Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 207, גרועה עד כדי כך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארנון ורוניGTI.

אני אוהב לשלוט ברכב שלי, ושהוא יעשה מה שאני אומר לו.

לכן אני קונה רק רכבים ידניים.

אבל שצריך אוטומטי אני מעדיף שהתיבה תהיה "טיפשה" מאשר "חכמה" או למעשה "מתחכמת".

בתיבה אוטומטית אני יכול לשלוט ב-100%. אני יודע איך לגרום להעלות הילוך ואיך לגרום לה להוריד הילוך ומתי.

אני יודע לצפות תגובות שלה, והדבר האחרון שאני רוצה במהלך נסיעה זה חשיבה עצמאית של התיבה.

אני יודע לנהוג, ואני יודע לגרום לתיבה לעשות מה שאני רוצה.

ובכלל כל הסיפור של ה-AL4 לא רלוונטי כמעט מאז המצאת הטיפרוניק, שהשליטה היא מלאה לחלוטין, גם בתיבה אוטומטית.

התיבה של המזדה 3, לדוגמא, עושה הכל יותר טוב מה-AL4, החיבור לרכב טוב יותר, מהירות העברה טובה יותר וגם ההעברה נעימה יותר וגם האמינות גבוהה יותר.

מעל התיבות האוטומטיות ה"טיפשות" אני יכול לשים רק את ה-DSG, שלדעתי אם אני אי פעם יעזוב את הידני זה יהיה בגללה.

אז מספיק עם כל ה-"באירופה יודעים להעריך ובישראל לא".

באירופה לא קונים AL4 באירופה קונים ידני.

ידני לא פרקטי במיוחד לפקקים, שהם רוב הנסיעה בארץ ולכן בארץ קונים אוטומטי.

אז לסיכום כמו שאמרתי, אני מעדיף "טיפשה" או לייתר דיוק "צייתנית וצפויה" מאשר "מתחכמת".

ואני לא אנטי-צרפתי, רוב הרכבים שלי באו מהיבשת הקלאסית, כולל הנוכחי.

אני כנה לחלוטין ואומר לכם שה-AL4 היא תיבה לא מוצלחת לדעתי. והיא פוגמת מאוד ברכבי פיז'ו החדשים.

אולי כבעלי רכב עם תיבה כזאת, לפעמים לא אוהבים להודות שמה שיש זה לא כזה טוב וממהרים להגן על הדגל.

אני שעבדתי בתחום והייתי מבצע נסיעות ארוכות ומחליף רכבים מייד אחרי השני שמתי לב הכי טוב להבדל. וכיוון שאיני משוחד ואין לי שום סיבה להעדיף רכב זה לכאן או לכאן, אומר לכם בפה מלא - ה-AL4 תיבה לא טובה.

ולהוא שרוצה לקנות 207 - רכב שטופל טוב אומנם יראה פחות בעיות אמינות.

אבל כבר אמרתי ואני יחזור שוב:

1. תימנע עד כמה שאפשר מכל התקנה מקומית.

2. תיקח בחשבון שייתכנו ביקורים במוסך בעוד הרכב חדש.

זה לא נאמר ע"מ למנוע ממך לקנות 207, נהפוך הוא, השד לא כ"כ נורא, אבל רצוי מאוד שתיקח זאת בחשבון.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תשכח לבוא לספר לחבר'ה.

לגבי הבקרה, אם המכונית טובה נשאל את מוסכניק הבית באם הוא ינתק עבורינו את הבקרה. אם לא, אז נישאר עם הקליאו עוד איזה עשור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבל שלא מביאים לארץ את ה 207 GTI. :(

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

NAKAMICHI

זהו? קבעתה ? ה AL4 לא טובה?

אני לא חושב שאתה יכול להרשות לעצמך להגיד כזה דבר כל עוד שאתה לא תעשיין מוביל בענף הרכב.

כמו שלתיבה "שלך" יש יתרונות , יש גם חסרונות.

דוגמא למשל, תנעל את הטיפטרוניק של מזדה בהילוך מסויים ומשוך את המנוע עד ההספק ותעשה אותו הדבר על הפיזו/רנו

גם במצב טיפטרוניק על אותו הילוך אתה תרגיש שהמנוע מושך כמו ידני ופחות מתאמץ מאשר המזדה או כל גיר אוט' רגיל אחר.

אז לכל דבר יש יתרונות וחסרונות וזה לא שולל את התיבה AL4 הזאת.

וחוץ מזה התיבה הזאת(ZF) השתפרה המון עם השנים.

ואתה תראה שעם השנים שכל האוטומטיות יעברו לנוסחה הזאת.

ay-ahzakot.co.il

פורסם
חבל שלא מביאים לארץ את ה 207 GTI. :(

מה רצית, שיביאו גירסאות טרום ייצור...?

פורסם

למה טרום ייצור?

אני חושב שהן נמכרות כבר בחו"ל. 175 כ"ס מאותו מנוע.

פורסם

יש מבחנים ראשונים. מסירות עוד אין.

אם זה אותו מנוע איזו מניעה יש לייבוא ה-GTI במקביל ל-GT?

אולי אם תבקש יפה יביאו.

אבל קודם כל מעניין אותי לדעת מה יגיד הרוני...

פורסם

המניעה היחידה היא המחיר (שבטח יהיה לא משתלם).

אני גם מאוד סקרן לשמוע את דעתו של רוני על הרכב (במיוחד על ההתנהגות וההגה החשמלי).

סוף סוף פיז'ו ספורטיבית עם טורבו. :)

פורסם

רק חסר הנעה אחורית של BMW. :)

אולי ב 208...

פורסם

מניסיון של נהיגה על ה 307 (לא החדשה) דיזל בכבישי אירופה וגרמניה זה רכב מעולה וחסכוני במיוחד לעומת זאת ה 307 החדשה וכך גם ה 207 החדשה שוקלות 1250 קילו (100 קילו יותר מהישנה) ועם אותו מנוע כך שהן לא הכי מהירות .

בכל אופן כל המכוניות הצרפתיות מומלצות כל עוד הן ידניות

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני חושב שה 207 זה רכב כבד מדי ביחס למנוע שלו ..

להגיד לך את האמת אני לא כזה חובב גיר אוטמטי יש לי פיג'ו 307 XSI ידני מנוע 2.0.

הביצועים הם אחלה ואני לא אחד שמתעניין כל כך בלחסוך דלק .. מבחינה מיכנית הרכב בסדר גמור

ויש הסכמה פה שאם אתה מטפל כראוי אתה לא תתיקל בבעיה כלשהיא .. הרכב שלי שנתון 2003

ועוד מעט אני משלים שנה באחזקה שלו וחוץ מפילטר חלקיקים שזה היה ANTI POLLUTION FAULT

לא נתקלתי במשהו ממשי .. לכן אני אומר לך הרכב הצרפתי לא רע בכלל אבל אני ממליץ על ידני ובלי קשר

לזה שזה פג'ו או לא בכלל אני לא נוח לי לנהוג באוטומטי הגיר מרגיש אותו דפוק מדי .. כך שאם תהיה לך

פג'ו 207 ידני 1.6 זה יהיה אחלה .. וד"א יש דגם ה 1.6 טורבו של 207 GTI אני לא יודע אם משווקים אותו

או לא .. אבל תוכל לבדוק את ההיקפים של הרכב בוואללה "רככ"..

פורסם

אומנם ההתיחסות היא לא של טווח ארוך במיוחד, אבל בטיול שעשינו באוגוסט בצרפת השכרנו 207 בנזין ידנית, וקליאו דיזל ידנית.

הרכבים היו אצלנו 8 ימים ומן הסתם לא עשו בעיות, אבל אוסיף ואומר שהנסיעה ב207 נוחה מאוד גם ביחס לגולף שיש לנו בבית.

מאחורה הרכב מרווח ל2 אנשים מבוגרים וילד.

התחושה בפנים היא של רכב איכותי, ושוב הנקודת השוואה שלי היא הגולף והקליאו(היא לא נופלת בהרבה מהגולף).

לדעתי, רכב מוצלח מאוד, שוב השאלה איך היא מסתדרת עם התיבה האוטמטית וכמה היא אמינה לטווח הארוך.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

מבחינת אמינות, אני יכול לספר רק מניסיון של חבר בעבודה, שקנה פיזו 206 חדשה. בשנה הראשונה, הוא הגיע לפחות 4 פעמים לתיקונים שונים (באמת שאני לא זוכר מה היו התקלות - אני כן זוכר ש4 פעמים נתתי לו טרמפ לקחת את האוטו בחזרה מהמוסך, אליו הוא הגיע בד"כ על גרר. יתכן כמובן שהיו יותר תקלות). לא מדובר על רכב שנסע כמויות מטורפות של ק"מ ולכן היתה סיבה שיתקלקל בכמות כזו (נסע בעיקר בתוך גוש דן), ומדובר בנהג סולידי ביותר.

נכון, זה לא מדגם מייצג, וזה גם לא ה207, אלא ה206.

• תוכן חדש...