Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדולר לא היה במצב כזה מ יוני 98,

רק שאז הוא היה במגמת עליה ולא ירידה כמו היום

אותה מגמה נימשכה עד למרץ 2003 ששם הוא ממש דיגדג את ה 5 שקל (4.996) ומאז הוא יורד.

בחצי שנה האחרונה הוא נע סביבות ה 4.20-4.30.

סביר להניח שאם הוא יתיצב הוא יחזור לאיזור זה ויצטרך לקרות לו מהפכות לא קטנות שהוא שוב יחזור למעבר ה 4.5 שח.

מקווה שדברים אלו יעזרו לגיבוש לגבי מצבו של הדולר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קודם כול שיעבור את ה4 ש"ח וישאר מעל זה לפחות כמה ימים ובמגמת עליה .

במטבעות יש את המימד הטכני (לא נכנס לזה) שבו הספקולנטים עובדים (ולספקולנטים יש כוח אדיר בגלל המינוף האדיר שיש במטבעות ובגלל גודל הקרנות שעובדות כך ) ולכן לטווח הקצר זה מה שעובד

לטווח הארוך זה מצב המדינה והמצב של ארה"ב , אנחנו עם אינפלציה שלילית-נושקת ל1-3% (הערכה), ירידה בחוב החיצוני , ומאזן מסחר חיובי (בתקווה שירידה נוספת של הדולר לא תהפוך את זה לשלילי ). ובארה"ב אינפלציה של 3.5 (אם אנני טועה) ומאזן תשלומים שלילי , וחוב שמתחיל לנסוק לשמיים .

אז ברור מדוע בנק ישראל לא מתערב בשוק המטח

ולגבי השאלה שלך , ימים יגידו

בברכה יהודה

פורסם

אם בדולרים עסקינן , שאלה לי אליכם.

למה אנחנו כמדינה עצמאית, ריבונית, ממשיכים לעקוב אחרי הדולר, קונים בדולרים, משקיעים בדולרים וכל זה במקום הלתרכז במטבע שלנו - השקל?

כמובן שמדובר בקניות פנים ארציות, אבל הריכוז הגבוה שאני רואה היום שרק בדולרים אנחנו עוקבים וזה לא אמור להיות ככה, במיוחד בזמנים אלו.

אשמח לתשובה מעמיקה. (בכתבה בThe marker לפני כמה ימים לא הייתה תשובה מספקת)

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם
אם בדולרים עסקינן , שאלה לי אליכם.

למה אנחנו כמדינה עצמאית, ריבונית, ממשיכים לעקוב אחרי הדולר, קונים בדולרים, משקיעים בדולרים וכל זה במקום הלתרכז במטבע שלנו - השקל?

כמובן שמדובר בקניות פנים ארציות, אבל הריכוז הגבוה שאני רואה היום שרק בדולרים אנחנו עוקבים וזה לא אמור להיות ככה, במיוחד בזמנים אלו.מסיבות היסטוריות - בזמנו היה אינפלציה גבוהה ואנשים התרגלו שהדולר שומר בערך על ערך הכסף יותר משקל

סיבה נוספת היא שהדולר הוא מטבע יחוס עולמי , כי זו הכלכלה הכי חזקה , ולכן בזמנים של אי וודאות מנסים להיות במטבע ייחוס .

אשמח לתשובה מעמיקה. (בכתבה בThe marker לפני כמה ימים לא הייתה תשובה מספקת)

היורו הביא מטבע יחוס נוסף שיכול להתמודד (כך חושבים היום ) על ההגמוניה של מטבע יחוס , אבל היות ובארץ התרגלו לדולר והוא עדיין מטבע יחוס , אז אל תצפה שהו יעלם לחלוטין ממפות ההצמדה .

להערכתי לאחר שארה"ב תפתור את הבעיות שלה (זה יקח זמן אבל זה יקרה ) הדולר יעלה בגדול והיורו יצטמק למה שהוא היה לפני כן - מטבע חשוב אבל לא מטבע שיכול להיות מטבע יחוס עולמי.

באופן עקרוני אם אתה לא חושש מהתפרצות אינפלציונית חריגה , ואין לך התחייבויות דולריות , אין לך מה לחפש בדולר . ואם יש אני מניח שאתה אמור לדעת איך להגן על הפוזיציה שלך .

מקווה שעזרתי

בברכה יהודה

פורסם
היורו הביא מטבע יחוס נוסף שיכול להתמודד (כך חושבים היום ) על ההגמוניה של מטבע יחוס , אבל היות ובארץ התרגלו לדולר והוא עדיין מטבע יחוס , אז אל תצפה שהו יעלם לחלוטין ממפות ההצמדה .

להערכתי לאחר שארה"ב תפתור את הבעיות שלה (זה יקח זמן אבל זה יקרה ) הדולר יעלה בגדול והיורו יצטמק למה שהוא היה לפני כן - מטבע חשוב אבל לא מטבע שיכול להיות מטבע יחוס עולמי.

באופן עקרוני אם אתה לא חושש מהתפרצות אינפלציונית חריגה , ואין לך התחייבויות דולריות , אין לך מה לחפש בדולר . ואם יש אני מניח שאתה אמור לדעת איך להגן על הפוזיציה שלך .

מקווה שעזרתי

אכן אני פועל בחוכמה במיוחד בהשכרת הדירות שברשותי.

בכל אופן תודה רבה, עדיין משגע אותי לראות אנשים שמשכירים/קונים דירות בדולרים במקום לקבוע מחיר התחלתי בשקלים וכך לא לבדוק שוב כל פעם מחדש את מדד הדולר ולהתעדכן בתשלום.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם

צריך להסתכל על הדולר מבחינה גלובלית ולא רק לפי מה שקורה בביצה המקומית שלנו.

הירידה שאנחנו חווים פה היא חלק ממגמה עולמית מתמשכת והנובעת מסיבות שונות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אכן אני פועל בחוכמה במיוחד בהשכרת הדירות שברשותי.

בכל אופן תודה רבה, עדיין משגע אותי לראות אנשים שמשכירים/קונים דירות בדולרים במקום לקבוע מחיר התחלתי בשקלים וכך לא לבדוק שוב כל פעם מחדש את מדד הדולר ולהתעדכן בתשלום.

מי שכיום יסכם בחוזה שלו על מחיר 500 דולר מתורגם לשקל וישאר קבוע ע'פ התשלום הראשון באמת עושה עיסקת שכירות נאה.

ב 500 זו דירת 2 חדרים במיקום טוב, או 2 וחצי בפחות טוב או 3 באיזו שכונה שקר כלשהו.

פורסם

בחדרה זה בכלל מחיר של קניה לא השכרה

וגם לא נחשב כי זה לא בארץ

פורסם

אתה לא רואה מה הוא כתב במיקום שלו?

הוא גר בשביתה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי