Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב, אולי לחבר שלך זה לא מפריע (יש כאלו) אבל אני מכירה כמה אנשים שלא היו מסכימים לזה והם צימחוני אידיאולוגיה גם כן.

רציתי להציג דוגמא לדו-קיום ואת סתם מתחכמת והופכת את זה למשהו רע, הנקודה כאן זה לא הצמחוניות, הנקודה היא שזה היה חמץ ואנחנו מצידינו התחשבנו, לצורך העניין אולי הוא יכל גם לרצות לחמם פיתה, מה זה משנה.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רציתי להציג דוגמא לדו-קיום ואת סתם מתחכמת והופכת את זה למשהו רע, הנקודה כאן זה לא הצמחוניות, הנקודה היא שזה היה חמץ ואנחנו מצידינו התחשבנו, לצורך העניין אולי הוא יכל גם לרצות לחמם פיתה, מה זה משנה.

יודע מה?

אני מנסה להסביר לך שאמנם את העניין עם החמץ עשיתם בסדר גמור, אבל את הדבר השני יכלתם לעשות טוב יותר, כמו לדוגמה פשוט להביא 2 מנגלים כמו שאנחנו עושים כשיש לנו שומרי כשרות בעל האשים שלנו, כדי שאף אחד לא יצטרך לחכות לאוכל שלו.

אבל אם אתה לא מוכן לקבל ביקורת בונה, זה כבר משהו אחר.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
פעם הדלקת מנגל? :-) קשה להדליק אחד אז 2 זה כבר בלאגן.

עכשיו ברצינות, אם לא היה לו שום בעיה עם זה, אז אין צורך.

למען האמת הדלקתי הרבה מנגלים בחיי, וזה ממש לא בעיה כמו שאתה מציג את זה - פשוט צריך לפתח שיטה...

אני לא מדברת עליו ספציפית אלא על העיקרון בדבר, אם לא מפריע לחבר שלך - שיבושם לו וזכותו והכל אחלה בחלה ושמח. ניסיתי להציג לך את זה מנקודת מבט קצת שונה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
פעם הדלקת מנגל? :-) קשה להדליק אחד אז 2 זה כבר בלאגן.

תדליק באחד ערימת גחלים וכשהם יתפסו שפוך חצי למנגל השני.

בקשר לאופטימיות תראה מה קורה איפה שבאים בגישה חיובית. אתה מסתכל פה בשרשור ומופתע מהתגובות אבל שוכח שהתגובות באו בכלל הכפיה והאיסור החוקי. מעניין איך היית מגיב אם היו מעבירקים חוק שאסור להגיע לחופי הים עם כיפה שחורה פרט לחופים שמוכרזים לדתיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה אופטימי מידי, רק תקרא את ההודעות למעלה ותבין לבד.

הוא לא אופטימי מידי.

כמו שכתבתי בהודעה קודמת, אני לא זוכר שאי-פעם היה קיים חוק שמחייב לצום ביום כיפור - עובדה שמרבית הציבור צם, ומי שלא עושה את זה בביתו.

אני לא זוכר שהיה חוק שמחייב להדליק נרות בחנוכה - ועדיין מרבית הציבור כן מדליק נרות.

אני לא זוכר חוק שמחייב להדליק מדורות בל"ג בעומר, להתחפש בפורים, לאכול גבינות בשבועות, לשבת בסוכה בסוכות או לעשות על האש ביום העצמאות - ועדיין מרבית הציבור כן עושה את כל הדברים הללו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בבקשה, הנה הצדיקים שצמים בכיפור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131087&highlight=%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8

חלק ממגיבי השירשור הנוכחי הודו שהם לא צמים.

שאר הדוגמאות שהבאת, אלו דברים "כיפיים" אז עושים אותם, משהו שקצת מצריך הקרבה לא מיושם.

לפי דעתי, כרגע מי שלא שומר כשרות עדיין לא ישמור ומי ששומר כשרות ישמור בכל מקרה, לא משנה החוק, הדאגה היחידה שלי רק לדורות ההמשך.

פורסם

לא זכור לי שאמרתי שכולם צמים ביום-כיפור. יש מי שצם ויש מי שלא.

מי שצם או לא צם עושה זאת מבחירתו האישית וכך צריך להיות.

לא זכור לי שאנשים התחילו לרוץ עם סנדוויצ'ים ברחובות העיר.

אבל תהיה בטוח שאם יהיה חוק שיאסור אכילה ביום כיפור - אנשים בהחלט יעשו את זה. דווקא.

ככה צריך להיות גם לגבי אי-אכילת חמץ בפסח.

אם אתה חושב שחוק של איסור חמץ באמת יהיה מה שימנע חמץ - אתה תמים ונאיבי.

במשך שנים, בלי שיהיה חוק איסור מכירת חמץ, אנשים לא היו משתוללים עם חמץ וכל אחד היה עושה את זה בפרטיותו.

השנה, בגלל הבאז הגדול וההתבטאויות המפוצצות בתקשורת של ח"כים חרדים - זה גרר הרבה אנשים שלא אכלו חמץ בשנים קודמות, כן לאכול חמץ.

מסיבה אחת של דווקא. להראות לחרדים שבין אם הם רוצים או לא, הבחירה היא שלנו ולא שלהם וכל אחד יאכל מה שהוא רוצה.

פורסם

אלו שלא מסתובבים עם סנדוויץ' בחוץ בכיפור כנראה ממבוכה לא מהתחשבות.

אי אפשר להכריח אדם לצום כי זה כבר פגיעה בפרטיות.

חוק החמץ אוסר הצגה בפומבי למטרת מכירה בחנויות, כאדם פרטי תעשה מה שבא לך.

פורסם

אין חוק שאוסר הצגת מזון ביום כיפור ועובדה שרוב האנשים לא מציגים אותו בפומבי.

וזה ממש לא ממבוכה - זה מהתחשבות. אם זה היה ממבוכה הם לא היו מדברים על זה בריש גלי.

גם להכריח אדם לא לאכול חמץ - ואיסור מכירתו בהחלט גורם לאיסור על אדם לאכול אותו - זו פגיעה בפרטיות.

חוק החמץ אוסר הצגה של חמץ בפומבי בלי קשר למטרת מכירתו או לא.

בשביל למכור חמץ, מן הסתם צריך להציג אותו בחנות.

מה שקבע בית המשפט זה שכל עוד לא מדובר על חלון הראווה, זה לא מוגדר כפומבי.

פורסם

אין איסור אכילה יש איסור הצגה בפומבי, מי שימכור בלי להציג, לא יקבל קנס, הפקחים מחפשים מי הציג, מי שרוצה חמץ יודע איפה להשיג.

לצורך העניין אם קטין יושב בבית ומעשן סיגריה או שותה אלכוהול הוא לא יקבל קנס, אבל זה שמכר לו אותו יקבל את הקנס אם יתפס.

בארה"ב לדוגמא, יש איסור שתיית אלכוהול בפומבי, מותר לשתות בבארים או בבית, מה דעתך על זה? זו פגיעה בפרטיות.

ד"א בלי שום קשר, זה שבא בית משפט ומשנה חוק ככה זו היא פגיעה בדמוקרטיה, רוצים לבטל?! אין בעיה תעשו את זה דרך בית המחוקקים, הבעיה היא שכנראה אין רוב, עושים את זה דרך ה"אליטה".

פורסם

איך אפשר בדיוק למכור בלי להציג?

הצגה של לחם, בפינת הלחם, בחנות - אינה הצגה בפרהסיא.

החוק אוסר מכירה של אלכוהול לאנשים מתחת לגיל 18. לא צריכת אלכוהול של אנשים מתחת לגיל 18.

לגבי צריכת אלכוהול ברחוב, הוא לא בכל ארה"ב. לדעתי הוא רק בקליפורניה.

ובכל מקרה - מדובר על צריכה בפומבי, ותראה איזה פלא - מותר להגיש אותו במסעדות, בארים ולמכור אותו בחנויות. איזה פלא, אה?

חשבתי שזה בדיוק כמו החמץ בארץ בפסח. אבל מסתבר שלא.. אי הצגת חמץ אומרת שגם אסור למכור אותו בחנויות, מסעדות וכו'.

בית המשפט לא פגע בדמוקרטיה. בית המשפט לא ביטל את החוק.

חוק הפסח, שהוא החוק היחיד שמתייחס לנושא החמץ בפסח, מתייחס אך ורק להצגתו בפרהסיא במהלך החג.

אין בו שום איזכור לגבי מכירתו של החמץ.

ופסיקת בית המשפט הייתה בתביעה של המדינה (פרקליטות מחוז ירושלים במקרה הזה) נגד 3 בעלי מסעדות שהגישו חמץ לסועדים במהלך פסח 2007.

הפסיקה קבעה שהמכירה של החמץ המדובר ללקוחות איננו הצגתו בפרהסיא של החמץ, ולפיכך לא עובר על החוק.

אם רוצים לאסור מכירה כללית - צריך להעביר חוק חדש שכזה.

ובמידה ויהיה חוק שכזה, תהיה מחאה גדולה מאוד מצד ציבור חילוני ענק, בלי קשר אם הוא אוכל חמץ או לא אוכל חמץ בפסח.

פורסם

איציק אתה נלחם פה בקרב שהוא מכור מראש, אני מציע לך לוותר על המלחמה הזו.

אנשים פה כנראה מתכחשים לשורשים שלהם.

אני מצטט מישהו מפורסם שאמר משפט שיכול להתאים לנושא:

"הם שכחו מה זה להיות יהודים".

בוא נראה מי יודע מי אמר למי ובאיזה הקשר ?

פורסם

חברה, אני שמח לבשר שפסח עבר!! זהו, הגיע הזמן לגנוז את השרשור ותשמרו אנרגיות לזה של פסח הבא או לפעם הבאה שח"כ חרדי יפלוט משהו לא במקום. :lol:

פורסם
אנשים פה כנראה מתכחשים לשורשים שלהם.

הקרב האבוד פה הוא מול אנשים שחושבים שני דברים. (1) שהם יודעים מה השורשים שלי ו-(2) שאין לי זכות להתכחש ולאמץ את מה שאני רוצה.

גם הציונים הראשונים התכחשו לשורשים שלהם והיו רבים שטענו נגדם שהם מתכחשים לשורשים. אז טענו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...