Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקרה המשפט נשאר שגויי.

אם התוספת האחרונה אי אפשר להבין בדיוק מה רצית להביע.

בכל מקרה כמו שאמרתי:

גלגל מחליק הוא עם אחיזה פחותה ולא "עם אחיזה 0"!

גם כאשר חלק מגלגלי הרכב נעולים\מחליקים ניתן לפנות!

המהירות שבה בלם יד יכול להשפיע היא מ0 עד מליון קמ"ש... האפקט תלויי בכמה דברים בינהם: עוצמת הבלם, האחיזה והמהירות.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

טוב, לילדים הקטנוניים שביניכם אני אענה:

"אם אתה נוסע על 100 קמ"ש בכביש ציבורי עם רכב שיש לו בלם יד אחורי ולך אין מיומנות, סביר להניח שאם תנעל את הגלגלים האחוריים ותתחיל לפנות אז הם יאבדו אחיזה ואתה תכיר עץ מקרוב.".

מי שעושה את זה בשטח יודע יותר טוב מה הוא עושה וגם שטח זה לא בדיוק אותו דבר.

מה שהתכוונתי עם מהירות 0 זה שאם הרכב במהירות גבוהה אבל הגלגלים האחוריים לא זזים אז סביר להניח שאין להם יותר מדי אחיזה וזה כמו להחליק על בלוקים במקום לנסוע על צמיגים.

פורסם

טוב, ברור שהשאלה ששאלתי את ארז היתה רטורית (לפחות חשבתי שהיא רטורית).

מניסיון כמעט אישי ברור לי ששימוש בבלם יד בזמן נסיעה עלול להוביל לאבדן שליטה והתהפכות

(קרה לחבר שלי מול העיניים שלי.. נפצע רק בינוני וריסק את הפיאט).

מה שרציתי להסביר לארז ע"י השאלה הזאת זה שצריך להיות איכפת לו שהבחור משחק עם האוטו

גם אם זה בחניון נטוש בלילה.

כי הוא כן עלול לאבד שליטה על הרכב עם המשחקים האלה

והוא כן עלול לקחת איתו לביה"ח איזה עובר אורח שיצא לטייל עם הכלב בלילה ושלתומו חשב שבחניון הוא בטוח

(שבו הוא עלול לא להבחין כפי שלא הבחין בסמויים שדפקו לו דוח).

להחמיר בענישה ובאכיפה במיוחד עם צעירים - זו הדרך היחידה לחנך אותם ואת ההורים שלהם.

אין דרך אחרת.

פורסם
לא מסכים איתך.

ההורים כיום חסרי שליטה על הילדים שלהם עוד כשהם בני 6, קל וחומר בגילאי הרשיון.

חלק מההורים אף מהווים דוגמא לילדים שלהם מבחינת הצפצוף על החוקים ועל הציבור. זו בדיוק הסיבה למשפט הקודם שלך . חינוך נעשה ע"י דוגמה אישית , וע"י הצבת גבולות , אבל גבולות שאתה מאמין בהם באמונה שלימה ומתנהג בעצמך על פיהם . (ילדים חושפים אי אמת בצורה שאי אפשר אפילו לתאר )

(קח לדוגמא את הבהמה שזרק את החזיז במלחה לפני שבוע.. אתה חושב שאבא שלו לא מתנהג כמוהו?)

כפי שהם אדישים לזה שמערכת החינוך מושבתת כבר יותר מחודש, כך הם אדישים גם להתנהגות הילדים שלהם

על הכביש ומחוצה לו. אני חושב שהם לא אדישים . הם פשוט יודעים שזה עולה להם כסף וזמן שבו הם חייבים להיות עם הילדים בעל כורחם , והם כבר מזמן לא יודעים איך לתקשר עם הילדים שלהם . אז ההורים סובלים אבל אין להם ברירה

הפתרון הוא רק אצל המחוקק ומערכת האכיפה. אי אפשר הכול לתת בידי המחוקק . אי אפשר שכול פיפס יהיה מחוקק כי אז אי אפשר לחיות בלי להיות עבריין , ומאידך בלי חינוך יש כ"כ הרבה דרכים למי שיש לו כסף וחוצפה לצאת מעונש , עד שאי אפשר לעשות כלום

את המשמעת שהם לא קיבלו בבית, הם יקבלו רק ע"י יד קשה ובלתי מתפשרת של המדינה. זה לא יקרה לעולם

החרמת הרכב זה פתרון מצוין. ואפשר גם לחשוב על הארכת התקופה.

זה פוגע אישית במשפחה של העבריינים ואולי זה יעיר אותם מאדישותם.

(למרות שבמקרה הנוכחי לא מתקבל הרושם שהבחור הצעיר נרעש מהעונש ומתגובת ההורים... אני משוכנע שאצל הרוב זה יתקבל אחרת ובפעם הבאה שהם יעלו על הכביש הם יהיו פחות קלי דעת).

יש רק שני מקרים שבהם אפשר להשתמש בבלם היד בזמן נסיעה:

1) במקרה חירום אם הלכו לך הבלמים (זאת מערכת שונה ברוב הרכבים)

במרצדס זה בכלל לא יעיל . כך שזה לא נכון לכול רכב (אבל אולי הבלם יד במרצדס שלי פגום )

אבל אם כבר נכנסנו לנושא החינוך, מבחינתי זה ברור מאוד.

הורים צריכים להוות דוגמה לילדים שלהם ולכנך אותם שהסמכות על החיים שלהם היא בצורה של היררכיה:

חוק

ממשלה

בית משפט/משטרה

הורים

סליחה על השאלה , אבל חשבת על סולם העדיפויות הזה לפני שכתבת אותו ? או שזה נשלף לך ? כי אם חשבת אני מציע לך ללכת למישהו שילמד אותך לחשוב

הורה שלא מבין בעצמו את זה הוא בדרך כלל בן אדם שמצפצף על החוקים ולא אכפת לו משום דבר. אותם אשים הם גם אלו שעונים בYNET דברים כמו "מדינת משטרה! להרוג שוטרים! מי רוצה אותם בכלל?".

חוסר סמכות וכבוד לסמכות הוא מה שיוצר ערסים, נהגים מופרעים, גנבים, רוצחים וכל השאר. לא נכון . מה שיוצר את זה זה פשוט הרגשה שהעולם כולו נוצר עבורי ,וכול האנשים שלא קלטו את זה ,ולא נותנים לי את הכבוד המגיע לי , יתנו אותו בכוח , כי אני אקח אותו בעצמי.

הסכמות כאלו על סמכות אחת הן מה ששומר עלינו כחברה. זו התיזה שהולכת מאחורי הנימוסים , ועובדה שגם היא פשטה את הרגל , הג'נטלמן האנגלי המפורסם הראה בדיוק ממה הוא קורץ בזמן שנפלה ללוייד , ובזמן המלחמה באירים ובעוד כמה מקומות (פשוט קשה לרשום את כולם )

ברגע שאין סמכות אנחנו חוזרים למצב של כאוס.

אנחנו במצב של כאוס כבר היום . ואומר את זה עכשיו אני מאושר שזה קורה כי זה מגיע לכולכם . וכשקראתי את הידיעה בYNET על המרצה שהעיף חייל מילואים מהכיתה שמחתי . זה מגיע לכולכם על ההתנהגות שלכם .

לא רק זה , אני מבטיח לכולכם שאם אתם חולמים שזה מאוד רע , אני מודיע לכם שאתם תראו דברים יותר רעים בעתיד הקרוב . המדינה הזו הולכת להיות סדום שניה מהר מאוד

בברכה יהודה

פורסם

מה שהתכוונתי עם מהירות 0 זה שאם הרכב במהירות גבוהה אבל הגלגלים האחוריים לא זזים אז סביר להניח שאין להם יותר מדי אחיזה וזה כמו להחליק על בלוקים במקום לנסוע על צמיגים.

זו בדיוק הטעות...

יש הבדל באחיזה אבל לא כל כך גדול. הבעיה היא שאין להם יציבות כיוונית, אבל לא משנה הוויכוח שלנו נגמר מזמן, סה"כ תיקנתי אותך על טעות לא צריך להתעצבן

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב, אני לא מתעצבן, פשוט לא ביטאתי את עצמי כמו שצריך.

יהודה, מה עובר עליך?

- אמרתי "ברוב הרכבים", ולפי ההגיון זה אומר שלא אצל כולם, אלא בחלק גדול מהם. מרצדס לא נכלל כאן.

- למדתי מדעי המדינה, וזה מה שמלמדים שם, אז אל תגיד לי שאני טועה אם אתה לא מציע משהו יותר טוב.

- מה אתה אומר לי לא נכון על מה שכתבתי על גנבים ודגנרטים אחרים? מה שכתבת אחר כך לא סותר את מה שאמרתי, אלא רק מחזק אותו.

- טוב שאתה אופטימי ושאתה מאחל לכולנו טוב. אנשים שחושבים כמוך לא חסרים כאן, ובדיוק בגלל זה מרשים שדברים כאלו יקרו. אתה רק חושב על דברים רעים וחושב שאוטוטו קץ הימים בא. זאת מחלה ישראלית שצריך למגר (אני מתכוון לקיטור הזה כל הזמן והציפיה לדברים רעים). רואים את זה בטוקבקים של YNET שבהם כתובים דברים כמו "נעזוב את המדינה, שהאחרון יכבה את האור". לא שמח? ביי ביי!

פורסם

ל truejoker ואמיר שליט -

אני כמעט בן 19, יש לי רשיון לרכב מגיל 17 ולפני כן החזקתי באופנוע במשך שנה.

עם הוצאת רשיון הנהיגה לרכב הלכתי ועברתי קורס נהיגה מתקדמת.

לעולם איני נוהג בצורה שאינה הולמת את תנאי הדרך (למעט אותה פעם אחת שעקפתי לפני צומת ועליה כתבתי כאן) - אם זה אומר לא לנהוג מהר במקומות שלא מאפשרים זאת, להקפיד על עירנות וזהירות בדרך ועוד.

סליחה אם לדעתי העובדה שהסעתי רכב מלא לא הופכת אותי לנהג לא אחראי - שכן יש חוקים חשובים בהרבה שעליהם אני שומר.

מה ההבדל ביני לביניכם, כשאני מסיע רכב מלא ואתם נוסעים על 140 באיילון?

הרי כולנו עוברים על החוק, מה עושה אותי לפחות אחראי ממכם?

בעיני נהג אחראי נמדד במידת העירנות והסובלנות, נהג אחראי הוא נהג שנוהג עם שיקול דעת כלפי שאר המשתמשים בכביש וכלפי תנאי הדרך.

האם זה שהסעתי רכב מלא הופך אותי לנהג לא אחראי בעליל לדעתכם למרות שאני שומר על כל אלו?

במידה וכן אשמח להסבר למה.

כמו שאמיר אמר, אולי בעוד 20 שנה אחשוב אחרת ועל כך לא אוכל להתווכח איתו מכיוון שהוא באמת מבוגר ממני בשנים רבות, אך אשמח בכל זאת להסבר מנומק.

ליוסי -

העמדה שלך מאוד פטריוטית ונחמדה, אבל כשמגיעים למצב שמדינה אוכלת את יושביה כבר אי אפשר להעמיד פנים שהכל בסדר.

אם זה מיסים מוגזמים ביותר, אם זאת ממשלה שלא מתפקדת, אם זו מערכת בטחון חלושה (וכן, אני מודע לעובדה שצה"ל חזק - הבעייה היא שאלו שנותנים את הפקודות מלמעלה לא יודעים מה הם עושים).

אני כותב זאת בתור אחד שאוהב את ישראל, בתור ילד שקיבל פטור מהצבא והולך להתגייס בכל זאת.

אבל לצערי אני חייב להסכים עם truejoker - כשמסתכלים מהצד על התנהלות המדינה, מבינים מהר מאוד שאם המצב פה לא ישתנה במהרה אנחנו נגיע לנקודה שאין ממנה חזרה.

הבעייה כאן היא השלטון, שלצערי מייצג את החלק הפחות טוב של העם הזה - ומה לעשות, אני לא מרגיש בטוח עם העובדה שנוכל כמו אולמרט הולך לייצג אותנו בוועידות וכנסים בינלאומיים שיכולים לקבוע את גורל המדינה.

בקצב שבו מתקדמות הבעיות הפנימיות והבטחוניות שלנו אני לא חושב שיהיה פה בשביל מה להישאר בעוד 5 שנים:roll:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

blavie,

א. אני לא נוסע במהירות 140, לא כי אני מפחד לנסוע במהירות כזאת, אלה כי אני מפחד מהמשטרה ולכן אני משתדל לקיים את החוק, לפחות בכל מה שאני זוכר ומודע לו.

ב. לעבור על החוק, ולא משנה אם זה מהירות, חגורות, נהג חדש עם 4 נוסעים, או כל דבר אחר. פירושו שאם אתה רוצה או לא רוצה, חלק מהריכוז שלך בנהיגה מופנה למחשבה של מה יהיה אם תתפס, ולמקד תשומת לב לחפש איפה מסתתר שוטר. פירוש הדבר שחלק מהעירנות/קשב/תשומת לב, מופנה למטרה אחרת מהנהיגה עצמה. זה לכשעצמו יכול להיות גורם לתאונה.

ג. כבר אמרתי בתגובה 71, שיש כמה נהגים שהם "סופרמנים". את החוק לא כתבו בגללם, כתבו אותו בגלל הרוב הרגיל.

ד. זה שאתה מסוגל לנהוג טוב יותר, וחושב שאתה מבין מה טוב ונכון וחוקי ואפשרי, לא אומר שכולם כאלה. זה גם לא אומר שבגלל שאתה מיוחד, שצריך לחוקק חוקים רק בשבילך. אתה המיעוט עם התכונות המשופרות, ועליך להתאים את עצמך לרוב הממוצע. זה כל מה שדורש ממך החוק.

ה. זה לא אומר שאין סביבך 80 אחוז "עבריינים", אבל הם גם עבריינים וגם ממוצעים - הם הסכנה. הם אלה שחס וחלילה עלולים להכנס בך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הרי כולנו עוברים על החוק, מה עושה אותי לפחות אחראי ממכם?

בעיני נהג אחראי נמדד במידת העירנות והסובלנות, נהג אחראי הוא נהג שנוהג עם שיקול דעת כלפי שאר המשתמשים בכביש וכלפי תנאי הדרך.

האם זה שהסעתי רכב מלא הופך אותי לנהג לא אחראי בעליל לדעתכם למרות שאני שומר על כל אלו?

במידה וכן אשמח להסבר למה.

כמו שאמיר אמר, אולי בעוד 20 שנה אחשוב אחרת ועל כך לא אוכל להתווכח איתו מכיוון שהוא באמת מבוגר ממני בשנים רבות, אך אשמח בכל זאת להסבר מנומק.

אני אנסה להסביר למרות שרוב הסיכויים שלא תקבל את ההסבר.

החוק לא יכול להבדיל בינך לבין הכלל.

יכול להיות שאתה אישית אחראי יותר מבני גילך, אך באופן עקרוני נהג בן 19 הוא חסר ניסיון וקל דעת.

לא סתם אתה משלם יותר בביטוח.

אתה תבין את זה לבד עוד 20 שנה ואפילו פחות כי בטוח שגם אתה תהיה אחראי ושקול יותר ממה שהינך כיום.

כל אחד מהחתייארים פה (ואני ביניהם :cry:) זוכר איך הוא נהג בגילאים האלה ורובנו מתחלחל..

רובנו זוכר איך הנהיגה היתה שונה כשנסענו עם החבר'ה לעומת הנהיגה לבד או עם בת הזוג.

אני בטוח שגם אם אתה אישית לא כזה, אתה מכיר את בני גילך ויודע שכשהם נוסעים בחבורות הם מתפראים (דאווינים זה עדיין מילה מקובלת?..)

אני לא חוקקתי את החוק הזה, אך אני חושב שזו הייתה כוונת המשורר.

אם תנהגו עם פחות אנשים ברכב, יפחתו הסיכויים להשתוללויות שלכם (ושוב, לא שלך אישית).

פורסם

ב. לעבור על החוק, ולא משנה אם זה מהירות, חגורות, נהג חדש עם 4 נוסעים, או כל דבר אחר. פירושו שאם אתה רוצה או לא רוצה, חלק מהריכוז שלך בנהיגה מופנה למחשבה של מה יהיה אם תתפס, ולמקד תשומת לב לחפש איפה מסתתר שוטר. פירוש הדבר שחלק מהעירנות/קשב/תשומת לב, מופנה למטרה אחרת מהנהיגה עצמה. זה לכשעצמו יכול להיות גורם לתאונה.

.

אחד המשפטים הטובים ששמעתי. אני ארשום את זה :mm_yeah:

פורסם
ל truejoker ואמיר שליט -

אני כמעט בן 19, יש לי רשיון לרכב מגיל 17 ולפני כן החזקתי באופנוע במשך שנה.

עם הוצאת רשיון הנהיגה לרכב הלכתי ועברתי קורס נהיגה מתקדמת.

לעולם איני נוהג בצורה שאינה הולמת את תנאי הדרך (למעט אותה פעם אחת שעקפתי לפני צומת ועליה כתבתי כאן) - אם זה אומר לא לנהוג מהר במקומות שלא מאפשרים זאת, להקפיד על עירנות וזהירות בדרך ועוד.בהחלט התקדמות בדרך הנכונה , וללא ספק כשתתבגר תבין עד כמה עשית לעצמך בגישתך היחסית בוגרת

סליחה אם לדעתי העובדה שהסעתי רכב מלא לא הופכת אותי לנהג לא אחראי - שכן יש חוקים חשובים בהרבה שעליהם אני שומר.

הרי כולנו עוברים על החוק, מה עושה אותי לפחות אחראי ממכם? הנסיון . באופן עקרוני אדם מבוגר הוא אדם שכבר ראה עד כמה כול החישובים שלו שהוא מוצלח/יודע הכול/ואאטאבר פשוט לא נכונים ולא עוזרים לו בעת צרה . העובדה היא שאתה חושב שאתה יודע יותר מהמחוקק , ולא רק זאת אלא גם לא למדת , שחלק מהחיים זה גם לקחת אחריות .וכשנענשים אז כמו שהיה לך את האומץ לעבור את העבירה כך שיהיה לך את האומץ/יכולת לסבול את התוצאות בשקט

בעיני נהג אחראי נמדד במידת העירנות והסובלנות, נהג אחראי הוא נהג שנוהג עם שיקול דעת כלפי שאר המשתמשים בכביש וכלפי תנאי הדרך.לא מספיק. כשאני נוסע 140 זה בד"כ שאני בורח ממטומטמים שנוהגים ליידי . ההבדל העמוק ביני לבינך הוא , שאני יודע עד כמה התמונה השליווה כביכול של התנועה , יכולה להתהפך ברגע אחד של אי תשומת לב ולהכניס אותי לצרה של תאונה . ולכן אף פעם אני לא יודע אם יש מצלמות מהירות/ממלז , אבל אני כן יודע היכן נוסע כול אחת מהמכוניות סביבי , מהירות מוערכת , והיכן היא תהיה בעוד דקה שתיים , כמו כן היכן היא עלולה להיות אם הדברים ילכו גרוע (כי יכול להיות ששם יושב מופרע/משוגע/מי שלא שולט ברכבו/הרים סיגריה/מדבר בפלאפון /כול מה שתרצה ) , ומה אני אמור לעשות במקרה הזה . וכן תמיד כשאני משנה כיוון אני מוודא שיש לי מקום לברוח . כשתוכל להבחן היכן כול המכוניות שנעות סביב בנתיבי איילון , תוכל אולי להחשב נהג בסדר

במידה וכן אשמח להסבר למה.זה פשוט הגיל והגישה .תאהב את זה או לא אבל יש דברים שאו שאתה סופר חכם , או שרק נסיון חיים מביא לך . ולך אין את זה (למרות שאני מבטיח שאם תשאר בחיים זה ישתפר בהמשך:lol:)

ליוסי -

העמדה שלך מאוד פטריוטית ונחמדה, אבל כשמגיעים למצב שמדינה אוכלת את יושביה כבר אי אפשר להעמיד פנים שהכל בסדר.

אם זה מיסים מוגזמים ביותר, אם זאת ממשלה שלא מתפקדת, אם זו מערכת בטחון חלושה (וכן, אני מודע לעובדה שצה"ל חזק - הבעייה היא שאלו שנותנים את הפקודות מלמעלה לא יודעים מה הם עושים).

אני כותב זאת בתור אחד שאוהב את ישראל, בתור ילד שקיבל פטור מהצבא והולך להתגייס בכל זאת.

אבל לצערי אני חייב להסכים עם truejoker - כשמסתכלים מהצד על התנהלות המדינה, מבינים מהר מאוד שאם המצב פה לא ישתנה במהרה אנחנו נגיע לנקודה שאין ממנה חזרה.

הבעייה כאן היא השלטון, שלצערי מייצג את החלק הפחות טוב של העם הזה - ומה לעשות, אני לא מרגיש בטוח עם העובדה שנוכל כמו אולמרט הולך לייצג אותנו בוועידות וכנסים בינלאומיים שיכולים לקבוע את גורל המדינה.אני לא מרגיש טוב עם העובדה שאנשים שמעו על נושא הקצין , ואף אחד מהסטודנטים לא קם ויצא מהכיתה באופן הפגנתי . זה רק מעיד עד כמה השמאל הביא אותכם להיות מתאבדים שחושבים שאתם לא שווים שום דבר עד שערבי יכול לצחוק עליכם ואתם לא עונים

בקצב שבו מתקדמות הבעיות הפנימיות והבטחוניות שלנו אני לא חושב שיהיה פה בשביל מה להישאר בעוד 5 שנים:roll:

אני לא ממש בטוח שתשאר לך מדינה בקצב הזה , אבל זה נושא לאוף טופיק ואני משולל גישה לשם עקב דיעותי ה"גיזעניות" אז נעזוב את זה

בברכה יהודה

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...