Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות שהאלפא לא אספנות פר-סה, אני חולק את אותן הבעיות ונכשל בטסט על:

1. עוצמת תאורה/פיזור. בשנים הבאות כבר לא ניתן יהיה למצוא פנסים NOS ומערכת החשמל אינה עומדת בסטנדרטים של היום. בד"כ הם קצת משחקים עם זה ומשחררים אותי לדרכי.

2. נושא נזילות/הזעות. אני כבר למדתי לעשות שטיפה על גרניק לפני הטסט ואז כולם מרוצים.

פרט לכך אין לי מה להוסיף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אהלן לכולם,

בכל האמור אלי, אילו יכולתי הרי הבקשות להתחשבות היו מסתכמות:

1. חופשים (סבירים, לא מע' מפורקת..) באמור להגה, משולשים וכו'

2. עשן/זיהום אויר (שוב, לא מבקש להעביר רכב עם מע' מיסוך כנגד חיזבאללה, אבל בכל זאת..)

3. רטיבות/הזעה מאיזור המנוע - גיר וכו'...

המבחן הדו-שנתי (בשאיפה שנתי..) חשוב עבורי בכדי שאדע שהרכב תקין, מע' ההגה והבלמים עושים את העבודה, והרכב לא יהווה סיכון תעבורתי עבורי או כל יתר הסובבים אותי - ועדיין, אין זה סביר לדרוש ברכבים בני 30 שנים ומעלה לדרוש לעמוד בתקני הבטיחות וזיהום האויר הנהוגים כיום.

פורסם

לא ממש כישלונות אבל כמה פעמים הבוחן "קצת נלחץ " שלא מצא את מספרי השילדה והמנוע . ברכב אספנות

היה גם מקרה שרצו להכשיל את הרכב בגלל חופש בזרוע העזר של ההגה -גי.מ.סי ונדורה ישנה אשר שם היצרן מתיר חופש כזה.

אם כך רצוי שיהיה לרב הבוחן במכון הוראות של היצרנים השונים.

פורסם

תשימו לב שאתם מתלוננים לרוב על בעיות בטיחות

חופשים בהגה בלמים נזילות שמן וכו .

הטסט נועד בשבילכם תבינו את זה !!!

בנושא הזה לא צריך להיות בכלל דיון,

גם אותי מעצבן להכשל בטסט , פעם אחרונה נכשלתי על חופש קל בתפוח, ובאמת היה חופש ואחרי שהחלפתי הרגשתי את ההבדל, אומנם קטן אבל כן היה הבדל והוא גדל במהירויות גבוהות .

גם בושינגים עם שפתיים פצועות יבשות וכו , תבינו שהבוחן לא יכול לראות את הבפנים ואם הגומי מבחוץ נראה בלוי זה אומר משהו .

מה שכן צריך לעשות לדעתי רפורמות זה דברים זניחים ומעצבנים כמו אורות (אישית אין לי בעייה אבל להרבה יש).

זיהום אוויר ברוב האמריקאיות בשביל לא לזהם אתה פוגע בביצועים של הרכב (ויש גבול כמה אני אוהב את איכות הסביבה).

חגורות בטיחות דהויות או עם מעט סיבים בקצוות.

למצוא פיתרון לנושא הפסים הזוהרים (ברוב המכוניות משנות אמצע שנות השישים ואולי יותר בפנסים יש מחזיר אור, ואם הפנסים נקים ושטופים מבפנים ומבחוץ אין שום סיבה שזה לא יתפקד , או לחילופין להוסיף אור ברקס בשמשה האחורית וכד שזה הרבה יותר טוב )

מידות צמיגים לאפשר לשחק קצת יותר עם המידות

וזהו יש עוד מלא דברים שלדעתי צריכים לשנות אבל הם קשורים יותר לשיפורים מאשר לאספנות .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

גם אותי מעצבן להכשל בטסט , פעם אחרונה נכשלתי על חופש קל בתפוח, ובאמת היה חופש ואחרי שהחלפתי הרגשתי את ההבדל, אומנם קטן אבל כן היה הבדל והוא גדל במהירויות גבוהות .

גם בושינגים עם שפתיים פצועות יבשות וכו , תבינו שהבוחן לא יכול לראות את הבפנים ואם הגומי מבחוץ נראה בלוי זה אומר משהו .

מה שכן צריך לעשות לדעתי רפורמות זה דברים זניחים ומעצבנים כמו אורות (אישית אין לי בעייה אבל להרבה יש).

זיהום אוויר ברוב האמריקאיות בשביל לא לזהם אתה פוגע בביצועים של הרכב (ויש גבול כמה אני אוהב את איכות הסביבה).

חגורות בטיחות דהויות או עם מעט סיבים בקצוות.

למצוא פיתרון לנושא הפסים הזוהרים (ברוב המכוניות משנות אמצע שנות השישים ואולי יותר בפנסים יש מחזיר אור, ואם הפנסים נקים ושטופים מבפנים ומבחוץ אין שום סיבה שזה לא יתפקד , או לחילופין להוסיף אור ברקס בשמשה האחורית וכד שזה הרבה יותר טוב )

מידות צמיגים לאפשר לשחק קצת יותר עם המידות

וזהו יש עוד מלא דברים שלדעתי צריכים לשנות אבל הם קשורים יותר לשיפורים מאשר לאספנות .

אורות, חגורות בטיחות, צמיגים........ו"אנחנו" מתלוננים על בטיחות?

פורסם

.

לדעתי אתה טועה,

אנשים לא מתלוננים על הבדיקות אלא על ההחמרה היתרה, טיבעי שברכב אספנות יהיו קצת חופשים והזעות ולא כל חופש מיזערי יכשיל בטסט.

אצלי הקפרי הבעיות היחידות בטסט הם עשן יתר וחופש במשולשים וזהוא. על העשן במיקרה שלי באמת יש סיבה להכשיל אבל על בחופש במשולשים אני ממש מתוסכל, כל פעם שאני מחליף משלולשים עדיין יש לי חופש והסיבה היחידה שאני עובר טסט זה שהבוחן רואה שהם חדשים והוא טורח לומר לי את זה.

מיותר להזכיר גם מצבים שמכשילים על ריפוד קרוע.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מעבר לצרות המכניות ישנן צרות הקשורות למרכב הרכב

לפעמים השמשה הקדמית נסדקת בדכ מסוג TRIPLEX מספיק טריקת דלת ביום חם מאוד לאחר שהרכב עמד בשמש ונוצר סידקון קטן

כמובן אין שמשות בנמצא וייבוא כאלה ענין מסובך לא פחות ,נכון ניתן לתקן אך גם בנושא זה יש לתת את הדעת

יגאל

פורסם
אורות, חגורות בטיחות, צמיגים........ו"אנחנו" מתלוננים על בטיחות?

כמו שרשמתי על אורות לי אין בעייה איתם אבל להרבה יש וזה נובע לרוב ממערכות ישנות של 6 וולט וכו על פיזור אני לא מדבר (תחליפו רפלקטור )

חגורות בטיחות אז ככה, חגורה ברוחב של 8 ס"מ שחצי מ"מ ואפילו פחות מכל צד יש מעט מאוד סיבים (ואם לא הבנת אני גם מוכן לצלם לך) זה נחשב "חיפוש"

צמיגים

תשים לב לא רשמתי על בלאי

התכוונתי למידות צמיגים תיהיה לך משחק ולא יעשו לך בעיות שאתה מחליף מידה ,

אם אתה רוצה להעלות מידה בתמורה להפחתת חתך או רוחב צמיג

יש רכביבים שהצמיגים כל כך דקים שזה פוגע להם באחיזה

ככל שתגדיל את הגנט ותרד בחתך יהיה לך אחיזה טובה יותר בכביש

ותראה על מה אתם מתלוננים

חופשים בהגה חופשים במשולשים נזילות שמן

מבחינתי זה שאני כל פעם מתחת לבור חצי שעה אין לי בעייה שיבדקו מה שהם רוצים הכל חדש שם ואם הם מצליחים למצוא משהו זה רק לטובתי .

"חיפוש" זה כמו שרשמתי זיהום אוויר החלפת מידת צמיגים כי לא קיימת יותר , סיבים קלים בחגרות אורות שהם נופלים בעד 10 אחוז מהתקן וכו

אופיר ושאר האנשים עם בעיות דומות לשלו

אפטרמרקט זה לא מילה גסה , אולי לא מקורי (אישית אין לי בעייה עם זה , אבל לרובכם כן ) אבל הרבה יותר בטיחותי

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

בעיה שחוזרת אצלי בכל טסט - זיהום אוויר (שוב לא ברמות מזוויעות) עובדה שבסוף מוותרים בד"כ.

אבל נראה לי שצריך לעשות משהו בנדון מכיון שאפילו בקליפורניה המחמירה מאד רכבי אספנות פטורים מבדיקה זו.

בארץ חייב בבדיקה כל רכב משנת 72 ואילך והבעיה תלך ותחמיר עם השנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעיה שחזרה במשך 10 שנים, טסט אחרי טסט בטריומף ספיטפייר (גג נפתח) - "חסר סוכך שמש"

כנראה בגלל זה השתזפתי כל הזמן :-D

פורסם
בעיה שחזרה במשך 10 שנים, טסט אחרי טסט בטריומף ספיטפייר (גג נפתח) - "חסר סוכך שמש"

כנראה בגלל זה השתזפתי כל הזמן :-D

חפש פיאסטה ישנה, כזו מתחילת שנות השמונים. מגיני השמש שלה מתאימים ממש טוב לספיטפייר

שלמה דן גדרון

פורסם

טוב אני מצטרף לכמה מהנקודות שחוזרות פה אצל החברים:

1.רכב שהוא קצת מעשן(אני חושב שזה טיבעי לרכב מעל 30 שנה)

2.רמת ובדיקת ה-CO ברכב(אני חושב שקצת צריך להקל עלינו(זה רכב ללא ממירים, הרכב ישן)

3.אורות(עוצמה,פיזור)אם זה רפלקטור או שיש אפשרות לסוג נורות אחרות(מיצידי אם אפשר לשים סט של קסנון)

יניב.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

אתמול, ה-19 ביוני, נערך בשפיים מחזור השתלמות של בוחני רישוי מהמרכז, י-ם והדרום (לצפוניים נערכות ההשלמות בחיפה).

לבאי ההשתלמות צפתה הפתעה וחוויה מדהימה בדמותן של 6 מכוניות אספנות (אמריקאיות) לעילא ולתשבחתא, מתפארת חברי המועדון.

הבוחנים זכו להצצה אל עולמנו, מצלמות הסלולר תיקתקו וקריאות התפעלות נשמעו גם. יש לציין שקהל הבוחנים התנהג למופת, ללא השענויות והשארת טביעות אצבע.

את הערב הלח שבחוץ החלפנו במיזוג הקריר למשעי של שבאולם. לאחר הצגת הנושאים ונושאי הדברים ע"י אבי גלנצר, יו"ר איגוד מכוני הרישוי בישראל, עלה נחום קדמיאל (יו"ר מועדון ה-5, למי שעוד לא התוודע לכך) והציג את ה"אני מאמין" של המועדון.

נחום העלה בפנינו את הנושא הכאוב, כפי שהתבטא בשרשור זה, של פסילות רכבי האספנות במבחן השנתי.

דבריו של נחום לא נפלו אזניים ערלות. המשך הנושא יועלה כמובן בפורום רב-דרג יותר ע"י המועדון עם ראשי אגף-הרכב במשרד התחבורה.

אין להבין מדברים אלו כי רכבים אשר מכלוליהם אינם תקינים ואף מסכנים יוכשרו ויצלחו את הטסט.

תודה לחברים אשר הנעימו לנו בנוכחותם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...