Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עסקינן בפורד סייארה של חבר, מנוע 1800 (קוד מנוע r2a), אוטומטית.

הרכב עבר לא מזמן כיוון ושיפוץ קרבורטור מוצלח אצל צביקה, ומיד לאחריו עשיתי עם הבחור טיפול יסודי, שכלל החלפת שמן ל5W30 של מוטוקראפט, פילטר שמן, פלגאים ופילטר אוויר.

לאחר הטיפול - המנוע עבד חלק ויפה, הרכב סחב מעולה. יש לציין שהרכב הוזנח מאוד לפני הטיפול, לא בוצע בו טיפול זה זמן רב (לפחות שנתיים) והשמן שיצא היה מועט ושחור מאוד.

עד כאן רקע כללי.

השבוע התחילו תקתוקים מהשסתומים, משהו שנשמע בערך כמו מנוע סטנדרטי של סובארו DL. לא מורגשת ירידה בסחיבה, לא מורגשת כל בעיה אחרת (אין אובדן שמן, עשן או משהו כזה). הם מורגשים בעיקר כשהמנוע קר, אבל גם כשהרכב חם עדיין נשמעים תקתוקים. הרעש בהחלט חזק יותר ממה שהיה מיד לאחר הטיפול.

האם ברכב הזה יש לבצע כיוון שסתומים? אם כן, מדוע יצאו השסתומים מכיוון? החשש שלי הוא מנזק במערכת השימון של המנוע, בגלל הצמיגות הנמוכה יחסית של השמן. האם יתכן שמשאבת השמן הישנה לא מספקת מספיק לחץ שמן ולכן נגרמים התקתקוקים?

ושאלה אחרונה - הפילטר שהרכבנו היה שונה בצורתו מהפילטר המקורי שהיה שם. הוא התאים פיקס להברגות ולמקום, אבל האורך שלו היה גדול יותר. האם פילטר כזה עלול לגרום לבעיה כלשהיא?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצביקה

כל הכבוד על יישור הקו ,אך השמן אינו מתאים למנוע מהשנתונים והקלומטרז' הנ"ל,אנא החלף, ויפה שעת אחת קודם ואל תשכח גם את המסנן

עבור ל10W40 חצי סינטטי

לגבי הפילטר לא צריכה להיות בעיה ,תמונה היתה עוזרת הרבה יותר

יגאל

פורסם

תודה על התגובה, יגאל.

לדעתך הרעש מהשסתומים נגרם בגלל צמיגות לא נכונה?

האם מעבר לרעש יש נזק ממשי בהמשך נסיעה עם שסתומים מתקתקים?

פורסם

ראשית כותבים סיירה.

שנית , מה חשבת לעצמך כאשר השתשמש ב5W30 , מדובר על פינטו זקן ( R2A? מוזר , אולי CVH ) מ10W40 ומעלה.

פינטואים מאוד רגישים לסתימות במערכת השמן שמרעיבות את גל הזיזים וזה כנראה מה שאתה שומע , בכל מקרה אם הבעיה היא אכן כיוון שסתומים ולא גל זיזים לא תקין הכיוון ידני ודי פשוט.

אם אתה מבין דבר או 2 בעניין אתה יכול להרים את מכסה השסתומים ולבדוק עם פילר , עבודה של 5 דקות.

פורסם

אוקיי, תודה על תיקון האיות.

לגבי צמיגות השמן - זאת הצמיגות שהומלצה לי כאן בפורום לפני כחודש, ולכן זה גם השמן שרכשנו בסופו של דבר. קוד המנוע כפי במופיע ברישיון הוא R2A, הקרבורטור בצד הנוסע ולפי מיטב הבנתי המנוע גרמני (כך נאמר לי ע"י בעל מקצוע ותיק).

ולגבי השסתומים - מעולם לא ביצעתי כיוון כזה, ואני מעדיף שלא ללמוד על רכב של מישהו אחר.

האם לדעתך כדאי לבצע פלאש לפני החלפת השמן? האם יש סיכוי שזה יעזור לסתימות במנוע?

פורסם

לצביקה

המלצתי לפורדים אשר לא טופלו זמן רב

יש לפרק את אגן השמן ואת מכסה השסתומים,התזת מסיר שומנים על בית גל הארכובה ,פרוק משאבת השמן (סכויים טובים שצינור יניקת המשאבה סתום)לאחר מיכן ניקוי בעזרת קיטור,גרניק ,מכשיר שטיפה בלחץ לבחירתך

במקרה כזה פלאשינג עלול להחמיר את הבעיה

תקתוקי השסתומים מעיד על רווח שנפתח עקב דלילותו של השמן ,ואני חושש לשלומם של מיסבי ההחלקה בגל הארכובה

בדוק חופש אורכי על ידי משיכת ודחיפת פולי המנוע החופש אמור להיות כמעט ולא מורגש בעת המשיכה

יגאל

פורסם

עוד לא בטוח שיש לך סתימה כזאת.

קרבורטור בצד נוסע?

לא מדובר על מנוע פינטו , אתה יכול לשכוח ממה שכתבתי.

אני לא מוצא כרגע את ההינס שלי אבל לפי מה שאני זוכר כנראה מדובר על מנוע CVH ( למרות שגם בו היניקה בצד ימין כמו פינטו ).

הנה כתובת לאתר שהוא חובה לכל חובב סיירה באשר הוא http://www.crustworld.co.uk/sierra/techspec/index.html

בלינק תמצא הרבה מידע על המנועים ותראה שהמנוע שאתה מדבר עליו רגיש בדיוק למה שעשו לו הבעלים הקודמים.

אגב המרימים הידראוליים , או שהם מורעבים או שהם לא מתפקדים טוב.

פורסם

הבעלים הקודמים של הרכב אינם רלוונטים - ההזנחה בוצעה ע"י הבעלים הנוכחי.

המנוע, אגב, הוחלף לפני כמה שנים ב"חדש מיבוא".

תודה לשניכם - הבנתי את חומרת המצב.

פורסם

אני ממליץ לך בנוסף להתייעץ עם החברים בפורום "פורד אירופה" בקלאסיקאר , לפחות לברר מהו דגם המנוע הזה בודאות.

הפיתרון בשבילך הוא כנראה החלפת הצמיגות וזהו.

פורסם

תודה על ההמלצות.

נתחיל בהחלפת שמן, ונמשיך משם בהתאם למצב הכיס ורצונו של החבר היקר.

פורסם

שקול גם תוספת אורגנו , אם זה לא MOS2 לא ממליץ על שום דבר אחר , היחידי שמוכיח את עצמו בשבילי.

תחליף שמן , עזוב שמן נחשים בצד.

• תוכן חדש...