Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שהיה לאחי לפני אולי משהו כמו שנה:

באמצע נסיעה על 110 קמ"ש בכביש החוף חתכה אותו מכונית מרצדס בצורה פראית ואילצה אותו לשבור את ההגה,מה שגרם לרכב לעשות סיבוב של 180 מעלות,ובסוף הרכב נעצר מטר ממעקה הבטיחות.

הרכב לא התהפך,למרות שהיה מדובר בסיטרואן ברלינגו,לא בדיוק הרכב עם מרכז מסה\זוית גלגול אופטימלית.

אני לא מאמין שרכב יתהפך כתוצאה מהחלקה אם הכביש תקין (כלומר ללא "עבירות" בטיחות של מע"צ-חריצים,הפרשי גבהים בין חלקי כביש וכו') כי כמו שאמרו פה,האנרגיה שעובדת על הרכב במצב כזה אומנם "מעיפה" אותו אבל בגלל שאין לו אחיזה אז קשה לא להתהפך,כלומר הוא ימשיך להתחלק עד שייעצר (להערכתי בקטע שהוא מאט את ההחלקה הצידית יש לו יותר סיכוי להתהפך כי הצמיגים מתחילים לחזור לאחיזה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, עד כה הדיעה הרווחת נוטה בבירור לכיוון שלנו :D

אבל לא שמעתי מספיק מקצוענים (גל מדלי, דני G ?).

לא להתבייש, חבר'ה... :roll:

פורסם

אצל ערבים יש איזה משפט דפוק כזה .... אבל קצת עוזר במקרה זה ...

" תשאל בעל נסיון טוב יותר מאלף שלמדו "

מנסיון ... אם אני לא התהפכתי ב 190 והאוטו הסתובב בי 6 פעמים במהירות זו ללא התהפכות ... אז תהיה בטוח שלא !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אצל ערבים יש איזה משפט דפוק כזה .... אבל קצת עוזר במקרה זה ...

" תשאל בעל נסיון טוב יותר מאלף שלמדו "

מנסיון ... אם אני לא התהפכתי ב 190 והאוטו הסתובב בי 6 פעמים במהירות זו ללא התהפכות ... אז תהיה בטוח שלא !

יש בזה משהו, מצד שני יש גם את המקרה עם הקליאו-קלאסיק שצויין קודם, ככה ש...

בכל מקרה, גם מכיוון מאזן ה"נסיונות" של אנשים שהגיבו בת'רד נראה שאנחנו צודקים. ולמרות הכל, אני מחכה גם להסברים תיאורטים של אנשי מקצוע נוספים.

פורסם

קודם כל מזל שרוב הרכבים בארה"ב ואחוז גודל בשאר העולם הם רכבי שטח.

הם מתהפחים חופשי בכל מהירות העל 10 קמ"ש.

חוץ מזה.לאמא שלי היה פעם פיאסטה שנת 85 שהייתי מרים איתה גלגל בכל סיבוב.

מה שאומר שאם לא הייתי יודע מה אני עושה הייתי הופך אותה.

אם אתה רוצה רכב שלא יתהפך בשום מצב בזכות מרכז כובד נמוך זה הלוטוס אליז.

כל רכב יותר גבוה עם מרכב כובד פחות טוב יכול להתהפך בסיבוב.

אייל

פורסם
אם אתה רוצה רכב שלא יתהפך בשום מצב בזכות מרכז כובד נמוך זה הלוטוס אליז.

כל רכב יותר גבוה עם מרכב כובד פחות טוב יכול להתהפך בסיבוב.

איך לא חשבתי על זה?!

אני רץ לקנות!

תודה, הצלת את חיי!

פורסם

קשה להפוך רכב בסיבוב תקין , בשביל להפוך רכב בלי עזרה של מעצ צריך לבצע פניה חזקה לכוון אחד , על גבול ההחלקה ואז לשבור לצד שני ולקוות שהכביש רך ,אני שמעתי על זה תחת השם מבחן הצבי , וכבר התייחסו לזה פה תחת שם אחר.

אגב מישהו מצטרף לקניה קבוצתית של לוטוסים כדי להימנע מהתהפכויות לא רצויות ?

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הם טוענים - גם רכב בעל מרכז מסה נמוך יחסית יכול להתהפך. ברגע שהרכב בהחלקה צידית במהירות גבוהה מדי (אך לא בלתי מעשית - נניח 90, 100 קמ"ש וסיבוב חד מאוד), יהיה מצב שהכוח הצנטריפוגלי ייצור מומנט מספיק גדול שיגרום לסיבוב מרכז המסה סביב הקרקע, עד למצב של התהפכות.

תיאורטית - נכון, אבל לא מאמין שבמהירות כזו (כביש ישר, סלול היטב, רכב תקין וכו').

אחותי כבר ראתה רנו מגאן קופה מתהפכת בעיקול תע"ש ללא סיוע חיצוני, אבל להערכתה הוא היה ב-160+

עקרונית, אי אפשר להפוך רכב "רגיל" בנהיגה סבירה, ללא מנוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

2003 התקשרו, הם רוצים את השרשורים שלהם חזרה.

ואני לתומי, ברגע שבו לקח לשרשור להטען, כבר דמיינתי לעצמי שמישהו בדק את נושא ההתהפכות בשבילנו - ומקפיץ את הנושא לצורך פרסום תמונות.

פורסם
תיאורטית - נכון, אבל לא מאמין שבמהירות כזו (כביש ישר, סלול היטב, רכב תקין וכו').

אחותי כבר ראתה רנו מגאן קופה מתהפכת בעיקול תע"ש ללא סיוע חיצוני, אבל להערכתה הוא היה ב-160+

עקרונית, אי אפשר להפוך רכב "רגיל" בנהיגה סבירה, ללא מנוף.

גם תיאורטית לא נכון.

ברגע שהכוח הצנטריפטלי גדול מידי הרכב פשוט יחליק ויגדיל את רדיוס הסיבוב לכזה שיאפשר אחיזה של הצמיגים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גם תיאורטית לא נכון.

ברגע שהכוח הצנטריפטלי גדול מידי הרכב פשוט יחליק ויגדיל את רדיוס הסיבוב לכזה שיאפשר אחיזה של הצמיגים.

נכון חוץ מהניסוח בסוף

ברגע שהכוח הצנטריפטלי גדול מידי הרכב פשוט יחליק ורדיוס הסיבוב יגדל לכזה שיתאפשר בהתאם לאחיזה של הצמיגים.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

לפני כ6 חודשים כמעט הפכתי קאוואליר.

הרמתי 2 גלגלים בעבר והתחושה הייתה שהרכב עומד להתהפך.

במהלך החלקה צדית כואבת,נגמר מהלך הבולם :roll:.

פורסם
גם תיאורטית לא נכון.

תסביר את זה לנהג המגאן ששם אותה על הגג, בלי לרדת לשוליים. רק עם עבודת הגה משובחה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...