Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם , יש לי שאלה בקשר לקנס שהגיע היום בדואר:

היום הגיע כנס , 125 ש"ח + 56 ש"ח תוספת פיגורים ( מה!? ). הקנס הוא על אי ציות לתמרור ב-37 ( מה זה? תמרור עצור? ) , הרכב הרשום שם כבר 4 שנים לא בבעלותנו , תאריך העבירה: 14 לדצמבר 2002!

עכשיו , לפני כ-4-5 שנים באמת היה מקרה שאבא שלי "כמעט" עצר בתמרור עצור ( מכירים את זה שלא עוצרים עד הסוף אלא כמעט? ) , והוא נעצר ע"י ניידת משטרה וקיבל 250 ש"ח , ששולמו באותו יום.

מקום העבירה המופיע בדו"ח זהה למקום שבו קיבל אבי את הכנס , ומדובר על אותו רכב.

השאלה שלי היא מה לעשות עם הדו"ח הזה? האם הוא בכלל תקף חוקית? ( עבירה שבוצעה לפני 5 שנים , ושולמה ) , מה גם שהסכום שונה..

בקיצור , אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק לעשות.

נ.ב.: זה לא שאבא שלי מחפש להתחמק מ181 שקל , זה לא בדיוק סכום משמעותי אבל הוא רוצה להבין יותר טוב את העניין.

בתודה , אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

קודם כל שיבדוק היכן הקבלה מהדו"ח ששילם בזמנו והאם באמת הדו"ח שולם במועד.

אח"כ שיבדוק האם מדובר באותו הדו"ח או שמדובר במשהו אחר שבטעות הגיע אליו.

לי נראה שמדובר כאן בתוספת פיגורים בגלל שהדו"ח המקורי לא שולם במועד.

ואם אין לו את הקבלה מאז - יש לו בעיה לבדוק ולהוכיח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה אמיר , הדוח שולם באותו היום , אבל לא נראה לי שיש לנו קבלה , בכל מקרה זה היה לפני 4-5 שנים

אלכס.

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

אם מדובר בתוספת פיגורים, אני לא בטוח שיש על זה התיישנות, שהרי במקור הוא שילם ולפיכך הודה.

לענ"ד מדובר בחוב על פיגורים (לפחות כך נראה לי שמוזן במחשב שלהם). ובמקרה שכזה כמדומני שאין התיישנות.

אין התיישנות על גזר דין של שופט, כלומר עבריין שנשפט וברח טרם עונשו, או באמצע עונשו - העונש יחכה לעבריין גם 30 שנה.

נראה לי שגם כאן הדבר דומה, שהרי תשלום הדו"ח כמוהו כהודאה, הרשעה וקיום העונש.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חברי המלומד שוגה. יש גם יש התיישנות על עונשים, כאשר ההתיישנות על דוחות מסוג ברירת קנס היא שלוש שנים מרגע מתן העונש.

לכן כל מי שמקבל דוחות חניה אחרי שנים יכול לטעון להתיישנות, כאשר מירוץ ההתיישנות נעצר בכל אקט גביה, לרבות משלוח הודעות חוזרות (כמובן בדואר רשום).

לכן אם מדובר בדוח משנת 2002 הרי שביצועו התיישן בכל מקרה.

פורסם

זיו שלום,

לענ"ד הדו"ח שולם בסכום הבסיסי אך לא במועד (כלומר אחרי 90 יום, אולי כך נקלט במחשב כתוצאה מתקלה) ולפיכך היה חייב גם בתוספת פיגורים (כך אני מניח), לפיכך האדם הודה הורשע אך שילם רק חלק מהקנס (משמע חלק מהעונש).

לפיכך לא השלים את עונשו ועדיין חייב אותו.

ההתיישנות עליה אתה מדבר, היא במקרה שהאדם לא שילם את הדו"ח ולא נעשו כל פעולות גביה/משפט וכד' במשך השנים. במקרה שכזה, אי אפשר לטעון להודאה באשמה ( ולכן גם אין הרשעה ואין עונש) ולכן חל מירוץ ההתישנות.

.

פורסם

אמיר,

אני עדיין חולק עליך.

אדם שהורשע ונידון למאסר ובורח. מוצאים אותו אחרי 30 שנים - העונש נגדו התיישן. ניתן כמובן להעמיד אותו לדין באשמת בריחה (כפוף להתיישנות של העבירה).

למיטב זכרוני וידיעתי גם אם ברח במהלך חופשה עדיין העונש יכול להתיישן.

אני מוכן לעשות בדיקה יותר רצינית ואשיב עם אסמכתאות לקראת סוף השבוע.

פורסם

אמיר וזיו תודה רבה , אני כותב שוב , הדו"ח שולם באותו יום , ומה שהגיע אלי זה לדעתי דוח אחר על אותו מקרה , הגיוני?

חוצמזה הדוח המקורי , ששולם היה 250 ש"ח , בלי שום תוספות , והדוח שהגיע עכשיו הוא 125 ש"ח + 56 ש"ח תוספת.

יכול להיות שכתוצאה מתקלה כלשהי הדוח מופיע במחשב כדוח ששולם לא במועד? , ונגיד שכן ,למה לקח להם 5 שנים להיזכר בזה?

ובקשר לחוק ההתישנות , האם הוא תקף כאן?

בתודה.. , אלכס.

פורסם

יכול להיות שזיו צודק.

לא ממש התעמקתי, אבל בריפרוף קל יתכן ויש התישנות על העונש לאחר 3 שנים.

(אני לא יודע עד תום האם ניתן להכליל גם מקרה זה תחת ההגדרה "ואם נפסק ביצועו לא ימשיכו בו").

השאלה היא אם באמת לכל אורך הדרך לא היו תזכורות - את זה אתה צריך לבדוק לפני הכל. אם היו תזכורות רשום את התאריכים והאסמכתאות שלהם ובדוק מול דואר ישראל את מסלול המכתבים.

.

פורסם

לגבי דוחות חניה:

יש התיישנות העבירה ויש התיישנות העונש.

התיישנות העבירה מתרחשת כאשר לא נשלחת הודעת תשלום קנס בתוך פחות משנה ממועד ביצוע העבירה לכתובת הרשומה במשרד הרישוי.

התיישנות העונש מתרחשת כאשר לא נשלחת הודעת תשלום בתוך פחות מ-3 שנים מתום המועד שנקבע לתשלום הקנס לכתובת הרשומה במשרד הרישוי.

פה מדובר בעבירת תנועה ואולי החוקים כאן שונים (לי יש ניסיון רק עם דוחות חניה...)

לדעתי מדובר כאן בעבירה נוספת ולא בהשתלשלות של עבירת ה-250 שקל.

מה שצריך לעשות זה לבקש מדורש החוב את דרישות התשלום שנשלחו מאז מועד ביצוע העבירה.

כשיתקבלו, צריך לבדוק לאן ומתי נשלחו דרישות התשלום האלה.

צריך לבדוק האם הן נשלחו לכתובת שבמשרד הרישוי (צריך ללכת למשרד הרישוי בשביל זה..)

אם הדרישות נשלחו לכתובת הלא נכונה ו/או לא נשלחו במועדים הנדרשים, הרי שאז יש עילה לביטול.

אם לאביך אין עקרונות ואין לו זמן וכח להתעסק - שישלם וזהו..

פורסם

איזה מצחיקים אתם...

אתם מתווכחיםם יש או אין התיישנות כשהוא כותב כבר פעמיים או 3 שהדוח שולם עוד באותו היום :S

גם לי עכשיו קרה מקרה דומה אבל עם עיריית נתניה. גם אני בטוח ששילמתי אבל בטח שאין לי קבלה מ 2002 כשעוד הייתי בצבא.

גם אני כמוך לא יודע מה לעשות עם זה.......

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים , השכלתי!

כנראה שעדיף לשלם את הדוח וזהו , במקום לבזבז שעות עבודה על בירוקרטיה.

לילה טוב.

אלכס.

• תוכן חדש...