Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

CF במיטבו.

מה עכשיו אתם באים ללמד אותי מה זה ESP ומה חשיבותו?

או שאולי פשוט תקראו מה שרשמתי?

אני מבין את החשיבות של המערכת, וגם הסטנדרט החדש, שמחייב שלכל רכב משנת 08 יהיה מערכת הזו.

אני רק אומר, שזה מערכת שבגללה אני לא אפסול את הרכב. ומהשנה הזו, אני גם לא יצטרך לעשות את זה.

גם גלגל רזרווי היה חובה וחשוב, היום עם הטכנולוגיות של הצמיגים סיכוי שתשתמשו בו אפסי.

גםESP ,מערכת טובה וחשובה, אבל רכבים של היום בטוחים היום, יציבים יותר. הסיכוי שאני יצטרך את עזרה של

לא גדול.

אני לא מגיע למצבים שאני מחליק, ואני גם יוצא לעקיפות כמו שצריך. ויש לי ניסיון יותר 12 שנים.

תנסו להבין את הנקודה שלי, ולא להוציא מילים מהמשפט.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות הענייניות - רואים שבפורום יושבים אנשים מביני עניין.

החלטתי לא ללכת על הטויוטה קורולה גם בגלל הגיר (שלי אישית לא הפריע, אך לאישתי כן) והבטיחות.

ראינו היום את הפוקוס המחודשת וביקשנו לעשות בה נסיעת מבחן.

על הדרך נכנסנו גם לסוכנות של הונדה והתרשמנו מאוד מהונדה סיוויק (גדם LS שעולה 130 אלף ש"ח), אותה אני גם יכול לקחת בליסינג בתוספת תשלום של 500 ש"ח לחודש.

מה לדעתכם עדיף - פוקוס הבסיסית או הונדה סיוויק בתוספת 500 ש"ח לחודש (נטו) ?

נ.ב. אין לי אפשרות לקחת פוקוס 2.0 ליטר שעולה כמו הונדה סיוויק.

פורסם

על פניו נשמע שווה, אבל אשמח אם תפרט מה כוללת ההונדה מבחינת בטיחות פסיבית

ומבחינת אבזור באופן כללי. האם ישנם הבדלים משמעותיים בינה לבין הפוקוס?

פורסם

שמתם לב שכל התלונות שלכם על הגיר של טויוטה ,הוא בגלל שהוא לא אובד טוב כמו אוטומט?

אולי תבינו סוף סוף שזה לא גיר אוטומט?

לא נראה לכם איך ומתי הוא מעביר הילוכים, תעבירו ידני. זה גיר ידני לכל דבר. תשתמשו בו כידני. יש אופציה (לא מוצלחת)

של העברה במצב אוטומטי,אבל אף אחד לא מחייב שתעבדו עם אוטומט.

לגבי בטיחות של קורולה. נכון שיבואן הוריד את הכריות ואת הESP

אבל זה לא סוף האולם. הרכב עדיין בטיחותי בהתנגשות חזיתית וצד. (לנהג ולנוסע לפחות) זה שהורידו וילון, או כריות מאחורה

לא ממש מוריד מהבטיחות. כנ"ל לגבי ESP . טוב שיש אותו, ואף פעם לא יודעים מתי נצטרך, אבל לנהג מיומן

המערכת הזו מיותרת. אז לא כולם נהגים מיומנים, אז איך הסתדרתם עד עכשיו?

בקיצור, זה לא משהו שיפסול את הרכב.

לגבי פוקוס.

אין ממש חסרונות לרכב הזה. השוק הרע שהיה בפורד כבר נעלם מזמן עם האסקורטים ומונדאוים דור ראשון שני.

פורד מיצרים רכבים איכותיים, מאובזרים, וממש כיף לנהיגה (מנועים חזקים)

אני היתי בוחר בפוקוס מסיבה קצת יותר אינדיווידואלית .היא פשוט יותר יפה.

אם הגיר הרובוטי של הקורולה הוא לא אוטומטי, אז שיפסיקו לנסות ולשווק אותו כמו הדור הבא של התיבות האוטומטיות. אני לא אומר שתיבה רובוטית לא יכולה להיות הדור הבא של התיבות האוטומטיות, אני רק טוען שעבור מי שמחפש את חווית ה"אוטומט" הקורולה הרבוטית פשוט לא יכולה לתת פיתרון.

CF במיטבו.

מה עכשיו אתם באים ללמד אותי מה זה ESP ומה חשיבותו?

או שאולי פשוט תקראו מה שרשמתי?

אני מבין את החשיבות של המערכת, וגם הסטנדרט החדש, שמחייב שלכל רכב משנת 08 יהיה מערכת הזו.

אני רק אומר, שזה מערכת שבגללה אני לא אפסול את הרכב. ומהשנה הזו, אני גם לא יצטרך לעשות את זה.

גם גלגל רזרווי היה חובה וחשוב, היום עם הטכנולוגיות של הצמיגים סיכוי שתשתמשו בו אפסי.

גםESP ,מערכת טובה וחשובה, אבל רכבים של היום בטוחים היום, יציבים יותר. הסיכוי שאני יצטרך את עזרה של

לא גדול.

אני לא מגיע למצבים שאני מחליק, ואני גם יוצא לעקיפות כמו שצריך. ויש לי ניסיון יותר 12 שנים.

תנסו להבין את הנקודה שלי, ולא להוציא מילים מהמשפט.

לי יש רישיון נהיגה קצת יותר מ-14 שנה כולל מאות ק"מ בנהיגה מאתגרת על כלי רכב מאתגרים. עברתי מספר קורסים והדרכות נהיגה ואני יכול בשקט למצב את עצמי כנהג מיומן מאוד.

זה עדיין לא הופך את מערכת ה-ESP למיותרת בעיני. תאר לך מצב לא צפוי בכביש רטוב (ילד קופץ לכביש, סתם נהג שסטה בחריפות מהנתיב שלו) שבגללו אתה נדרש לתימרון חריף וחמיקה מהמכשול. תאמין לי שבמצב כזה אתה צריך ESP כי למרות שתהיה נהג מיומן מאוד, ה-ESP יעשה את זה טוב יותר ממך!

נראה לי שיש אנשים שהשינאה לטויוטה העבירה אותם על דעתם.

הקורולה החדשה אוטו מצויין, למעט הגיר הרובוטי.

פבל, אם אתה מרוצה מהגיר הרובוטי, אתה רק תרוויח ממנו צריכת דלק עדיפה. כיוון שלדעתי הקורולה עדיפה ומודרנית יותר מהפוקוס, לך על הקורולה.

צריכת הדלק העדיפה של הקורולה הרובוטית היא אגדה שמפומפמת ע"י נציגי המכירות. ניצן אביבי ממגזין "אוטו" בדק את זה מול קורולה דור קודם אוטומטית לגמרי וצריכת הדלק היתה דומה עד זהה, שום יתרון לתיבה הרובוטית של טויוטה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

"תאר לך מצב לא צפוי בכביש רטוב (ילד קופץ לכביש, סתם נהג שסטה בחריפות מהנתיב שלו) שבגללו אתה נדרש לתימרון חריף וחמיקה מהמכשול."

למה אתה חושב שרשתמי את הוותק שלי?

קפצו לי לכביש, התחמקתי מהבורות בכביש, ומה לא. זה קורה מאוד נדיר, ועד היום הסתדרתי בלי המערכת.

Omnia mea mecum porto

פורסם

צריכת הדלק העדיפה של הקורולה הרובוטית היא אגדה שמפומפמת ע"י נציגי המכירות. ניצן אביבי ממגזין "אוטו" בדק את זה מול קורולה דור קודם אוטומטית לגמרי וצריכת הדלק היתה דומה עד זהה, שום יתרון לתיבה הרובוטית של טויוטה.

צריכת הדלק של הקורולה החדשה (ששוקלת כ 10% יותר מהישנה) עדיפה. זה בדוק.

בכל מקרה, צריכת הדלק של הקורולה עדיפה על כל פוקסואוטומטי.

פורסם
"תאר לך מצב לא צפוי בכביש רטוב (ילד קופץ לכביש, סתם נהג שסטה בחריפות מהנתיב שלו) שבגללו אתה נדרש לתימרון חריף וחמיקה מהמכשול."

קפצו לי לכביש, התחמקתי מהבורות בכביש, ומה לא. זה קורה מאוד נדיר, ועד היום הסתדרתי בלי המערכת.

תאר לך שמטאור נופל לך על הכביש במהירות 150 קמ"ש, ובדיוק ילד מחליט לעבור את הכביש, והגמל של השכן רץ לכיוונך.

מה תעשה ולאן תלך שייקה ? אה ?

טיפ קטן: נסיעה ב 10קמ"ש פחות מקטין את הסיכוי לתאונה יותר מכל ESP UPS ASR ABS וכו' ביחד.

פורסם

תאר לך שמטאור נופל לך על הכביש במהירות 150 קמ"ש, ובדיוק ילד מחליט לעבור את הכביש, והגמל של השכן רץ לכיוונך.

מה תעשה ולאן תלך שייקה ? אה ?

טיפ קטן: נסיעה ב 10קמ"ש פחות מקטין את הסיכוי לתאונה יותר מכל ESP UPS ASR ABS וכו' ביחד.

אני לא יודע איך להסביר לכם שהיהירות שלכם היא פשוט אשליה.

מערכת ESP היא מערכת הבטיחות חשובה ביותר וחבל שאתם מקלים בה ראש בגלל ה"ניסיון" שלכם.

ניסיון עשיר אמור דווקא לחזק אצלכם את הגישה שיש מערכות אלקטרוניות חשובות מאוד, בטח שמדובר במערכת בטיחות אקטיבית כמו ESP.

רבים וטובים מכם עם ניסיון נהיגה עשיר בהרבה מבינים ומכירים בחשיבותה של מערכת ESP וזה כולל מהנדסי בטיחות בכל העולם, אבל אתם עדיין חושבים שה"ניסיון" שלכם הופך את ה-ESP למיותרת, מדהים!

צריכת הדלק של הקורולה החדשה (ששוקלת כ 10% יותר מהישנה) עדיפה. זה בדוק.

בכל מקרה, צריכת הדלק של הקורולה עדיפה על כל פוקסואוטומטי.

בדוק?

ע"י מי?

אתה בדקת?

אני מסביר לך שהנושא נבדק בצורה די מקצועית ע"י מגזין "אוטו" וזו לדעתי הבדיקה הרצינית ביותר שנעשתה בארץ, אשמח לדעת איך בדקת את זה...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בדוק?

ע"י מי?

אתה בדקת?

אני מסביר לך שהנושא נבדק בצורה די מקצועית ע"י מגזין "אוטו" וזו לדעתי הבדיקה הרצינית ביותר שנעשתה בארץ, אשמח לדעת איך בדקת את זה...

כו, אני בדקתי בנסיעה רגועה כמו רוב נהגי המדינה, לא ב"נסיעת מבחן" דורשנית של "אוטו", שאינה מייצגת נסיעה רגילה.

פורסם
קודם כל תודה לכולם על התגובות הענייניות - רואים שבפורום יושבים אנשים מביני עניין.

החלטתי לא ללכת על הטויוטה קורולה גם בגלל הגיר (שלי אישית לא הפריע, אך לאישתי כן) והבטיחות.

ראינו היום את הפוקוס המחודשת וביקשנו לעשות בה נסיעת מבחן.

על הדרך נכנסנו גם לסוכנות של הונדה והתרשמנו מאוד מהונדה סיוויק (גדם LS שעולה 130 אלף ש"ח), אותה אני גם יכול לקחת בליסינג בתוספת תשלום של 500 ש"ח לחודש.

מה לדעתכם עדיף - פוקוס הבסיסית או הונדה סיוויק בתוספת 500 ש"ח לחודש (נטו) ?

נ.ב. אין לי אפשרות לקחת פוקוס 2.0 ליטר שעולה כמו הונדה סיוויק.

הסיויק זכתה רק ב4 כוכבי בטיחות, ואאל"ט אני לא חושב שהיא מגיעה עם ESP.

אני גם ממש לא אהבתי את העיצוב הפנימי שלה.

אם אתה כבר עושה קפיצה לקבוצה 3 - את הג'טה או את המג'נטיס בדקת?

פורסם
כו, אני בדקתי בנסיעה רגועה כמו רוב נהגי המדינה, לא ב"נסיעת מבחן" דורשנית של "אוטו", שאינה מייצגת נסיעה רגילה.

מאיפה אתה יודע שהבדיקה של "אוטו" היתה בנהיגה דורשנית? היא לא.

אשמח אם תפרט איך ערכת את הבדיקה.

לאיזה צריכת דלק הגעת עם הקורולה החדשה והקודמת?

כמה ק"מ כללה הבדיקה?

האם עשית את אותו מסלול באותם תנאים עם שתי המכוניות?

פורסם

זה לא מדהים, זה טבעי.

יש אנשים שעושים מה שאומרים להם, יש אנשים שסומכים על הידע והניסיון שלהם.

ועוד פעם, אני רוצה שברכב שלי יהיה VSA , אבל אני לא יקנה רכב אחר בגלל שברכב שאני כן רוצה, אין VSA

בוא רגע נעזוב את ESP

הרושם שאני מקבל בתרידים של אחד VS שני, שתמיד מוצאים סיבה לפסול את הרכב על סיבה לא חשובה, או לא קריטית.

אולי בשביל מישהו זה חשוב, אבל צריך גם לא להגזים.

לדוגמה:

סיוויק תמיד יפסיד בגלל המחיר. כאלו שהמחיר עושה את הרכב פחות טוב.

מגאן תמיד ינצח בגלל ש ב2002 קיבלה 5 כוכבים. ואף אחד לא יבדוק, מה הבדל ממש בין 5 של מגאן, ל4 של רכב אחר.

פג'ו תמיד יפסיד ,כי אנשים עדיין חיים עם הסתיגמות של אמינות צרפטוית.

קורולה, תפסיד בגלל חוסר ב2 כריות אוויר. כאלו שזה ממש רכב אחר עכשיו. ואסור להתקרב.

Omnia mea mecum porto

פורסם

בעניין מערכת ESP:

בניגוד לרוב המערכות ברכב (כולל ABS לצורך העניין), הנהג הכי מיומן והכי טוב לא יכול להגיע לקרסוליה של המערכת באמצעות שליטה בגז\ברקס\הגה - שלא לדבר על הנהג הישראלי שעיקר הנהיגה שלו מתרכזת סביב שינה\חלומות בהקיץ\כל דבר אחר שלא קשור לנהיגה, אז אל תחלמו אפילו למדוד אותו במצבי קיצון של איבוד שליטה על הרכב או החלקה חלקית של הרכב (היגוי יתר או תת היגוי).

הייחוד של המערכת הזו מתרכז סביב העובדה שהיא מסוגלת לבצע פעולות נקודתיות בזמן אמת על כל גלגל בנפרד, דבר שאנחנו כנהגים לא מסוגלים לבצע ויהי מה.

כיום אנחנו צריכים לעודד רכישה של מערכות כאלה ולא רק בגלל שאנחנו חושבים שאנחנו נהגים מעולים (או שלא) אלא בגלל שמסביבנו ישנם עוד טריליון אידיוטים שאוחזים בהגה ואין להם מושג אין להשתלט על רכב מחליק או רכב שאיבד שליטה מכל סיבה אחרת. מאחר ואנחנו נוהגים על אותה הדרך (וגם אם אנחנו נוהגים על 20 קמ"ש ואין סיכוי שאנחנו נגרום לפגיעה במישהו) עדיף שגם למטומטם החולק עימנו את הדרך תהיה מערכת כזו, שמה הוא יתנגש חלילה בנו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...