Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוצעה שטיפה למנוע בעבר הלא ממש רחוק? חדרו מים לתא המנוע ? אני חותר לכיוון קורוזיה, אולי באחד המחברים , אולי בצמה.

שוב, זו רק השערה, על פי מה שכתבת - אבל לדעתי שווה לבדוק גם בכיוון זה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

כאשר מתניעים את הרכב. מכבים אותו ושוב ומתניעים הוא מסתדר.

ולכן אני חושב לכיוון של מחשב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון. + הפתרון!!

הרכב היה בכ5 מוסכים. לצורך דיאנוסטיקה! ואיתור התקלה (כל המוסכים מתעסקים VW או סקודה ומתמחים בהם)

כולם על ידי שאלות ותשובות. + חיבור לסקנר לראות תקלות. וסיבוב על הרכב. לא בוצאו החלפות של חישנים! או שינויים במערכות

החשמל! או דברים כאלו. לא פתחו כלום!

**הייתי במורשה בירושלים. שהציעה להחליף את כל החישנים "התקולים" ולראות מה הלאה. ירד מהפרק בגלל היחס של המקום. ובגלל שהוא אמר שאני ישלם על החישנים החדשים + העבודה, גם עם התקלה לא בגללם! והם לא יפתרו את התקלה.

**הייתי במוסך בספר סבא. שאמר שהגיר גמור ובגלל זה התקלה.

**הייתי במכון גירים. שבדק את הגיר ואמר שהוא תקין. ואין איתו שם בעיה!

כולם לא מצאו את התקלה. או את הסיבה!

* כאשר מניעים את הרכב. הוא היה מתחיל להילוך חירום. מכבים את הסוויטש ומניעים שוב. והוא מסתדר.

ומופיעות רשימת תקלות. (הרשימה מופיעה למעלה.)

כאשר התווספה לי תקלה נוספת שממש הפריעה לשימוש היום יומי.

* בעיה בגיר. שהוא לא מעביר הילוכים / או נתקע על הילוך. (התיאור מופיע בהודעה מעל.)

הלכתי לאייל ושות. לנסות ולתקן לאחר המון המלצות. וכו.

הרכב היה אצלו כמה ימים.

הוא אמר שהמחשבים לא תקינים וכו. וסידר את שניהם! גיר + מנוע

*התקלה של הגיר הסתדרה. וא סידר את העברות הילוכים וכו.

* התקלה של ההתנעה בחירום לא!

ואיתור התקלה

הייתי ביום שני האחרון במוסך בדק בגבעתים. שאחי המליץ עליו. אמר יש שם בחור שעושה דיאגנוסטיקה מצויינת. והוא פשוט בן אדם תותח.

ווואלה הגעתי ב 9 וחצי בוקר. השארתי את רכב. והלכתי לעשות כמה סידורים. וחזרתי

כאשר חזרתי , ביחד איתי. הוא חיבר את הסקנר. שאל כמה שאלות. ובפחות מ 10 דקות איתר את התקלה!!!

לא תיקן כי הוא לא מתעסק בזה. אבל מצאנו איך עוקפים את התקלה. ובאותו ערב היא תוקנה.

והתקלה היתה כזו!

יש לי קודנית ברכב. היא היתה מנתקת את המחשב מנוע!!!

וכאשר הייתי מכניס את המפתח ופותח סוויטש. ללא קוד. המחשבים לא היו מוצאים את המחשב רכב.

עד אחרי הקוד. ואז היתה תקלה במחשב גיר. וכאשר הייתי מכבה ומניע שוב. המחשב רכב כבר היה מחובר. כי הוא בוטל בהנעה הראשונה. ועכשיו המחשבים האחרים מוצאים אותו. ואין את התקלה יותר.

אז באותו ערב נסעתי לבחור תותח מתקין אזעקות וקודניות. עשינו סדר בחיווט מתחת להגה. ביטלנו את הניתוק של המחשב רכב. וחיברנו את המחשב רכב קבוע , ללא הקודנית. והקודנית עכשיו מבטלת את הסטרטר.

ומאז אין בעיות יותר של הנעה בחירום. והרכב לא סוחב וכו.

כל הנעה היא רגילה, אין צורך בהנעות כפולות. ואין בעיות סחיבה.

ועכשיו אפשר להתחיל לשפר את התנהגות של הרכב.

בנוסף.

בכל אותה תקופה לא החלפתי אזעקה בגלל זה. ולא עשיתי שום שינוי ברכב. כדי לאתר את התקלה קודם! ולתקנה מהשורש. אני לא מאמין בתיקונים חפריים!

תודות למוסך רון. על הניסיונות ועל העזרה. וכל פעם על הטיפול והיחס.

תודה למוסך בדק בגבעתיים ולבחור שעושה שם את הדיאגנוסטיקה. פשוט תותח!

ולא תודה לאייל ושות. על היחס. על הזמן שהרכב היה שם.

על הטירטורים שלך. והכי בזיון שסידרת את המחשבים. ולא מצאת שהקודנית מבטלת את המחשב רכב!

לגבי היחס שלו. יש שרשור נפרד. הקישור בקרוב

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אישית אני לא מאמין ביכולת של אייל לתקן מחשבי רכב ווהסיפורים שהוא מתקן מחשבים נראים לי קצת בלי פרופורציות.

מאיפה יש לו שרטוטים ומידע של הייצרן לגבי האותות והחלקים של המחשבים ? איך הוא בודק שהמחשב אכן תקין לפני התקנתו ברכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תשמע.

אני לא ראיתי את המחשבים שלי! מבפנים. אז אני לא יודע באמת מה הוחלף.

לדבריו היו קורזיות על המחשבים. והוא החליף חלקים בפנים.

פורסם

קורוזיה וניקוי מגעים גם אני יודע להסיר ולנקות אבל איך הוא יודע איזה חלק בתוך המחשב תקול ומאיפה הוא משיג חלקים חדשים למחשב הרכב ? הייצרן לא מפרסם מידע מסוג זה (לא שרטוטים ולא חלקי מחשב).

פורסם

שלא נדבר על זה שקשה עד בלתי אפשרי בכלל להחליף שם חלקים

מי שפתח מחשב אי פעם יודע שהכל שם כ"כ קטן וצפוף שכמעט ואין סיכוי לתקן את זה .

למרות שגם אני שמעתי על מישהו שמתקן מחשבים אבל כל תיקון עולה המון כסף ומדובר על כמה אלפים

פורסם

מנסיון של קרוב שלי אני וכל לומר בוודאות שהיה אצלו מחשב ניהול מנוע לתיקון של גי'פ יוקרה .

נגרם למחשב נזק כתוצאה מכך שחדרו מים למחשב הרכב .

הוא "כביכול" תיקן את המחשב ניהול מנוע - הרכב לא היה אצלו - אלא רק המחשב הובא עליו .

לבסוף הוא החזיר את הכסף מאחר שהתיקון שלו לא צלח .

אני יוכל לומר מס' מילים על האיש - מתנשא מעל הלקוחות שלו וחושב את עצמו למקצוען ובעל סיפורים מפה ועד הודעה חדשה .

ברוב המקרים "תיקון המחשבים" שהוא מבצע כביכול יותר יקר מאשר לקנות את אותו מחשב בפירוקיה .

מנסיון של החלפת "משאבה הידרואלית של ה - ABS בפולו " - עלתה לי בפירוקיה 600 ש"ח .

מול עלות תיקון דרש בסביבות ה - 2000 ש"ח .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני לא יודע. העובדה שהוא לקח כמה אלפי שקלים. "על תיקון מחשב"

מחשב חדש עולה בין 5K ל 7K.

ואני לא מדבר על הזמן שהרכב היה אצלו. ואני לא עבדתי.

והטיולים בגללו. והאוטובוסים.

פורסם
שלא נדבר על זה שקשה עד בלתי אפשרי בכלל להחליף שם חלקים

מי שפתח מחשב אי פעם יודע שהכל שם כ"כ קטן וצפוף שכמעט ואין סיכוי לתקן את זה .

למרות שגם אני שמעתי על מישהו שמתקן מחשבים אבל כל תיקון עולה המון כסף ומדובר על כמה אלפים

ומה תגיד על זה שאפשר לתקן פלאפון שהוא מורכב מרכיבים הרבה יותר זעירים ממחשב ניהול?!

ועוד איך שאפשר לתקן מחשב ניהול, חלקים לא בעיה להשיג, אפשר לקחת ממחשבי ניהול אחרים שפורקו למטרת חלקים וכו.

כמו בתיקון פלאפונים וכד'.

תיקון מחשב ניהול זה לא אומר שחייב להחליף חלקים מספיק לחזק את המגעים ע"י הלחמה שנאכלה מקורוזיה וכו. (שוב כמו תיקון פלאפון)

מרק, לא הייתי מזלזל באייל שמעתי שזהו המקום בין המקצועיים ביותר בארץ.

פורסם

לא מזלזל באף אחד ורשמתי בסוף ההודעה שאני שמעתי על מקום שמוסך גדול היה עובד איתו פעם

וכל תיקון כזה היה עולה כמה אלפי שקלים וכן היו מחליפים חלקים ממחשבים אחרים .

לפי מה שאני יודע בפלאפונים מחליפים כרטיס שלם !!!

קורוזיה קשה מאוד לתקן ולפעמים גם בלתי אפשרי בכלל כי המעגל נאכל , פתחתי פעם מחשב של סיאט

כלשהיא שעשתה צרות מצאתי את הקורוזיה ורק נגעתי עם האצבע כל המעגל נשבר !!

פורסם
ומה תגיד על זה שאפשר לתקן פלאפון שהוא מורכב מרכיבים הרבה יותר זעירים ממחשב ניהול?!

ועוד איך שאפשר לתקן מחשב ניהול, חלקים לא בעיה להשיג, אפשר לקחת ממחשבי ניהול אחרים שפורקו למטרת חלקים וכו.

כמו בתיקון פלאפונים וכד'.

תיקון מחשב ניהול זה לא אומר שחייב להחליף חלקים מספיק לחזק את המגעים ע"י הלחמה שנאכלה מקורוזיה וכו. (שוב כמו תיקון פלאפון)

מרק, לא הייתי מזלזל באייל שמעתי שזהו המקום בין המקצועיים ביותר בארץ.

אנוכי לא מזלזל באייל אני רק שואל שאלות.

יש הבדל גדול בין מכשיר סלולארי למחשב רכב, לנכשירים סלולארים יש שרטוטי ייצרן שנמסרים לטכנאים של המכשירים לצורך איבחון ותיקון המכשירים וכמובן ציוד איבחון. יתרה מזאת הטכנאים עוברים הכשרה בחברה.

לא מצאתי עדיין שרטוט של מחשב רכב של גולף או פולו בכדי להאמין ששרטוט כזה מסתובב בשוק אני צריך לראותו.

פורסם

כל מעגל אלקטרוני זוכה לחיי נצח בדמות שירטוט. גם המעגלים שנמצאים במחשבים של VAG, לא יוצאים מכלל זה. השאלה אם השרטוטים האלו זמינים לכל אחד, היא שאלה אחרת. גם אין ספק שלפעמים עלות החלפת מחשב או כרטיס, זולה מתיקון וזו הסיבה להחלפת מחשבים/כרטיסים ולא העדר שירטוטים.

בכל מקרה נוספה עוד לבנה בחומת "הגירים הדפוקים" של פולקסוואגן, למרות הזיכוי המלא בסוף השירשור.

פורסם

שום גירים דפוקים. כבר הוכח שמיגון וצמות החוטים שלו גרמו לנפילות מחשבי ניהול, ראה מקרה לובינסקי ( פיזו' 307 , סיטרואן C5 ).

הבעייה הכרונית בגירים של קבוצת VAG היו הקולרים המצ'וקמקים , בעייה שנפתרה עם התקנת קולר אמיתי. בגירים החדשים בעלי 6 הילוכים מותקן קולר כמו שצריך ואין שום תלונות לגבי הגיר הזה.

• תוכן חדש...