Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום מסרתי ראש של דייהו סופר רייסר לשיפוף כללי. החרט ביצע ניקוי בחומר, מילוי, השחזת שסתומים ושלייף, יישור.

לפני שהחרט גמר את השיפוץ, אמר לי שאביא לו גומיות שסתומים של ראש 1.6 קמשפאט אחד.

בדקתי ברשיון הרכב, כתוב נפח המנוע 1498. על הראש כתוב 1.6. לאחר שסיימתי את ההרכבה צילינדר מס' 1 לא תפקד, נשמעו תיקתיקים חזקים מהשסתומים (הידרוליים). מיד כיבתי את המנוע והתחלתי לבדוק קומפרסיה שעמדה על 150 PSI.

חוץ ממס' 1 שעמד על 100 PSI. לפני הפירוק הנעתי אותו לא הייתה בעייה מלבד תיקתוקים וכמות גדולה של מים בשמן.

לאחר הנעה נוספת ועבודה במקום של כ-20 דקות, נעלמו הרעשים המנוע עובד כמו שעון.

האם ייתכן שמישהו לפני עשה קומבינה , הרכיב ראש של נפח 1.6 ?. או שגם ראש של 1.6 מתאים לנפח 1.5 ?.

אגב במוסך ברחובות לא התביישו לבקש לבעל האוטו 4000 ש"ח לפני מע"מ עבור השיפוץ + החלפת מייסב בגלגל קידמי.

דוד.

תמונה001.jpg

פ. הראש.JPG

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא בטוח שהמספר 1.6 שכתוב על הראש מציין את נפחו, כי ראש המנוע לא כלול בהגדרת נפח המנוע, ולכן גם אם הראש הוא של אסקונה 1.6 מה זה משנה? המנוע עובד תקין, לא?

לגבי התיקתוקים, זה לא נדיר שיקח זמן עד שהשמן מצליח למלות מרים הידראולי, עם מעבריו הצרים ולוקח לעתים פרק זמן יותר ארוך עד שתיקתוקי מרימים נפסקים בדגמי אופל/דייהו.

מוסך אחר תמחר 4000 ש"ח לתיקון הנ"ל, אך לא סיפרת לנו כמה אתה לקחת על העבודה הזו.

פורסם

אגב,בעיה דומה כזו הייתה ידועה בדייהו רייסר ששם הוראות היצרן היו לשמן 20/50 אך אז השסתומים היו מרעישים במיוחד .

מעבר לשמן חצי סינטטי היה פותר לחלוטין את הבעיה.

בנוסף על זה לחברה שלי יש דייהו שעברה שיפוץ ראש לפני כחודשיים ולאחר שיפוץ הראש שהשסתומים תיקתקו למשך שעה ויותר והפסיקו רק לאחר שכל המעברים מולאו בשמן כפי שדניאל כתב כבר לפניי, זה לא נדיר ודי מוכר.

under construction..

פורסם

שלום.

לדעתי יש כאן מעט בילבול.

בה דייהו סופר רייסר הולך מנוע בעל שתי גלי-זיזים ושמו בישראל 100 כ"ס.

הראש שבתמונה הוא של מנוע רייסר מודל ישן רגיל.

נפח המנוע ברייסר הוא 1500 סמ"ק.

לתשומת לבך הבעיה העיקרית בראשים האלה היא מה שניקרא הסתיידות עורקים :shock:. בעברית פשוטה תעלות השמן {או מעברי השמן בראש } נוטים להסתם מבוצה ולנקות אותם לא תמיד קל!!! הראש חייב ביזמן השיפוץ לעבור נקיון יסודי בתעלות השמן בראש וצריך סבלנות רבה. בנוסף עוד "מחלה ידועה היא שרשת המסנן הראשי באגן השמן נוטה גם להיסתם ובהרבה מקרים צריך לפרק את אגן השמן {קרטר} ולנקות את צינור היניקה. יתכן מאוד שהרכב יחזור אם גל- זיזים הרוס שחוק וגמור.

לתשומת לבך מיסתובבים בשוק גלי זיזים חדשים לגמרי שזוית הפיקות שונה ואם הרכבתה גל-זיזים חדש מהסוג הזה הוא יטריף אותך כי המנוע יזייף וישגע אותך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דניאל, החרט שהוא מומחה יותר ממני בראשים, אמר שהמספר 1.6 שכתוב על הראש מציין את נפחו.

"תביא לי גומיות של נפח 1.6" אמר. מה צריך לקחת גם על העבודה ?. :-P:-P

בני, הרכב מודל 97 על הרכב כתוב דייהו סופר רייסר. נכון, הולך מנוע בעל שתי גלי-זיזים, כך גם אמר לי החרט.

לא הבנתי איך על הרכב כתוב סופר רייסר, ברשיון מופיע נפח 1.5.על הראש 1.6 . לא החלפתי גל זיזים.( להזכירך המנוע עבד יפה לפני הפירוק, ובא אלי בנסיעה. )

הראש עבר בזמן השיפוץ נקיון יסודי בתעלות השמן . כמו כן החלפתי טיימינג כולל מותחן. למרות שעשה טיימינג +משאבת מים לפני חודש, הבחור הראה לי קבלה.

green monster, השמן שהכנסתי בתמונה.

דוד.

תמונה000.jpg

פורסם

היי דוד,

הרכב הינו בעל מרימים הידראולים לכן המלצתי לעבור לשמן בעל צמיגות נמוכה יותר 10W40 ולא 20W50 (היסטוריה) ואפילו הייתי יורד ל-5W40 ובודק האם התקצר זמן התקתוקים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכונאי רכב כללי, בשונה ממכונאי שעובד רק על רכב מסוג אחד. לא יודע את כל הפרטים על כל הרכבים באותו הרגע.

דבר שהוא גם לא הכרחי. לא, לא ידעתי שיש גם סופר רייסר עם מנוע גל-זיזים בודד בדיוק כמו לרייסר. העיקר הוא לכשיגיע

לתיקון סופר רייסר עם גל זיזים אחד או שניים נדע לטפל בו.

מה דעתך על המס' 1.6 שכתוב על הראש ?.

דוד.

פורסם

גם הסופר רייסר עם גל פיקות כפול הוא בנפח של 1.5 ליטר, אז איזה גומיות שסתומים בדיוק נתת לחרט (של איזה רכב)?

וכן, אתה יכול לספר כי דרשת על העבודה שלך קצת יותר מחצי מאשר המוסך ברחובות.

פורסם

נתתי לחרט 8 גומיות שהיו בסט. כתוב בחשבונית מס' פריט BG 96181217S סט שלייף דייהו רייסר המחיר 120 ש"ח לפני מע"מ.

בקשר למחיר אתה טוב בניחושים.:-P

דוד.

פורסם

שלום.

היום פרקנו במוסך ראש של רייסר ובדקתי את הנושא של 1.6 .

לא יודע למה אבל על הראש מובלט 1.6 וללא כול צל של ספק נפח המנוע הוא 1500 סמ"ק.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...