Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע תוך כדי נסיעה ושמיעת מוסיקה די בעוצמה הכל קפץ מן קפיצת מתח ולא ניגן יותר ועל הדרך נשרפה לי גם מנורת ברקס אמצעית (לא יודע אם זה קשור אבל שיהיה) עכשיו המגבר נדלק אבל לא מנגן כלום בשום יציאה הרמקולים והסאב בסדר בדקתי אותם... אבל אם אני מחבר אותו ומגביר את הרדיו לווליום גבוה יוצאים כל מיני קפיצות מתח של רעש סטתי מהרמקולים... המגבר היה סתם זבל סיני חיקוי של מגנאט...

יש לי כמה שאלות:

האם הוא באמת נשרף כי זה מה שאמר לי מתקין מערכות אחד?

למה זה קורה ממה מגבר נשרף סתם ככה פתאום אחרי יותר משנתיים של עבודה?

את ההתקנה עשיתי לבד והיא קצת מסורבלת זאת אומרת הכבלים לא מוסתרים המגבר לא מוצמד למושב אלא שוכב בבגאג' את המינוס לא קדחתי חיברתי לאיזה בורג שבלט מהשלדה אבל הקטע שהוא עבד כבר חצי שנה ככה ופתאום זה קרה... אני מתכוון לקנות מגבר חדש לא זול ברמה וחבל לי שהוא ישרף גם כן ככה... איך אני יכול למנוע את זה? ולמה זה קרה?

אשמח מאוד אם תקדישו מזמנכם לקרוא ולענות... תודה :idea:

פורסם

לפי דעתי נראה ליפני שאתה אומר ז"ל על המגבר נראה לי שאתה צריך לעבור קצת על החיווט ברכב מישום מה נראה לי שיש לך קצר באחד הרמקולים אם אתה אומר שאתה שומע רעש סטאטי מהמגבר זו אחת המחשבות שעוברות לי בראש כרגע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

אני עשיתי בדיקה כזאת חיברתי רמקול אחד בנפרד בכל אחת מהיצאות והוא פשוט לא מנגן... הפיוזים כולם בסדר כי בסופו של דבר הוא דלוק הוא פשוט לא מנגן ובוולים גבוה מוציא רעש סתטי מהרמקולים

פורסם

כן שמתי... וגם החלפתי אותו לא מזמן כי הוא עשה בעיות...הקיט של ההתקנה הוא מהפשוטים

אבל אם הפיוז היה בעיית המגבר לא היה דולק נכון?

פורסם

עוד למישהו יש רעיונות למה זה יכל לקרות?

והשאלה החשובה יותר אם אני מחליף מגבר באותה התשתית זאת אומרת פשוט מנתק את זה מחבר חדש אם אותם הקבלים זה יכול לקרות שוב? כי המגבר שאני מביא מחו"ל ואחריות זה קצת בעייתי

פורסם

יכול להיות שגם זה הבעיה שמשו קיצר ואז שרף אבל בטח נישרף המגבר שלוו גם לי זה קרה פעם במקרה חלש ששמעתי עוצמה גבוה יותר מידי זמן ברמקולים יותר חזקים מהמגבר

בקיצור תביא מגבר חדש ותעבוד קצת אל החיבורים והכלל שיהיה מסודרר

פורסם

כן אבל מעניינת אותי הסיבה שזה קרה... כי כשאני יחבר את המגבר החדש בלי לשנות כלום שזה לא יקרה לי עוד פעם?

איך אני יכול לבדוק את זה?

פורסם

הדבר שהכי עניין אותי זה המינוס של המגבר (בהנחה שה + מחובר נכון) והקשר לנורת ברקס

לרוב במכוניות משתמשים במינוס בולט (כגון הבורג) בשלדה בתור מינוס מרכזי לתאורה אחורית וברקס

בקפיצת מתח רצינית מהמגבר זה מצב הגיוני שהנורה (ויכולות להיות עוד) שישרפו

בגלל שאני לא חשמלאי מוסמך - אבל עושה את החיבורים האלו במוסך בעבודה (גם על משאיות 24V)

נראה לי הכי הגיוני

בשורה התחתונה

אם לא שווה לך להשקיע בבדיקת המגבר\תיקון (ולדעתי לא כדאי אלא אם כן הבדיקה חינם)

תעזוב אותו

תעבור עוד פעם בשביל להיות בטוח על החיבורים

לרוב קצר לא בא ממינוס לקוי אלא מ+ קרוע\מעוך איפושהוא בדרך ונוצר מגע בשלדת הרכב ואז יש לנו קצר (סגירת מעגל)

לאחר שווידאת שאין מגע - לך על מגבר טוב כגון הJBL והMAC

וגם תהנה מאיכות ועוצמה טובים יותר וגם תקבל אחריות

נ.ב.

על הדרך כדאי לשדרג את חיווט הרמקולים בעלות נמוכה לחיווט טוב ואיכותי ומבודד

בהצלחה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לפי דעתי הבעיה יכולה להיות כתוצאה מניתוק הrca\רימוט מהרדיו דיסק שווה בדיקה

ועוד דבר ששווה בדיקה זו ההתקנה שלך תעבור על חוט הפלוס חוט המינוס rca ורימוט תבדוק את כולם טוב לכל אורך הדרך גם בדיקת פיוזים לא תזיק לא רק זה שליד המצבר גם את הפיוזים במגבר עצמו.

למקרה ואתה לא בטוח בעצמך תמיד כדאי ללכת למתקין טוב שימצא את הבעיה

לגבי המגבר עדיף mac audio z4200\z4100

מגברים מצויינים

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

• תוכן חדש...