Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב למומחים,

יש לי פיאט אונו 70S שנת 95.

בערך פעמיים -שלש בשבוע, כשאני מנסה להתניע אותה, הסטרטר עובד ומשמיע רעש רגיל של התנעה אך האוטו לא מניע.

החלפתי כל דבר שאפר לחשוב עליו (בעלות של אלפי שקלים) כמו סטרטר, מחשב חליפי, חישן הצתה, חישן חום מנוע, כבלי הצתה, רוטור ומכסה למפלג, פלגים, סליל הצתה, ועוד ועוד אך הבעיה המרגיזה לא חולפת.

כשזה קורה אני מצליח להניע את האוטו בדחיפה בהילוך שני בירידה.

אמרו לי שאולי זה בעיה במשאבת דלק?? יש למישהו רעיון (חוץ מלמכור את האוטו?)

פורסם

תבדוק מגעים במחבר למחשב הצתה DIGIPLEX. היה לי משהו מאוד דומה, אם כי לא ניסיתי להניע בדחיפה.

אחר כך התופעה החמירה, והרכב התחיל להתכבות גם באמצע נסיעה.

האם אחד המכונאים ראה את הרכב, במצב "לא מניע" ?

פורסם

בדוק את הארקת מחשב ההצתה, דיג'יפלקס, ע"י אוהמטר דיגיטלי המתחבר בין מינוס המצבר לבין גוף המתכת עם הצלעות קרור של מחשב ההצתה ודווח הממצאים.

אם תבצע חיפוש תמצא פרוט מלא שכתבתי בעבר על בדיקת הארקה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לפני שבועיים הייתי אצל חשמלאי שהחליף לי את חיישן ההצתה, ואז זה שוב קרה, הוא חיבר חוט בין ההארקה (-) של המצבר, לגוף המחשב מבחוץ. מכונאי אמר לי שזה שטויות כי מכסה וגוף המחשבהחיצוני מפלסטיק. הבעיה נמשכת.

פורסם

הדבר החשוב ביותר שלא עשית הוא, בדיקת קומפרסיה במצב קר. לפי התיאור שלך: "כשזה קורה אני מצליח להניע את האוטו בדחיפה", ו"החלפתי כל דבר שאפשר לחשוב עליו (בעלות של אלפי שקלים)", נראה לי בסבירות גבוהה שהבעיה מסתתרת שם.

ועוד סברה, זה קורה בימים קרים יותר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אתה מדבר על מחשב בקרת מזרק, שהגוף שלו באמת מפלסטיק, או על מחשב בקרת הצתה דיגיפלקס, שהגוף שלו מתחתי ובעל צלעות קירור ?

שאלה לרפי - האם באונו מודל 95 מערכת שונה מאונו מודל 94?

אני שואל, כי בטיפו 1400 בשנת 95 המערכת שונתה לגמרי לעומת 94.

עריכה לאחר קריאת ההודעה של דוד - לדעתי לא מדובר בבעיית קומפרסיה, מדובר בבעייה חשמלית

התקלה קוראת לסירוגין, בנוסף בשביל שמנוע בנזין לא יניע בגלל חוסר קומפרסיה, בטמפרטורות של הארץ, המנוע צריך להיות לגמרי שחוק, מה שיבוא לידי ביטוי גם בסחיבה, ובכל הסינמים הנלווים.

פורסם

אצלי באונו גם היה אותו דבר

החלפתי חיישן לא עזר

בסוף החלפתי את כל החלק של הד'יגיפלקס ההצתה האלקטרונית וזה סידר לי את כל הבעיות

לבן דוד שלי היה פשוט צריך לסדר את הארקה של ההצתה האלקטרונית

(לי החלק היה מתחמם ואז המנוע היה נכבה לדוגמא מתי שהייתי עומד ברמזור וכדומה!)

אצל בן דוד שלי הוא בכלל לא הניע

Renault Clio RSi 1995 :evil:

פורסם
:|

עריכה לאחר קריאת ההודעה של דוד - לדעתי לא מדובר בבעיית קומפרסיה, מדובר בבעייה חשמלית

התקלה קוראת לסירוגין, בנוסף בשביל שמנוע בנזין לא יניע בגלל חוסר קומפרסיה, בטמפרטורות של הארץ, המנוע צריך להיות לגמרי שחוק, מה שיבוא לידי ביטוי גם בסחיבה, ובכל הסינמים הנלווים.[/quote

אין לשלול על הסף בדיקת קומפרסיה, מה הבעיה ?. לא כתבתי לו לבצע תיקון מורכב ויקר,כמו למשל "להוריד ראש".

אתה מוזמן לקרוא שנית את הודעתו של א.ב, "החלפתי כל דבר שאפשר לחשוב עליו (בעלות של אלפי שקלים)". מה אם כן אתה מציע לו להמשיך ולהחליף ?. התקלה יכולה לקרות לסרוגין גם בגלל התקופה בה אנחנו נמצאים, פעם שרב ופעם קר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הכיוון שרפי הציע הגיוני מאוד. באונו שני מחשבים, אחד מנהל את הזרקת הדלק ואחד מנהל את ההצתה.

אם אני זוכר נכון (ורפי יוכל לתקן\להוסיף) אחד מהם מתחיל את פעולתו רק לאחר קבלת אות מהשני על תהליך התנעה (רפי, תרגיש חופשי לשכתב לעברית את הג'יבריש שכתבתי זה עתה).

בפירוט החלקים שהוחלפו לא מצויין מחשב ההצתה (נמצא בתא המנוע על דופן קשת הגלגל שבצד הנהג, צלעות קירור כסופות). אם נקודת ההארקה תקולה (וכשהיתה באונו שלי בעיה דומה רפי ציין שזו נקודת תורפה ידועה ומוכרת) הרכב יסבול מתופעות כאלה.

פורסם

ארנון דייק ומחשב ההצתה (דיג'יפלקס) נמצא מאחורי המצבר ואות הצתה עובר מנו אל מחשב ההזרקה (בוש) הנצמצא מתחת לדשבורד בצד ימין (מתחת לתא הכפפות). אם אין ניצוץ הצתה אז מחשב ההזרקה לא יפעיל את המזרק החד נקודתי שבסאונו 70.

בכל דגמי האונו 70, משנת 1990 ועד 1996 יש מע' הצתה דיג'יפלקס ומשנת 1994 יש הזרקת דלק חד נקודתית "בוש" במקום הקרבורטור.

יש הבדלים קלים במחשב ההצתה דיג'יפלקס בין הדגמים ללא מזגן מקורי ולבין אלו עם מזגן מקורי פיאט.

פורסם

הפתרון האולטימטיבי: לעבור לאונו פייר 1000 קרבורטור (עד 93)

אין מחשבים, אין חיישנים, אין הגה כח , אין ABS אין EBD

ואם אתה לא מתעלל בה היא נוסעת שנים על שנים :lol:

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

קודם כל תודה על ההתיחסות הרצינית!

הבעיה מופיעה בכל תנאי מזג אויר, לאו דווקא בבוקר או בחורף.

האוטו שמור והמנוע תקין.

ידוע לי שבשלב מסוים אחותי (הבעלים הקודמים) החליפה מחשב, אבל אני לא יודע איזה כי רק עכשיו נודע לי שיש שניים!

כמו שכתבתי, הבעיה קרתה לאחרונה במוסך, מיד אחרי שהחשמלאי החליף חישן הצתה, ואז הוא חיבר חוט מהמינוס של המצבר

לבורג שמחבר את המחשב שליד המצבר לגוף הרכב.

מוסכניק אחר אמר לי שזה מיותר כי גוף המחשב שליד המצבר בצד הנהג עשוי פלסטיק ולכן החוט לא עוזר.

בפועל הבעיה נמשכת.

בהתאם לעצותיכם, בפעם הבאה שתבוא עלי לטובה... אני אנסה לשחק בחוטים של המחשב ונראה אם שם הבעיה...

שוב תודה על העצות הטובות!

פורסם

כדי לתת הארקה ישירה וטובה למחשב ההצתה, הוא צריך לחבר את החוט הארקה ישירה אל החוט השחור שבמחבר למחשב ההצתה. זה לא יפתור הבעיה אם יש נתק הארקה פנימי בתוך המחשב.

אם תגיע מחר למפגש מועדון פיאט באיקאה, אוכל למדוד ולבדוק זאת במכוניתך.

פורסם

היתה לי את הבעיה הזו בתקופת המלחמה בקיץ, הרכב פשוט לא הניע.

חיבור כבל הארקה חדש לדיג'יפלקס פתר את הבעיה.

פורסם

חיבור לגוף החיצוני של המחשב או לתוך היחידה בפנים?

יש המלצות לחשמלאי / מכשירן שמטפל בפיאט בחיפה?

• תוכן חדש...