Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מגבר חדש של רוקפורד(דגם ישן פאנ'צ)עכשיו יש לו גיין,וכפתור של LOW,HI,FULL אני רוצה להתקין עליו טוויטרים של סופרימו.(כמובן שאני יכוון אותו ל HI)

השאלה שלי איך אני חותך את הטוויטר כמו שאני רוצה? כאילו אין לי כפתור(וסט)של תדרים.

יש לי בו רק כפתור(וסט)של באס בוסט.

אבל זה קשור לחיתוכים של התדרים הגבוהים?

תודה

פורסם

אתה שם על HI ואות כפתור חיתוך הוא זה שחותך מילמטה

סביר להניח שאם זה טויטרים אז תיאלך לכוון אותו הכי גבוהה שאפשר , תיסתכל מה התדרים שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

חבל לי לפתוח שירשור חדש אבל יש לי שאלה מה עדיף?

יש לי JL 300\4 לגשר אותו למידים של אייליט ולהוסיף את המגבר השני רק לטוויטרים(סופרימו)או להוריד את הגישור ופשוט לעשות ביי אמפינג רק עם המגבר של הJL? תודה.

פורסם

אני לא חושב ששווה להגביר טוויטר עם 150W זה פשוט בזבוז, אני מגביר MT22 עם 25W והם עובדים מדהים, חבל סתם לבזבז יציאה חזקה, אם כבר תקנה מגבר קטן לטוויטרים כמו שהיה פה פעם של ג'נסיס.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אבל אם היציאה מיותר אז למה לא להישתמש בה

הכל אופן בשביל ביאמפינג אתה צריך בנדפאס למידים, האם יש את האפשרות הזו במגבר/HU ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עכשיו קראתי את הת'רד הקודם שלך, שרפת כבר סט ע"י כייון לא נכון וגם העמסתה על הסט בעזרת עוצמה.

שוב אני אומר 150W לטוויטר? בלי כיוון מדוויק ונכון הוא שוב ישרף לך, חבל,

דני

פורסם

רואי,

במגבר הזה הקרוס הוא קרוס עם חיתוכים קבועים - HPF 120 הרץ

LPF 80 הרץ

או FULL ריינג'.

אתה יכול לשים לפני הסופרימו שלך קבלים (מורל בדרך כלל משתמשים בקבלים של BENNIC אם כי אפשר כל קבל אחר ובסדרת הסופרימו אני יודע שהם גם משתמשים במנדורף שהם הרבה יותר יקרים) בערך של 4.7 מיליפאראד - זה יחסום אותם ב2.2 קילוהרץ פחות או יותר (הסופרימו הם 6 אוהם - זה משנה את נקודת החיתוך - לפי מה שאני יודע 4.7 אמור להיות 2.8 קילוהרץ ב4 אוהם).

הם ישמעו יפה מאוד בתדר הזה ואם מסוגלים לקבל בתדר הזה בחיתוך של 6 DB עד ה120 RMS - תיקח בחשבון שמדובר על אות נקייה.

בגלל שהמגבר שרכשת הוא 40 RMS לערוץ ובתכלס אומרים שהוא מגיע כמעט עד ה80 RMS לערוץ ב14.4 וולט הוא אמור לנגן היטב עם הסופרימו בחיתוך שכזה.

תיקח בחשבון שאם אתה חותך נמוך יותר, סביבות ה1800 הרץ (סופרימו מסוגל לרדת לפי הטווח שלו עד 1400 הרץ - לא מומלץ!) אז אתה כבר צריך לרדת מה 80 RMS.

מה גם שלדעתי המגבר הזה יעיף אותם על גיין סגור.

punch 160 a2 - תקרא עליו קצת ביקורות...

בעקרון אם בנית על קרוס של המגבר עצמו הרי שזה לא הסיפור כאן, אתה צריך להשתמש בקרוס של הHU או בקרוס חיצוני או בקבל לפני הטוויטר.

נ.ב - ברוב מגברי ה2 ערוצים הקרוס גם ככה לא מתאים לחיתוך של טוויטרים, מעטים הם המגברים שמגיעים עם כפתור מכפלה ב10 לתחום תדר החיתוך של הקרוס.

היה לי אחד כזה ועד היום אני פשוט לא מאמין שמכרתי אותו - זה היה האינפיניטי קאפא 52a

פשוט אבידה של מגבר, כ"כ אהבתי את התוצאה שהיתה יוצאת ממנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השאלה היא האם יספיק לאילייט 75RMS?

כי את השני ערוצים האחרים אני רוצה לחבר לטוויטרים כאילו שאני יקבל 75 לטוויטרים. המגבר הוא 4 ערוצים של 75.

פורסם

רואי , אני לא מבין דבר אחד , למה לקחת טוויטר כ"כ טוב ולשדך לו מגבר כזה . כשאתה רוצה מגבר לטוויטרים , אתה חייב מגבר באיכות גבוהה מאוד . העוצמה לא חשובה אבל האיכות כן . ועם כול הכבוד הרוקפורד לא מתאימים לטוויטר הזה

כמו כן תוודא היטב מה גרם לבעיה עם הטוויטר הקודם שלך , לפני שתעשה את אותה בעיה עם הסופרימו , שאני מבין שהוא הרבה יותר יקר

בברכה יהודה

פורסם

יש לי שאלה:

נגיד אני קונה קומפוננט ואת הרמקולים מחבר בבי-אמפינג למגבר מסויים.

את הטויטרים כמו שנאמר פה צריך לחבר למגבר ממש איכותי, אז אפשרי לחבר את הטויטרים לקרוס ולאן לחבר אותם?

דוגמא:

יש לי מגבר 4 ערוצים, אני מחבר אליו 2 רמקולים בבי-אמפינג+סאב בגישור.

את הטויטרים אני מחבר דרך הקרוס, לאן לחבר? לקנות מגבר 2 ערוצים או שלחבר ל-HU נגיד?

מה הכי טוב ומה האפשרות השנייה?

תודה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

בעיקרון יש כמה סוגים של בי אמפינג-אקטיבי ללא קרוס או פאסיבי עם קרוס

כל הקטע של הBA הוא זה שכל אלמנט יושב על ערוץ הגברה משלו

כדי לחבר קומפ'+סאב בBA אתה צריך 3 זוגות של ערוצים.

או שתקנה מגבר מונו לסאב ואז תשתמש ב4 ערוצים לקומפ' אבל עדיין אתה צריך HU שתומך קרוס פנימי

ויש את האופציה להשתמש בערוץ של הרמקולים לטוויטרים אבל זה שוב תלוי עם יש לך HU עם אופציות מתקדמות.

דני

פורסם
השאלה היא האם יספיק לאילייט 75RMS?

כי את השני ערוצים האחרים אני רוצה לחבר לטוויטרים כאילו שאני יקבל 75 לטוויטרים. המגבר הוא 4 ערוצים של 75.

מוזר שאתה שואל את השאלה הזאת אחרי שישבת ברכב שלי ושמעת איך סט אילייט מנגן אצלי כאשר

מידבאסים מקבלים 37 RMS

מידים מקבלים גם כן 37 RMS

והטוויטרים מקבלים 20 RMS

זה לא קשור ל75 RMS האלה כמו שזה קשור לאיך המגבר שלך יגיב למידבאסים.

לגבי הרוקפורד הוא מגבר איכותי, הוא לא מגבר היי אנד אבל הוא יעשה עבודה טובה על הפיקולו, לדעתי הוא יכול להיות חזק מידי אפילו ואתה לא צריך לפתוח עליו את הגיין בנדיבות בטח שלא לפני שאתה חותך אותם בוודאות על 1.8 קילוהרץ דרגה שניה או 2 קילוהרץ דרגה ראשונה, הייתי נזהר לרדת יותר נמוך מזה משתי סיבות, האחת היא שאתה עלול לטגן אותם והשניה היא שהם עלולים להשמע קצת לא צלולים בתחום ה1.6 ומטה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...