Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור רצה כולה 2 זוגות של רמקולים ומגבר, ובמקום הבאתם לו תורה מסיני? :shock:

אני (אם לא הייתי חולה אודיו לרכב) כבר הייתי בורח מפה. ומהר.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה מדברים פה על התאמת הספקים בין רמקולים למגברים. לרוב רמקול לא פועל בעוצמה מלאה, ולהרבה אנשים תספיק גם עוצמה יחסית נמוכה.

הדבר שיכול לענות על איזה הגברה צריך לרמקול ושיתאים לדרישות של העצמה יהיה עקומת watt-db של רמקול שמתארת את עוצמת הצליל כפונקציה של הספק נכנס.

וכאן באה השאלה, איפה אפשר למצוא נתונים כאלו על רמקולים?

פורסם

קודם כל, JMG, תודה על התגובה המפורטת. זה מילא לי את כל החלקים החסרים בין הדברים שנאמרו עד כה.

בשלב זה כבר אפשר לגבש סכימה בסיסית למערכת: קומפוננט מקדימה, 6X9 מאחורה ומגבר, עם ה-HU הקיים.

חלוקת תקציב: קומפוננט - 700ש"ח, רמקולים אחוריים - 500 ש"ח, מגבר - 800 ש"ח (כנראה מיד שנייה).

במידה וניתן יהיה לרכוש רמקולים חדשים מיד שניה (ואני רואה פה הרבה מודעות כאלה), הכסף שישאר ילך למגבר

יותר טוב.

שאלה נוספת בתחום הטכני:

רמקולי 6X9 קיימים בגרסאות שבין 2way ל-5way. איזה מערך יעבוד באופן אופטימלי במקרה שלי?

פורסם

מכיוון שתפקיד ה 6X9 שלך הוא הפקת התדרים הנמוכים, ולא משיכת הבמה לאחור, לא רצוי שהם יהיו דומיננטיים מדי, אלא רק יפיקו את הבאס.

כלומר, תיקח 6X9 עם כמה שפחות אלמנטים. הסטנדרטיים הם 3 WAY, בהמשך תראה איך אתה מנתב אותם להפיק את מה שאתה רוצה שהם יפיקו ( LANOSFORCE פירט את זה בתגובתו)

בהצלחה, יואב

יואב :arrow:

פורסם

בעניין הסאב והמקום שהוא תופס, מצאתי בלוח המכירה את הדגם הזה של חברת סאס בזוקה.

המוצר מוצע למכירה ב-250 ש"ח. נראה מסקרן, אבל זול. מה ידוע לכם על איכותו/אמינותו?

דני זומרשטיין ציין בעבר כי מיקומו של דגם זה בתא המטען הוא קריטי וכי הוא מפיק צליל "פאנצ'י".

מה פירוש הדבר? האם המיקום נקבע בעת ההתקנה? מקשיבים למיקומים שונים ומתקינים איפה

שנשמע הכי טוב? ומה זה פאנצ'י?

לסיכום, האם זה נראה לכם כמו משהו שכדאי להוסיף למערכת, ובכך להימנע משימוש ב-6X9?

פורסם
זה נכון.

לשם כך, חשבתי לנסוע בהזדמנות לחנות של פומפה בר"ג. בעוד שקניה אצלהם אינה מומלצת בהכרח,

הבנתי שניתן להתרשם ממבחר גדול של רמקולים ולשמוע אותם במקום.

לגבי 6X9, הייתי מעדיף להימנע מחיתוך המגש האחורי, באם יש אפשרות.

עניין נוסף שאני לא מבין: חשבתי שאם מחברים רמקולים גדולים מאחורה, יש להם נטיה להאפיל על הקדמיים.

האם קומפוננט ללא מגבר ימנע את התופעה הזאת?

לבסוף, מהי השיטה הנכונה - רמקולים שהספקם גבוה מעט מהמגבר, או להפך?

הסיבה שאני הצעתי לחסום את הרמקולים הגדולים מאחורה בקרוס פסיבי היא כדי שהם ינגנו רק את תחום המיד ומטה - בצורה כזו הם לא ישתלטו על החלק הקדמי של הרכב כי הם לא ינגנו צלילים שהסט הקדמי כן ינגן וזה יתן לך שילוב לא רע.

הציעו לך פה כבר לחרוג מהתקציב שלך בפי 3 לפחות בחלק מההצעות - רד מזה.

לגבי עוצמות המגברים ועוצמות הרמקולים - זה בולשיט אחד גדול, רמקול עם נצילות של 89 DB ומעלה יכול להגיע לקצה המהלך שלו עם מגבר שהוא שליש מהעוצמה הנומינלית שלו ואפילו פחות מזה בחלק גדול מהמקרים.

כל עוד שהרמקול חתוך בתחום תדר שהוא יכול לנגן היטב, מגבר בעוצמה מספקת לא אמור להזיק לו.

הבעיה היא שמגבר חזק יותר מרמקול עלול לשרוף לו את הסליל אבל בהינתן והרמקול חתוך לתחום תדר קטן יותר ממה שהוא מסוגל לנגן היטב - רוב הסיכויים שהוא יוכל לקבל יותר מהעוצמה המוצהרת שלו.

לעומת זאת אם הוא ינגן בתחום תדר גדול יותר ממה שהוא אמור לנגן ובהנחה והמגבר חזק יותר מהרמקול - הוא ישרף פחות או יותר תוך כמה דקות אם לא יקרע במקום.

במצב של מגבר חלש יותר הסכנה היא שאם תפתח יותר מידי את הגיין של המגבר אתה תכניס כמות עיוות כזו שטטגן את הסליל של הרמקול לא משנה באיזה צורה הוא חתוך.

מנסיון ארוך טווח - מספיק שלמגבר יש בין ה33 אחוז עד ה50 אחוז יכולת לספק את העוצמה שהרמקול מסוגל לספק - אתה תנצל את הרמקול בצורה מלאה וסביר להניח שגם לא תזדקק לאמץ את המגבר מעבר לחצי שלו.

הרמקולים בטווח מחיר שאתה קונה רחוקים מלהיות "מפלצות" צורכות אנרגיה שאתה תיאלץ לשים יותר ממגבר של 50*4 בשביל להטיס אותם.

אני אתן לך דוגמא מהמערכת שלי - המידים והטוויטרים שלי כביכול מסוגלים לעמוד ב100 RMS והם יושבים על מגבר שמספק 60 RMS לערוץ וכנראה שגם זה מוגזם - הם עובדים נהדר והמגבר - בטוויטרים - על המינימום ובמידים בערך על הרבע.

לעומת זאת - המידבאסים שלי (אילייט של מורל) יושבים על מגבר שמוצהר 40 RMS לערוץ אבל הטענה היא שהוא מספק 70 בפועל - הם רעבים ורוצים עוד, המגבר מרים אותם סה"כ לא רע בכלל, אבל מגבר יותר חזק היה מכניס לי פחות עיוות לקראת האזור הגבוהה של הגיין ואז הייתי יכול לנצל אותם קצת יותר וזה אכן היה תורם.

סה"כ זה די שטויות כי גם לא כל מגבר ירים את אותו הרמקול אותו דבר בגלל חוסר הטעמה של נתונים כמו למשל התנגדויות.

לכן אני אומר לך שזה בולשיט אחד גדול - תקנה מגבר 50*4 ותרים איתו או זוג קומפוננט קדמי ואחוריים

או זוג קומפוננט קדמי וסאב קטן בגישור.

לא הייתי ממליץ לך לקנות את הסאב הכי זול בשוק כי ה"חברה" האלה נוטים להיות מאוד לא מדוייקים ומאוד לא מוזיקלים.

אם תמצא סאב 8 אינטש בתיבה אטומה, למשל סרווין ווגה סדרת ווגה מיד שניה במצב טוב - תחטוף!

אתה נראה לי בן אדם נבון - קשה באמת למצוא כמו שJMG אמר - אנשים שעושים את שיעורי הבית שלהם היטב.

תגיע למפגש - ברוך הבא!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לחברי הפורום שלום,

לאחרונה התחדשתי ברנו מגאן 97' (רכב ראשון) וכעת אני נכנס לאט לאט לתחום האודיו והסאונד ברכב. :roll:

בשבועות האחרונים סרקתי את הפורום (והאינטרנט) לאורך ולרוחב במטרה ללמוד את המושגים הבסיסיים

ולהגדיר את צרכיי ואת מה שאני מחפש במערכת. נכון לרגע זה הגעתי לתובנות הבאות:

יופי . ולכן אני אענה לך לפי מה שאני חושב שאתה באמת צריך לעשות ולא לפי מה שאתה חושב כרגע (וסליחה מראש על החוצפה/היתיהרות/WTF)

1. אני מחפש להרכיב מערכת SQ, שכן איכות ודיוק הצליל חשובה לי הרבה יותר מהעוצמה.

אני לא איש של טרנסים, אלא שומע בעיקר ג'אז ומוזיקה אינסטרומנטלית. לפיכך, SPL זה לא הכיוון.

2. במגאן דור I ישנו מקום נפרד לטוויטרים בחלק העליון של הדשבורד לא. (לא לעובדה ששם הם החליטו שזה המקום אלא לעובדה שלא שמים שם טוויטרים ), וכן מקום לרמקולי 4" מאחורה.

כמו-כן, הרכב רועש ביותר בנסיעה מעל 70 קמ"ש. סיבה טובה מאוד להתקין איטום ברמה . מחוץ לעובדה שזה יעזור לך במערכת , זה גם יעזור לך להמנע מסיכונים מיותרים של תאונות דרכים (רעש לא הרמוני פוגע באיכות החיים שלך ומכאן ביכולת שלך )

3. בהתאם לסעיף הנ"ל, אני מגיע למסקנה שברכב שלי כדאי להתקין מגבר וקומפוננט מקדימה, בתוספת

רמקולים קטנים מאחורה, שישלימו את האווירה.

4. אין לי אפשרות להתקין סאב-וופר בתא המטען, עקב בעיות לוגיסטיות (עגלת תינוק) בניה של סאב פרי אייר על המגש האחורי (כמובן שלאחר חיזוקו ) וגאוגרפיות (דרום נתניה).מה כאן הבעיה ?

5. התקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח. הכסף הזה יצטרך להספיק למגבר, קומפוננט ורמקולים אחוריים קטנים. מצטער . אין דבר כזה מערכת SQ במחירים כאלו . וכול ההתפתלויות/ספינים/התפשרויות שהוצעו ויוצעו לך לא ישנו את העובדה הזו

6. הביאו לי מחו"ל HU של פיוניר, דגם DEH-P4900IB (ביקשתי בלאופונקט). לא אהבתי את הכפתורים הקטנים

של התחנות, ואת כל הניקל מסביב, לא פרקטי בעליל. אני שוקל למכור אותו ולקנות משהו יותר פשוט ונח במקום זה.

ואדים דריש

אני מציע לך להשיג תקציב יותר גדול . או להחליט על תקציב יותר גדול ולחלקו לפרוסות , כך שבכול פעם תקנה/תבצע משהו אחר . ברגע שתחליט אוכל לתת לך מפת דרכים שבה תוכל להחליט

בברכה יהודה

פורסם

מחזק את ההמלצה לסאב 8" של CERWIN VEGA לדעתי גם סדרת HED תעשה עבודה מספיק טובה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

שוב תודה לכל המגיבים. :mm_yeah:

לאנוס, ההשקעה והאיכפתיות שלך מעוררות הערצה.

אנשים כמוך וכמו JMG מחזירים לי את האמונה באנושות.

ג'וקר, אתה כנראה פספסת את הקטע שבו הסברתי ש-SQ זה רק הכיוון, לא המטרה.

ואני מניח שאתה מעודכן במחירי השוק למוצרי איטום. גם ככה התקציב שלי מוגבל למדי.

להזכירך, זהו הרכב הראשון שלי, הפעם הראשונה שאני נכנס לתחום האודיו, וגם הפעם

הראשונה שאני בונה מערכת. תוסיף לזה את גילי הצעיר (22) ותבין שבמצב זה מאד קל

להיסחף עם ההמלצות שלכם. לפיכך, אני דובק בשיטת "זה מה שיש, ועם זה ננצח!" ;-)

לגבי נסיבות גאוגרפיות - בשכונה שבה אני גר מסוכן לפתוח תא מטען כשיש סאב בפנים.

אם מישהו יראה אותו, הוא עלול לחשוק בו. לא במקרה הזגגות היא מקצוע משגשג בעיר.

הבנתי את המלצותיכם, ואני אעקוב אחרי המתרחש בשוק המוצרים המשומשים. אם הצלחתי

להתאפק חודשיים עד שמצאתי את הרכב הנכון, אזי יש לי סבלנות לחכות גם למערכת הנכונה.

בינתיים אני אשתדל להגיע למפגשים (אם כי לא למפגש הקרוב, לצערי) ולהמשיך להעמיק את

הידע שלי בתחום.

ובהמשך לאותו נושא, אוסיף ואשאל: איזה סכום רצוי לשריין עבור התקנה איכותית של הרכיבים

שדיברנו עליהם, וכמה זמן היא אמורה לקחת?

פורסם

תשאיר מקום ל500 שקל התקנה - אבל מציע לך שזה יחרוג מהתקציב של ה2000 שקל אם אתה רוצה להנות לפחות מרמקולים שהם כבר מוגדרים כ"טובים".

ולגבי הסאב - נכון - גם HED של סרווין הוא סאב חביב במיוחד - או P2 8 אינטש של רוקפורד או משהו של JL יכול להיות נהדר.

בכל מקרה - את הסאב תכסה באיזה סדין מכוער ונגמרה לך הבעיה.

כלל מספר 1 לשכונות - לא להפעיל את המערכת בתוך השכונה! בטח שלא ברדיוס של ה100 מטר ממקום החניה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שוב תודה לכל המגיבים. :mm_yeah:

ג'וקר, אתה כנראה פספסת את הקטע שבו הסברתי ש-SQ זה רק הכיוון, לא המטרה.

ואני מניח שאתה מעודכן במחירי השוק למוצרי איטום. גם ככה התקציב שלי מוגבל למדי.

להזכירך, זהו הרכב הראשון שלי, הפעם הראשונה שאני נכנס לתחום האודיו, וגם הפעם

הראשונה שאני בונה מערכת. תוסיף לזה את גילי הצעיר (22) ותבין שבמצב זה מאד קל

להיסחף עם ההמלצות שלכם. לפיכך, אני דובק בשיטת "זה מה שיש, ועם זה ננצח!" ;-)

אם תשים לב להודעות קודמות שלי אתה תראה שבד"כ אני לא נחרץ לגבי מחיר כשאני מייעץ , אלא מייעץ לפי מה שהאדם דורש . אתה הגעת עם גישה יותר בוגרת לדעתי , ולכן מגיע לך יעוץ יותר טוב . זה שזה פעם ראשונה לא אומר שלא צריך לעשות מהתחלה את הכול נכון .

לגבי נסיבות גאוגרפיות - בשכונה שבה אני גר מסוכן לפתוח תא מטען כשיש סאב בפנים.

אם מישהו יראה אותו, הוא עלול לחשוק בו. לא במקרה הזגגות היא מקצוע משגשג בעיר.סאב פרי אייר יראה כמו 6X9 רגיל , סביר להניח שעל כזה דבר לא יפרצו לרכב

יש שתי אפשרויות : 1 - לעשות קניה והתקנה בתקציב נמוך , ואחרי כמה זמן להתחרט וללכת להשקיע (ואז אתה כבר משקיע על משהו שבסיסו לא כ"כ טוב)

2 - לעשות הכול מראש כמו שצריך .

כולם כאן עברו את המתקין שנתן להם פיוניר מאחורה ומגבר זבל ושמעו כמה זמן עד שהבינו . אז אני חשבתי שלרכב אין פשוט משהו יותר טוב , ואיך אומרים ,לשמוע כמו שצריך תשמע בביית ,ברכב ,במדינת ישראל ,זה מה יש .

היום את המערכת השניה שלי אני בונה (לאט לאט ) אבל מהתחלה אני מכווין גבוה . הסבירות שיהיה לי מה לשדרג היא די קטנה . אז אני לא אומר שאתה צריך ללכת לקיצוניות שלי . כי אני חולה על סאונד במידה שלא מובנת כאן (ותאמינו לי שלא ) , אבל לדעתי להתחיל כמו שצריך זה כן .

אבל איך אומרים זה הכסף שלך וההחלטות שלך . ואני מאחל לך הצלחה ושתהנה מכול מה שתקנה ותבצע

בברכה יהודה

פורסם
יש שתי אפשרויות : 1 - לעשות קניה והתקנה בתקציב נמוך , ואחרי כמה זמן להתחרט וללכת להשקיע (ואז אתה כבר משקיע על משהו שבסיסו לא כ"כ טוב)

2 - לעשות הכול מראש כמו שצריך .

כולם כאן עברו את המתקין שנתן להם פיוניר מאחורה ומגבר זבל ושמעו כמה זמן עד שהבינו . אז אני חשבתי שלרכב אין פשוט משהו יותר טוב , ואיך אומרים ,לשמוע כמו שצריך תשמע בביית ,ברכב ,במדינת ישראל ,זה מה יש .

אבל איך אומרים זה הכסף שלך וההחלטות שלך . ואני מאחל לך הצלחה ושתהנה מכול מה שתקנה ותבצע

+1. מחזק מאוד את מה שיהודה אמר. קח לתשומת ליבך. גם אני, לצערי הרב, עברתי את השלב הראשון. :roll:

בהצלחה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מחזק מאוד את מה שיהודה אמר. קח לתשומת ליבך.

לקחתי לתשומת לבי. תודה.

לגבי בידוד, זה נראה לי פרוייקט קצת שאפתני מדי.

אני מבין שבשביל תוצאה איכותית, יהיה צורך ביותר מכמה חתיכות בדלתות, יותר בכיוון של פירוק

כל הדיפונים והמושבים וכיסוי המשטחים בצורה מאד יסודית. כרגע, התכנית הזאת קצת גדולה עלי.

כמובן שגם מבחינת העלויות וזמן ההשבתה של הרכב זה יהיה בעייתי.

לגבי פיוניר ומגבר זבל, אני מאד מקווה שאני לא אגיע למצב דומה. בשביל זה יש את הפורום, ואת

השרשור הנ"ל. אע"פ כן, עם כל הכבוד לרכב שלי, ועם כל הסימפטיה שיש לי אליו, להתקין בו מערכת

עם בידוד והשקעה מקסימלית זה בזבוז. זה לעולם לא ישמע מספיק טוב, זה לא שווה את זה, וצריך

להישאר עם הרגליים על הקרקע. יום אחד, כשאני אהיה גדול (ועשיר), אני אקנה רכב ששווה קצת

יותר מ-20K, עם קצת יותר יכולות דינמיות וקצת יותר מקום בבגאז', ואז אני ארשה לעצמי להשקיע.

כרגע, זה פשוט לא הזמן הנכון. עוד לא. 8)

אני מבין את כוונתכם ומעריך אותה מאד. מנסיון של שנים בייעוץ לאנשים "רגילים" לגבי איזה רכב

כדאי להם לקנות, אני מבין את האכזבה ברגע שהם לא שומעים בעצתך, מקבלים החלטה שגוייה ואז

מצטערים עליה. יחד עם זאת, להמליץ לנהג חדש שיקנה BMW M6 זה גם קצת יותר מדי. הרי גם

אם הוא ימצא את הכסף, הוא לא ידע לנהוג בה, להנות ממנה ולהעריך אותה כראוי.

לגבי סאב פרי-אייר, הבנתי מהודעות קודמות שהתקנתו ברכב 5 דלתות עלולה להקשות בהשגת אטימה.

לא לגמרי הבנתי מה זה אומר, אודה לכם אם תוכלו להרחיב בנושא.

פורסם

כנ"ל. יש עוד דרך להקל את השלב הראשוני, והוא קניית רכיבי יד שנייה. במידה ותרצה להמשיך להתפתח בתחום, תמיד תוכל למכור את הרכיבים במחיר קנייתם, וזה אומר שאתה לא מפסיד כסף, אלה רק מוסיף. אבל כדאי ללכת לכיוון רכיבים מומלצים, כי יש להם דרישה בתור יד שנייה. למכור פולס או JBL 75.4 משומש לא לוקח יותר מדי זמן. מצד שני, רכיבים מומלצים בדרך כלל בעלי יחס מחיר-תמורה גבוה, וזה נכון שבעתיים לגבי רכיב מומלץ משומש. אין שום בעיה להעביר רכיבים מרכב אחד לשני, כך שאיכות המערכת לא עומדת ביחס ישיר למחיר הרכב.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
אם לא ביטלו בפיונירים את האופציה שך FIE הוא לא יצתרך אפילו קרוס.

בהוראות ההפעלה ל-HU כתוב שפונקציית ה-FIE עובדת רק עם המגבר הפנימי.

האם זה אומר שלצורך הפעולה שלאנוס הציע, יש להתקין רכיב נוסף? אם כן, מהן

העלויות שיש לקחת בחשבון?

שאלה נוספת: במידה ויותקן סאב קטן בבגאז', כפי שהוצע פה, אילו רמקולים כדאי

לחבר מאחורה והאם הם צריכים להיות מוגברים?

• תוכן חדש...