Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה בדיקה? - סובארו GL 87

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

האם שווה לי לעשות בדיקה לסובארו שנת 87 שהקילומטרז' שלה נושק ל-295000 למרות שהאוטו מטופל היטב (ראיתי קבלות של טיפולים לא קטנים שנעשו ממש לאחרונה) השאלה הגדולה מה הסיכוי שהבדיקה תראה תוצאות של מצב סביר למעט הכסתחי"ם כמובן? בכל אופן שווי הרכב 6K.

תודה מראש.

פורסם

אין שום היגיון לבדוק רכב כזה במכון בדיקה.

חבל על הכסף, תקבל רשימת תקלות ארוכה ושחורה מאוד, שלא משקפת את מצב הרכב ביחס לשנתון ולמחיר, אלא משווה אותו לרכב חדש.

זה גם ממש יראה מצחיק.

קח את הרכב לבדיקה במוסך, למשל למוסך, בו ההורים שלך מטפלים במכונית שלהם. 99% מהמכונאים בארץ מכירים טוב מאוד את הסובארו האלו.

למרות הק"מ, המנוע יכול להיות עדיין במצב טוב, מנועים כאלו, שזכו לטיפול סביר, מחזיקים גם 400-450 אלף. יכול להיות גם שהמנוע הוחלף באיזשהו שלב.

מעבר לכך, שנת 87 זה טסט+אישור מוסך כל חצי שנה, לגבי המחיר - הוא סביר אם הרכב תקין עם טסט, ולא מחייב השקעה מידית גדולה.

מכרתי לפני חצי שנה סובארו DL אוטומטית, עם קילומטרז' כזה במחיר כזה, אבל היא היתה שנת 91.

פורסם

הבעיה של הרכבים האלא זה דווקא המוניטין -תדלק וסע-

בגלל שהתיקונים זולים אנשים נוטים להזניח את הרכב,

אני בספק שהמנוע טופל כראוי לאורך הקילומטראז הזה...

הייתי הולך על רכב יותר חדיש (אונו למשל) אם קילומטראז יות נמוך.

בכל מקרה לא שווה את השקעה של הבדיקה,עדיף להשקיע 600 ש"ח על אישור קו.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
בגלל שהתיקונים זולים אנשים נוטים להזניח את הרכב.

תוכל בבקשה להסביר את המשפט הזה ?

אני בספק שהמנוע טופל כראוי לאורך הקילומטראז הזה..

לא יודע, מה נקרא "כראוי" אצלך, אבל בסובארו, שהיתה לי לא נעשו שום טיפולים מיוחדים, טיפולים רגילים עם שמן זול כל 10 אלף ק"מ, ומיים רגילים ברדיאטור.

עדיין, אחרי 300 אלף ק"מ המנוע המקורי היה תקין, ללא צריכת שמן מוגזמת וללא בעיות.

הייתי הולך על רכב יותר חדיש (אונו למשל) אם קילומטראז יות נמוך.

היו לי את שני הרכבים: פיאט (טיפו, אבל היא זהה מכאנית לאונו), יד ראשונה, עם ק"מ נמוך, 110 אלף ק"מ, וסובארו עם 300 אלף, מבוגרת ב 3 שנים.

מבחינת אמינות מדובר בהבדל ענק לטובת הסובארו, ולמעשה גם מכל שאר הבחינות, למעט כוח מנוע.

לא עדיף להוסיף עוד כמה אלפי שקלים ולקבל משהו עם קילומטרז' נמוך יותר?

ואם אין את ה"כמה אלפי שקלים" האלו ?

פורסם

תודה על התגובות שיכנתם אותי אין ספק סובארו אחת המכוניות היותר אמינות

בכל מקרה התקציב שלי הרבה יותר גדול אבל אני לא חושב שאני אקבל אמינות כזאת אצל מכוניות אחרות חוץ מזה אני לוקח בחשבון שבבוא היום אני אחליף מנוע שגם זה לא סיפור גדול יחסית עד כמה שידוע לי בכל מקרה בדיקה ממוחשבת אני מבין שאין טעם לעשות בשביל רכב כזה כי סביר להניח שרוב האיקסים באמת יהיו בעמודה של הלא תקין בכל מקרה אני אגש למוסך רק לקבל חוות דעת מעין יותר מקצועית ויותר לגבי איזה טיפולים דרושים בהמשך.

שוב תודה.

פורסם

אם התקציב הרבה יותר גדול, תשתמש בו, וקנה מכונית חדשה יותר.

סובארו אולי תיהיה אמינה ביחס למכוניות אחרות, שעולות 6000 ש"ח, אבל לא צריך להגזים.

20 שנה על הכביש זה הרבה, וביחד עם אמניות בסיסת טובה, אתה מקבל באוטו כזה גם חלודה, מושבים שמתפוררים, גומיות יבשות בדלתות, שגורמות לחדירת מיים, ועוד הרבה דברים, שלא מפריעים לרכב לנסוע, אבל אתה משלם באיכות חיים.

וגם, כמו שאמרתי כבר, שני טסטים בשנה.

פורסם

ברכבים כאלה לא משקיעים על בדיקה,אפילו אם לרכב יש פגיעת שאסי,קילומטרז מזוייף,יד 10מרופא,

עלה על האוטו,עשה סיבוב קטן,ותחליט.

אם הרכב סוחב,המנוע עובד נקי סבבה תתחדש,

• תוכן חדש...