Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה לי כביש ישר ואחיד בארץ.

מספיק שהוא החל להחליק באיזור משומן והגיע לאיזור נקי. באיזור החלק הרכב תפס מהירות הצידה וכשהגיע לאיזור בעל אחיזה עדיפה האוטו למעשה הגיבס כאילו הוא החליק ונכנס במדרכה או במכשול אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיזיקה לא משקרת והתגובה תמיד תהייה זהה לנתונים זהים (חוץ מהמעבדות באונ').

כל הדוגמאות על חבר'ה שהתהפכו לא מפריכות את העובדה שבכביש תקין (!) רדיוס הסיבוב יגדל עד לכזה שהצמיגים יוכלו לאחוז שוב באספלט.

כל דוגמה שהובאה לא הסבירה את הסיבה להתהפכות אם זה כביש לא תקין, בולמים או נדנוד חריף של הרכב (יצירת תהודה)

ולכן התשובה היא כן, רכב יכול להתהפך בסיבוב במהירות גבוהה אך במידה וזה יקרה זה לא כתוצאה ישירה של הכוחות הפועלים בסיבוב אלא תנאים סביבתיים שגרמו להתהפכות.

מה שגורם לי לחשוב על מצב בו החלפת הצמיגים לאוחזים יותר יכולה (אולי במקרה קיצוני) לגרום להתהפכות הרכב....

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

גם לצמיגים יש תרומה אדירה כאן.

ככל שיש יותר אחיזה, הסיכוי להתפכות בעקבות החלקה, גדל.

עשיתי המון טעויות נהג בעבר, כולל ספינים לקראת סגירת ספידומטר, ומעולם, לא הרגשתי קרוב להתהפכות.

לרכב הנוכחי יש זווית גילגול אדירה פחד. דריפט שלא נגמר כ"כ מוצלח במהירות שהיא קצת מעל 130 קמ"ש, זו הייתה הפעם היחידה שהרגשתי קרוב להתהפכות.

אני מניח שאם הייתי נועל בסרן האחורי צמיגים מהמשובחים שיש, הייתי מתהפך.

אביחי

פורסם

לא בדיוק סליקס, קרא פה על ההבדל

ל106 הזאת היו גם בולמים רכים (זאת לא היתה 106 ספורטיבית), השילוב עם הצמיגים גרם להתהפכות

פורסם
פיג'ו 106 שנועלת צמיגי סליקס בהחלט יכולה להתהפך...

יש פה חבר פורם שהתהפך בג'מיקנה בערד עם רכב כזה....

:twisted:

כל כך לא קשור....

כמו שכתב אופיר - השילוב של תנודות מרכב רבות (רכות הבולמים) ואחיזה גבוהה מצד הצמיגים הוא שאפשר את המצב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

במקרה הספציפי ההוא, היא לא הייתה מוקשחת למהדרין.

שניכם הייתם שם בשביל לראות את זה, נכון? :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא נכון.

לא משנה כמה היא מוקשחת, לא משנה איזה צמיגים.

חוקי הפיזיקה לא שואלים את הנהג אם הוא שם יוקו או פירלי.

כמו שכתב yairba, אם תגרם התהפכות, זה בגלל גורמים סביבתיים, לא קשור לצמיג/קשיחות.

שוב פעם, כל מי שיש לו ניסיון אחר של כמעט התהפכות (ולא רק כמעט), זה בגלל תנאי סביבה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

מה לגבי מספר העברות משקל קיצוניות מאוד מצד לצד?

ברכב "רגיל" אין סיכוי?

בג'יפ ברור שיש סיכוי כזה, גם ראיתי ג'יפים מתהפכים ללא שום מכשול לא פעם.

ברכב עם מרכז כובד מאוד נמוך ברור שאין כזה סיכוי.

אבל מה לגבי רכב "רגיל" - כאמור?

שוב, אני לא מדבר על ספין במהירות מטורפת וכו', אלא על מספר העברות משקל מאוד קיצוניות מצד לצד.

פורסם

מספיק שהרכב עם צמיגי מירוץ או בקטיגוריה שלהם, הרכב מחליק בצורה של T ביחס למסלול, והרכב יתהפך.

בחייאת, תתחילו יותר לצפות במירוצי מסלול.

אביחי

פורסם

אני רואה שאנשים פה נהיו נוסטלגיים לעת זקנה? השרשור הזה יותר זקן מהמחשב שלי!!

מי שאי פעם ראה טופ-גיר, אני מניח שיצא לו לראות לא מעט מכוניות עם גלגל אחד באוויר, כשאני יוצא מנקודת הנחה שהמסלול שלהם מתוחזק היטב.

אם אפשר להרים אחד, אי אפשר להרים שניים? אם אפשר להרים שניים, אי אפשר להפוך?

וחוץ מזה, כמעט התנסות אישית:

פניה ימינה בירידה, עם כביש מוטה שמאלה (אל תשאלו אותי למה, נפלאות התבונה של ההנדסה החיפאית :p), ורנו אקספרס (מרכז כובד גבוה, אבל אני לא יודע עד כמה) שהחליטה להפוך לאופנוע לסוע על שני גלגלים שמאליים =-O.

בהתחלה לא שמנו לב לכלום, ואז פתאום האוטו מתיישר, וכל צד ימין מזדעזע...

אממ מטריד.

יום נעים ויציב

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כמה קשה?

סבתא של דודה שלי שיש לה שכנה ראתה מישהו שדומה לאח שלו במירוץ ליד הבית של הדוד שלה.

פ-י-ס-י-ק-ל-י-ת לא ייתכן.

רוצים להקצין, אין בעיה.

קחו רכב, שימו אותו על משטח קרח מאוזן.

תדחפו אותו מהצד לאיזו מהירות שאתם רוצים.

הוא יתהפך?

עכשיו אפשר לקפוץ ולהגיד שמשטח קרח לא אוחז כמו אספלט. נכון.

אבל רכב שמחליק על הצד על אספלט, יש לו את אותה האחיזה כמו בקרח, קרי 0.

בגדול, זה מה שעושים בקורסי נהיגה מתקדמים, מורידים את האחיזה, בשביל ליצור את איבוד האחיזה ב-10 קמ"ש ולא ב-110 קמ"ש.

החוקים הפיסיקלים נשארים.

אם מדברים על רכב לא מאוזן (מרכז כובד מאוד גבוה יחסית לרוחב הרכב), זה יתכן, אבל זה מקרה קיצון, זה לא רכב הגיוני.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...