Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשי:

קודם כל זה שאתה אדם זה נחמד ,אבל אתה גם חייל ,וכרגע אתה נתון להחלטות של אחרים (אפילו כשאתה על א' בדרך הביתה) .

ההשלכות על חטיפת חייל הן כנראה הרבה יותר גדולות ממה שאתה מבין ,ואם אני הייתי צריך לצאת מחר לעוד מלחמה ,כי נחטפת בזמן שעברת על נהלים ,תאמין לי שלא הייתי מניח לך לחיות בשקט.

אפילו אם רק היו מקפיצים אותי מסיור כדי להוציא אותך מידי ההמון ,אחרי שהייתי מוציא אותך ומטפל בך הייתי ממרר לך את החיים (או שמצפון על עוד פצועים או הרוגים היה עושה את זה).

אתה חייל

תשלים עם זה

אתה עובד לפי נהלים ופקודות ויש לך קצת מקום להחלטה אישית.

יש אזרח אויב פצוע ?

תפנה לממונים ותקבל הוראות .

אין לך שום זכות לסכן את עצמך ,כי בכך אתה מסכן גם חיילים אחרים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לשי . לא יכולתי לערוך את ההודעה האחרונה , אבל נתקלתי במקרה בהסבר מופלא של הפילוסופית סימון דה בובואר . ואני פשוט הייתי חייב להביא אותו

"אשה נשואה עברה את הנהר לפגישה עם ידידה. הידידה שכנעה אותה להשאר עוד ועוד תוך כדי שהיא מחמיצה את המעבורת האחרונה . יש אמנם גשר על הנהר, אלא ששם אורב פרא שרוצח כל מי שעובר אותו . האשה חייבת לחזור עוד באותו יום אל בעלה האלים , המאיים לפגוע בה אם לא תשוב בזמן , והיא מבקשת מבעל המעבורת להעביר אותה , הוא מסרב והיא בייאושה עולה על הגשר ונרצחת . מי אשם במותה הצפוי ? הידידה שעכבה אותה יתר על המידה? בעל המעבורת האדיש ? הבעל שמפניו היא חוששת כל כך? היא עצמה שהתעכבה יותר מידי ? כל אחד יפסוק לפי דעתו , אבל אף אחד לא מאשים את הפרא . הפרא אינו אשם, הוא אחד מנתוני הסיפור, כמו הגשר , המעבורת, הנהר .

כך בסברה ושתילה אמרה דה בובואר לא מחפשים את האשם בין הערבים כי הפראות הרצחנית שלהם היא נתון מובן מאליו . לתפיסתה מי שאנו מאשים את הערבים הוא הגזען האמיתי ."

מאז סברה ושתילה עברו הרבה מיים בירדן , אבל המשל הנוקב הזה תקף גם להיום וגם המסקנה שלו . ואתה עדיין מאשים אותי בגזענות .

אתה יודע מה אצלנו הדתיים יש אמרה מי שמרחם על אכזריים סופו שיתאכזר על רחמנים , ודי חכימא ברמיזה

שבת שלום

מכיר את האמרה ואין קשר בין הדברים.

אתה אפילו לא קולט שהיציאה שלי היא לא נגד המרצחים והטרוריסטים לא על ההכללה שכולם כאלה. אם היה ברור שמדובר במחבל פצוע לא הייתי עוצר אבל כשמדובר ברכב אזרחי רגיל מרוסק ברור שעצור גם אם ידוע שיש סיכוי שיש טרוריסט בקהל.

מדובר על סביבות שנת 2000 ועל איזור רוחש בישראלים (באותה התקופה בשבת מסחה היתה יותר עמוסה מאיילון ביום ראשון בבוקר) ואני כבר הייתי מילואימניק משוחרר. ההוראה שבגינה רצוו להעמיד אותי למשפט היא איסור לעצור לקניות בדרך בתפקיד והסיבה שירדו מזה היא שהמג"ד שלי הבהר להם בצורה חד משמעית שאם שופטים חייל על עזרה לפצועים ועוד לפי סעיף שבכלל לא קשור הגדוד יסרב להתייצב למילואים שם גם אם אצא זכאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה הספציפי הזה זיהית כוונה לפגוע (נסיון לפרק מחסום), לא יודע למה היססת אבל אני אישית אם לא הייתי מצליח להרגיע את האנשים, הייתי יורה באוויר ולוקח להם את התעודות זיהוי/אישורי מעבר וגם את מפתחות הרכב עד להגעה של דרגה בכירה לאיזור..

אלימות מילולית

נסיון דריסה

והשחתה של רכוש צבאי (ערכת מחסומים?)

אלה לא דברים שעוברים עליהם לסדר היום, ואם הוא היה ממשיך להשתולל, הוא גם היה זוכה אצלי בכבוד להיות קשור באזיקונים.

בקיצור יצאת חומוס, הוא יכל לפגוע בך ובחיילים שאיתך ולא עשית כלום נגדו.

פורסם

מתן, ניסת לבצע פעם את כל מה שאתה מציע?

העצות האלו ישלחו את פותח השרשור לכלא צבאי, במסלול המהיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מכיר את האמרה ואין קשר בין הדברים.

אתה אפילו לא קולט שהיציאה שלי היא לא נגד המרצחים והטרוריסטים לא על ההכללה שכולם כאלה. אם היה ברור שמדובר במחבל פצוע לא הייתי עוצר אבל כשמדובר ברכב אזרחי רגיל מרוסק ברור שעצור גם אם ידוע שיש סיכוי שיש טרוריסט בקהל.הבעיה שלך ושל כולם כאן שאתם פשוט לא קולטים . כולנו רחמנים מידי ואנו חושבים שה"פראים" האלו בגלל שהם נראים בני אדם הם בני אדם . אז סליחה הם לא . התנהגותם היא של פראים . וזה שהיו מספיק יהודים זה רק אומר שהיו להם אינטרסים . ובמקרה הזה יצאת בסדר . הבעיה היא שיום אחד תמשיך לחשוב שהם בסדר , אבל אז זה יכול להיות מאוחר מידי , ולך תדע כמה מרצחים עם דם על הידיים נאלץ לשלם בשביל הטעות שלך (וזה במקרה הטוב ) , ותאמין לי שגם הפת"ח שכרגע אנו הומננים איתם יעשו את זה כשהם ירגישו על הסוס

ואתה יודע מה ? אני אלך ע"פ תפיסת העולם שלך . תגיד לי אותם אנשים שהיום מבקשים עזרה במחסום , שהם כביכול אלו שאין להם קשר למחבלים , האם הם החביאו מחבלים מפני כוחות הבטחון או לא ?

אז אם הם מחביאים ונותנים עורף למחבלים מתאבדים ולמשגרי קסאמים בעת ובעונה אחת הם גם מבקשים שאנחנו נעזור להם אזי הם פראים .

גם חיית פרא אתה יכול לתת את ראשך כמה פעמים במלתעות שלה אבל יום אחד היא תחליט לסגור את הלוע ואתה יודע מה יקרה .

הפילוסופית ההיא אמרה את זה יותר טוב ממה שיכולתי אני ולכן העלתי את זה

שבת שלום

בברכה יהודה

פורסם

העצות האלו ישלחו את פותח השרשור לכלא צבאי, במסלול המהיר תן לי לספר לך משהו . אני נכה צהל כי הרסר ורסר מטבח וקצין שלישות וכמעט כול בעלי הסמכות התעללו בי . אתה יודע למה ? כי יום אחד שמעתי בזמן מתיחות שאם יוציאו אותם מהבסיס למלחמה הם יירו בקצין שלהם ויחזרו , הרס"ר שמע את זה ולא עשה כלום . אתה יודע מה עשיתי ? אמרתי לו אתה בוגד ולא ראוי לדרגות שלך , ובגלל זה הם ניסו כול הזמן להכניס לי .

אתה יודע מה זה לא הפריע לי בכלל , היו לי בטווח של שנה 25 משפטים , ובאחרון שבם אמרתי לקצין שלישות שאם יהיה עוד משפט אחד אני פותח את הפה ופונה למעלה עד הרמטכ"ל . העונש הכי גדול היה קנס קטן .

מה שאאני אומר שלפעמים אם אתה רואה משהו שאי אפשר לחיות איתו , אולי כדאי ללכת עד הסוף על העקרונות שלך , גם אם תגיע למשפט

כמובן שאתה צודק וזה אינו מתאים לכול אחד . ואם זה לא מתאים לו שלא יעשה . אני אישית כן הייתי עושה . אבל זה אני .

שבת שלום

בברכה יהודה

פורסם
ואתה יודע מה ? אני אלך ע"פ תפיסת העולם שלך . תגיד לי אותם אנשים שהיום מבקשים עזרה במחסום , שהם כביכול אלו שאין להם קשר למחבלים , האם הם החביאו מחבלים מפני כוחות הבטחון או לא ?

אז אם הם מחביאים ונותנים עורף למחבלים מתאבדים ולמשגרי קסאמים בעת ובעונה אחת הם גם מבקשים שאנחנו נעזור להם אזי הם פראים .

גם חיית פרא אתה יכול לתת את ראשך כמה פעמים במלתעות שלה אבל יום אחד היא תחליט לסגור את הלוע ואתה יודע מה יקרה .

הפילוסופית ההיא אמרה את זה יותר טוב ממה שיכולתי אני ולכן העלתי את זה

שבת שלום

איפה רית שאני אומר שצריך לתת להם משהו?

הם בחרו להיות מדינה ריבונית אז זו בעיה שלהם. פרט למשת"פים לא צריך לאפשר כניסה לאף אחד, ל להעביר דלק וגם לא מזון. צריך לתוח להם את הגבול עם מצריים ולים ושיביאו מה שהם רוצים. אם יאיימו עלינו נדע להתמודד איתם (לא כמו היום).

פורסם

העצות האלו ישלחו את פותח השרשור לכלא צבאי, במסלול המהיר.

כן עשיתי את זה, זה אולי עיצבן כמה קצינים אבל באותו רגע זאת ההחלטה שהתקבלה ע"י מפקד המחסום.

ירינו באוויר ואזקנו את כל מי שהתפרע, אותם האנשים (ערבים ישראליים) הובלו לאחר מכן לחקירות אצל ה'קולונל' ומי שמכיר יודע מה המשמעות של זה.

פורסם

שי ,הטעות שלך (וכנראה גם של מי ששפט אותך ) היא לא זה שעזרת לפצוע.

הטעות היא שסיכנת את עצמך ,ללא הגנה סבירה (עובדה שמי שפינה אותך היה פלסטינאים) .

ובנוסף סיכנת את כל מי שהיה צריך לחלץ אותך במקרה והיית נחטף ,או להיתמודד מול כל המחבלים שהיו משוחררים בעדך.

ראית תאונה?

דווח לתאג"ד הם יגיעו עם ליווי ויזמינו גם סהר אדום .

יהודה, הם גם בני אדם ,חרא של בני אדם אבל בני אדם(רובם).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כן עשיתי את זה, זה אולי עיצבן כמה קצינים אבל באותו רגע זאת ההחלטה שהתקבלה ע"י מפקד המחסום.

ירינו באוויר ואזקנו את כל מי שהתפרע, אותם האנשים (ערבים ישראליים) הובלו לאחר מכן לחקירות אצל ה'קולונל' ומי שמכיר יודע מה המשמעות של זה.

או שאתה בר מזל, או שאתה מעוות את המציאות. השירות שלי ושל כמה מחברי מלא בסיפורים הפוכים לגמרי.

גם אם זאת היתה ההחלטה שהתקבלה ע"י מפקד המחסום, הוא עדיין יכול להשפט ולהענש על החלטה שגויה. ומספיק שפנסיונרית משועממת אחת היתה מגיעה למחסום באותו הרגע כדי להפוך החלטה נבונה להחלטה גרועה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אל תהיו גיבורים ..

אני הייתי.

דרכתי את הנשק.

קיבלתי נזיפה :\

לא היה אכפת להם שהם היו שלושה שכמעט והרימו אותי יחד עם המחסום.

איזה מחסום הספקת לעבור ב-4 חודשי שירות שהיו לך?

פורסם
או שאתה בר מזל, או שאתה מעוות את המציאות. השירות שלי ושל כמה מחברי מלא בסיפורים הפוכים לגמרי.

גם אם זאת היתה ההחלטה שהתקבלה ע"י מפקד המחסום, הוא עדיין יכול להשפט ולהענש על החלטה שגויה. ומספיק שפנסיונרית משועממת אחת היתה מגיעה למחסום באותו הרגע כדי להפוך החלטה נבונה להחלטה גרועה.

אמת לגמרי. היו גם סיפורים הפוכים כמו שאמרת, לא חסרים אירגונים ישראליים (שרובם משתייכים לשמאל) שמגיעים למחסומים ע"מ לעשות צרות לחיילים, וברגע שאותם החיילים מפעילים קצת לחץ הם אוכלים אותה בגדול.

פורסם
שי ,הטעות שלך (וכנראה גם של מי ששפט אותך ) היא לא זה שעזרת לפצוע.

הטעות היא שסיכנת את עצמך ,ללא הגנה סבירה (עובדה שמי שפינה אותך היה פלסטינאים) .

ובנוסף סיכנת את כל מי שהיה צריך לחלץ אותך במקרה והיית נחטף ,או להיתמודד מול כל המחבלים שהיו משוחררים בעדך.

ראית תאונה?

דווח לתאג"ד הם יגיעו עם ליווי ויזמינו גם סהר אדום .

יהודה, הם גם בני אדם ,חרא של בני אדם אבל בני אדם(רובם).

היו שם לא מעט יהודים ישראלים כך שהיה סביר מבחינתי לעצור.

פורסם
בקיצור, אתה חייל בלאי.

קצת סמכות ואסרטיביות היו פותרים את הבעיה.

תקח קורס מנהיגות, או שתזמין ב-EBAY ביצים.

גיבור... אתה בטח היית מעמיד אותו ואת הנהגי משאיות בדום...

זה לא עניין של מנהיגות, או ביצים... לרגע לא פחדתי ממשהו, וההוכחה היא שחסמתי בעצמי את המשאית ולבד בעצם מנעתי מהם לעבור...

זה עניין של העדר ידע לגבי מה מותר לעשות ומה אסור (כי מה לעשות שלא תדרכו אותנו ולא היה קצין בשטח), ולכן פעלתי בצורה זהירה כדי לא להכניס את עצמי לצרות...

מה שכן, למרות הכל בסופו של דבר הצלחתי למנוע מהם את מעבר המחסום, וזאת הייתה המטרה שלי...

• תוכן חדש...