Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון TFSI מול גולף GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון שבכללי שתי המכוניות הן אחת חוץ מזה שהלאון יותר אפורה מה ההבדלים המכאנים...

מבחינת רול בארים מוטות קישור וכו'...

בעצם אני מכוון לדעת מה ההבדל הטכני בין שתי המכוניות חוץ מהפלסטיקה.

התלבטות קשה לגבי האוטו הבא :oops:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הייתי אומר שעדיף לך להשוות את הלאון FR (עם ה-200 כוח) שכבר נמכרת כאן לעומת ה-GTI MK5.

ואם אתה מדבר על גיר ה-DSG שמרים "קצת" את המחיר, הייתי מציע אפילו ללכת לברר על סיאט לאון CUPRA R.

שתתומכר בסביבות ה-240K ש"ח. 1 כ"ס ל-1K שקל.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

ובכל זאת... האם יש הבדל בין הFR לTFSI חוץ מהמנוע? כי זה ידוע שמנועי VAG הם כולם זהים וצ'יפ מסדר את העניין.

העניין האם גם המסביב זהה.

1969 Pontiac Firebird

פורסם

אני הייתי משאיר את הליאון בחוץ, ומתלבט בין הגולף GTI לבין האוקטביה vRS.

הליאון חלשה יותר (185 כ"ס מול 200 כ"ס) ואני אישית לא אוהב את הקו העיצובי החדש של סיאט - יותר מידי וואני.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה שקוף שאתה תכניס סקודה, אלא מה :wink:

לגבי הלאון TFSI לעומת ה-FR, מה שאני יודע בודאות: 200 כוח לעומת 185,

טמבונים וג'אנטים שונים. מוחצנת יותר ויפה בהרבההה מה-TFSI.

גש לחברת סיאט ותשמע את כל הפרטים שאתה צריך כולל המחירים.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

דעתי היא--נהגתי ב-gti וגם בלאון 185 כס........ישבתי גם בסקודה .....

אם כסף מול תמורה לדעתי הסקודה לוקחת בגדול! יש ברכב כל מה שחלמת ורמת חיים ושימושיות גבוהה מאד+מנוע זהה לגולף

אם ספורטיבי מול כסף הגולף טובה יותר,מהירה יותר וכנראה מהנה יותר אבל מאובזרת פחות

אם יופי מול כסף הלאון לטעמי נראת הכי טוב ,מאובזרת לא רע ונוסעת בערך כמו הסקודה

הבעייה הגדולה של הלאון לדעתי זו ירידת הערך העצומה -עד 40 אלף שח בשנה ובסקודה כנראה גם תתקשה מאד למכור, הגולף נהנת ממעמד יוקרתי יותר ולכן יתכן שתיסחר טוב יותר

בכל מקרה ה-dsg זה יתרון עצום למי שגר במרכז ושווה תתוספת אפילו על חשבון הדלתות האחוריות בגולף

פורסם

הסקודה לא באה בחשבון... אומנם טכנית אולי היא ספורטיבית אבל מבחינת מראה אני אישית לא אוהב.

מבחינת הלאון FR מול הGTI מה ההבדל חוץ מהבודי? האם יש שינויים טכניים או שבעצם זה אוטו זהה...?

DSG גם לא בא בחשבון, אני נשאר עם ידני :wink:

לגבי הירידת ערך אני מודע לזה וגם לצערי הקליאו עוברת את זה.

1969 Pontiac Firebird

פורסם

הבחור מדבר על רכב מיד שניה,הוא לא מתכוון להוציא מהחברה.

ועדיין אף אחד פה לא אומר מה הם ההבדלים מבחינת מתלים,מערכת בלימה,הגה...

פורסם

יש הבדלים מהותיים. מהם מבחינה טכנית? אין לי מושג, אבל מבחנים מציגים את הליאון באופן שונה מאוד מהGTI. הלאון מוצגת כקשה מדי עם נטייה לתת-היגוי, הGTI לרוב מקבלת מחמאות, מלבד על כבישים חלקים בהם היא קצת "מתפזרת".

אני יכול להשוות לאוקטביה RS. קודם כל, בסטיישן, עם גלגלי 18 וקסנון, היא נראית מדהים. לא פחות טוב מהGTI, לדעתי, ואפילו קצת יותר קלאסה. מבחינת נהיגה, היא מאוד שונה. הכל רך יותר (אפילו הכיסא), מרגיש פחות חד ומהנה. תא הנוסעים מרגיש זול יותר, אם כי זה לא גרוע כמו בליאון. האוקטביה ממש דיברה אלי, זו ממש בחירה אקסצנטרית ומיוחדת במחיר מעולה. די התאכזבתי אחרי הנסיעת מבחן, בהשוואה לGTI. ציפיתי שזה יהיה דומה, אבל זה לא.

התא נוסעים של הGTI, לדעתי, טוב משמעותית. מבחינת אבזור, אתה לא מקבל פחות; הקסנונים וה18 באוקטביה עולים כסף, וזמינים גם בGTI החל מדגמי 2007.

למי שמחפש סתם אוטו מהיר (ולדעתי, מאוד מאוד מגניב), עם בונוס של שימושיות מעולה - הייתי אומר אוקטביה.

למי שמחפש ספורטיבי, או מחפש את תא הנוסעים ותשומת הלב לפרטים של פולקסווגן - GTI.

למי שהפוזה של הליאון (כנראה בשחור) מדברת אליו, ובוגרי קופרה כאלו ואחרים - שיקח את הליאון. אבל כפי שזה נראה לי, אין לה לא מהרכות והנינוחות של האוקטביה, ולא את החדות (היחסית) ושמחת החיים של הGTI, וגם המחיר לא כזה משהו.

בסוף בחרתי בGTI ואני לא מצטער לרגע (הצטערתי לכמה רגעים שלא בחרתי באיבו, אבל זה לפעם אחרת). אתה יכול למצוא GTI ידנית משומשת במחירים מגוחכים (160-170K בלי להתאמץ יותר מדי).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

היום מסרו לאון כזו בדיוק יחד עם ה- TSI שלי, והאמת? לא נראית משהו בכלל. אפילו שהיתה שחורה. הפנים שלה נראה מדכא ומבחות היא נראית קצת כמו גולף שנמתחה מחוץ לפרופורציות. מצד שני, לא נהגתי עליה ואיני יכול להעיד על יכולותיה. על GTI כן נהגתי, לכן אני יכול להעיד שהיא פנטסטית (כמעט כמו ה- TSI שלי :wink: ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני ניתקתי את ה-esp בגולף והאוטו איבד עצמו לחלוטין בתת-היגוי היסטרי שהפך להיגוי-יתר היסטרי אף יותר, פירפורים ארוכים בכל האצה חזקה רק במזל לא נישקתי את מעקה הבטיחות בכניסה לאיילון דרום,אני לא חושב שבכסף כזה הגולף מדהימה.....היא אולי ספורטיבית יותר מהלאון והסקודה אבל יש גבול כמה שווה לשלם בשביל הפער במחיר,אם אני -----ההיתי הולך על הסקודה כחבילה מנצחת ---או קונה אחת מהיפניות הידועות כמשומשת---

------בעצם אני כבר בחרתי--------------------------------------------------------ראה תמונה מימין

פורסם

נשמע לי קצת מוזר כל העניין עם הESP... כנראה שאני צריך לחוות את זה בעצמי כדי לדעת עד כמה זה מתאים לי.

הסקודה היא מבחינתי לא חבילה מנצחת בשום מקרה, האוטו מכוער ויש לו סמל של מונית מקדימה.

מה שמעניין שבסופו של דבר אין פה אחד שיודע את מהות ההבדלים הטכניים בין המכוניות... נו בסדר יש ללאון תא נוסעים קודר הרי בקליאו זה גם לא פאר היצירה זה לא שמפריעה לו להיות אוטו מצויין.

לגבי היפניות אני אישית בוחר שכרגע לא ללכת לכיוון הזה כיוון שהתחזוקה שלהן יקרה מידי ומעבר לכל פרופרציה שאני מתכוון לשלם.

ואם כבר מדברים על תת היגוי היסטרי... הפיאט קופה מצטיינת בזה :wink:

1969 Pontiac Firebird

פורסם

אחי-----לפני שיפתח כאן וויכוח לא באתי להשוות בשום אופן --אבל תרשה לי לציין----פתחתי לא מזמן הזמנה לגולף gti -אחרי זה -נהגתי בה כ40 דק בכל מיני כבישים ומהירויות ולא מצאתי נימוקים משכנעים עבורי {מלבד הבטיחות,איבזור וכדומה}להחליף את הפיאט או להוציא 230k על רכב שמבחינה -ספורטיבית- לא נותן יותר מאוטו משומש של 50-60 אלף שח,אתה יודע מה ה-gti אפילו לא קרובה ,,,,,בטח שלא בהיגוי {הפגטה של גלברט עושה לה ב"ס}הגולף אולי מכונית מעולה והטובה ביותר כספורטיבית מכל משפחת vag אבל ----לדעתי כהנעה קידמית חזקה- יקרה מדי ,ממה שאני נהגתי הלאון והסקודה אולי טובות פחות אבל רובנו{אני חושב} לא נרגיש את ההבדל בכיול בטח שלא ביום-יום ,אבל כן תרגיש את ההפרש הכספי .

שוב כתמורה ספורטיבית למחיר הלאון {אולי ה-fr}לדעתי כדאית יותר -אפשר למצוא כאלה כבר כמשומשות בכ-140k או ללחוץ בחברה כי יש להם עדיין 07 במלאי ...והרבה!!!!!

בעודף תחליף בולמים/קפיצים שים ציפ קטן ואני לא רואה בעייה או הבדל ששווה gti.

מיותר לציין שביטלתי את ההזמנה ובימים אלה אני מחכה לאימפרזה שלי {2.0R ידנית כמובן וסטיישן....} שכמובן מיושנת יותר אבל נהנתי ממנה הרבה יותר ובחצי המחיר.מה שמאפשר לי להשאיר את הפיאט לשישבת.....

וזו כמובן דעתי וכל אחד רשאי לחשוב אחרת

פורסם

רובי, לא היה עדיף ללכת יותר בכיוון של גולף TSI ולשדרג אותה קלות,

מאשר ללכת על האימפרזה המיושנת והמוחלפת? :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...