Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני עובר לג'אנט רחב יותר ואני גם שם ספייסרים נקודת הכובד יורדת?

כי לפי הידע שלי המולשים צריכים קצת להתרחב והרכב לרדת קצת, לא ניסיתי עדיין אך בקרוב האם זה נכון או שזו טעות?

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוי, אתה מפספס משהו. לא מדובר פה על שלב ההחלקה כי אז אתה באמת צודק.

מדובר על השלב בו הכוחות הפועלים הכי חזקים וזה כמובן לא בהחלקה אלא רגע לפניה. הרגע הזה יתרחק (ואיתו יגדל הכח) ככל שהאחיזה הצידית תהיה גבוהה יותר.

ולטל שכנראה לא מסתובב בג'ימקאנות - רכב שמרים גלגל זה מחזה מאוד מקובל ורגיל בג'ימקאנות (תלוי כמובן ברכב אבל בקליאו למשל זה עניין קבוע) ולא סימן להתהפכות קרובה.

ניר

פורסם

ולטל שכנראה לא מסתובב בג'ימקאנות - רכב שמרים גלגל זה מחזה מאוד מקובל ורגיל בג'ימקאנות (תלוי כמובן ברכב אבל בקליאו למשל זה עניין קבוע) ולא סימן להתהפכות קרובה.

אכן, עם רנו אקספרס אין הרבה מה לחפש בג'מיקאנה... :)

אבל תודה על ההשכלה, לא היה לי מושג שזה סיפור שכיח.

זה לא רכב הגיוני.

הגיוני בערך כמו הדבר הזה... :angel:

יום נפלא :mm_smile:

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ניר, גם במקרה של סף אחיזה זה נכון.

אם רכב יתהפך, זה בגלל, נגיד, קריסה של הצמיג.

כל רכב שמתוכנן נכון ומאוזן, לא אמור להתהפך ולא יכול על משטח מאוזן (בתיאוריה, אין כאלה במציאות בדר"כ).

קח כיכר מספיק גדולה, תתחיל להקיף אותה ותעלה מהירות, אתה תכנס לתת היגוי.

עכשיו סע בקו ישר ותשבור את ההגה, אתה תכנס לתת היגוי.

שום התהפכות לא תקרה.

מה שכן, בעולם האמיתי, יש סיכוי די סביר שתתהפך בכל מני מצבים, רובם ככולם חיצוניים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

התהפכות של רכב עם מרכז כובד נמוך במישור אינה אפשרית עפ"י חוקי הפיזיקה באף מהירות רציונאלית.

מקסימום הרכב יאבד אחיזה במידה ואין מערכת ESP.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

רוי, אין לי בעיה עם מה שאמרת עכשיו לגבי זה שרכב מתוכנן נכון ומאוזן לא אמור להתהפך רק שקודם אמרת שלא משנה איזה צמיגים יש עליו או רמת הקשיחות של המתלים וזה כבר לא נכון.

ברגע שאתה מתחיל לשחק עם הרכב (וצמיגים/מתלים זה חלק סופר משמעותי בהקשר הזה) כבר אין לך את ההבטחה שהרכב נבדק וכויל ותוכנן כך שלא יגיע למצב הזה במצבים הגיוניים (בלי אבן/בור/מדרכה שתשמש רמפה).

שים צמיגי סליקס (להם מקדם אחיזה כפול מאשר צמיגים ממוצעים) ותהיה עם בולמים גמורים, מהלך מתלה ארוך ויש לך כבר פוטנציאל יפה להרים את האוטו בהפניה קיצונית במהירות גבוהה.

עדיין המרחק בין רכב סטנדרטי לרכב שיכול באמת להתהפך על מישור חלק הוא עצום.

עם ג'ימקאנות/מנחתים רבים ונהיגה סופר אגרסיבית במהירויות שונות (ושותפים שונים עם רכבים שונים) זה די ברור שצריך להיות משהו מאוד מיוחד כדי להתהפך במישור חלק.

אגב, את אותו מקרה מדובר של התהפכות אי-אפשר לתרץ בבור בכביש כי המנחת שם לא פחות טוב מהרוב המכריע של הכבישים בארצנו (יותר ישר וחלק מרובם).

ניר

פורסם

ניר, אני עדיין טוען את זה.

גם עם סליקס, גם עם הקשחה (ריתוך של המתלים) וגם להיפך, עם בולמים מתים.

בשביל להגיע להתהפכות, צריך לבנות רכב באמת נגד כל החוקים ההגיוניים.

צמיגי סליקס, סרן חי מקדימה ומאחורה, מהלך מתלה גבוה מאוד, מרכז כובד סופר גבוה, ועוד.

בקיצור, קח אוטובוס קומותיים, תשים לו סליקס, תגביה אותו ב-40 ס"מ, תפרק לו את הבולמים, ואולי, רק אולי תצליח ליצור את זה ב-150 קמ"ש.

מספיק קיצוני?

ד"א, אם כבר שילוב של בולמים/מתלים רכים + צמיגים אוחזים, יביא לכדי בעיה.

אבל גם אז, הגבול הוא הרבה יותר רחוק ממה שאתה מדמיין.

זה לא שתשים לאוטו שלך סליקס ומחר בבוקר הוא מתהפך.

כל עוד לא תבנה רכב שהוא באופן מוצהר מכוון להתהפכות, זה לא יקרה.

בגלל זה הדגשתי, שהכיול צריך להיות הגיוני.

אוטובוס קומותיים עם סליקס ובלי בולמים, זה לא הגיוני.

פורסם

אם כבר הזכירו את "טופ גיר"... החבר'ה האלה לא יודעים בכלל לנהוג, כל פרק, ומספר פעמים בכל אחד

רואים איך הם עולים על המסלול (הם וה"אורחים" שעוד יותר לא יודעים לנהוג ועוד על ליאנה ודייהו) ומשתוללים

בצורה מפגרת - טונות של תת היגוי והיגוי יותר, ספינים ואיבודי שליטה אחרים, בקושי גלגל אחד עולה לאוויר.

הכל כמו שRoy טוען, הרכב מאבד אחיזה וזהו.

גם כאשר יש משטח שמן שהרכב מחליק עליו במהירות אסטרונומית ופתאום עובר לכביש... תהיו ריאלים, הגלגלים ישארו

מלאים שמן, וגם אם לא, הוא ימשיך להחליק.

כמובן שיש יוצאי דופן (שיפועים, גלים על הכביש, חריצים, מקרים מתוכננים בקפידה של יצירת "תהודה" וכו').

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אני רק רוצה להוסיף עוד נקודה למחשבה... למרות כל הדברים שנאמרו.

רכב מחליק נמצא בחיכוך קינטי! רכב "מתגלגל"\נוסע נמצא בחיכוך סטטי. רוב החומרים (צמיגים וכ"ו), יש להם מקדם חיכוך סטטי יותר גבוה. כלומר רכב שנמצא בהחלקה וחוזר מהחלקה מקבל חיכוך "גדול יותר" שבהחלט יכול להתפרש ככוח להרמת מרכז המסה (יצירת תהודה) ומכאן כבר נאמר על ע"י רבים המון כוחות וגורמים יכולים להשפיע אם הרכב יתהפך או לא. לדעתי והבנתי אם רכב נכנס להחלקה ואין כוחות חיצוניים (בורות וכ"ו) אשר פועלים על המערכת לא יתהפך וישאר במצבו עד חזרתו לחיכוך סטטי.

פורסם

Dhp_venom ההבנה שלך בפיזיקה נורא פשוטה, ולא כדאי לך להסיק ממנה מסקנות.

כשם שנהג שנועל גלגל/ים תחת ברקס ומרפה טיפה, לא מרגיש פתאום איך הוא עף קדימה, ככה גם

הרכב לא יכול להיחלץ מהחלקה הצידה באחיזה סטטית באופן פתאומי.

הדבר הכי חשוב, זה לזכור שבחיכוך קינטי יש לך הרבה פחות אחיזה, ולכן היא שבה רק כשהרכב נבלם למהירות מספיק איטית.

אין סיכוי שבמהירות הזאת הוא יתהפך.

עוד נקודה - למה מתוך כל הפרסומות והמידע ששמענו על ה ESP, אף פעם לא ציינו שהוא מונע התהפכות? (לרכב פרטי, לא כלים כבדים)

נכון, איבוד שליטה כולל התהפכות, אבל אני בטוח שהיצרנים היו משתמשים במילה הזאת כי היא מבעיתה בהרבה מ"איבוד שליטה על הרכב", אלא אם זה לא נכון/לא מדוייק.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם
אם כבר הזכירו את "טופ גיר"... החבר'ה האלה לא יודעים בכלל לנהוג, כל פרק, ומספר פעמים בכל אחד

רואים איך הם עולים על המסלול (הם וה"אורחים" שעוד יותר לא יודעים לנהוג ועוד על ליאנה ודייהו) ומשתוללים

בצורה מפגרת - טונות של תת היגוי והיגוי יותר, ספינים ואיבודי שליטה אחרים, בקושי גלגל אחד עולה לאוויר.

זה אתה שלימד את הסטיג לנהוג, נכון...? :roll:

אתה מודע לעובדה שלריצ'ארד המונד יש רישיון נהיגת מירוצים, והסטיג הוא נהג מירוץ (כנראה) בפועל ?

חדל קשקשת ברשת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הגזמת !!

ברור שלא התכוונתי לסטיג, ואין ספק בכלל ביכולת הנהיגה שלו.

ורישיון מירוצים לא תמיד מעיד על כמה "שואו" אתה רוצה לעשות עם רכב מבחן על המסלול...

הכוונה הייתה בעיקר לקלקסון, לג'יימס ולאורחים.

חוץ מזה כל חובב יכול להבין שהם לא ממש יודעים מה הם עושים (לדוג' כל רכב שמגיע לקלקסון מאבד סט צמיגים בדקות ספורות).

ואם כבר נכנסנו לנושא - גם בפיפט גיר, טיפ נידל שבהחלט יודע מה הוא עושה, לוקח כל רכב ולא משנה איזה לקצה גבול

היכולת ובכל זאת לא הופך אותם, עם כל השיפועים, העליות והירידות שיש להם במסלול.

מנהל אתר LFS הישראלי.

פורסם
Dhp_venom

עוד נקודה - למה מתוך כל הפרסומות והמידע ששמענו על ה ESP, אף פעם לא ציינו שהוא מונע התהפכות? (לרכב פרטי, לא כלים כבדים)

נכון, איבוד שליטה כולל התהפכות, אבל אני בטוח שהיצרנים היו משתמשים במילה הזאת כי היא מבעיתה בהרבה מ"איבוד שליטה על הרכב", אלא אם זה לא נכון/לא מדוייק.

כי המערכת לא תצליח לעבוד בוודאות במצב של התהפכות, ולו רק מפאת העובדה שהמערכת לא תצליח לקבל נתונים אודות

המצב של האוטו לרבות בגלל גלגל או שניים באוויר.

אני בטוח שהיא תמנע מצב של התהפכות הרבה לפני שתתקרב להחלקה מסוכנת שתגרום להתהפכות.

אבל אם הגעת למצב שאתה ממש עומד להתהפך קשה לי להאמין שהיא באמת תצליח לעשות משהו.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
הגזמת !!

ברור שלא התכוונתי לסטיג, ואין ספק בכלל ביכולת הנהיגה שלו.

ורישיון מירוצים לא תמיד מעיד על כמה "שואו" אתה רוצה לעשות עם רכב מבחן על המסלול...

הכוונה הייתה בעיקר לקלקסון, לג'יימס ולאורחים.

חוץ מזה כל חובב יכול להבין שהם לא ממש יודעים מה הם עושים (לדוג' כל רכב שמגיע לקלקסון מאבד סט צמיגים בדקות ספורות).

ואם כבר נכנסנו לנושא - גם בפיפט גיר, טיפ נידל שבהחלט יודע מה הוא עושה, לוקח כל רכב ולא משנה איזה לקצה גבול

היכולת ובכל זאת לא הופך אותם, עם כל השיפועים, העליות והירידות שיש להם במסלול.

לא, חובב לא יכול להבין כלום. כי הוא חובב. והם מקצוענים.

לגמור צמיגים לא קשור בשיט ליכולת נהיגה, אחי הקטן יכול לגמור צמיגים בשעות של תת היגוי, הדוד מאמריקה יעשה ברן אאוט, ואשתי תעשה דריפטים.

איך זה קשור ליכולות נהיגה?

להתהפך משמעו לקחת רכב מעבר לגבול היכולת, כל עוד אתה על גבול היכולת, מן הסתם, לא תתהפך (וגם לא תחליק).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ועוד דבר קטן.

סביר להניח שקלארקסון נוהג קצת הרבה יותר טוב מרוב הנהגים בארץ, כולל המקצוענים.

ניסיון ולימוד יש לו, מה יש לך להציע בתמורה?

• תוכן חדש...