Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק

תקרא את השורה האחרונה בתגובה של falou מעלי.

אתה כאן בעיקר בזכותם, בזכות זה שהם "פרקו עול".

להזכירך, לא מעט דתיים התנגדו לקירוב קץ הגלות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הזמן מזכירים פה את הדתיים, מה הקשר לדתיים?! זה נוגע לכל יהודי שעדיין מאמין בדת שלו ואיכפת לו .

ודיסקובר אתה לא מצליח להבין את מה שאני מנסה להסביר לך, שיש הבדל בין חוקים שנוגעים לפרט לבין חוקים שנוגעים לכלל בציבור.

פורסם

איציק, מי שלא מבין זה אתה.

לכל יהודי שעדיין מאמין בדת שלו ואיכפת לו החוקים ממילא לא נוגעים כי הוא לא צריך אותם ולגבי כל השאר החוקים רק יגרמו לעשות דווקא ולחנך את ילדיהם שיש כפיה דתית שצריך להילחם בה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דוגמא אמיתית: ביום חמישי האחרון עשינו "על האש", היה חבר צמחוני שלא שומר על כשרות, אתה חושב שקיפחנו אותו?! עשינו את כל הבשר, ואז נתנו לו לשים את ה"טבעול" שלו על המנגל בסוף, אכלנו ביחד, כמובן שמתחשבים, אבל האוירה הכללית צריכה להישמר.

ואם המצב היה הפוך?

החבר הצמחוני לא היה רוצה לגעת במנגל אחרי שהבשר נגע בו,

הייתם נותנים לו להניח את הטבעול שלו ראשון ואז מנקים את המנגל עם בצל בשבילכם ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא, היינו מביאים רשת אחרת, כי כדי להכשיר אותו מבחינה הלכתית בצל לא מספיק.

שי, כל החוקים הללו שמובססים על דת, לאו דווקא של החמץ, באים לתת אופי יהודי למדינה, זה דבר הכרחי.

פורסם

אז פה הדת והאידיאולוגייה מתנגשים, בגלל שאם הייתה רק רשת אחת - מישהו היה נדפק.

ואני בתור צמחוני לא הייתי מסכים בחיים לאכול על רשת שבישלו עליה בשר.

אתה גם כל הזמן חוזר על עצמך - "יהדות זה דבר חיוני, דבר הכרחי" וכו'...

אם רוב העם היה מאמין בזה - לא היו צריכים לחוקק חוקים בשביל זה.

די, תשתחרר. שים לב לעולם סביבך. הדת לא מעניינת את רוב האנשים, גם בארץ, וגם בעולם.

רוצה להיות דתי? לך תהיה דתי. למה להציק לכולם לגבי זה? אנחנו נקבל את "העונש שלנו" כשנמות במילא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
שי, כל החוקים הללו שמובססים על דת, לאו דווקא של החמץ, באים לתת אופי יהודי למדינה, זה דבר הכרחי.

לא הכרחי.

עובדה, מיליוני יהודים חיים בעולם במדינות שאין להם חוקים כאלו והם לא פחות יהודים ממי שחי בישראל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קונדסון, אתה זה אתה, הוא חבר שלנו אם היתה בעיה היינו עושים את המקסימום שירגיש נוח, כל מה שביקש קיבל, קשה לקבל את זה?!

רוב העם היהודי בעל זיקה ליהדות!

אם לא יהיו פה חוקים, יש פה אוכלוסיה ערבית, אחוז מסויים מהעליה הרוסית שאינו יהודי, עובדים/שוהים זרים, אתאיסטים, ערב-רב, כופרים שיעשו לנו בלאגן רציני וישנו את פני המדינה כך שלא ישאר בה זיקה יהודית.

- אני בתור יהודי לא צריך להסתובב בארץ כמו בארצות הברית לחפש חנויות מיוחדות שהם KOSHER.

- אני בתור יהודי בארץ לא צריך להסתובב בחנויות בפסח ולחפש חנויות מיוחדות שכשרות לפסח.

- אני בתור יהודי בארץ ישראל צריך רבנות שתגיד לי אם הנישואים שלי מתקבלים כדת משה וישראל.

- אני בתור יהודי בארץ ישראל צריך לדעת כמובן מאליו שיום השבת הוא יום מנוחה ולא יום עבודה.

אז לכם לא איכפת, אתם אתאיסטים אנשי העולם הגדול, הדעות שלכם לא מיישרות קו עם העם היהודי, אנחנו 0.13% מהעולם, זו החלקה שלנו ובה אנחנו מיישמים את מה שאנחנו מאמינים בו, גם זה יותר מידי בשבילכם?

פורסם

רוב העם היהודי בעל זיקה ליהדות. מי בדיוק קובע איפה הזיקה מתחילה?

יש אנשים שמבחינתם ברגע שנולדו לאמא יהודיה הם יהודים ולא צריך יותר מזה.

יש כאלה שגם עושים ברית מילה, בר מצווה, מתחתנים ברבנות וכו' - וזה מספיק להם.

יש מי שגם חוגגים את החגים לפי ראות עיניהם - וזה מספיק להם.

יש את מי שמקיימים את המצוות שהם רוצים לקיים, בין אם זה אוכל כשר, אי עירבוב בשר וחלב, שמירת שבת וכו'.

ויש את מי שמקיים את כל המצוות לפי מצוות הרב המקובל בעדה שלו.

כל אחד מקבל את היהדות בצורה אחרת ומבצע אותה לפי רצונותיו.

ואני בתור יהודי לא צריך שיגבילו אותי מבחינה חוקית על מה לאכול בפסח.

ואני בתור יהודי לא צריך שהרבנות תקבע לי עם מי אני כן יכול להתחתן ועם מי לא.

ואני בתור יהודי רוצה לעבוד בשבת או לנסוע בשבת או כל דבר אחר שעולה במוחי בלי שאיזה בחור זקן בשמלה יגיד לי שאני לא יהודי.

כמו שאמרתי כבר, אתה מוזמן ליישם מה שאתה מאמין בו ומה שאתה לא מאמין בו. אתה מוזמן ליישם כל דבר שעולה על נפשך.

אבל באיזו זכות אתה מגביל אותי מליישם את מה שאני מאמין בו?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אז לכם לא איכפת, אתם אתאיסטים אנשי העולם הגדול, הדעות שלכם לא מיישרות קו עם העם היהודי, אנחנו 0.13% מהעולם, זו החלקה שלנו ובה אנחנו מיישמים את מה שאנחנו מאמינים בו, גם זה יותר מידי בשבילכם?

לא זו לא החלקה שלך יותר מהיא שלי. אני נולדתי פה, הבת שלי נולדה פה ואני אחיה היכן שנולדתי כפי שאני רוצה.

גם בקרב "העם היהודי" אין יישור קו. יש הרבה מאוד שונות.

לגבי "רב העם היהודי" במהלך ההיסטוריה רב היהודים התבוללו. תעשה את החשבון ותראה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תכלס - אם לא היו מתבוללים - היינו כולנו עירקים...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

החלקה הזאת נקראת "ישראל" והיא ניתנה לעם היהודי אלו הם חוקיו לטוב ולרע, עצם העובדה שהחוקים נחקקו בצורה דמוקרטית הופכת אותם ללגיטימיים גם מבחינה מדינית.

איזה חשבון אתה רוצה שאני אעשה? שאני אשווה כמות אוכלוסין היום ובבית ראשון? העיקרון הוא שהעם הזה שרד אלפי שנים בזכות מנהגיו.

אלו הם חוקי הדת היהודית אין לאף אחד סמכות לשנות אותם על מנת להתגמש.

דיסקובר בוא נגיד שהזיקה מתחילה ברגע שלא יוצאים נגדה ומנסים להכשיל אותה, אתה חי בארץ ישראל זו היא חוקיה.

הכינוי "זקן בשמלה" ממש לא תורם לדיון כמו שכבר נאמר מוקדם יותר ורק מוריד רמה, חבל שכך.

יוליה, זה נכון, הולכים לפי האמא כמו שידוע, היו מצבים שהתגיירו גם.

פורסם

איציק, אתה מבלבל בין חוקי המדינה, אותם יש למלא כלשונם או לשנות בהחלטת רוב, לבין חוקי הדת.

חוקי הדת זה דבר נחמד ומעניין, אבל אין כל חובה משפטית או מוסרית לקיימם, אלא אם זה משום מה עושה לך טוב.

פורסם

לא עושה רק לי טוב, לכל עם ישראל וקיומו.

לא התבלבלתי- את חוקי הדת אין לשנות, זו היתה תגובה לדיסקובר שהחליט שאפשר את הדת לעשות "תוכנית לפי בקשתך".

חוקי מדינה אפשר לשנות בצורה דמוקרטית.

פורסם

אם זה היה עושה לכל עם ישראל טוב - כל עם ישראל היה עושה אותם.

אבל המציאות מוכיחה אחרת.

נכון ?

• תוכן חדש...