Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו מגאן 2005, ובה מערכת בינונית שקניתי במחיר זול 2600 שקל הכל.

רציתי לדעת אם הכיוונים שלה טובים בערך.

אז ככה:

מקדימה זוג פיוניר 5.25" 130W

מאחורה קנווד 7X10 500W, על המגש.

סאב לנזר 1600W בתוך תיבה שקופה

מערכת פיוניר 3950

מגבר פולס אודיו 2900

בכל מקרה במערכת השארתי הכל על 0 את כל הכיוונים.

הקנווד והסאב מחוברים למגבר.

עכשיו אני מוסיף לכם תמונה איך כיוונו לי את המגבר ורציתי לשאול איך זה, למה את הרמקולים קנווד שנמצאים על המגש האחורי (עשיתי שם חורים) שומעים הרבה יותר מהקדמיים (אני יודע שזה בגלל ההגברה), אבל עדיין רציתי לדעת אם זה טוב ככה וגם הכיוון של הסאב והכל.

אז הנה התמונה:

03042007617zu8.th.jpg

פורסם

1.הרמקולים האחורים אתה מחבר לרדיו דיסק.

2. את הקידמים אתה מחליף למשהו יותר איכותי . מינימום מורל פולס. ומחבר אותם למגבר.

3.תיהיה מבסוט עד השמים:lol:

קפיש?

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

dor_tzemach,

גם אני מצטרף לדעתו של shahar1.

עליך לחבר את הרמקולים הקדמיים למגבר ואת הרמקולים האחוריים לחבר להגברה הפנימית של ה - HU.

כמובן שמומלץ להחליף את הרמקולים הקדמיים בסט קומפוננט, ולא מתוצרת פיוניר.

בהצלחה,

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

הבנתי.. אני גם בדעה שלכם.

אבל הבעיה היא שיש לי גודל של 5 ורבע, וזה גודל מבאס כי אין כל כך עוצמה..

אבל עדיין, לא ישמעו את הקנווד מאחורה חלש טיפה בלי הגברה? כאילו מאחורה ישמעו חלש וירגישו רק באס, ואם נגיד אני יפתח את כל האוטו כדי לשמוע מבחוץ ישמעו באותה עוצמה כמו ההגברה הקיימת עכשיו?

ועוד בעיה היא שנגיד אני מביא את המורל פולס האלו. המגבר יחזיק אותם ואת הסאב? ובלי שום קשר אנשים אומרים לי שהם חרא של רמקולים. זה נכון? כי אני אוהב איכות וגם עוצמה. ואני מאמין שאם אני יביא אותם זה יוריד לי מהעוצמה של כל המערכת בכללי כי אני מוריד את הקנווד מההגברה. אבל האיכות תעלה בו נגיד ככה.

וכמה יעלה לי כל הסיפור הזה בערך? כי מה אני יעשה עם הפיוניר שיש לי עכשיו?

פורסם

אבל הבעיה היא שיש לי גודל של 5 ורבע, וזה גודל מבאס כי אין כל כך עוצמה.. אין מגבר שידחוף אותם אז לא תהיה להם עוצמה. אם באמת תביא מורל פולס אפילו 5.25 ותחבר למגבר תהיה לך עוצמה, מניסיון (עם דוטק אבל 5.25).

אבל עדיין, לא ישמעו את הקנווד מאחורה חלש טיפה בלי הגברה? כאילו מאחורה ישמעו חלש וירגישו רק באס, ואם נגיד אני יפתח את כל האוטו כדי לשמוע מבחוץ ישמעו באותה עוצמה כמו ההגברה הקיימת עכשיו? ישמעו יותר חלש את האחוריים, זה נכון, אבל אלה שיושבים מאחורה לא ירגישו רק באס, תאמין לי (אלא אם כן יש לך איזה סטרוקר מאחורה). השאלה השניה לא הבנתי כלום ממה שאמרת.

ועוד בעיה היא שנגיד אני מביא את המורל פולס האלו... המגבר יחזיק אותם ואת הסאב? אני לא מכיר את המגבר, אבל הוא אמור להחזיק אותם. הפולס לא זקוקים להגברה בריאה ומפוצצת כמו סטים אחרים.

וכמה יעלה לי כל הסיפור הזה בערך? כי מה אני יעשה עם הפיוניר שיש לי עכשיו? את הפולס תשיג מיד שניה בפורום ב-350 ש"ח. את הפיוניר תמכור.

תשובות באדום.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבל הבעיה היא שיש לי גודל של 5 ורבע, וזה גודל מבאס כי אין כל כך עוצמה..גם לי יש 5 ורבע מקדימה והם דופקים כמו שצריך

אבל עדיין, לא ישמעו את הקנווד מאחורה חלש טיפה בלי הגברה? כאילו מאחורה ישמעו חלש וירגישו רק באס, ואם נגיד אני יפתח את כל האוטו כדי לשמוע מבחוץ ישמעו באותה עוצמה כמו ההגברה הקיימת עכשיו? הצליל האחורי מיועד למי שיושב מאחורה ואין צורך לפוצץ את האוזניים למי שישב שם / ברגע שיהיה לך סט טוב קדימה תבין שאתה לא צריך את האחוריים

ועוד בעיה היא שנגיד אני מביא את המורל פולס האלו. המגבר יחזיק אותם ואת הסאב? ובלי שום קשר אנשים אומרים לי שהם חרא של רמקולים. זה נכון? כי אני אוהב איכות וגם עוצמה. ואני מאמין שאם אני יביא אותם זה יוריד לי מהעוצמה של כל המערכת בכללי כי אני מוריד את הקנווד מההגברה. אבל האיכות תעלה בו נגיד ככה.אם יש לך את האפשרות תשקיע גם במונו בלוק ואז אתה יכול לחבר גם את האחוריים על המגבר שיש לך אבל סט טוב מקדימה שנע בסביבות ה-1000 שקל יעשה עבודה יותר טובה ממה שיש לך היום

וכמה יעלה לי כל הסיפור הזה בערך? כי מה אני יעשה עם הפיוניר שיש לי עכשיו?

את הפיוניר אתה יכול למכור או לתת לאבא מתנה כל הסיפור נע בין 600 שקל לסט נחמד ועד 2200 לסט טוב יותר ומונו בלוק(כמובן שהעלות תלויה במה תבחר להתקין יכול גם לעלות כמה עשרות אלפים למגבר וקומפוננט)

HU: Pioneer 880prs, Component: mbq-qsc216 Rear: mbq RUA 216 Amp1: p.g x400.1Amp2: MBQ PAB4100 Sub: Infinity kappa perfect 12.1

פורסם

אז זהו שבפורום פה אין כל כך מכירה של קומפוננט בגודל 5.25".

אני ינסה לחפש איזה חנות זולה אולי.

בקשר לפיוניר- מי כבר יקנה אותם? עלו לי 230 שקל. וואלה חבל עכשיו שאני מסתכל על זה:roll: , הייתי ישר צריך להביא תקומפוננט.

בקשר לשאלה שלא הבנתם, אני אוהב לפעמים לפתוח את כל הדלתות של האוטו, הבגאז', ולשמוע את המוזיקה מבחוץ עם כמה חברים (מה לעשות אני חולה מוזיקה חחח). בכל מקרה, עד היום שעשיתי את זה שמעו חזק מבחוץ.

עכשיו השאלה שלי היא אם אני יבצע את השידרוג שהצעתם פה, אני יגיע לאותן עוצמות גם מבחוץ? כי עדיין הקנווד לא יעבדו אותו חוזק אלא רק הקדמיים, והקדמיים יוכלו להחליף לי בעצם את העוצמה שקיבלתי לפני השידרוג?

פורסם

אתה תשמע יותר חזק בחוץ. למה? כי המידים מהקומפוננט יושבים בדלת, ושאתה פותח דלתות אז ישמעו את המידים חזק יותר כי הם בעצם מחוץ לאוטו מאשר את האחוריים שתקועים במגש בתוך האוטו. באחריות אני אומר לך שישמעו יותר חזק.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טוב דיברתי עם הבן אדם שאני קונה ממנו את הדברים ממש בזול, והוא אמר לי שהוא יכול להביא לי את הקומפוננט של אינפיניטי ב700 שקל, את הפולס ב500 בערך ואת הדוטק גם בסביבות ה700-800 הוא לא יודע בדיוק הוא צריך לבדוק.

מה עדיף לי להביא מבין שלושתם?

אבל, הוא אמר שלדעתו אני יצטרך עוד מגבר כי לא ישמעו את האחוריים וחבל כי הם גדולים 7X10 500W.

אבל מבחינה כספית אני לא יכול להרשות לעצמי את זה. זה יהיה כל כך נורא אם האחוריים לא יהיו מוגברים?

והקומפוננט לא "יחרבנו" לי בווליום גבוה?

ועוד שאלה בקשר לסאב שלי, כמו שראיתם הוא 1600 וואט של לנזר, והוא בתוך תיבה שקופה סגורה, עם שתי פורטים, של קליפורניה בום. אמרו לי אנשים ששמעו שהתיבה לא מתאימה אולי. יש מצב? מישהו אולי יודע איזה תיבה מתאימה לסאב הזה?

פורסם

אם הדוטק 700 הייתי קונה דוטק. הוא הכי טוב משלושתם זה בכללי, ועוד להביא אותו במחיר הזה זה מעולה.

בווליום גבוה הקומפוננט לא יצרח (עם כיוונים נכונים וטובים כמובן), אבל דווקא ה-7X10 יחרחרו קצת אני חושב (שיוגברו מה-HU). זה נכון שהאחוריים לא יהיו חזקים כל כך, אבל עדיף ומומלץ לך להגביר את הקומפוננט ולא את האחוריים, כדי שתהיה לך במה קידמית (הרי בשביל מי המוזיקה, בשביל הנהג או בשביל הנוסעים?!). לגבי התיבה היא לא מתאימה אני כמעט בטוח. תבדוק בהגדרות היצרן של לנזר.

בברכה,גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא יודע אם הוא יהיה ב700, אבל אני מקווה שכן. בכל מקרה תודה על ההמלצה.

ומה הקנווד יחרחרו? איזה באסה!

טוב אני מקווה שיהיה בסדר, בכל מקרה הרבה תודה לכולכם!

פורסם

הלו..

מה קורה אצלך בכיוונים?....

אם אני רואה נכון.. בתמונה....במגבר.... בכיוונים של הREAR שכנראה מחובר לסאב וופר, החיתוך הוא על HP ..... והSUPER_BASS על 12 ..... לא פלא ששמו על 12 אם הוא חתוך על HP ..... צריך להיות על LP !!!!!!!!! להוריד מ12 ל 0 ולהתחיל כיוונים מהתחלה לאחר שגם הGAIN להוריד כמעט ל0 , ובתנאי שהכיוונים במכשיר הHU נכונים....

במידה ואם דווקא הREAR מחובר לרמקולים 6X9 אז הFRONT במגבר מחובר לסאב ואז הכיוון שלו הוא על FULL ....

כך שבכל מקרה לפי התמונה, אצלך באוטו (במערכת) הכיוונים פסולים, וחמור מכך, הסאב מנגן כמו רמקול. אולי מוציא באס /באס מוגבל, אך החמור הוא , שהוא מנגן...

מי התקין ומי כיוון????

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...