Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגאל,

אני נוסע על גולפים החל מדור 2 ולעולם לרכבים האלה לא היתה בעיות של התחממות ואין צורך לתכנן את הרכב לפי תנאי האקלים השוררים בארץ שהם יחסית נוחים. ממתי האקלים בארץ קשה או מיוחד ? אולי לסימקה 1000 או פיאט מ-127שהיו ברשותי לפני עשורים.

אני נסעתי מספר פעמים לשארם שבמצרים עם גולף דור 2 וגם 4 ולא ניתקלתי בשום בעיות התחממות מעבר לטמפ' שציינתי בהתחלת הקישור.אני מקווה שבקרוב גם גולף דור 5 תבקר שם.

בחלק ממנועי גולף דור, מערכת הקירור מתוכננת לעבוד בטווח טמפ' גבוה יחסית בעזרת תרמוסטט מפוקד חשמלית (בעזרת מפה המאוחסנת במחשב) והכול בכדי לשמור על מכסימום יעילות של המנוע ומינימום זיהום אוויר וכמובן בתלות העומס ומהלך פתיחת המצערת.

חפש בפורום בעבר כתבתי מאמר כיצד מערכת קירור בעלת תרמוסטט מפוקד חשמלית עובדת.

איזה כייף לי :)

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם היא מגיעה למצב שהיא מנתקת את המזגן אז ברור שמשהו לא תקין. שלשום עליתי את אותה עלייה עם המגאן עם כל המשפחנה (אישה +2 ילדות) וציוד בלי שום התחממות. כנ"ל גם המאליבו והליאנה שנסעו יחד איתי באותה שיירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פתח את ספר הרכב של הצרפתיה ואני בטוח כמו ברוב ספרי הרכב כתוב מה לעשות כאשר הנהג חושב שהרכב מתחמם מעבר לטמפ' עבודה תקינה.

כול עוד נורת החיווי לא מהבהבת אזי הטמפ' בטווח עבודה נורמלי (ככה זה בגולף(.

פורסם

מרק, עם כל הכבוד למנורות ברכב חדש ותקין המזגן לא אמור להפסיק.

אם אתה חושב שזה תקין מבחינת חום המנוע אז שילך להתלונן שהמזגן לא טוב. ברכב חדש הכל אמור לתפקד כל הזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האוטו עכשיו ב"תושיה", אצל חיים. הוא אמר לי שיש על הרדיאטור שני מאווררים, גדול וקטן, והגדול לא עובד. האם זה נשמע הגיוני? האם האוטו עם מנוע חם (כלומר, אחרי נסיעה) בסרק עם מזגן פועל על מקסימום אמור בכלל להפעיל את שניהם?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

דווקא בעמידה המאוורר נכנס לפעולה לא מעט היות ואין רוח/איוורור שמקרר/ת את המנוע. האם 2 המאווררים צריכים להיכנס לפעולה לא יודע.

בנסיעה חום המנוע בדרך כלל יורד מעט בגלל האויר שנכנס ומקרר.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

זה החלק שברור לי ;) השאלה היא האם קיימת שליטה בנפרד למאוורר הגדול ולמאוורר הקטן, ואם בתנאים נורמליים שניהם צריכים לעבוד או רק אחד. אין לי שום רצון שינברו באוטו שלא לצורך.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לדעתי יש כאן בעייה.

האם 110 מעלות זה "סוף הסקאלה"? יש תחום אדום?

אני לא רואה שום סיבה הגיונית שרכב מודל 2007 עם 1,200 ק"מ יתחמם ביום לא חם במיוחד, אפילו תחת תנאים קשים.

מה זה מאוורר לא עובד? לא עובד בכלל או לא עובד כאשר המזגן בפעולה? לדעתי בזמן הפעלת מזגן שני המאווררים צריכים לעבוד יחדיו כל הזמן, אבל יכול להיות שהגולף-מרובת-האלקטרוניקה בעלת פטנטים אחרים.

מרק, אם תוכל להעלות ב PDF מסמכים של היצרן זה יהיה מצויין.

חכה חכה שבני יכנס לשרשור. יהיה שמייח :twisted:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אולי הגזמתי עם ה110, הסקאלה ממשיכה עד 130 אבל לדעתי זה היה יותר באיזור 100-105.

אני לא יודע לגבי ההגדרה של "לא עובד" - לדעתי הוא לא עבד בכלל.

באמת, מרק, אם יש לך ספרות טכנית של גולף 5 ותוכל לבדוק את הסיפור הזה עם המאווררים אני אשמח 8)

פורסם
אני מבטיח לך שיגידו לך שהמצב תקין, דבר גם עם רון ממוסך רון ותגיד לו שאני ביקשתי שיעזור לך 5373204.

אתה באמת מוכן לקבל רכב שמכבה את המזגן שלו בדיוק בזמן בו אתה צריך אותו יותר מכל ? ועוד לטעון שזה מצב תקין ?

פורסם

אני הייתי מכניס דחוף את הרכב למוסך שיש לו ספרות מקצועית ואיש טכני שמכיר את מערכת הקירור ותנאי העבודה שלה.

במידה ומאוורר אחד לא היה תקין אזי גם בנסיעה רגילה הרכב היה מגיע לטמפ' עבודה קיצונית.

גש לפליקס שהינו מוסך מורשה הייבואן ובקש להתייעץ עם אלכס שבין היתר מכיר את הצד התיכנוני של הרכב.

יש בידי ספרות המסבירה פירוק/הרכבה ובדיקת מערכת הקירור בעזרת ציוד של VW.

האם למוסך תושייה יש ציוד כזה ? (אני לא מכיר אותו).

bpy_19-01.pdf

פורסם
אתה באמת מוכן לקבל רכב שמכבה את המזגן שלו בדיוק בזמן בו אתה צריך אותו יותר מכל ? ועוד לטעון שזה מצב תקין ?

שמר,

איפה כתוב דבר כזה ? הוצאת את הדברים מהקשרם. בוודאי שאני לא מקבל דבר כמו שרשמת.

בספר הרכב כנראה רשום שבמקרה שטמפ' נוזל הקירור מגיעה לטמפ' קיצונית מומלץ לסגור את המזגן בכדי להוריד עומס מהמנוע.

חברים מי שלא מכיר את תנאי העבודה של מערכת הקירור של גולף דור 4 או 5 שיפתח ספרות יקרא ויחזור לתת עצות.

פורסם

מרק - אני עוקב אחרי תגובותיך מזה זמן. כמעט תמיד אתה מפגין ידע רב ויש הרבה מה ללמוד ממך.

אולם כשהנושא מגיע לגולף אז משהו משתנה. להתרשמותי הגולף מוחזקת אצלך על תקן של פרה קדושה - והגולף רחוקה מאוד מלהיות קדושה.

לגבי עניין ההתחממות - אם הגולף אמורה להתנהג כמו הדגמים האחרים של הקונצרן - אז ישנה בה תקלה.

ה- A4 הישנה שלי מעולם לא התחממה. גם טיפוס מים המלח אל צומת הערבה, בשיא הקיץ, 40 מעלות בחוץ, מזגן בשיא העוצמה ורכב עמוס - מעולם אבל מעולם וגם בתנאים האלה, המחוג לא עבר את קו 90 המעלות.

התחממות איננה תקינה. אם במזג אוויר נוח יחסית הרכב מתחמם כך - אז מה יהיה בשיא הקיץ?

פורסם

רועי, יכול להיות שעמדת במקום פרק זמן מסויים (בסרק) עם גז מעט לחוץ (קבוע) למשך מספר שניות ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מרק - אני עוקב אחרי תגובותיך מזה זמן. כמעט תמיד אתה מפגין ידע רב ויש הרבה מה ללמוד ממך.

אולם כשהנושא מגיע לגולף אז משהו משתנה. להתרשמותי הגולף מוחזקת אצלך על תקן של פרה קדושה - והגולף רחוקה מאוד מלהיות קדושה.

לגבי עניין ההתחממות - אם הגולף אמורה להתנהג כמו הדגמים האחרים של הקונצרן - אז ישנה בה תקלה.

ה- A4 הישנה שלי מעולם לא התחממה. גם טיפוס מים המלח אל צומת הערבה, בשיא הקיץ, 40 מעלות בחוץ, מזגן בשיא העוצמה ורכב עמוס - מעולם אבל מעולם וגם בתנאים האלה, המחוג לא עבר את קו 90 המעלות.

התחממות איננה תקינה. אם במזג אוויר נוח יחסית הרכב מתחמם כך - אז מה יהיה בשיא הקיץ?

יש דברים שהם לא המצאה שלי, יצרן הרכב כותב בספר הרכב ראה קובץ מצורף לשם דוגמא מתוך ספר הרכב של גולף דור 4.

מה יש לך להגיד על המידע ?

חוץ מזה זה שכולם חושבים שהדבר תקין או לא תקין על סמך מה ? לקרוא אשכולות של רכבים אחרים ולהסיק ולהקיש על הרכב המסויים זה לא נכון.

יש ספרות מקצועית המסבירה את הדברים שחור על גבי לבן.

בכול מקרה ייתכן שגם אני מפספס משהו אז בבקשה תתיחסו לבעיה ולא לתגובות שלי או לפרה הקדושה (VW) מכיוון שזה סתם גוזל ממני זמן.

ראה תגובה מקצועית של איציק.נ או רז תודה על שיתוף הפעולה.

Binder1.pdf

untitled.JPG

• תוכן חדש...