Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב אמור לשמש אותי כ 4 שנים.

מתוך 4 שנים ,הרכב נמצא 3 שנים באחריות היבואן

איך האחריות משפיעה על עלויות הטיפולים?

הרי העובדה שהרכב נמצא באחריות לא מורידה מבעל הרכב את נטל עלויות הטיפולים ,נכון?

שמתי לב שכאשר מחפשים רכב חדש,קודם כל שואלים איזה רכב יציג אמינות גבוהה יותר

ולא מתמקדים בנוחות,מרחב פנימי או בטיחות.

אולי לאמינות משקל לא כה גדול כאשר מדובר ברכב חדש מחברה שנמצא באחריות היבואן?

תודה למגיבים :-)

פורסם

האמינות משמשת בד"כ פקטור לשווי הרכב כיד שניה. ככל שעלויות האחזקה כישן יותר גבוהות כך מחיר הרכב יהיה יותר נמוך.

כעיקרון ברכבים מודרניים שמרווח הטיפולים הוא גדול רוב האנשים לא נאלצים להכניס את הרכב לטיפול יותר מפעם בשנה במקרה הכי גרוע כך שהפרשי העלות לא כל כך גדולים.

אישית כשאני קונה רכב אני קודם כל מסתכל על נוחות ובטיחות ורק אח"כ על אמינות. בכל מקרה ברכבים המודרניים פרט למקרים קיצוניים ההבדלים קטנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התגובה המהירה

השאלה שלי היא ,מה ההשפעה של אחריות על רכב חדש?

קראתי(יותר מפעם אחת) על אנשים שמחפשים רכב חדש ושואלים

על האמינות של הרכב ,והתגובה הראשונה (כמעט תמיד) היא שאין סיבה לדאוג לאמינות הרכב ,הרי הוא עדיין באחריות

פורסם

לכאורה, אמינות לא אמורה להוות פקטור ברכישת רכב חדש. כי הרי אם ישנה תקלה היא מתוקנת בחינם.

נכון? לא נכון!

אני לא רוצה לתאר לך את התיסכול והזעם של מי שרכש רכב במיטב כספו ונאלץ להכניס אותו לטיפולים תכופים.

ימי העבודה שהולכים לאיבוד וגם אבדן האמון ברכב. אבדן אמון זה דבר קשה כי תדמיין את הסיטואציה: הרכב יגיע לאילת או יתקע לי בדרך. היום בבוקר המכונית תניע או ששוב יהיה צורך להזמין גרר (לשמחת השכנים).

כמו כן בתור בעלים של רכב כזה אתה תראה איך כל פרח מכונאים מתאמן לך על פירוק הרכב, כן אני מדבר על הרכב שלך שמרגע לרגע אתה מצטער על הטעות שעשית שרכשת אותו.

ואז מגיע יום הפרידה ואתה רוצה למכור את הלימון. אבל אז אתה מגלה שכולם יודעים שיש לך לימון (מכירים את הדגם) ואף אחד לא מוכן לשלם לך מחיר סביר בעבורו. והינה הפכה החתונה לחתונה קטולית.

קאפיש?

פורסם

אתה מדבר על מקרה קיצוני ונדיר. רוב הרכבים שנחשבים ללא אמינים יבקרו אולי עוד פעם אחת בשנה במוסך וגם זה לא על תקלה משביתה.

נכון שלא הכי נעים להיתקל בתקלות ברכב חדש אבל גם לקנות אוטו חדש ולא להיות מרוצה מעיצוב/מרחב פנימי/נוחות/מזגן וכו' זה הרבה פחות נעים כי אתה חי עם זה יום יום ולא יום בשנה.

פורסם

לשי

אני לא מדבר על מקרה קיצוני ונדיר. אני מדבר על מכוניתה של אישתי שרק האכילה אותנו מירורים.

אגב הרכב הזה (רמז : תוצרת המפעל המהולל ששמו בתרגם חופשי מגרמנית הוא 'מכונית העם') נמכר בקלות, אבל זה הדבר היחידי שניתן לאמר לזכותו. ומי קנה את המכונית? איזה אידיוט שחשב שמדובר בפירמה טובה.

בקיצור, כל מה שתיארתי הוא מניסיון אישי - כך בדיוק הרגשנו. דבר עם אישתי והיא תספר לך שתמיד חששה שהרכב יתפרק לה בנסיעה. ואני מזכיר מדובר על רכב יד ראשונה, שנמכר אחרי 40K ק"מ מפירמה שנחשבת למכובדת.

אנחנו קיללנו את רגע רכישת הצרה הזו. התוצאה היא שאני אינני מוכן להיכנס יותר לאולם התצוגה של היבואן הזה.

ומה היה קורה אם היה מדובר ברכב שנתפס כבעייתי? אי אפשר היה גם למכור אותו.

פורסם

אוטו הוא דבר מאוד מאוד מורכב וקורה שנופלים על מכונית לימון (וזה קורה אצל כל היצרנים). פשוט במקרה שלך נפלת גם על יבואן לא מי יודע מה מבחינת תודעת שירות.

פורסם

שי - אני שיתפתי את הפורום בתחושותיו של אחד שאכל לימון.

כשהרכב גם מגיע עם מוניטין מפוקפק תאמין לי שזה ניהיה הרבה יותר גרוע.

פורסם

כשאני קונה רכב חדש עם מוניטין מפוקפק (ומה לעשות שהטעם שלי ברכבים הוא כזה שבד"כ אני קונה רכבים עם מוניטין מפוקפק כמו פיאט, רנו וכו') אני יודע מראש שירידת הערך תהיה יותר גדולה ושהאמינות לא תהיה מושלמת ואני מוכן לשלם את המחיר הה תמורת מה שהאוטו יודע לתת לי ושבגללו בחרתי דווקא בו.

כשאתה נכנס לעסקה הזו ביודעין (כמו למשל שהחלטתי ללכת דווקא על מגאן ועוד ידנית) אז אם תיפול על לימון או לא זה כבר לא משנה כי כשאתה נופל על לימון ברור לך שאתה צריך להיפטר ממנו כמה שיותר מהר גם במחיר של הפסד כספי קצת יותר גדול ממה שצפית.

פורסם

שי - אתה צודק. אבל -

כשמישהו נכנס במודע לעסקה כזו מתוך ידיעה שישנה סבירות לא קטנה שהוא עומד לקבל לקרדה אבל הוא מוכן לשלם את המחיר - זה דבר אחד.

כשמישהו לא מוכן לשלם את המחיר אבל באים ומשכנעים אותו שלא ידאג כי הרכב באחריות והיבואן ידאג לכל - זה דבר אחר.

להתרשמותי פותח השירשור שייך דווקא לקטגוריה השנייה.

• תוכן חדש...