Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ללא דאשבורד, חוקית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי נויסע כבר הרבה זמן עם דשבורד חצי מפורק (A4)

בינתיים נעצר פעמיים לבדיקה שגרתית ומעבר להתעניינות כלשהיא - לא היתה בעיה.

(למתעניינים - הדשבורד פורק לאפשר גישה לתיקון רדיאטור פנימי נוזל ולא הוחזר עד היום )

פורסם

העניין הוא שהיה ופירקת. מלבד זה שזה נראה לא טוב בעין הוא יכול למצא איזה סעיף על רכב לא תקין כלשהוא, אני לא מתמחה בפרטים אבל למדתי שכשהם רוצים להכניס הם מוצאים על מה. בקיצור, אני מניח שיש סיכון כלשהוא אבל הוא קטן. למה ליסוע בלי דאשבורד?

פורסם

אין שום אכיפה על שלמות הרכב מבפנים כל עוד זה לא מםריע לשדה הראיה של הנהג, או למחוונים או לבטיחות.

אני מתנדב במתנ"א ועצרנו פעם קאיה ספיה שחצי דש בורד שלה התרומם למעלה מהשמש כיסה את כל החלון וכל האורה הפנימית והמחוגים לא עבדו, אז על זה הוא קיבל קנס ונראה לי אפילו הורדה מהכביש בגלל עוד כמה סיבות

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אני נסעתי חודשיים בלי דשבורד בלי כיסא ליד הנהג ובלי כל הפלסטיקים מסביב. ואף אחד לא אמר לי כלום כי זה חוקי ומותר לך לסוע ככה כל עוד זה לא מפריע לשדה הראיה ולנוחות הנסיעה.

פורסם

גם אני פירקתי את הדש, לצורך תיקון רדיאטור פנימי.

שוטר עצר אותי (הוא היה קצת הממום מהמראה) ביקש טסט ושיחרר אותי לדרכי.

דרך הגב גם את הטסט עברתי ללא דשבורד.

פורסם
אין שום אכיפה על שלמות הרכב מבפנים כל עוד זה לא מםריע לשדה הראיה של הנהג, או למחוונים או לבטיחות.

אני מתנדב במתנ"א ועצרנו פעם קאיה ספיה שחצי דש בורד שלה התרומם למעלה מהשמש כיסה את כל החלון וכל האורה הפנימית והמחוגים לא עבדו, אז על זה הוא קיבל קנס ונראה לי אפילו הורדה מהכביש בגלל עוד כמה סיבות

יש אכיפה

אפילו על דוושת אלומניום אפשר לקבל הורדה אם זה לא בא מקורי עם הרכב (ובזמנו מישהו נדמה לי עם MR2 קיבל על זה הורדה בפשיטות שהיו ברמת גן), גם על מושב לא מקורי אפשר וגם על חוסר במושבים אפשר.

זה שאתם לא אוכפים זה לא אומר ששוטרים אחרים גם לא אוכפים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם זה ממש מעניין אותך, אז הסעיפים המתאימים הם "שינוי מבנה רכב" (סעיף מס' 6054) והדבר כרוך בהשבתה מיידית של הרכב (להלן - הרכב ימשיך על גרר) והזמנה שלך לבית-משפט. סעיף רלוונטי נוסף הוא "איסור שימוש ברכב לא תקין" (סעיף מס' 6055 או 6057 - לפי ראות עיניו של השוטר/בוחן) ופה מדובר רק על קנס של 1000 ש"ח (בלי נקודות).

גם הסרה של כיסאות/ספסלים מהרכב משמעותם "שינוי מבנה רכב".

אם אתה מתעקש להתחכם, אתה יכול גם לאמר בבית המשפט שהשוטר יצא אליך בלי כובע. זה בטוח ישכנע שאתה לא אשם!

פורסם

ברכב עם כריות אויר - בטוח לא חוקי. (גם אסור לפרק אם אין לך הרשאות להתעסק עם מע' כריות אויר).

ברכב בלי - אני לא יודע.

פורסם

גם במכוניות בהן אין כרית אוויר לנוסע, הדשבורד מהווה חלק מן המיגון הפנימי של הרכב (סופג אנרגיה במקרה של פגיעת ראש או ברכיים). השאלה היא לא רק "האם זה חוקי?" אלא גם האם זה נבון לנסוע ברכב ללא דשבורד. מי שעבר טסט ללא דשבורד רק מעיד על איכותם של מכוני הבדיקה. גם הסרה של אביזרים מן הרכב מהווה שינוי.

פורסם

אבל זה לא מה ששאל פותח השרשור, אז למה להתחכם?

מי שיודע שיענה, האם לפי החוק פירוק הדשבורד (בצורה שלא מפריעה ולא מסכנת, פשוט להוריד את כולו ולהשאיר מה שחייב) נחשב שינוי מבנה?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...