Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה סיפור קצר שקרה לי היום...

במהלך שירותי המחורבן במ"צ, יוצא לי לעשות כל מיני תפקידים מונפצים, ואחד מהם זה מחסומים ליד הגבול עם עזה, על מנת למנוע מעיתונאים, אזרחים, ושאר יצורים להיכנס לאיזור שבו יש פעילות של צה"ל ברצועה...

היום התמזל מזלי ויצא לי לעשות מחסום כזה כקילומטר מהגבול... קמתי ב4:30 (אחרי שיום לפני חזרתי אחרי 10 בלילה לבסיס מאיזה משימה), העמסתי לניידת את כל השכפ"צים, אפודים, נשקים ועוד הפתעות, וב5 יצאנו על המחסום (כ40 דקות נסיעה)...

התמזל עוד יותר מזלי ועשיתי את המחסום עם שתי פוסטמות עצלניות (אמרתי כבר שאיכות האנשים במ"צ היא על הפנים?), ככה שיצא שמתוך כ12 שעות במחסום את רובן ביליתי בעמידה בשמש עם שכפ"צ ונשק...

אז הגענו למקום שלנו, פרסתי את המחסום (לבד...) וקיוויתי לטוב...

יש לציין כי היו אמורים להיות איתנו קצין ועוד חייל מהחטיבה שנמצאת באיזור, אבל בגלל שהחמ"ל שלנו בלאי, הם הגיעו רק ב10...

עד 9:30 בערך היה שקט, לא אמרו לנו למנוע ממישהו להיכנס, ככה שאני רק ישבתי בניידת ובדקתי מי נכנס, ואילו שתי הפוסטמות היו עסוקות בלנחור...

ב9:30 החלטתי להתקשר לחמ"ל שלנו לשאול מה קורה ולמה לא באים החיילים מהחטיבה, ובתגובה נאמר לי כי הם יגיעו בקרוב, וכי בינתיים אני לא אתן לאף אחד להיכנס (חוץ מרכבי צבא העוסקים בבט"ש)...

*הסבר קצר לפני שמגיעים לשיא... ליד הגבול יש מסוף דלקים, ומגיעות אליו הרבה משאיות דלק... המחסום שלנו נמצא לפני המסוף, ולכן כל המשאיות צריכות לעבור דרכינו בכניסה וביציאה...

אז קיבלתי פקודה, וכמו חייל טוב סגרתי את המחסום (לא לפני ששאלתי את החמ"ל שלנו מה עם משאיות הדלק, הרי יש שם מסוף... ובתגובה נאמר לי כי גם להן אסור לעבור)... אחרי כמה דקות הגיעה משאית דלק, אמרתי לנהג כי אין כניסה, והוא נסע מעט אחורה וחנה בצד... הגיעה עוד משאית, וגם היא נעצרה בצד...

אחרי כמה דקות פתאום מגיע איזה גבר כבן 40+ על רנו קנגו אזרחית מכיוון המסוף, ומורה לנהגים לעבור את המחסום... אני בתגובה ישר ניגשתי לאמצע המחסום והראתי להם שלא יתקדמו... באותו רגע הבחור קצת השתגע, התחיל לקלל, הפיל לנו איזה שלט ופנס תאורה, ופשוט החל לפרק את המחסום תוך כדי קללות... באותו הזמן שתי המשאיות החלו להתקדם לעברנו, ואני בלית ברירה פשוט נעמדתי מול המשאית ולא נתתי לה לעבור (מתברר שזה לא כיף לראות משאית של 15+ טון עומדת כמה סנטימטרים ממך)... בהתחלה הנהג ניסה לנגח אותי קצת, אבל אחרי שהוא הבין שאני לא זז, הוא נעצר...

הטמבל ראה את זה, ופשוט התחיל לדחוף אותי כדי לפנות למשאית את הדרך... בשלב הזה כבר התעצבנתי ודחפתי אותו בחזרה, והמשכתי לחסום את המעבר...

בדיוק באותו זמן הגיע קצין מהחטיבה, הוא הרגיע קצת את החמור, עלה מול החמ"ל שלו, ומה מתברר?? יש אישור למשאיות לעבור...

בכל מקרה המשאיות עברו, החמור נסע איתן, ואני ניסיתי לשקם את המחסום....

תוך כדי כל האירוע, הפוסמטה שהייתה איתי התקשרה לקצין אג"ם שלנו והוא אמר שנזמין משטרה... ממש פתרון ריאלי יש לציין...

בכל מקרה מכל הסיפור יש לי כמה מסקנות...

1. מ"צ זה חיל חרא...

2. יצאנו צבא של כוסיות... אני עומד עם נשק עם מחסנית בהכנס, ולא יכול לעשות כלום למשאית שמנסה לנגח אותי... וגם לא לחמור שמפרק לי את המחסום...

3. החמ"ל של מ"צ הוא בלאי רציני... כמו כל החיל...

4. פעם הבאה שמישהו מפרק לי את המחסום ודוחף אותי הוא יכיר את הקת של הנשק מקרוב (ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות)...

ובפעם הבאה שנהג משאית כלשהו מנסה לנגח אותי עם המשאית שלו, אני דורך את הנשק ומכוון אליו, וגם פה לא איכפת לי מההשלכות...

דרך אגב, מעניין אותי לשמוע מה אחרים היו עושים במצב כזה...

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנה סיפור קצר שקרה לי היום...

במהלך שירותי המחורבן במ"צ, יוצא לי לעשות כל מיני תפקידים מונפצים, ואחד מהם זה מחסומים ליד הגבול עם עזה, על מנת למנוע מעיתונאים, אזרחים, ושאר יצורים להיכנס לאיזור שבו יש פעילות של צה"ל ברצועה...לא רק מ"צ עושים את זה ,ותחלס אתה יודע שזה חשוב.

היום התמזל מזלי ויצא לי לעשות מחסום כזה כקילומטר מהגבול... קמתי ב4:30 (אחרי שיום לפני חזרתי אחרי 10 בלילה לבסיס מאיזה משימה), העמסתי לניידת את כל השכפ"צים, אפודים, נשקים ועוד הפתעות, וב5 יצאנו על המחסום (כ40 דקות נסיעה)...

התמזל עוד יותר מזלי ועשיתי את המחסום עם שתי פוסטמות עצלניות (אמרתי כבר שאיכות האנשים במ"צ היא על הפנים?), ככה שיצא שמתוך כ12 שעות במחסום את רובן ביליתי בעמידה בשמש עם שכפ"צ ונשק...תרדה בהן .

אז הגענו למקום שלנו, פרסתי את המחסום (לבד...) וקיוויתי לטוב...

יש לציין כי היו אמורים להיות איתנו קצין ועוד חייל מהחטיבה שנמצאת באיזור, אבל בגלל שהחמ"ל שלנו בלאי, הם הגיעו רק ב10... אתה קצין? מש"ק ? אם לא אז במקרה כזה תודיע שאתה ממש לא יודע איך עושים את זה ואתה רוצה סמכות פיקודית (אין תשובה ליציאה כזו בצבא חוץ מלשלוח מפקד)

עד 9:30 בערך היה שקט, לא אמרו לנו למנוע ממישהו להיכנס, ככה שאני רק ישבתי בניידת ובדקתי מי נכנס, ואילו שתי הפוסטמות היו עסוקות בלנחור... מכות ....

ב9:30 החלטתי להתקשר לחמ"ל שלנו לשאול מה קורה ולמה לא באים החיילים מהחטיבה, ובתגובה נאמר לי כי הם יגיעו בקרוב, וכי בינתיים אני לא אתן לאף אחד להיכנס (חוץ מרכבי צבא העוסקים בבט"ש)...

*הסבר קצר לפני שמגיעים לשיא... ליד הגבול יש מסוף דלקים, ומגיעות אליו הרבה משאיות דלק... המחסום שלנו נמצא לפני המסוף, ולכן כל המשאיות צריכות לעבור דרכינו בכניסה וביציאה... תן לי לנחש 200 מטר לפני שהכביש הופך למסלול בודד?

אז קיבלתי פקודה, וכמו חייל טוב סגרתי את המחסום (לא לפני ששאלתי את החמ"ל שלנו מה עם משאיות הדלק, הרי יש שם מסוף... ובתגובה נאמר לי כי גם להן אסור לעבור)... אחרי כמה דקות הגיעה משאית דלק, אמרתי לנהג כי אין כניסה, והוא נסע מעט אחורה וחנה בצד... הגיעה עוד משאית, וגם היא נעצרה בצד...

אחרי כמה דקות פתאום מגיע איזה גבר כבן 40+ על רנו קנגו אזרחית מכיוון המסוף, ומורה לנהגים לעבור את המחסום... אני בתגובה ישר ניגשתי לאמצע המחסום והראתי להם שלא יתקדמו... באותו רגע הבחור קצת השתגע, התחיל לקלל, הפיל לנו איזה שלט ופנס תאורה, ופשוט החל לפרק את המחסום תוך כדי קללות... באותו הזמן שתי המשאיות החלו להתקדם לעברנו, ואני בלית ברירה פשוט נעמדתי מול המשאית ולא נתתי לה לעבור (מתברר שזה לא כיף לראות משאית של 15+ טון עומדת כמה סנטימטרים ממך)... בהתחלה הנהג ניסה לנגח אותי קצת, אבל אחרי שהוא הבין שאני לא זז, הוא נעצר... אזיקים יש לך? אתה שוטר לא? מותר לך לעקב אזרח עד הגעת ניידת? אם כן .....

הטמבל ראה את זה, ופשוט התחיל לדחוף אותי כדי לפנות למשאית את הדרך... בשלב הזה כבר התעצבנתי ודחפתי אותו בחזרה, והמשכתי לחסום את המעבר...

בדיוק באותו זמן הגיע קצין מהחטיבה, הוא הרגיע קצת את החמור, עלה מול החמ"ל שלו, ומה מתברר?? יש אישור למשאיות לעבור...

בכל מקרה המשאיות עברו, החמור נסע איתן, ואני ניסיתי לשקם את המחסום....

תוך כדי כל האירוע, הפוסמטה שהייתה איתי התקשרה לקצין אג"ם שלנו והוא אמר שנזמין משטרה... ממש פתרון ריאלי יש לציין...

תתלונן לממונה עלייך ועל קצין האג"מ ,על זה שבמקום לעזור לכם בארוע אמת של פריצת מחסום ,הוא אומר לכם להזמין כחולים.

בכל מקרה מכל הסיפור יש לי כמה מסקנות...

1. מ"צ זה חיל חרא...מה באמת?

2. יצאנו צבא של כוסיות... אני עומד עם נשק עם מחסנית בהכנס, ולא יכול לעשות כלום למשאית שמנסה לנגח אותי... וגם לא לחמור שמפרק לי את המחסום...

אתה יכול ,הוא פורץ מחסום .

3. החמ"ל של מ"צ הוא בלאי רציני... כמו כל החיל...

4. פעם הבאה שמישהו מפרק לי את המחסום ודוחף אותי הוא יכיר את הקת של הנשק מקרוב (ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות)...

ובפעם הבאה שנהג משאית כלשהו מנסה לנגח אותי עם המשאית שלו, אני דורך את הנשק ומכוון אליו, וגם פה לא איכפת לי מההשלכות...

לגבי השלכות של קת לפנים,אולי תצא אפילו זכאי ,על הגנה עצמית (תלוי כמה החמור קשור למפקדים שלך).

לגבי השלכות של ירי על משאית דלק רוב הסיכויים שסתם ישפך הדלק על הכביש ,אבל אם לא...גם אם תצא בחיים ,אתה תרגיש כל כך אידיוט שתעדיף למות.

דרך אגב, מעניין אותי לשמוע מה אחרים היו עושים במצב כזה...

1. לא מוציא משימה שלא ברורה במאה אחוז בלי מפקד או עורף סביר.

2.פורצים לך מחסום ? תתפרע (על אחריותך כן...?)

3.לגבי שתי הפוסטמות, שמיכה מכיר? (על אחריותך כן...?)

ד"ש לגיזרה הכי מסריחה בארץ (מהצד המוהנדס שלה)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בפעם האחרונה שעשיתי מחסומים זה היה לפני יותר מ10 שנים, והיה לי מיקרה דומה. אסור היה לעבור.

מישהו החליט להיתחכם, יצא מהאוטו שלו, והתחיל ליצעוד לעבר המחסום, והתחיל להזיז אותו. חבר שלי ביקש ממנו לחזור לאוטו שלו והסביר לו שעוד מעט יפתר העניין ושגם הוא היה רוצה שכל המכוניות האילו יתפנו משם וכו'...

האיש רק היתעצבן מזה יותר והתחיל ליצעוק ולידחוף ולקלל...

ברגעים האילו יש דבר אחד שמרגיע מצ'וגעים וזה הצליל המתוק של דריכת הגלילון ומבט החלטי שלא מישתמע לשתי פנים...

באותו הרגע הוא היסתובב וחזר לאוטו שלו בבושת פנים. אחרי 5 דק' נוספות קיבלנו אישור ליפתוח את המחסום וניתן לנו מיספר ותאור של כלי רכב כדי לעצור אותם.

מסקנתי היא, כמו שאמר אל קאפונה, עדיפה מילה טובה ואקדח מאשר סתם מילה טובה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא יודע (מאז שאני עשיתי טירונות מ"צ עברו המון שנים ) , אבל עד כמה שידוע לי , לפחות אז כול המכי"ם היו דפרי"ם אמיתיים . אבל עד כמה שידוע לי מותר לך לירות יריית אזהרה , ואם הוא לא נעצר לירות בו . אז לירות בצמיגים זה בוודאי שמותר .

אני מציע שתבדוק אם יש לכם מפקד נורמלי (קצת קשה להאמין שתמצא , אבל מי יודע ניסים קורים ) ותדבר איתו בארבע עניים

בברכה יהודה

פורסם
קודם כל דורך את הנשק מול הפרצוף שלו , אם הוא עדיין לא נרגע משחרר לו על הצמיגים כמה כדורים ואז גם אם היה רוצה לא יכל לנסוע .

שנית , הייתי עושה הכל כדי לצאת ממשטרה צבאית.

ממש מגאיבר חדש בפורום. אני לתומי חשבתי שעצות אחיתופל נעלמו מהפורום.

לדעתי זה לא קשור לחייל שאתה משרת בו. רוב החילות עושים כך (בעיקר קרבים) ולפעמים נאלצים להתמודד עם תופעות מרגיזות כאלו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

ברוך הבא לעולמם של הראשים הקטנים. אני רואה שאתה בחור אחראי כי לקחת את הכל על עצמך במקום להגיד שלא אכפת לך, אבל תתחיל לגלות קצת אסרטיביות, אחרת ידרכו עליך כל החיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פשוט פעלת לא נכון.

1. אם משאית מאיימת לפרוץ את מחסום אז דחיפה קטנה לדוקרנים והוא יעמוד בצד עם צמיגים קרועים (מניסיון עם מתנחלים שניסו לפרוץ לי מחסום בחברון זה עובד יופי אבל הם יורדים עצבניים ומאיימים).

2. אדם שמפרק מחסום בכוח מורחק בכוח תוך הקפצה של כולם בקשר שתוקפים אתכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פשוט פעלת לא נכון.

1. אם משאית מאיימת לפרוץ את מחסום אז דחיפה קטנה לדוקרנים והוא יעמוד בצד עם צמיגים קרועים (מניסיון עם מתנחלים שניסו לפרוץ לי מחסום בחברון זה עובד יופי אבל הם יורדים עצבניים ומאיימים).

2. אדם שמפרק מחסום בכוח מורחק בכוח תוך הקפצה של כולם בקשר שתוקפים אתכם.

1. אחלה רעיון... חבל רק שלא היו לנו דוקרנים, כי הניידת שיצאנו איתה לא היו בה דוקרנים, והדוקרנים שהיו אמורים להיות במחסום הם של החטיבה, אבל בגלל שהחיילים שלה לא הגיעו, לא הגיעו גם הדוקרנים... :?

2. קצת קשה לי היה גם לחסום את המשאית, גם להתמודד עם החמור שניסה לדחוף אותי, וגם לעלות בקשר מול מישהו...

מה גם שלא יכולנו לעלות מול החטיבה שנמצאת דקה מאיתנו כי פשוט לא היה לנו את המספר של החמ"ל שלהם, אלא רק של החמ"ל שלנו.... ועד שהם היו מזיזים את התחת כל האירוע כבר היה נגמר...

פורסם
ד"ש לגיזרה הכי מסריחה בארץ (מהצד המוהנדס שלה)

אני לא קצין ולא מש"ק... סתם חייל בלאי :-P וביקשתי כמה פעמים שיגיע קצין שיתדרך אותנו (אפילו הייתי צריך לפרוק לעצמי את הנשק, כי לא היה קצין שיעשה את זה) כי אנחנו לא סגורים מה צריך לעשות ואיך, וכל פעם נאמר לי שעוד כמה דקות הוא מגיע...

שנית, אני שוטר צבאי, יש הבדל.... לא חושב שיש לי סמכות כלפי אזרחים (רק במקום צבאי, ומחסום צבאי זה דבר די גבולי)...

אבל גם אם כן, זאת קצת בעיה להתחיל לעצור אותו לבד עם שכפ"צ ונשק בהכנס...

וכן, 200 מטר פלוס מינוס...

פורסם
אחיתופל דווקא נתן עיצה טובה.

עוד פעם...

אחיתופל נתן עיצה נכונה. טובה זה עניין של השקפה מוסרית.

הביטוי "עצת אחיתופל" הוא ביטוי שפירושו עצה רעה.

מי שנורא מעניין אותו לדעת איך התגלגל הסיפור המקראי למשמעותו של הביטוי מוזמן לחפש באינציקלופדיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

YYY

כמה מ"צ יש פה בפורום.

כשאני עשיתי טירונות מ"צ בבה"ד 13 לפני עשור האנשים דווקא היו באיכות גבוהה- באמת.

בשנים האחרונות כשהייתי מגיע למילואים הבנתי שאיכות כוח האדם ירדה. אני מאמין שזה לא משהו ספציפי למ"צ אלא לצבא בכלל או לפרספקטיבה שונה שלי על ילדים בני 18. בגדול, המגמה בצה"ל היא לשבץ למ"צ אנשים עם מקב"א גבוהה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...