Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רדיו דיסק ברכב מסוג 3550MP, עם רמקולים מסוג פיוניר 350W.

הבעיה היא שלא מרגישים\שומעים את הבאסים, כשאני מגביר את הבאסים דרך ההגדרות אז זה חורק ולא נשמע יפה בכלל,

אבל הבעיה היא שיש לי אופצייה ברדיו דיסק להפעיל רק את הרמקולים שבצד שמאל או בצד ימין, כשאני מפעיל אותה ומעביר את כל הווליום לצד ימין, או לצד שמאל, אז הבאסים מורגשים מאוד ונשמעים מצויין. הבעיה היא שכשאני מחזיר את הווליום לכל ה4 רמקולים אז הבאסים נעלמים.

יש למישהו אולי פתרון?

תודה רבה מראש.

פורסם
יש לי רדיו דיסק ברכב מסוג 3550MP, עם רמקולים מסוג פיוניר 350W.

הבעיה היא שלא מרגישים\שומעים את הבאסים, כשאני מגביר את הבאסים דרך ההגדרות אז זה חורק ולא נשמע יפה בכלל,

אבל הבעיה היא שיש לי אופצייה ברדיו דיסק להפעיל רק את הרמקולים שבצד שמאל או בצד ימין, כשאני מפעיל אותה ומעביר את כל הווליום לצד ימין, או לצד שמאל, אז הבאסים מורגשים מאוד ונשמעים מצויין. הבעיה היא שכשאני מחזיר את הווליום לכל ה4 רמקולים אז הבאסים נעלמים.

יש למישהו אולי פתרון?

תודה רבה מראש.

נשמע כמו בעית פאזות

תבדוק שכל הפלוסים והמינוסים נכונים

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

כשאני חושב על זה, זה אפשרי שיש בלבול בין הכבלים.

לפני הרדיו דיסק, היה ברכב רדיו טייפ מיושן, שאותו הרכיב טכנאי, הכבלים של הרכב לא מותאמים בצבעים לצבעים של הרדיו דיסק\רדיו טייפ, מה שעשיתי זה ניתקתי חיבור חיבור מהרדיו טייפ וחיברתי לרדיו דיסק על פי הצבעים שהיו מחוברים לרדיו טייפ (הצבעים תואמים לצבעים שברדיו דיסק אחד לאחד).

ושמתי לב שהיה חיבור אחד שהיה הפוך, אחד מהחיבורים של הרמקולים, ז"א חוט עם פס שחור התחבר לחוט בלי פס שחור וכנ"ל לגבי החוט השני, הנקודה היא שהאשרתי את זה ככה כי אמרתי לעצמי אם הטכנאי עשה ככה אז כנראה שזה אמור להיות ככה, כי שוב, הצבעים שבאים בחוטים של הרכב לא מתאימים בצבעים, יש אפילו חיבור אחד ש2 החיבורים שלו (פלוס ומינוס) לשניהם יש פס שחור.

הנקודה היא, האם הגיוני שתיהיה לי בעיה כזאת רק בגלל שיש רמקול אחד שמחובר הפוך בפלוס ובמינוס?

כי כשאני מעביר את הווליום לצד שמאל - יש באסים חזקים, וכשאני מעביר את הווליום לצד ימין, יש את אותה עוצמת הבאסים.

ועל הדרך, יש למישהו מושג איפה אני יכול להשיג מידע על הכבלים של הרכב? מה כל כבל אומר במערכת השמע? ולאן מתחבר? מדובר בפיאט טמפרה שנת 92, 1400 ידנית.

פורסם

תהפוך את הפאזות רק בצד אחד של החיבורים ותראה אם יש שינוי.

ולגבי תרשים חשמלי, חפש בפורום טכני משתמש בשם "רפי לין" ובקש ממנו. הבן אדם הוא אוטוריטה בכל מה שקשור בפיאט.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

על קצה המזלג:

כששני רמקולים עובדים בו זמנית , בכל פעם שיש "מכת באס" , שניהם דוחפים אויר (הרי סאונד זו תנועת אויר = גלי קול).

כאשר הפאזות מחוברות בסדר , בעת הבאס 2 הרמקולים בו זמנית דוחפים אויר ואתה מרגיש את הבאס כמו שצריך (גלי הקול משני הרמקולים מתחברים ונותנים אפקט של צליל גבוה ובאס רועם).

אם הפאזות של הרמקולים הפוכות , בעת הבאס רמקול אחד דוחף אויר ,והשני מושך אויר (לעניין דחיפה/משיכה , הבט על תנועת הממברנה פנימה והחוצה), זהו מצב של "התאבכות גלים הורסת" , במונח המקצועי. יותר בפשטות, גל קול אחד מבטל את הגל קול השני , ולכן אתה לא מרגיש באס (במצב אידאלי, בדיוק באותה תדירות ותנאים אידאליים , כששני גלי קול זהים מבטלים אחד את השני , אתה בעצם לא שומע כלום , אבל העולם שלנו אינו אידאלי....).

סדר את הפאזות של הרמקולים , והכל יחזור למצב תקין.

אתה יכול לשים שיר עשיר בבאסים ולראות את תנועת הממברנות , זה יכול לתת לך אינדיקציה טובה לחיבור.

יש לי סיכום נחמד של העניין באיזה ספר , אך אין לי סורק. אנסה להעביר את זה לכאן איכשהו.

עריכה: ההסבר מצורף , נלקח מתוך הספר Fundamentals of Physics

ללא שם.JPG

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יש לשער שמתקין הרדיו התקין חוטים משלו הן להזנת הרדיו והן אל הרמקולים השונים כך שאיני יכול לדעת כל חוט שבמכוניתך מהוא. אשלח לך, מאוחר יותר, גם את שרטוט הכנת החוטים המקורית של פיאט להתקנת רדיו עם 2 רמקולים קדמיים ואולי המתקין השתמש בחוטים אלו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

זה בסדר, את צמת החוטים שהוא הרכיב לנו שם אני ואבי פירקנו, וחיברנו לחוטי האם של הרכב.

האם יתכן מצב כזה שבו חוט בעל פס שחור הוא החיבור החיובי(+) והחוט הנקי, ללא הפס השחור הוא השלישי(-)? או שזה תמיד השלישי (החוט עם הפס השחור) והחוט הנקי הוא החיובי?

עריכה:

הרגע בדקתי בחוברת של הרדיו דיסק, ואכן החוט בעל הפס השחור הוא החוט השלילי והחוט ללא הפס הוא החיובי

האם יתכן שברכב עצמו זה הפוך? מחכה לתרשים. =]

ואשאל שוב:

האם יתכן, שבגלל רמקול אחד שלא מחובר כראוי (פלוס למינוס, מינוס לפלוס), יקרוס הבאס בכל מערכת הרמקולים?

פורסם

כן, אז 2 אלמנטים מנגנים בפאזות שונות החלף פאזה באחד הרמקולים (אפשר בחיבור ברמקול עצמו) ותרגיש בהבדל.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

הבנתי, תודה רבה.

פשוט פעם ראשונה אני שומע על מצב שבו בגלל רמקול אחד שלא מחובר כראוי (פלוס למינוס, מינוס לפלוס כנאמר), "נדפקים" גם שלושת הרמקולים האחרים שכן מחוברים כראוי.

אז למדנו משהו חדש :)

תודה.

פורסם

לגבי הפאזות אין פה נוסחא קבועה. הכוונה היא שכיוון נכון מבחינה אקוסטית של הפאזות יכול בהחלט להיות הפוך מכיוון נכון של הפאזות החשמליות . לכן , אל תנסה לבדוק בסכמות מה צריך להיות החיבור , פשוט תתחיל להפוך ולשנות כל פעם פאזה אחרת עד שתגיע לתוצאה המיטבית. כמו כן יכול להיות מקרים שבהם השוני בהחלפת פאזה יכול להיות זניח ויש מקרים שהוא משמעותי..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הבנתי, אבל מה הסיבה לכך שכשאני מעביר את כל הווליום ל2 הרמקולים השמאליים אז פתאום מופיעים הבאסים בצורה יפה וחדה, כנ"ל לגבי העברת הווליום ל2 הרמקולים הימניים?

פורסם

קראת בכלל את התשובה שלי, או שסתם לא הבנת אותה ואתה מתבייש לשאול? :shock::shock::shock:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כן הבנתי, עכשיו כשקראתי שוב, הבנתי למה זה מייוחס לעבודה טובה ב2 צדדים ובעבודה לא טובה בכולם יחד.

כששני רמקולים עובדים בו זמנית, אחד דוחף אוויר והשני שואב, מה שוגרם פעולה בשם "התאבכות גלים הורסת", מה שגורם להרס הצליל. לכן אני לא שומע את הבאסים, אז כנראה כשמדובר ברמקול אחד ליד השני - הפעולה המתבצעת, כשמדובר ברמקול אחד מכל כיוון (אחד קדימה ואחד אחורה) זה לא אפקטיבי, הבנתי נכון? :x

• תוכן חדש...