Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר, הבוכנה לא תחפור בגלל חופש במיסב כי ממילא היא יושבת על ציר בצידו השני של הטלטל.

חופש במיסב גורר בהכרח שימון לקוי וזה הטיקטיק טיק שהוא שמע (זה מתחיל תחת עומס כבד ועם הזמן מגיע גם בלי עומס).

למיסב בפין הטלטל יש תנועה מוגבלת.

engine-inline-4.gif

אם תאפשר חופש מוגזם בחלק התחתון, הבוכנה לא תנוע בקו ישר בתוך חלל הצילינדר, כמו בתמונה :

14037_90_1.jpg

אלא תקבל קצת אלכסון, שיגרום לחפירה בצילינדר.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יודע שאתה יכלתה לגרום נזק לכל מי שנוסע בכביש אתה נהג לא אחראי שממשיך לנסוע אף על פי התקלה נהגים כמוך צריכים לנסוע באוטובוסים

למה לא חשבתה על לעצור ולבדוק זה הורג אותי

1)בדקתי ופתרתי את זה עד כמה שאני יכול. לא היית שם, אז אל תביע דעה.

2)הייתי מעריך את זה מאוד אם לא תתייחס בחיים יותר להודעות שלי או אלי. אתה לא מכיר אותי, ולפי ההודעות שלך שקראתי, אתה דביל.

היום הייתי במוסך. יש חור של 10 סנטימטרים בחלק הקדמי של המנוע. הציעו לי החלפת מנוע ל1200 ב4500 שקל בלי מע"ם, כולל עבודה.

אני שוקל לקנות אוטו אחר ולמכור את זה כחלקים.

פורסם

א) שמר צודק, הבוכנה חופרת את קירות הצילינדר עקב העיגון הלקוי (וזה מניסיון, וגם לא צריך הרבה זמן כדי שהחפירה תהיה מורגשת ואפשרית למדידה).

ב) אף אחד לא צודק, "טיק טיק" שמתגבר עם עומס - זה לא מיסבי טלטל, אלה מופיעים רק ללא עומס, ותחת עומס שותקים. מיסבי קראנק הם אלה שנשמעים בעומס.

הציעו לי החלפת מנוע ל1200 ב4500 שקל בלי מע"ם, כולל עבודה.

אני שוקל לקנות אוטו אחר ולמכור את זה כחלקים.

יקר. תבדוק מקומות נוספים. אבל עקרונית, לקנות אחרי ולמכור את זה לחלקים יהיה אופציה לא רעה. השאלה היא כמה האוטו מוכר לך, אילו עוד בעיות יש לו, אם בכלל, ואם הוא מאוד מטופל ושמור וכל המכלולים בסדר, חוץ מהמנוע - אולי בכל זאת שווה להחליף מנוע ולהשאיר את הרכב.

פורסם

ואיך אני יכול לבדוק אם במנוע שלי יש חופשים כאלו, רק על ידי פתיחת ראש?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פתיחת ראש לא תעזור, אם החופשים מוגזמים, אתה תשמע את ה"טיק טיק" המדובר (רעשי דפיקות מתכתיים חזקים), ובמצב כזה תוכל גם להרגיש את החופשים עם פתיחת מכסה אגן שמן (קרטר) והזזה ידנית של הטלטלים.

אין דרך לבדוק את זה עם מנוע מורכב, אלא אם כן תחתית המנוע מאוד רחבה ומאפשרת גישה עם מיקרומטר. אם כן, אפשר לבדוק את הפינים של מיסבי הטלטלים. את המשטחים של הקראנק אי אפשר לבדוק ללא פירוק מנוע.

פורסם

תודה,

מה הסיכוי שכל החופשים האלה יגרמו? האם הזנחה מסויימת גורמת לזה או שפשוט זה חלק מהזדקנות של המנוע.

מה הסיכוי שיש לי חופשים כאלה במנוע שלי שעשה 185K?

פורסם

כל מה שיש במנוע, עובר שחיקה. לכן נוצרים חופשים.

המיסבים האלה, הם מיסבי החלקה עם לחץ שמן. אם אי פעם היו בעיות עם השמן (נניח, מים בשמן, או לחץ שמן לא טוב מכל מיני סיבות, או מעברי שמן סתומים, ועוד דברים בסגנון) - השחיקה של המיסבים היתה מוגברת משמעותית, והסיכוי ל"מוות" גבוה יותר. אם לא היו בעיות - גם אם יש חופש, אם הוא לא נשמע (אין רעשים מתכתיים), אז הוא עדיין סביר. זה גם משהו שאין טעם לטפל בו לפני שהוא מופיע, ה"תרופה" המקדימה היחידה כאן זה שמירה על מע' השימון תקינה, עם החלפות שמן בזמן.

פורסם
למיסב בפין הטלטל יש תנועה מוגבלת.

אם תאפשר חופש מוגזם בחלק התחתון, הבוכנה לא תנוע בקו ישר בתוך חלל הצילינדר, כמו בתמונה :

אלא תקבל קצת אלכסון, שיגרום לחפירה בצילינדר.

שמר,

מאיזה PDF האיור ? שרק בני לא ירד גם עלייך בעניין ה-PDF.:lol:

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על ההסברים, jack R1 :)

פורסם

ליסי היקר אני מאוד שמח שאתה חושב שאני דביל.

מצד שני אני גם חושב את אותו הדבר עליך.

יכלתה לשמור 4500 ש"ח לעצמך .

על שטות שלך!

תשלם !

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

2)הייתי מעריך את זה מאוד אם לא תתייחס בחיים יותר להודעות שלי או אלי. אתה לא מכיר אותי, ולפי ההודעות שלך שקראתי, אתה דביל.

לא צורה לפתור בעיות.

לדעתי אם מישהו כותב משהו שלא נראה לך, עדיף פשוט לא לקרוא. לרוב אנשים כאלה ימשיכו לרשום שוב ושוב כי זאת מטרתם.

למרות שלא נראה לי שזה אותו דבר במקרה הזה.

:-)

אלעד

פורסם

תלויי מאד איך המצב המכני של האוטו , אם הכל במצב טוב חוץ מהמנוע אז תביא מנוע ויאללה שלום על ישראל , אבל אם הוא גם ככה במצב מכני גרוע אז תחפש משהו חדש , תמכור לחלפים, בכמה קנית אותו זה גם פרמטר חשוב , שלא יצא לך שהמנוע יעלה כמו האוטו.

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

אני הייתי יוצא לכביש, מוצא את החלקים החסרים ופשו מרתך אותם חזרה למקום, אח"כ הייתי לוקח חתיכת פלח עבה ומדביק על החלק המרותך לחיזוק...ככה זה גם היה מגן על המנוע מהחלקים הפנימיים.

ואז הייתי לוקח שלט ענקי כותב עליו זהירות המנוע שלי עלול להתפוצץ (כדי שאחרים לא ייפגעו חס וחלילה מכל חריקה מוזרה שנשמעת באוטו) ומדביק על הגג.

אני הייתי גר במושב על כביש מספר 1 בעליות לירושלים, מהתבוננות ארוכת שנים לכיוון הכביש (לא, לא היו לי חיים...) אני יודע בוודאות שהעליות האלה גבו מספר לא מבוטל של קורבנות מוטוריות. פשוט הצטרפת לסטטיסטיקה.

בכל מקרה בהצלחה עם המנוע החדש, 5000 ש"ח נשמע מעט יקר למנוע ג'אסטי, אבל אני מעריך שזה גם תלוי באיכות המנוע ורמת העבודה שתיעשה אצלך.

בריאות לכולם!

פורסם

לא יודע מה איתך, אבל כשלי עף טלטל הצידה, זרקתי את הבוכנה והטלטל מהמנוע, לקחתי אטם שעם, גזרתי ממנו רצועה שאיתה עטפתי את הקרנק כך שחור השימון לטלטל הזה נחסם, וסגרתי על הכול עם בנד מתכת גדול. כך וידאתי שלחץ השמן במנוע לא ירד, והמשכתי לנסוע על 3 בוכנות. זה קצת רעד, אבל זה היה יותר טוב מכלום, זה בטוח.

• תוכן חדש...