Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני יודע שזאת שאלה שהייתי צריך לשאול לפני שחתמתי על חוזה העבודה שלי, אבל ניחא. לפחות ננסה לנצל את המצב הנוכחי בצורה המיטבית.

כשחתמתי על הסכם העבודה שלי חתמתי גם על "נספח לחוזה עבודה עפ"י סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים". אבל מה זה באמת אומר? כל הסבר שמצאתי ברשת רק השאיר אותי יותר מבולבל. חיפושים בגוגל הביאו אותי לתוצאות סותרות.

מי שחותם על הסעיף הזה, זכאי לקבל פיצויי פיטורין גם במקרה של התפטרות או לא? ממה בדיוק פטור המעביד במקרה של חתימה על סעיף זה? מה אני מקבל (חוץ מכרטיס ברכה ואיחולי דרך צלחה) מהמעביד לאחר עזיבתי את מקום העבודה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תוצאה ראשונה בגוגל מביאה את החוק כלשונו ופרשנות.

מעבר לכך אני לא יכול לעזור לך, מצטער.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סביר להניח שזה מה שהוא קרא ולא הבין כלום אז תואיל בטובך לפרש את כלשונו בפרשנות במקום סתם לזרוק תוצאה ראשונה בגוגל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המורה לא הבנתי! האם ההפקדות הרגילות של המעביד שלי לביטוח המנהלים שלי (חמישה אחוזים משכר היסוד שלי בכל חודש) מחליפות את פיצויי הפיטורים שהוא אמור לשלם לי?

בהסכם העבודה עליו חתמתי מצויין בפירוש שלאחר שנה אחת של עבודה אני זכאי ל8.33 אחוז מהשכר של כל חודש כפיצוי פיטורים, אבל סעיף 14 כביכול סותר את זה.

פורסם

ככל הידוע לי :

סעיף 14 אומר שתקבל כפיצויים את מה שהופרש עבורך ע"י המעביד לפיצויים במסגרת ביטוח המנהלים (ה8.33 אחוז שמפריש המעביד),

בניגוד למצב בו מקבלים פיצויים על פי שכר חודשי לכל שנת עבודה.

הוא בא למנוע מצב בו העובד ידרוש גם את הפיצוי של שכר חודשי עבור כל שנת עבודה וגם את הסכום שהצטבר בביטוח המנהלים עבור פיצויי פיטורין.

אני חושב שבמסגרת הסעיף הזה בין היתר מועברת הבעלות על קרן הפיצויים אל העובד,והוא מחליט האם לפדות אותם או להעביר אותם הלאה אל המעסיק הבא אשר ימשיך להפריש לשם.

אגב, אם אינך יודע:

ביטוח מנהלים מורכב מ:

פיצויים 8.33 אחוז שמפריש המעביד

קרן פנסיה 5 אחוז + 5 אחוז שאתה והמעביד מפרישים מדי חודש

אובדן כושר עבודה : עד 2 אחוז בערך

כמו כן נהוג לתת קרן השתלמות 7.5 אחוז שמפריש המעביד+2.5 אחוז שמפריש העובד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
סעיף 14 אומר שתקבל כפיצויים את מה שהופרש עבורך ע"י המעביד לפיצויים במסגרת ביטוח המנהלים (ה8.33 אחוז שמפריש המעביד), בניגוד למצב בו מקבלים פיצויים על פי שכר חודשי לכל שנת עבודה.

הוא בא למנוע מצב בו העובד ידרוש גם את הפיצוי של שכר חודשי עבור כל שנת עבודה וגם את הסכום שהצטבר בביטוח המנהלים עבור פיצויי פיטורין.

העובד בכל מקרה לא יכול לדרוש פיצויים גם מהמעסיק וגם מקופת הפיצויים שלו (שהרי אלה אותם כספים)

אני חושב שבמסגרת הסעיף הזה בין היתר מועברת הבעלות על קרן הפיצויים אל העובד,והוא מחליט האם לפדות אותם או להעביר אותם הלאה אל המעסיק הבא אשר ימשיך להפריש לשם.

מרגע שהעובד פוטר חל על המעסיק האחריות להעביר את הבעלות על כספי הפיצויים לטובת העובד (זאת במקרה שהעובד

לא פוטר עקב גניבה, רמאות וכו'- במקרה כזה המעסיק רשאי לקבל מחברת הביטוח את הפיצויים בחזרה אליו)

אגב, אם אינך יודע:

ביטוח מנהלים מורכב מ:

פיצויים 8.33 אחוז שמפריש המעביד

קרן פנסיה 5 אחוז + 5 אחוז שאתה והמעביד מפרישים מדי חודש (תגמולים 5% ע"ח מעסיק, תגמולים 5% ע"ח עובד. אין קשר לקרן פנסיה. קרן פנסיה זו פוליסה נפרדת על בסיס קצבתי).

אובדן כושר עבודה : עד 2 אחוז בערך (אובדן כושר עבודה עד 2.5%, בדר"כ ע"ח מעסיק. אם הוא מבקש ממך לשלם את זה, יצאת פראייר).

כמו כן נהוג לתת קרן השתלמות 7.5 אחוז שמפריש המעביד+2.5 אחוז שמפריש העובד.

סעיף 14 לפיצויים אומר שהעובד זכאי לקבל את כל מה שנצבר בפוליסה (לטוב ולרע) ולא על בסיס חישוב נטו של תקופה כפול שכר.

כלומר, הכסף שמופרש לך לפיצויים צובר מדדים, השקעות ריביות וכו'. זה יכול להיות לטובתך או לרעתך (אתה יכול להפסיד או להרוויח).

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

ובמה סעיף 14 שונה ממה שאני אמרתי?

באובדן כושר עבודה, פחות חשוב כמה מופרש, ויותר חשוב מה אתה מקבל בסופו של דבר אם איבדת את כושר העבודה חס וחלילה.

אם אתה מפריש 1 אחוז למשל , אבל מקבל גם קצבה חודשית של 75 אחוז מהמשכורת וגם תשלום חודשי מהם ללקרן הפנסיה שלך

ואתה מפריש 2.5 אחוז , אבל מקבל רק קצבה חודשית של 75 אחוז מהמשכורת , אז מה עדיף?

בקשר למי מפריש, טוב שאמרת - אני אבדוק את זה, כי בדיוק עושים לי פוליסה חדשה אבל אני כמעט בטוח שהמעסיק מפריש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוקיי, אני מתחיל להבין.

מה הדין לגבי ה8.33% שהופקדו במקרה של התפטרות (ולא פיטורין)? האם העובד זכאי לקבל את הפיצויים שהופקדו לטובתו?

ואם כבר הפגנתם ידע מרשים כל כך - האם יש מס כלשהוא על כספים שנצברו בביטוח המנהלים ונמשכו לפני גיל הפרישה?

פורסם

סעיף 14 הוא סעיף "מקל וגזר":

הגזר הוא שגם אם אתה מתפטר, הבעלות על קופת הפיצויים היא שלך, והמעסיק חייב לשחרר אותה.

המקל הוא שאתה מקבל את ההפרשות בפועל, ע"פ השכר שהרווחת בכל שנה, ולא "משכורת אחרונה כפול מספר השנים".

העניין משמעותי בעיקר למקרים בהם השכר שלך משתנה לאורך תקופת העבודה.

דוגמא:

עבדת 10 שנים במקום עבודה. 5 שנים בשכר של 8,000 ש"ח ו-5 שנים בשכר של 10,000 ש"ח (כלומר - קיבלת העלאת שכר באמצע).

לפי החוק הישן, במקרה של פיטורים מגיע לך השכר האחרון כפול מספר שנות העבודה, כלומר 10*10,000=100,000 ש"ח.

לפי סעיף 14, מגיע לך מה שהצטבר בפועל בקרן, שזה: 5*8,000 + 5*10,000 = 90,000 ש"ח.

(כדי לפשט את הדוגמא עשיתי חישוב שנתי, אבל למעשה החישוב הוא ברזולוציה חודשית).

השורה התחתונה היא שבמקרה של פיטורים תקבל פחות, אבל במקרה של התפטרות המעסיק חייב לשחרר לך את הפיצויים.

כיום, רוב מקומות העבודה מחתימים על סעיף 14 כתנאי לקבלה לעבודה. ישנם גם מעסיקים שמחתימים עובדים וותיקים על הסעיף הזה, כאשר החתימה מחייבת לעתיד, אבל לא רטרואקטיבית. העובד לא חייב לחתום, אבל תמיד אפשר לפטר אותו אם הוא לא מסכים... וזה חוקי לחלוטין (ובתנאי שיקבל את הפיצויים המלאים).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...