Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי איך זה מזכיר לי את הסיפור שלי.

על רכב ששנה נכבה בנסיעה.

שהתקלה הייתה סה"כ ממסר הצתה לקוי.

שתוקנו במקומו: כויל, חיישן חום , הלך בעקבות זה סטארטר , טענו שהמצבר הלך .

בקיצור אני מזדהה עם הכותב.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למר גרינדאה הובהר, שיהיה ניתן לטפל בבעית המנוע רק לאחר הסרת כל אלתורי החשמל והחלפת מתג אור בלם למקורי (משומש תקין), ופעולות אלו אכן בוצעו בנוכחותו ובאישורו !!!

אז הובהר כי יחידת הבקרה של המנוע אינה מתקשרת עם סורק התקלות, בעוד ששאר מערכות הרכב כן.

לבקשתו לביצוע תיקון זמני ומאולתר של המזגן, הובהר לו כי תיקון כזה יבוצע על ידי שחזור המערכת למקוריות, תוך שימוש בחלקים שיסופקו על ידי המוסך.

. ביום זה הוא חזר על בקשתו לתקן את המזגן בשיטת האלתור, והובהר לו שנית, כי תיקון כזה יבוצע בשחזור למקוריות, רק לאחר פתרון בעית המנוע.

בשם אריה גרוסמן: כמו שבעל מסעדה לא אוהב שבאי אליו עם Take Away מהבר הסמוך, כך בעל מוסך לא אוהב שבאים אליו עם חלקים מאיביי. הדרישה של מר גרינדאה ביום חמישי, להחלפה חזרה ליחידת הבקרה התקולה שלו, באה בשעה שהמוסך היה כבר סגור. על כן המכונית שהתה במוסך עד היום.

לסיכום: מר גרינדאה לא איפשר להמשיך את הטיפול ברכבו על מנת להגיע לפתרון התקלה. התנהגותו בהחלט הפכה אותו לפרסונה נון גראטה במוסך של אריה גרוסמן בתל אביב, במוסך של ישראל דיקר בכפר אחים וכמובן בכל הקשור בי ובמועדון סאאב. מנגד יש לו האפשרות לגשת למוסכים אחרים, להתקין חלקים מאיביי או מכל מקור אחר, לבצע דיאגנוזה במוסך המרכזי של היבואן, או לשבת על חוף הים ולעשן XXXXXX, כך הוא בטח ירגיש טוב יותר.

אורן, תסלח לי אבל מה הקשר בין מפסק אורות בלם (מתג פשוט שסוגר מעגל) לתקלה שבגינה הוא הגיע? זכותו להמשיך לנסוע עם אלתור כזה כי הוא לא פוגע בכלום בשאר מערכות הרכב (אשמח להסבר אם אתה חושב שזה כן פוגע).

הלקוח ביקש תיקון מאולתר למזגן שיעקוף את הקשר שלו לשאר מערכות הרכב. אתה מצהיר שהתיקון בכל מקרה יתבצע לאחר פתרון בעית המנוע אז למה ההתעקשות?

זכותו של הלקוח להביא את חלקי החילוף ומה שהוא משלם בתמורה זה שאין אחריות על התיקון ובמידה והחלק פגום הוא ישלם שוב עבור העבודה. לא סתם מופרדת החשבונית במוסך לעבודה ולחלקים בניגוד למסעדה.

התגובה שלך לגבי מה שהלקוח יכול לעשות שכנעה אותי סופית לא להתקרב למוסך שלכם. מי שלא יודע לכבד לקוחות גם אם הם קרציות לא ראוי שיכנסו אליו. זכותך להשלים את התיקון ולבקש ממנו לא להיכנס אליך שנית אבל אין לך זכות להתיחס אליו כפי שהתיחסת במשפטך האחרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אורן, תסלח לי אבל מה הקשר בין מפסק אורות בלם (מתג פשוט שסוגר מעגל) לתקלה שבגינה הוא הגיע? זכותו להמשיך לנסוע עם אלתור כזה כי הוא לא פוגע בכלום בשאר מערכות הרכב (אשמח להסבר אם אתה חושב שזה כן פוגע). מתג אור בלם שאינו מתאים לסוג הרכב פוגע בהכרח. ברכב מודרני, כל המערכות יודעות על הפעלת בלם, ויש לכך השלכות בטיחותיות. ברגע שהדבר נמנע המערכות אינן יודעות על כך ועלולות לפעול לא נכון, או לא לפעול כלל, לדוגמא ABS במיוחד עם EBD. מעבר לכך, מתג שהתקע לא יכול להנעל עליו ונופל, לא יכול לתפקד.

הלקוח ביקש תיקון מאולתר למזגן שיעקוף את הקשר שלו לשאר מערכות הרכב. אתה מצהיר שהתיקון בכל מקרה יתבצע לאחר פתרון בעית המנוע אז למה ההתעקשות? תיקון מאולתר בדיוק כמו אלתורי מערכות מיגון אצל אנשים המוכנים לאלתר. לא אצלי !!!

זכותו של הלקוח להביא את חלקי החילוף ומה שהוא משלם בתמורה זה שאין אחריות על התיקון ובמידה והחלק פגום הוא ישלם שוב עבור העבודה. לא סתם מופרדת החשבונית במוסך לעבודה ולחלקים בניגוד למסעדה. שים עצמך במקומו של נותן השירות שמעוניין למכור חלקים, ולא לגעת בחלקים ממקור לא ידוע. נושא האחריות קשור כאן בקשר חזק, ושוב מתוך מטרה לא לאלתר.

התגובה שלך לגבי מה שהלקוח יכול לעשות שכנעה אותי סופית לא להתקרב למוסך שלכם. מי שלא יודע לכבד לקוחות גם אם הם קרציות לא ראוי שיכנסו אליו. זכותך להשלים את התיקון ולבקש ממנו לא להיכנס אליך שנית אבל אין לך זכות להתיחס אליו כפי שהתיחסת במשפטך האחרון. אתה לא חייב לבוא, גם גרינדאה לא חייב. בידיו האפשרות לגשת למוסכים אחרים, להתקין חלקים מאיביי או מכל מקור אחר, לבצע דיאגנוזה במוסך המרכזי של היבואן לתקן את המכונית בכל דרך אחרת שיבחר, אבל לא אצלי. הוא בהחלט יכול גם לשבת על חוף הים ולהיות מבסוט.

חזור וקרא את תגובתי הקודמת מהמילה הראשונה ועד לאחרונה ואל תגזר ממנה חלקים !

אם לאחר מכן לא תבין, אתה יכול לפנות אלי בפרטי או באימייל.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

קראתי את העובדות שבסיפור ולדעתי אין עליהן מחלוקת. אותן עובדות מופיעות בשני הסיפורים.

היכן הפער? בפרשנות לעובדות שעליהן כאמור אין מחלוקת.

שתי זוויות ראייה - שני סיפורים שונים.

ההפסד הוא של כולם -

המוסך - איבד לקוח ולפחות בטווח הקרוב, גם איבד אמינות.

הלקוח - איבד מוסך, שילם על מה שהוא לא ביקש, יצא עם עגמת נפש בלי שנפתרה התקלה שלשמה הוא נכנס למוסך.

והערה למוסך: ציין כאן אחד החברים את מבחן התוצאה. לא תיקנתם את התקלה וגביתם כסף על מה שלא התבקשתם. מקצוען אמיתי היה גורם גם ללקוח "קשה" לחייך ואתם נכשלתם בסעיף זה.

שכחתם שהלקוח הוא המלך, הוא מקור פרנסתכם אפילו אם הוא אנטיפת (לא רומז על פותח השרשור - הכוונה כללית) בלתי נסבל.

חבל.

פורסם

אורן, מתג אור בלם לא שייך למערכות שציינת. טוב שלא טעמנת שאם נורה נשרפת אז המנוע יכבה כי המערכות קשורות. האיש נכנס על בעיה של ניהול מנוע ואתה בא להחליף מתג אור בלם שלא קשור לנושא.

אני מקבל את הגישה של איךלתורים לא לעשות אצלך אבל יש הבדל בין להגיד ללקוח שאתה לא מבצע אילתורים ולהפנות אותו לאיש מקצוע שכן עושה לבין להגיד לו שאתה הולך להחליף לו חצי אוטו. תן את התמונה המלאה ואז הלקוח יחליט בלי להרגיש שסוחטים אותו.

תאמין לי שאני יודע מה זה שירות לרא פחות טוב ממך ואפילו יותר. כמפעל יצרני שגם נותן שירות למוצריו בכל הארץ מעולם לא חייבתי לקוח לקנות חלק אצלי לא למוצרים שלי ולא למוצרים אחרים. לא פעם הפנתי לקוחות שלי לספקים אחרים הנחתי אותם לטיפול עצמי ללא כל תמורה על מנת להוזיל להם עלויות ולעזור להם (אין טעם שלקוח ישלם נסיעה של איש שירות עד לק"ש אם אני יכול להנחותו מה לקנות ואיפה או לשלוח אותו ללקוח אחר שלי שיעזור לו ולחסוך לו כמה מאות שקלים שכביכול יוצאים מהכיס שלי). לקוח זה לא כספומט אלא קרן פנסיה. תעזור לו והוא יהיה שלך לצמיתות ובסך הכל שניכם תרויחו יותר.

פורסם

אני חייב לחזק את הדברים של שי וממש בלי לשפוט אף אחד מהצדדים.

מתן שרות טוב זוהי אומנות בפני עצמה וישנם לא מעט אנשים שלא מעריכים את מתן השרות הטוב כפוטנציאל עיסקי בעתיד.

לא סתם כל חברות הענק והחברות הריווחיות ביותר במדינה ממקדות את מירב המאמצים שלהם במערך שרות הלקוחות של החברה, כל זאת מפני שהם גילו שהדרך לכיס של הלקוח עובר ברמת השרות והאדיבות שלהם.מכיוון שכל אדם בכל מקצוע בסופו של דבר נותן שרות למישהו אחר(ולאו דווקא בתחום הרכב,מכירות וכו...) זאת נקודה טובה למחשבה על אופן פנייה לאדם ואופן הטיפול בו (ובקשר לפורום זה כמובן בתחום הרכב שגם ככה סובל מדעות קדומות של מוסכניקים אשר"מחפשים לדפוק" את הלקוחות).מכיוון אני חי את עולם שרות הלקוח וכמו כן מלמד ומדריך את אומנות השרות אני יכול להגיד בפה מלא ששרות טוב ואדיב יעזור להתמודד כמעט עם כל אדם/לקוח וכמעט תמיד ישתלם לכל הצדדים.

פורסם

כמו שבעל מסעדה לא אוהב שבאי אליו עם Take Away מהבר הסמוך, כך בעל מוסך לא אוהב שבאים אליו עם חלקים מאיביי. הדרישה של מר גרינדאה ביום חמישי, להחלפה חזרה ליחידת הבקרה התקולה שלו, באה בשעה שהמוסך היה כבר סגור. על כן המכונית שהתה במוסך עד היום.

השוואה קצת מוזרה. במסעדה/בבר באים לבלות. :loco: במוסך רק אם זה תחביב (סאאב).

בעבר הבאתי חלפים מחו"ל (חדשים ולא מאי ביי) לרכבים ספורטיביים בעיתיים כולל סאאב ללא כל בעיה מצד המוסך (להיפך בד"כ) התגובה של המכונאי שלי כשראה קרטון עם מגדש טורבו גארט חדש שהבאתי מחו"ל הייתה בזמנו "אולי יש לך עוד אחד כזה?"...גם עם חלפים משומשים לא הייתה בעיה מצד המוסך כולל "מוסכי חברה" כולל UMI.

על איזה דגם של סאאב מדובר ? לא ברור. מהכתוב עולה שהרכב הזה מלא אילתורים ותיקוני חשמל עם חלפים מוזרים. איזה דגם זה ? אוליח כדאי לשחזר את הרכב למצבו המקורי ואז להתחיל לפתור תקלות ?

לסיכום: מר גרינדאה לא איפשר להמשיך את הטיפול ברכבו על מנת להגיע לפתרון התקלה. התנהגותו בהחלט הפכה אותו לפרסונה נון גראטה במוסך של אריה גרוסמן בתל אביב, במוסך של ישראל דיקר בכפר אחים וכמובן בכל הקשור בי ובמועדון סאאב. מנגד יש לו האפשרות לגשת למוסכים אחרים, להתקין חלקים מאיביי או מכל מקור אחר, לבצע דיאגנוזה במוסך המרכזי של היבואן, או לשבת על חוף הים ולעשן XXXXXX, כך הוא בטח ירגיש טוב יותר

ישראל זו מדינה דמוקרטית וכל אחד חופשי לבחור מוסך/לקוח. כל זאת בתנאי שלא עוברים על החוק (ולא - ייענשו... :roflmao:).

ה - XXXXXX הזה שאתה מציע למתלונן לעשן - זה חוקי אני מקווה... :puzzled:

כל הויכוח הזה טיפשי. אין כאן מקום לתביעות משפטיות במיוחד לא ייצא מזה כלום חוץ מפרנסה לעורכי דין ולמערכת בתי המשפט. ולמתלונן אני מציע אל תתלהם. UMI לא יכולים לעזור לך ועם המקצוענים של סאאב כבר הסתכסכת ככה טוב אז מה שנשאר לך לעשות זה למכור את הסאאב ולרכוש טויוטה קורולה או מזדה 3 ולטפל "במוסך חברה". לא צריך חלקים מאי ביי בשביל זה. :biggrin2:

פורסם
אורן, מתג אור בלם לא שייך למערכות שציינת. טוב שלא טעמנת שאם נורה נשרפת אז המנוע יכבה כי המערכות קשורות. האיש נכנס על בעיה של ניהול מנוע ואתה בא להחליף מתג אור בלם שלא קשור לנושא.

שי,

הרשה לי לתקן אותך: מתג בלם ברכב מודרני בדרך כלל קשור למחשב ניהול המנוע והמחשב משתמש בנתון מהמתג על מנת לבצע פעולות שונות. בין היתר, שליטה בסל"ד הסרק והחלפת הילוכים בגיר אוטומטי. לשתי הפעולות הללו יכול להיות קשר לתופעה של כיבוי פתאומי של המנוע.

צדק אורן בכך שהחליף את החיישן.

פורסם

אלכס, לא חישן אלא מתג ON OFF שניתן לעקוף בעזרת מפסק פשוט (שאפילו יקל על הדיאגנוסטיקה).

אם בדקת והגעת למסקנה שזה המפסק אז תחליף אותו אבל לא בצורה של ניחוש או בצורה של "זה לא אורגינלי אז לא מעניין אם זה עובד או לא".

שוב, הבעיה היא לא עם עצם ההחלפה אלא עם ההחלפה האוטומטית כי זה לא אורגינלי.

פורסם

שי,

קרא את הפרטים בהודעתו של אורן. הוא טוען שהמתג שהיה מותקן ברכב הוא בעל 2 פינים לעומת מתג מקורי בעל 4 פינים (מתג כפול?). כמו כן, המתג ה"תחליפי" לא תאם לצמה החשמלית של הרכב ולא יכל להתחבר אליה כראוי. מכאן שאני טוען שוב שהחלטתו של אורן להחליף את המתג היא החלטה מקצועית נכונה.

פורסם
אלכס, לא חישן אלא מתג ON OFF שניתן לעקוף בעזרת מפסק פשוט (שאפילו יקל על הדיאגנוסטיקה).

אם בדקת והגעת למסקנה שזה המפסק אז תחליף אותו אבל לא בצורה של ניחוש או בצורה של "זה לא אורגינלי אז לא מעניין אם זה עובד או לא".

שוב, הבעיה היא לא עם עצם ההחלפה אלא עם ההחלפה האוטומטית כי זה לא אורגינלי.

שי, פעם שניה, ואחרונה, קרא את תגובתי הראשונה ומראשיתה ועד סופה, ושים לב לציטוט הבא מתוכה:

עם פתיחת דלת הנהג, התברר כי התקע למתג אור בלם תלוי באוויר, המתג עצמו אינו מתאים למכונית (שתי רגליים במקום ארבע, והתקע אינו יכול להינעל על המתג)

ראה שוב את ההסבר בתגובה השניה

מתג אור בלם שאינו מתאים לסוג הרכב פוגע בהכרח. ברכב מודרני, כל המערכות יודעות על הפעלת בלם, ויש לכך השלכות בטיחותיות. ברגע שהדבר נמנע המערכות אינן יודעות על כך ועלולות לפעול לא נכון, או לא לפעול כלל, לדוגמא ABS במיוחד עם EBD. מעבר לכך, מתג שהתקע לא יכול להנעל עליו ונופל, לא יכול לתפקד.

תחכים. אל תתחכם.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, תקרא שוב את מה שאתה כתבת ואת מה שאני כתבתי.

זכותו של האיש לנסוע גם בלי אורות ברקס ועם ABS לא עובד. אם התקע הנ"ל חשוד בגרימת הזיוף אז אמת את החשד והחלף בהתאם אבל לא להחליף באופן אוטומטי ואם הוא לא הגורם אז יידע את הלקוח בהשלכות ותן לו להחליט.

אתה לא בעל הרכב ולא זה שמשלם את התיקונים אלא בעליו וזכותו של הבעלים להחליט מה הוא מתקן ומה לא. תקן את מה שבא לתקן והמלץ לו מה לדעתך צריך לעשות אבל ההחלטה מה לעשות ומתי היא רק שלו.

פורסם
אתה לא בעל הרכב ולא זה שמשלם את התיקונים אלא בעליו וזכותו של הבעלים להחליט מה הוא מתקן ומה לא. תקן את מה שבא לתקן והמלץ לו מה לדעתך צריך לעשות אבל ההחלטה מה לעשות ומתי היא רק שלו.

וזה בדיוק ההבדל בין לקוח מרוצה שמחליף את מתג הבלם מתוך בחירה עצמית, לבין לקוח ממורמר שמחליף את אותו המתג ומרגיש שהשחילו לו את האלמנט.

פורסם

מבלי להכנס לנושא האמור, ומנקודת מבט טכנית בלבד, לענין מתג אור הבלם בלבד,ובאופן כללי, עליו להיות תקין , הן מהעובדה שאורות הבלם מאחור תלויים בו, ורק בו, וגם מחשבי ניהול מנוע מקבלים מידע ממנו.

אין באמור לעיל כדי לקשור בהכרח קשר בין התקלה שבעל הרכב התלונן עליה , ובין אי התאמתו /תקינותו של המתג הנ"ל, אם היתה כזו.

ידוע שכל תיקון מכל סוג שהוא, מצריך אישור הלקוח מראש ,ואם יש סטיות ו/או חריגות בתיקון הנדרש ואו במחיר הנדרש ומעל סכום סביר ( 10-15 אחוז למשל) , חובה לקבל את אישור הלקוח שוב.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אחרי שקראתי את ההודעות של שניהם, משפט למשפט, שמתי לב לשלוש בעיות עיקריות:

א. יוסטין בהודעותיו לא הזכיר בכלל את הבעיה במזגן. בהודעות של אורן זה דווקא נושא מרכזי.

ב. שני הצדדים מבינים שמחשב ניהול המנוע לא תקין. מעבר לאי ההסכמה הברורה על המחיר, עדיין לא ברור מדוע המחשב הישן הניע (לפחות מדי פעם, אם לא תמיד) ולא מניע בכלל אחרי הבדיקה במוסך.

ג. יש חוסר הבנה רציני בין שני הצדדים. אני לא יודע אם זה בגלל שאורן לא הסביר את עצמו כמו שצריך או בגלל שיוסטין פשוט לא הבין אותו, אבל היה כאן קצר רציני בתקשורת בינהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...