Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאמי מזדה פרמסי 2003 כמדומני.

היום תוך כדי נסיעה נקרעה רצועת טיימינג.

הרכב עובר טיפולים כל חצי שנה (מגיע לפני הקילומטראז' הנדרש) במוסך מורשה מזדה בלבד מיום קניתו.

רציתי לשאול האם מדובר ברשלנות של המוסך, שלא יידעו לגבי זמן ביצוע הטיימינג - או אולי שלא ביצעו אותה בטיפול הרלבנטי (הרכב עבר טיפול במרץ)

או שמא מדובר בהזנחה של אמא, שלא ביררה מתי יש לעשות את הטיפולים הגדולים?

כמובן שאני לטובת אמא כאן, אבל נראה לי שזה קצת נופל בין הכסאות של אחריות אישית ואחריות "מוסכית".

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לחבר,

בעל הרכב הינו אחראי לתחזוקה נכונה של הרכב וביצוע פעולות תחזוקה כפי שרשומות בספר הרכב.

בעל הרכב (אמא שלך) היתה צריכה לברר את מהות הטיפולים שיש לבצע כול XX קילומטרים ולבדוק בין היתר בקבלות מה נעשה בעבר.

בדרך כלל אנשי השירות אומרים ללקוח מה הטיפולים הנדרשים כול XX קילומטרים.

ההזנחה היא של אמא שלך ולא של המוסך שלא חייב לעקוב אחרי טיפולים שבוצעו ברכב.

בכול מקרה זו דעתי אבל ייתכן שתקבל תגובות אחרות לחלוטיין.

איזה כייף לי :)

פורסם

מסכים!

חלק מהשירות של מוסך מורשה הוא לברר במחשב מה בצוע בטיפול האחרון ולהסביר ללקוח מה יש לבצע כעת.

אך מכיוון שהרכב לא באחריות, אין המוסך מחוייב לכך! ואז האחריות נופלת על בעל הרכב (אמא שלך, במקרה הזה).

פורסם

אני לא יודע אם כל האשמה היא של המוסך אבל בהחלט יש להם תרומה לעניין

איך המוסך ידע מה לעשות בטיפולים אחרים? איך הוא ידע להחליף שמן כל 15000 ק"מ, איך הוא ידע להחליף מסננים?

אם כל הכבוד כל מוסך שמכבד את עצמו רושם את מספר הק"מ שהרכב עבר ובהתאם לזאת מבוצע טיפול ברכב.

(צ'מפיון שולחים אליך הביתה גלויה) מבחינתי אני לא צריך לדעת כלום על האוטו מלבד זה שאמרו לי להכניס את האוטו כל 15000 ק"מ לטיפול והמוסך הוא זה שמייעץ מה צריך לעשות.

מה היינו אומרים אם רכב היה נכנס לטיפול ולא היה מוחלף בו שמן והמנוע היה ניזוק בגלל זה? בוודאי שהמוסך אשם הרי הוא נכנס לטיפול בדיוק בשביל זה. אז מדוע כאן זה שונה?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

במאזדה פרמסי 2003 נגרם נזק לראש, כאשר נקרעת רצועת טיימינג בנסיעה. יש להרכיב רצועה חדשה ולבדוק קומפרסיה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדעתי יש למוסך רשלנות תורמת.

אצלי ברכב הקודם (שטופל אצל צ'מפיון המהוללים) הם החתימו אותי על כל טיפול שסירבתי לעשות (כיוון שלדעתי הוא לא היה נחוץ באותה העת). כך למשל שבקשו ממני לעשות טימינג ואני חשבתי שזה עדיין מוקדם, הם החתימו אותי על כך שהם ידעו אותי בדבר הצורך בטיפול. המשמעות: האחריות במקרה תקלה (שלא קרתה) עברה אלי.

אם נמשיך עם הדוגמא הזו, אז ברור שיש למוסך אחריות. לא כל אחד חבר ב"קארספורום" ויש לו ידע מספק. כאן בדיוק נכנסת האחריות של המוסך ועל זה כדאי לכם ל"נגן".

לדעתי יש סיכוי סביר שהמוסך יתחלק אתכם בעלויות התיקון.

פורסם

במיוחד כאשר הרכב מטופל שם קבוע מיום עלייתו על הכביש, והוא לא סתם מוסך שנכנסו אליו במקרה מבלי לדעת את היסטוריית הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מה אומרת הוראת היצרן ?

אולי היא אומרת כל 5 שנים ו 100000 ק"מ והרכב בכלל לא הגיע למועדים אלו, ואין רשלנות של אף אחד. בדרך כלל מוסכים מורשים מודעים ללקוח על הצורך בהחלפת טיימינג, בין היתר משיקולים מסחריים, אבל כמובן לא רק.

פורסם

נראה לי די ברור שלמוסך יש חלק ניכר באחריות. חלק מהתשלום הנוסף שאתה משלם עבור המוסך המורשה הוא הראש השקט שאתה מקבל מבחינה זו. רכב שמטופל בקביעות אצל המורשה, הדבר היחיד שבעל הרכב אמור לדעת הוא את מספר כרטיס האשראי שלו.

פורסם

חבל שלא ציינת קילומטרז' של הרכב ואתה נותן לכולנו להשתגע.

במאזדה עושים טיימינג ב-90,000 ק"מ, אם הרכב לא הגיע לקילומטרז' הנ"ל קשה להאשים מישהו.

אם הוא עבר את ה-90,000 , אז כשהרכב היה בטיפול השישי בחייו במוסך היו חייבים להחליף רצועה,

ואז פעם הבאה ב-180,000. במקרה כזה, צריך לבדוק מה גרם לקריעה, אולי זו פדיחה של המוסך בהרכבה.

קודם כל ציין קילומטרז' ואח"כ נדבר...

ודרך אגב; טיפולים "גדולים" לא מבררים, חלק מהשירות של מוסך מורשה הוא להודיע ללקוח מה מבקש

היצרן להחליף בכל טיפול וטיפול. תאמין לי אם תעיר אותם ב 12 בלילה, הם ידקלמו לך את זה בעל פה.

כל עובדי המוסך. זאת הפרנסה שלהם, כמה שיותר עושים, יותר אוכלים. אני בעל מקצוע בתחום.

פורסם

כמו שדורקי כתב, במוסכי צ'מפיון נוהגים לציין בדף הטיפולים סירוב של הלקוח לבצע טיפול מסויים לרכב.

קשה לי להאמין שהמוסך לא מסר אץ המידע הרלוונטי ללקוח על צורך החלפת הרצועה, בכול מקרה הרכב יחסית חדש ובמידה והרצועה נקרעה קודם זמנה אתה יכול לנסות להגיע עם המוסך לפשרה כספית בנושא שיפוץ המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

רוברט, אין הנחייה להחליף כל כמה שנים, גם אם הרכב לא צבר את הק"מ הנדרש ?

לא יכול להיות.

השאלה מה אומרת הנחיית החלפה לפי זמן והאם הרכב עבר אותה.

פורסם

לא ידוע לי על הוראה כזאת במאזדה בפרט.

כמובן שאסור להגזים עם הזמן גם כן. הזמן עושה את שלו. ארבע שנים על הכביש, עם 67,000 ? קשה לומר

שעשה את שלו, קשה לי להאמין.

*אל תשכחו שהמנוע עובד (והרצועה מסתובבת) גם כשאנחנו עומדים ברמזורים ובפקקים שזה המון זמן

ואין לנו מונה שעות כמו בטרקטורים - כמה שעות המנוע עבד. וזה לא נחשב בקילומטרז', אז אנחנו בעצם

חורגים מהוראות היצרן. אני יודע מה תחשבו - שהיצרן חשב על זה גם...אז זהו שהיצרן לא יודע איזה פקקים

יש בישראל, וכל שני מטר רמזור.

מהסיבה הזאת, אני אישית מקדים את הוראות היצרן בכל מה שנוגע לטיימינג ועושה 10,000 ק"מ לפני הקילומטרז'

המבוקש.

מי קבע שרצועת טיימינג נקרעה ?

פורסם
לא ידוע לי על הוראה כזאת במאזדה בפרט.

...

מהסיבה הזאת, אני אישית מקדים את הוראות היצרן בכל מה שנוגע לטיימינג ועושה 10,000 ק"מ לפני הקילומטרז'

המבוקש.

מי קבע שרצועת טיימינג נקרעה ?

יש משהו במה שאתה אומר

בדקתי בספר רכב של סופר לנסר, כתוב שמחליפים טימינג כל 90 אלף ובכוכבית קטנה כתוב שמומלץ כל 75 אלף ואין הסבר. נראה לי שאת ההחלפה הבאה אני גם אעשה ב 80 אלף

• תוכן חדש...