Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקרה הספציפי הזה זיהית כוונה לפגוע (נסיון לפרק מחסום), לא יודע למה היססת אבל אני אישית אם לא הייתי מצליח להרגיע את האנשים, הייתי יורה באוויר ולוקח להם את התעודות זיהוי/אישורי מעבר וגם את מפתחות הרכב עד להגעה של דרגה בכירה לאיזור..

אלימות מילולית

נסיון דריסה

והשחתה של רכוש צבאי (ערכת מחסומים?)

אלה לא דברים שעוברים עליהם לסדר היום, ואם הוא היה ממשיך להשתולל, הוא גם היה זוכה אצלי בכבוד להיות קשור באזיקונים.

בקיצור יצאת חומוס, הוא יכל לפגוע בך ובחיילים שאיתך ולא עשית כלום נגדו.

אתה מתעלם מפרט קטן ושולי... במקרה שלך אלה היו ערבים ישראלים שכנראה רצו להיכנס לתוך ישראל, ואילו במקרה שלי אלה היו ישראלים שרצו לעבור מחסום בתוך שטח ישראל...

כמו כן, התמודדתי איתם לבד, ככה שאם כבר אז רק אני הייתי בסכנה, ולא שום חייל אחר...

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם משרת ביחידת במעברים

ואני מכיר כבר את כל הסיפורים

אני נמצא בעוטף ירושלים במחסום בכנסיה לפסגת זאב ובמחסום בכביש ממעלה אדומים

ויש אצלנו גם מג"בניק שהוא מפקד מחסום (ככה זה בעוטף)

וכבר מלא יהודים התפרעו למה מעכבים אותם וגם ניסו לעקוף את המחסום או לפרוץ ותאמין לי ליהודים זה לא נגמר טוב

למה? כי אפשר לקחת תעודות מזהות, לא עוזר לקחת מפתחות של הרכב, עדין לא עובד מוציאים דו"ח עיכוב ואזיקים והבן אדם שותק

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה עניין של העדר ידע לגבי מה מותר לעשות ומה אסור (כי מה לעשות שלא תדרכו אותנו ולא היה קצין בשטח), ולכן פעלתי בצורה זהירה כדי לא להכניס את עצמי לצרות...

מה שכן, למרות הכל בסופו של דבר הצלחתי למנוע מהם את מעבר המחסום, וזאת הייתה המטרה שלי...

אם לא תידרכו אותך - זה אומר שבמקרה אמת אתה מפעיל שיקול דעת שלך ושל הדרגה הבכירה בשטח, ואל תפחד מכלום.

הייתי מעורב בכמה הפ"סדים במחסומים, ובכולם היינו צריכים לירות באוויר כי לא היה אלפא בהישג יד. נחש מה? אף אחד לא אמר לנו כלום.

פורסם
היו שם לא מעט יהודים ישראלים כך שהיה סביר מבחינתי לעצור.

יהודים ישראלים לא יכולים לאבטח אותך .

בטח לא כשזה חבורה של אנשי היי טק מת"א רבתי שבאו לעשות קניות ,שרובם לא מסתובב עם נשק.

(אינני מזלזל באנשי היי טק אלא רק מציב עובדה לגבי הרגלי החימוש שלהם).

אם היית מוקף באזרחים שמודעים לזה שאתה ניגש לטפל ,וחלקם חמושים ובאים להיות לידך ,אז מילא.

אם מה שקרה זה שהערבים פינו אותך ,אז באותה מידה הם יכלו לחטוף אותך .

וכבר היו דברים מעולם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בכל פעולה שאנחנו עושים יש סיכון. גם לסייע לרכב הפוך בכביש 6 זה סיכון ואתה עלול להידרס ולכן השאלה היא אם הסיכון שלקחתי על עצמי הוא סביר או לא.

לדעתי הסיכון הוא סביר ולפני שאתה קובע אם הוא סביר או לא נסה באמת לחשוב איך היית מגיב אם באותו הסיפור הנפגעים היו תושבי אריאל לדוגמא (אותה רמת הסיכון מבחינת המסייע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה בדיוק מה שכתבתי לך בהתחלה .

אם הנפגע הוא אזרח שלך כחייל חובתך להסתכן כדי לסייע לו .

מה לעשות אתה חייל של צה"ל ,והנפגע הוא אזרח אויב,אסור לך לסכן את עצמך ,ואת מי שיבוא לחלץ אותך, בשביל אזרח אויב מבלי שתהייה לך הגנה סבירה( ונוכחות אזרחים לא חמושים זו לא הגנה.).

אגב אפילו אם רק היו לוקחים לך את המדים ,זה היה רע.

(כן אני יודע שיש להם ,אבל לא צריך שיהיה להם עוד).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

זהו שהם לא אזרחי אוייב אלא תושבי המדינה שלך. מדובר בשטח בשליטה אזרחית וצבאית מלאה שלנו וככזה אנחנו כחיילים אחראים גם על ביטחון התושבים הלא יהודים.

פורסם

תגיד לי מה אתה לא מבין?

ירדת לטפל בנפגע ת.ד. ,דקרו אותך שם ,בגלל שלא היו שם חיילים ו/או כל אחד אחר שיפנה אותך ,פינו אותך אנשים שבאים בדיוק מאותו מקום שממנו הדוקר שלא דקר אותך על רקע פלילי אלא לאומני , ואתה עדיין לא מבין שהיית יותר קרוב לחטיפה ממה שסביר שתכניס את עצמך?

לא יכולה להיות שליטה אזרחית מלאה ושליטה צבאית מלאה.

באיזה צד של הקו הירוק זה היה ?

זה היה רכב ישראלי ?

אם שתי התשובות הן מה שאני חושב שהן ...

פורסם

רק אחת מהן היא מה שאתה חושב. רכב עם מספר צהוב.

בדיקה מאוחרת גילתה שהרכב גם לא היה גנוב.

פורסם
הבעיה היא בדיוק עם ה"מתי". אם מדובר ביהודי אז התשובה היא אף פעם גם אם הוא יורה עליך אבל אם זה ערבי אז התשובה שונה לחלוטין.

לצערי מערכת המשפט הצבאי לא בוחנת סיטואציות אלא תוצאות. אותי רצו לשפוט בגלל שעצרתי לסייע לנפגע ת.ז. פלסטינאי וחטפתי סכין בכתף.אם הוא היה יהודי אף אחד לא היה חושב בכלל לשפוט אותי.

אם היית טוען שעצרת לעזור לערבי ישראלי בתוך השטחים היית יכול לטעון שעצרת לעזור לאזרח.

מכיוון שלפי הודעתך גם לך היה ברור עם מי יש לך עסק ,לדעתי עברת על הפקודות.

מעבר לזה סביר להניח שהייתה שם התקהלות של מקומיים (אנחנו הרי מכירים מה קורה שם אחרי כל פנצ'ר..)ולכן לפני שאתה עושה משהו אתה צריך לקרוא לתגבורת.

אם הגעת למצב שאתה דקור מוקף בני דודים לבד ,משהו בטוח לא היה בסדר.

ואם אתה אומר שבאת לשם על דעת עצמך אז רק אתה יכולת לטעות....

פורסם

לא טרחתי לברר את נושא אזרחותם של הפצועים כי היא לא רלוונטית ותגבורת כבר הוזעקה.

אחד דקר אותי אבל הרבה אחרים חילצו אותי. העובדה היא שהמח"ט התקפל וכנראה שלא על דעת עצמו כי מצ"ח היו מעורבים שם כך שכנראה שלא הייתי לגמרי לא צודק.

פורסם

זה לא עניין של מנהיגות, או ביצים... לרגע לא פחדתי ממשהו, וההוכחה היא שחסמתי בעצמי את המשאית ולבד בעצם מנעתי מהם לעבור...

זה עניין של העדר ידע לגבי מה מותר לעשות ומה אסור (כי מה לעשות שלא תדרכו אותנו ולא היה קצין בשטח), ולכן פעלתי בצורה זהירה כדי לא להכניס את עצמי לצרות...

ת'אמת, כן.

אתה מפקד המחסום.

היית בתדריך כלשהו.

הסבירו מה שהסבירו.

עד כאן סבבה.

המפקדים החליטו שאתה יכול לפקד על המחסום.

סבבה.

מכאן השיקול והביצים הם שלך.

לא טוב להם? שידיחו אותך מפיקוד או שיזרקו אותך מהיחידה (אני הייתי שמח אם זה היה קורה לי).

תפסיק להלחץ מהצבא.

מי שמתכופף חוטף, מי שצועק מרוויח.

גם לי עשו קטע דומה.

2 אפסים מהמת"ק תידרכו אותנו עם נהלי מעבר די בעייתיים, כשאמרתי להם את זה, הם אמרו שבעיה שלי ואני צריך לפתור את זה (בקיצור, נתנו הוראות ולא היו מוכנים לעמוד בתוצאות).

זה נגמר מאוד נחמד.

שיירה של 30 רכבים פלסטינאים.

לידם שיירה של 5 רכבים ישראלים (לא לדאוג היה מרחק והיו חיילים לאבטח).

פקק גם מהצד השני.

שישו ושימחו בקיצור.

שני הגלמים מהמת"ק הגיעו כמו ילדים טובים לשחרר את העומס, במקום לשבת כרגיל במזגן (אמצע אוגוסט).

אין מה לעשות, מה שלא נכנס דרך הראש, נכנס דרך הרגליים.

אותו דבר נעשה גם לשב"כניק שחשב שהוא מורם מעם (וכמעט חטף מכות מצוות שלם של צנחנים מעוצבנים, לאכול איתנו הוא כבר לא הגיע יותר).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
לא טרחתי לברר את נושא אזרחותם של הפצועים כי היא לא רלוונטית ותגבורת כבר הוזעקה.

אחד דקר אותי אבל הרבה אחרים חילצו אותי. העובדה היא שהמח"ט התקפל וכנראה שלא על דעת עצמו כי מצ"ח היו מעורבים שם כך שכנראה שלא הייתי לגמרי לא צודק.

שי לצערי אתה כנראה לא ממש מנסה להבין למה אני מתכוון .

הסיכוי שלך להיחטף במקרה הזה (לפי הנתונים שאתה כתבת) היה גבוה .

לפי מה שאתה כתבת בהתחלה הם פלסטיניאים וכנראה כך גם אתה זיהית אותם .

הסיכון שאתה תיחטף הוא לא סיכון רק שלך הוא מסכן עוד הרבה מאוד חיילים.

הלוואי שהייתי יכול להיות בטוח שאם המח"ט ומצ"ח הגיעו למסקנה היא בטוח נכונה...

בברכת שלא יגיע הטופס הירוק.

אומי

• תוכן חדש...