Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

די עם הראש הקטן ! לכול בעל רכב חדש יש ספר רכב ובו מצויין שיש לקרוא את הספר ובמיוחד להקפיד על טיפולים במירווחים מסויימים.

זה שאמא שלו יודעת להכניס את הרכב למוסך מורשה ולמסור מספר כרטיס אשראי לא מסיר ממנה שום אחריות.

לפני שנמשיך את הדיון לאורך ולרוחב אני ממליץ לבעל הרכב להתבונן בקבלות של השנים האחרונות ולראות מה הטיפולים שעבר הרכב ולחזור לדווח.

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל מי שהגיב לשרשור הזה !

לא לקחתם בחשבון שהרכב שנת 2002 ,הוא כבר 5-6 שנים על הכביש וסביר מאוד להניח שהרצועה התייבשה,נקרעה ונגרם הנזק.

מסחינת הספר צריך להחליף אמנם נגיד כל 80-90 אלף ק"מ אבל,בארצנו עם מזג האוויר הרצועות נוטות להתייבש וגם ביפניות שממליצים לעשות בהן טיימינג כל 90,000 כמו מאזדה עדיין אם עברו יותר מ-5 שנים זהו סיכון מחושב שלך כבעל הרכב אסור היה לקחת.

אני מקווה בשבילך שזו רק החלפת רצועה,ואין נזקים נוספים כמו שסתומים שהתעקמו דבר שיאלץ אותך לפתיחת ראש מנוע,כי ברכב הזה זה עסק יקר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מסחינת הספר צריך להחליף אמנם נגיד כל 80-90 אלף ק"מ אבל,בארצנו עם מזג האוויר הרצועות נוטות להתייבש וגם ביפניות שממליצים לעשות בהן טיימינג כל 90,000 כמו מאזדה עדיין אם עברו יותר מ-5 שנים זהו סיכון מחושב שלך כבעל הרכב אסור היה לקחת.

דעתי שונה משלך.

טמפרטורת המנוע בעבודה היא (כמעט) אותה טמפרטורה גם באירופה הקרירה (כבר לא כל כך) וגם בישראל המהבילה.

בתא המנוע ישנה טמפרטורת עבודה של כ- 90 מעלות.

הרצועה מוגנת מהשמש שכן היא שוכנת לבטח בתא המנוע וגם שם ישנה מעטפת הגנה נוספת.

אז עכשיו תגיד לי - רצועה שמתוכננת לפעול בתנאים של 100+ מעלות מתרגשת מאיזה שרב ישראלי ?

פורסם
במאזדה פרמסי 2003 נגרם נזק לראש, כאשר נקרעת רצועת טיימינג בנסיעה. יש להרכיב רצועה חדשה ולבדוק קומפרסיה.

דוד.

דוד,

התוכל להסביר איך זה שבלאנטיס אם הרצועה נקרעת לא נגרם נזק לראש?,

אם אני לא טועה הפרמסי חולקת מכלולים זהים ללאנטיס,

אגב,בלאנטיס בנפח 1.6 בפועל אפשרי למשוך יותר אם זה מנוע 1600. אבל לא לקחת סיכון.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
בקצרה - כן...

היה ראוי יותר לצרף נימוק ענייני.

לדעתי - אין דין רצועת טיימינג כדין צמיג (שאכן מתבלה בישראל במהירות גבוהה כתוצאה מקרינת שמש חזקה).

פורסם

למצב האויר בהחלט יש השפעה ותרומה לבלאי חלקי גומי במנוע כגון רצועות, המנוע שעובד בטמפ' קיצון בגבולות הטמפ' העבודה שלו, מעבר הקרינה החזקה שעוברת דרך המתכת של מכסה המנוע, והחום והלחות הכלליים השוררים באטמופירה ובתא המנוע.

רצועת התיזמון אינה מוסלקת עד כדי כך והיא כן חשופה לגורמי חום סביבתיים חוץ מחום המנוע.

גורמים אלו נלקחים בחשבון בחישוב התדירות המומלצת להחלפת רצועות, ואצלינו עדיין לא ערב-הסעודית או קאטר, אך תמיד כדאי להתחשב בגורם הזמן ולא רק בנסועה של הרכב. זכרו תמיד כי שעות העבודה של מנוע ברכב העומד בפקקים גבוהה יותר ממנוע של רכב הנוסע בכבישים פתוחים כל הזמן. ברכבים בעלי נסועה מאוד נמוכה, הקדימו תרופה למכה והחליפו רצועת תזמון חצי שנה עד שנה לפני המועד המתכונן.

לפותח השרשור - למוסך אחריות ישירה לנזק , אם עבר המועד לביצוע התזמון, שנכנסת למוסך לבצע טיפול תקופתי המוסך היה חייב לציין כי הגיע מועד ביצוע החלפת רצועת תזמון, ועצם זה שלא עשה זאת הוא שותף לרשלנות יחד איתך. עצתי היא, ורק אם הינך מטפל במוסכים מורשים של היבואן, פנה למח' השירות של דלק מוטורס ודרוש השתתפות בעלות התיקון, מהסיבות שפורטו לעייל.

פורסם

כבר שנים שיש מוסכים שמציינים הערת אזהרה על הקבלה בה נאמר "יש לבצע טיפול טיימינג כל X קילומטרים או Y חודשים, הקודם מבינהם".

אנחנו לא יודעים מי הכניס את הרכב לטיפולים במוסך, האם נאמר לו משהו שקשור לטיימינג והאם באמת מדובר ברשלנות לקוח או רשלנות מוסך. יכול להיות שלמוסך יש מסמך עליו חתם הלקוח בגין דחיית הטיפול או שהנושא הובא לידיעתו - ואז כל הדיבורים על אחריות מוסך שווים לתXת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההערה זהו לא תופסת בבית המשפט, על המוסך לציין באופן ברור כי הלקוח סירב לבצע החלפת רצועת תזמון ואת ההשלכות במידה שלא יעשה זאת ולהחתים את הלקוח על כך. ציון על החשבונית מספיק טוב. כל עוד אין הוכחה בידי המוסך כי ביצע זאת יש ללקוח קייס חזק.

מכוון שבהרבה מוסכים, פקידות קלות דעת, פותחות וסוגרות כרטיסי עבודה וחשבוניות, יש הזנחה ברורה של מוסכים בנושאים אלו (פספוסים של טיפולים דרושים במועד).

פורסם

דניאל, ראה חשבונית שקיבלתי ובו מצויינת הערה מהסוג שאתה מדבר עלייה, האם זה קביל בבית משפט ?

אני סירבתי להחליף טיימניג מכיוון שהרכב גמע סה"כ 40K במשך 4 שנים ׁ(הרצועה נבדקה על-ידי אחת לשנה לא ממליץ לאחרים לנקוט בשיטה זו).

טיפולים לרכב החלפת רצועת טיימניג פלגים_Page_1.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אמנם מצאתי את עצמי מספר פעמים מעיד/נוכח בבתי משפט בנושאי תביעות לקוח נגד מוסך, אך אינני משפטן ולכן כך את דבריי בהסתייגות מה, מאוד חשוב שההערה על החשבונית תהיה מאוד ברורה וחד משמעית.

ההערה על החשבונית שלך לא נראת כזו.

פורסם

אצל שני שופטים יתכנו תוצאות משפט הפוכות.

כל שחסר לדעתי שאינה מקצועית בתחום, הוא בניסוח הקיים, בכך ש

1. לא רשמו שהלקוח הוא זה אשר אינו מאשר את ההחלפה.

2. לא החתימו אותו (אותך) על זה.

על כן לדעתי המוסך עלול להיות חשוף.

הצעתי לך שאל תבנה על זה, ואל תשחק עם טיימינג באם צריך להחליף, החלף.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מעבר הקרינה החזקה שעוברת דרך המתכת של מכסה המנוע

דניאל - תודה על ההסבר !

לדעתי רצועת הטיימינג לא סופגת קרינה מסוג UVA או UVB.

לשאר הגורמים שציינת אכן ישנה השפעה על אורך החיים של הרצועה אולם מדובר בהשפעה מינורית. אנחנו מדברים על רכיב ש- 100 מעלות צלזיוס היא סביבת העבודה הטיבעית שלו.

35 מעלות? זה "בטן - גב" בעבורו... :wink:

פורסם

הקרינה רק מעצימה את רמת החום מתחת למכסה שגבוהה הרבה יותר מ 100 מעלות סלזיוס.

מנסיוני ההשפעה היא יחסית די גבוהה ומוסכים יכולים לספר לך שהם נתקלים יותר ברצועות נקרעות או נפרמות בחודשי הקיץ.

• תוכן חדש...