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בטוח שיש לך קריירה מצליחה מאוד במכירת קרח לאסקימואים...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כיוון שהרוב הגדול בארץ אינם חרדים (וזה מזל, כי אחרת לא היה לנו צבא, לא הייתה כלכלה, ולא היה מי שישלם מיסים שיהיה אפשר לקחת כדי לחלק לחרדים) -

מסתבר שהרוב הגדול של עם ישראל דווקא לא חושב כמוך וכן מפרשן את המצוות לפי אלו שהוא בוחר לקיים ולא את כולן במכלול אחד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני מצטט מישהו מפורסם שאמר משפט שיכול להתאים לנושא:

"הם שכחו מה זה להיות יהודים".

 

בוא נראה מי יודע מי אמר למי ובאיזה הקשר ?

אני יודע: ביבי נתניהו אמר את זה לרב כדורי בהתייחסו לשמאלנים, כשחשב שהתקשורת לא תשמע את זה. מסתבר שהוא טעה.

אני לא מאמין כמה חשוך אדם יכול להיות שהוא באמת מאמין בדברי הבלע האלה.

בוקר טוב איראן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מסתבר שהרוב הגדול של עם ישראל דווקא לא חושב כמוך וכן מפרשן את המצוות לפי אלו שהוא בוחר לקיים ולא את כולן במכלול אחד.

 

זה לא רק בענין דת ומצוות, גם את חוקי הנהיגה אנשים מפרשנים ובוחרים לקיים באופן סלקטיבי. זה נכון כמעט לכל מסגרת באשר היא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
את חוקי הדת אין לשנות

 

עם כל הכבוד, זה דבר טיפשי להגיד. העולם שבו אנו חיים השתנה, והרבה מהחוקים של הדת כבר לא מתאימים לחיים המודרניים. במקום לשנות קלות את החוקים כדי לעודד אנשים לקיים את מצוות הדת, האורתודוכסים (ורק הם) בוחרים להשאירם כפי שהם.

דוגמא על עצמי: עד לפני מספר חודשים, לא הייתי שומר על העניין של בשר וחלב. אף פעם לא אכלתי את שניהם ביחד, אבל לא הפריע לי לאכול בשר וחלב אחד אחרי השני (לא נראה לי הגיוני לחכות 6 שעות בין בשר וחלב, ושעה בכוון השני). זה נמשך כך עד שגיליתי שאצל הרפורמים אאל"ט המצווה היא שאסור באמת לאכול אותם ביחד, ושבין בשר וחלב צריך לשטוף את הפה, ז"א לשתות משהו. היות וזה כבר נראה לי סביר בהחלט, כך אני נוהג עד היום.

 

זאת דוגמה טובה מאוד לאיך שינוי של המצוות יכול למשוך אנשים חזרה ליהדות. הרי רוב המצוות לא כתובות כלשונן בתנ"ך בכל מקרה, אלא הן פרשנויות. שינוי הפרשנות, תוך שמירת הרעיון הבסיסי, יכול לגרום לך לקיים יותר מצוות משהיית מקיים אחרת. גם אם תגיד שזה מרחיק אנשים מהיהדות "המקורית", הרבה אנשים ש"יושבים על הגדר" יסכימו לקיים את המצוות הללו, והקשר שלהם ליהדות יתחזק. לדעתי זו חלופה טובה בהרבה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

והפרשנות הזאת כלכך אינטרסנטית שזה מדהים.

כשזה נוח אז מותר לעשות וכשזה לא נוח אסור לעשות.

ואם על הדרך, אפשר לדחוף משהו בין-לבין, ככה שאפשר לגבות כסף על אישורו - מה טוב (ע"ע "סלולרי כשר" ועוד).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני יודע: ביבי נתניהו אמר את זה לרב כדורי בהתייחסו לשמאלנים, כשחשב שהתקשורת לא תשמע את זה. מסתבר שהוא טעה.

 

הכי מצחיק הוא שביבי שומר מצוות בדיוק כמוני...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אלו הם חוקי הדת היהודית אין לאף אחד סמכות לשנות אותם על מנת להתגמש.

 

 

היחידים שלא משנים את חוקי הדת הם הקראים שממלאים את חוקי התורה שנתנה כביכול למשה בהר סיני כלשונה ולא מקבלים שום פרשנות מאוחרת. כל שאר הזרמים ביהדות המציאו את ההלכה שהיא פרשנות לחוקי הדת ושינוי שלהם לכל מיני צרכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תלוי איך אתה מגדיר "נואף".

לפי ההלכה או לפי קלינטון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נסבית

יו סיי טומטו

איי סיי טומייטו

אירית


×
×
  • תוכן חדש...