Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

11 מיליארד שקל!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא ראה את המוסף הכלכלי של ערוץ 2 היום, להלן התקציר:

למעלה מ-5000 מוסכים הרוויחו השנה למעלה מ-11 מיליארד ש"ח.

שוב ערוצי הטלוויזיה מלבים את האש ומוספים שמן למדורה ולתדמית של המוסכים והפעם המדריך איך להיזהר במוסך שלא יקחו לך יותר ממה שצריך או מאיפה בדיוק מגיע "האלמנט":

• ביקור ראשון "לקוח מזדמן", המוסך בונה אמון אצל הלקוח.
  • התקנת חלפים מפירוק וחיוב של חלק חדש.
  • הוספת תוספים בטיפול ללא דרישה של הלקוח.
  • תוספות של שעתוני העבודה (מנסים שהרכב ישאר יותר זמן במוסך כדי לחייב יותר שעות).

נו, מה אתם אומרים?

פורסם

מה יש להגיד?

אי אפשר להכליל על כל המוסכים, יש כאלה שכן עובדים בשיטות הנ"ל ויש כאלה שלא.

בכל אופן צריך לשים לב.

בקשר לתקשורת, הם רודפים אחרי הרייטינג וגם מנסים להעביר זמן שידור בתכנים שלכאורה מעניינים את הישראלי המצוי (שחי בפראנויה 24/7 שמנסים לדפוק אותו), מה חדש?

אם מחלקים 11 מיליארד ל5000 מוסכים זה יוצא בסביבות 220 אלף ש"ח רווח שנתי בממוצע למוסך, האם יש עוד הוצאות/ מיסים מעבר לכך או שזה נקי לכיס?

בכל אופן שיהיה להם לבריאות, רק שיספקו כמו שמצפים מהם את השירות והמקצועיות.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

זאת הבעיה הגדולה בארץ, חוסר פירגון.

לא , לא רק חוסר פירגון, אלא שרוצים לראות אנשים קורסים. אז זה עושה טוב לאחרים.

העיתונאים אולי מספרם גדול מהנדרש, או ממה ששוק החדשות מסוגל לקלוט, והם אולי מחפשים אייטמים.

לחילופין, היו יכולים לטעון שעקב השירות הטוב , רמת התיקונים, ונכונות הציבור לשלם על טיפול ושירות טוב, השתפר מצב ריוחיות המוסכים.

עצוב וחבל, חבל שדווקא כאשר אני רחוק מהמדינה, אני רואה דברים אחרים (יש גם רעים) במדינה זרה, ופרגון וחיוך למי שמצליח.

לא רק זאת גם, ככל שמישהו כאן מרוויח יותר, סימן שהוא מוצלח וטוב יותר, וכדאי להגיע אליו ואל שירותיו, ההפך מלהזהר.

בכלל, אם הדיעה שלהרוויח כסף, זו תוצאה של רמייה, זה עצוב.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני דווקא מחזק את הכתבה.

מוסכים שעובדים "נקי" יעברו בדיקות שכאלה ואילו מוסכים שלא יתחילו להעלם.

הרי גם אם 20% מרמים זה עדיין מצב חמור מאוד

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אדם משקיע את מיטב כספו ופותח עסק. אותו אדם משקיע ממרצו, הונו ואונו, וגם מסתכן.

אחד כזה אם הוא פתח עסק מתאים, תחרותי עם שירות או מוצר נאות, צריך להרוויח כסף. בדיוק באותה המידה ששכיר קם בבוקר, עובד ובסוף החודש הוא ממתין לשכרו.

לכן כל עסק כזה שמנוהל ביושר צריך בסופו של יום להניב לבעליו תשואה עודפת (יחסית להשקעה חסרת סיכון) על ההשקעה שלו.

לצורך העניין עסק הוא: חנות, מפעל, מוסך, מסעדה או כל דבר אחר שמתאים לתאור הזה.

פורסם

קודם כל, 220 אלף רווח שנתי זה כלום - התכוונת ל-2.2 מיליון (סכום הרבה יותר הגיוני). וכמובן שזה לא רווח נקי לכיס אלא רווחים כוללים], שמהם מורידים הרבה מאוד תשלומים. אני חושב שאחת הבעיות של המוסכים היא דווקא שהם לא מרוויחים מספיק, ואולי זה מה שגורם לחלקם לנסות לרמות את הלקוח (או את חברות הביטוח).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני חושב שאחת הבעיות של המוסכים היא דווקא שהם לא מרוויחים מספיק

נראה לי שהגזמת.

הם מרוויחים על החלקים עשרות אחוזים מהמחיר שאתה מקבל בחנות , הם עובדים לפי שעות: גם אם הם טועים אתה משלם על זה (הרוב המוחלט של הלקוחות לא מבין שעקצו אותו).

ומה ההשקעה? שכר נמוך לעובדים (לא צריך אוניברסיטה כדי להיות מכונאי) וציוד מכני שמחזיר את עצמו אחרי 2 עבודות.

נראה לי שזה עסק שדורש עבודה קשה- אבל אי אפשר להפסיד בו.

פורסם

תתפלא, יצא לי לדבר עם כמה בעלי מוסכים קשי-יום. כשמדובר במוסך מורשה יבואן המצב לא פשוט - צריך לעמוד ברמה הנדרשת מהיצרן והיבואן, משלם על הכשרת פועלים לעבוד על מכוניות ספציפיות, שולח אנשים להשתלמויות אצל היצרן בחו"ל על חשבונו ועוד. אחד מהם אפילו אמר לי פעם שהוא מתוסכל מזה שהפיצוציה מעבר לרחוב עושה מחזור יומי קרוב לשלו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מכיר מקרוב בעל מוסך שוויתר על הזכות להיות מוסך מורשה, וזה יותר משתלם לו.

אז כנראה שיש אמת בדברים.

לפי מה שהבנתי ,מפסידים הרבה כסף וזמן על בעיות ברכבים שהם באחריות יצרן...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שיחלקו את ה 11 מליארד שקל האלה בנסועה השנתית בארץ ואז שיבדקו אם זה הרבה או מעט.

בסך הכל מדובר על מחזור ממוצע של כ 180,000 ש"ח לחודש למוסך שזה בכלל לא גבוה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שמדובר במחזור אלא על רווחים נטו, יש כמובן מוסכים גדולים, שלוקחים את החלק הארי של הסכום.

פורסם
ומה ההשקעה? שכר נמוך לעובדים (לא צריך אוניברסיטה כדי להיות מכונאי) וציוד מכני שמחזיר את עצמו אחרי 2 עבודות.

נראה לי שזה עסק שדורש עבודה קשה- אבל אי אפשר להפסיד בו.

הטענות שלך סותרות את כל התיזות שלמדתי בפקולטה למנהל עסקים:

איך אתה יכול לטעון שאי אפשר להפסיד כש:

- צריך לשלם משכורות לעובדים.

- צריך לשלם שכר דירה.

- צריך לשלם ארנונה.

- צריך לשלם חשמל.

- צריך לשלם ריבית על הלוואות שנלקחו לצורך רכישת ציוד.

להוצאות מהסוג הזה קוראים הוצאות קבועות. הוצאות קבועות משלמים בין אם יש כניסת לקוחות למוסך ובין אם לא.

אגב, מוסך ק"ש בי-ם, מורשה צ'מפיון פשט את הרגל. מדובר במוסך גדול עם היקף תנועה של המוסך המרכזי.

איך אתה מסביר את זה?

פורסם

אגב, מוסך ק"ש בי-ם, מורשה צ'מפיון פשט את הרגל. מדובר במוסך גדול עם היקף תנועה של המוסך המרכזי.

איך אתה מסביר את זה?

חלונות נופלים? :?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

מסכים עם רוני ועם אייל.

בנוסף לדרישות האלו - מוסכים מורשים מחויבים להחזיק ציוד יקר של היבואן על חשבונם ועוד הרבה עלויות מסביב כדי להיות מורשים ועוד לתת תחרות למוסכים חאפרים.

עסקי המוסכים הם לא עסק עם מתח רווחים כזה גדול.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...