Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי גולף שנת 2008 מנוע 2.0FSI שרכשתי לפני שבועיים..

יש לי תןפעה מוזרה כאשר מניעים את הרכב בבוקר שקר,האוטו טיפה רועד עד שהטורים יורדים למצב רגיל והכל בסדר..

נראה לי קצת מוזר...

נגשתי למוסך...אמרו לי שככה זה...

זה נראה תקין?? ככה זה אמור להיות??

פורסם

הייתי מתחיל מבדיקה של התושבות מנוע,יתכן כשהרכב קר הוא רועד והתושבות לא משככות את תחושת הויברציות שמגיעות עד לצנרת הפליטה.

"היא עשוייה מחומר MDF ויש לה כונס אוויר.."

פורסם

אפשרות נוספת:

ישנו חיישן של עזרה להנעה.

יתכן (כפי שקרה באודי הישנה שלי) שהגרמנים "חסכו" חיישן והרכב הניע זוועה. במוסך התקינו חיישן והבעיה נפתרה.

פורסם

כן, חיישן חום מנוע שתפקידו לזהות מנוע קר וכך מחשב ההזרקה מזין תערובת עשירה יותר למנוע.

אצלי באודי (1800, דגם מנוע ADR ) לא הותקן חיישן כזה (החבר'ה חסכו...) והרכב (כחדש !) חירחר בכל התנעה. במוסך המרכזי התקינו את החיישן במגרעת המקורית שלו ומאז הרכב התניע כהלכה.

המכונאים הסבירו לי שישראל מוגדרת כמדינה טרופית ולכן החיישן לא הותקן ברכב.

פורסם
אפשרות נוספת:

ישנו חיישן של עזרה להנעה.

יתכן (כפי שקרה באודי הישנה שלי) שהגרמנים "חסכו" חיישן והרכב הניע זוועה. במוסך התקינו חיישן והבעיה נפתרה.

אתה רציני ? זה רכב חדש 2008, פשוט לא ייאמן!

פורסם

אני רציני, גם הרכב שלי היה באותה העת חדש לחלוטין.

מה שכן התיקון היה קל ומהיר בסה"כ נזלו כמה טיפות של נוזל הקירור כשהוציאו את פקק הפלסטיק והתקינו במקומו חיישן.

הבעיה העיקרית הייתה הפדיחה. תחשוב - אתה מביא מכונית יוקרה שגורמת לשכנים להזיל ריר ובכל בוקר אתה מניע את הרכב עם דפיקות לב...

פורסם
הייתי מתחיל מבדיקה של התושבות מנוע,יתכן כשהרכב קר הוא רועד והתושבות לא משככות את תחושת הויברציות שמגיעות עד לצנרת הפליטה.

תגיד בבקשה מה זה הקשקוש הזה ? הרכב חדש יצא רק מהחברה.

בכול מקרה לפותח האשכול קודם כול תתחדש לך אחלה של רכב רכשת !!

גם ברשותיי גולף דור 5 חדשה מהחברה, התופעה שציינת רעידות/רעש מנוע גבוה במעט ב-30 השניות עד דקה הראשונות של ההתנעה הראשונה בבוקר הינו תקין לחלוטיין !!

שים לב שגם הטורים בהתנעה הראשונה גבוהים כ-1100 סל"ד לעומת סבובי סרק לאחר שהמנוע התחמם כ-600-700 סל"ד הרעש והרעידות נעלמים.

גם ביום חם או יום רגיל בהתנעה הראשונה תתקל בתופעה הזו.

הסבר למה זה ככה מבחינה תכנונית של היצרן בהמשך..או מחר.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמו שמרק ציין - זה קורה לכמה שניות ונפסק.

אותה "תופעה" יש אצלי בפביה (והיה גם בפביה הקודמת)

וזה תקין.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• ספונסר פורום
פורסם
כן, חיישן חום מנוע שתפקידו לזהות מנוע קר וכך מחשב ההזרקה מזין תערובת עשירה יותר למנוע.

אצלי באודי (1800, דגם מנוע ADR ) לא הותקן חיישן כזה (החבר'ה חסכו...) והרכב (כחדש !) חירחר בכל התנעה. במוסך המרכזי התקינו את החיישן במגרעת המקורית שלו ומאז הרכב התניע כהלכה.

המכונאים הסבירו לי שישראל מוגדרת כמדינה טרופית ולכן החיישן לא הותקן ברכב.

הרכבים הניעו קשה בבוקר ובצמפיון הגו קומבינה לרמות את מחשב המנוע ולשדר טמפ נמוכה יותר מזאת

שקיימת בפועל ,הקומבינה פעלה בשתי צורות ,או חיתוך החוט הכחול שמשדר למחשב את הטמפרטורה (ההתנגדות)

והוספת נגד חשמלי להעלעת ההתנגדות ועל ידיי כך להוריד את הטמפרטורה שהמחשב קורא ב-20 מעלות למטה ,

הדרך השניה חיתוך החוט הכחול והוספת יוניט בטור (נגד משתנה)כדי למנוע את תופעות הלוואי של הטמפרטורה הנמוכה

שקורא המחשב קרי היוניט יתחמם עם המנוע ויוריד את ההתנגדות בקצב התחממות המנוע אך לא עד אפס.

קומבינה גרועה בשתי הדרכים שגרמה לעליה של כ-10 אחוז בצריכת הדלק (מנוע לא עבד בטמפ עבודה )פיוח המנוע וכו.

חיים יוד ,אני רואה שיש לך חוש ריח לקומבינות ...אתה תותח.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הקומבינות המטופשות האלו עברו מזמן מהעולם, וטוב שכך. כיום מבצעים תיקונים לבעיות אלו ביחידות הבקרה השונות ע"י עידכוני תוכנה.

רכב חדש מודל 2008 אינו צריך לסבול מבעיות התנעה או רעשים בהתנעה קרה, מדוע שלא תקפוץ למוסך מורשה לבדיקת פשר העניין?

פורסם

דניאל, בקשר לגולף

הבחור לא ציין שיש לו בעיות התנעה, רק רעש רגיל של מנוע 'עסוק' בטורים גבוהים, רעידות זה תיאור גס מאוד של פעולת המנוע בטורים יחסית גבוהים למספר שניות.

עם התחלת הנסיעה הטורים יורדים והכול בסדר.

המנועים של גולף דור 5 (FSI) יחסית לגולף דור 4 רועשים יותר וגם פעולת המנוע בסל"ד סרק רועשת יותר. גם סל"ד סרק בהתנעה קרה/חמה ראשונה מגיע ל-1100-1200 סל"ד.

אני מדבר מנסיון שלי עם גולף דור 5 ושל גיסי והתופעה דומה (הרכבים חדשים מהחברה).

פורסם
הדרך השניה חיתוך החוט הכחול והוספת יוניט בטור (נגד משתנה)כדי למנוע את תופעות הלוואי של הטמפרטורה הנמוכה

שקורא המחשב קרי היוניט יתחמם עם המנוע ויוריד את ההתנגדות בקצב התחממות המנוע אך לא עד אפס.

.

קודם כל - תודה על תגובתך המלומדת.

יש לי שאלה:

עד כמה שאני זוכר את הארוע (בכל זאת חלפו מאז כמה שנים טובות...), המכונאים הסבירו לי שהחוט שנחתך גורם למחשב המנוע להתייחס לטמפ' כאל גבוהה מספיק. הוספת היוניט (לתוך מגרעת מקורית בראש המנוע) נותנת למחשב את החיווי החסר.

עכשיו מי צודק, אתה שטוען שהיוניט גרמה למחשב לחוש חום מנוע נמוך מהאמיתי או הם שטענו שהיוניט מתוכננת להיות במגרעת והיא חסרה לצורך התנעה סדירה של הרכב?

אגב - הרכב נמכר לפני קצת יותר מחצי שנה כך שמעשית זה לא משנה לי, השאלה היא ברמת העניין.

תודה !

פורסם

דורקי,

הפיתרון שרשם רון זוהי קומבינה של הייבואן או של מוסכים שלא קראו או קיבלו מידע טכני הפותר את הבעיה בצורה מקצועית מעת היצרן.

ראה מידע של היצרן לגבי בעיה דומה ב-A4, A6 with 2.8L 5V וכיצד היצרן מתאר ומסביר בצורה ברורה מה לבצע.

אני בטוח שמידע כזה קיים גם עבור הרכב שלך רק צריך לברר ולחפש את המידע.

a150101.pdf

פורסם

מרק - את הקומבינה עשו במוסך המרכזי של היבואן בי-ם.

לא התכוונתי, אבל אתה בוודאי זוכר את ההתכתבות שהייתה לנו בעניין VAG וצ'מפיון. הינה לך עוד טיעון להוכחת עמדתי.

יום נפלא!

• תוכן חדש...