Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב יש לי כמה שאלות לבעלי הקלריונים השונים ולאנשים שמבינים את הפונקציות במכשירים שלהם.

המכשיר הוא clarion 646

בנתיים מחובר למערכת רק קומפוננט-פולס

שאלות:

פונקציות באס:

יש לי בחירת 3 תדירויות 50 80 120 מה לבחור?

יש לי בחירת b>q 1 אפשר לבחור 1\1.25\1.5\2 מה לבחור? ומזה בכלל? כתוב שם משהו Q-curve.

פנקציות טרבל:

שמתי את הגיין במכשיר על מינוס 3 זה בסדר? לא יהרוס כלום או משהו?

T

אממ זהו בנתיים, מי שהולך לכתוב לי תקרא את הספר הוראות, קראתי זה בא בלי הסברים. אומרים לי רק איך להגיע לתפריט של הכיוונים ואיך להגדיל ואיך להוריד את העוצמה שם.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

חחח טוב, בחרישותי על המכשיר הזה, אז ככה.

התדירויות באס, זה התדר שבו אתה חותך את כל המערכת שלך. כלומר 120 המערכת שלך כולה! לא תרד מתחת ל-120HZ.

לא הבנתי מה הרעיון של השטות הזאת.

Q CURV עד כמה שהבנתי זה עקומת החיתוך, כלומר עד כמה החיתוך יהיה חד, ככל שהעקומה יותר חדה, ככה ינגן פחות ופחות דרים מתחת ל120HZ וכמה שהעקומה פחות חדה הוא ינגן יותר תדרים מתחת ל120HZ אבל בהנחתה.

כנ"ל לגבי התדרים הגבוהים, 8K? המערכת שלך לא עוברת את ה8K לא מבין מה הרעיון, תנסה ותראה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לא מכיר את המכשיר אך מהכרות עם מכשירים אחרים:

התדרים מציינים תדר מרכזי שבו מוגבר הבס או הטרבל.

Q-CURVמיוחס לאותו תדר האם הוא יגביר את האותו תדר הצורה חדה או ימשוך יותר תדרים יחד איתו.

hyp_he_BandPass.gif

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

נכון מזדה, מה שאתה הראת זה בעצם ה"פעמון" ככה שהוא יותר רחב, הוא פחות ממוקד סביב תדר אחד ספציפי, בקלריון הזה, זהו לא המצב, זה נכון למשל אבל לגבי ה9855 ששמה יש משחק עם "הפעמון".

לא יכול להיות שאתה נמצא כאן כ"כ הרבה זמן ואתה לא יודע מזה חיתוכים של רמקולים.

חיתוך בכללי זה נקודה שממנה/ עד אליה ינגן ומעבר לתדר הזה הרמקול לא ינגן, כי המערכת/ מגבר " חותכים" אותם בנקודה הזו.

למשל סאב, במגבר אתה מכוון אותו על LPF כלומר low pass filter שאותו אתה יכול לשנות, מה שאתה עושה זה בעצם משנה את נקודת החיתוך של הסאב, אם תקבע למשל את נקודת החיתוך של הסאב על 60 HZ, עד 60 הרץ הסאב ינגן, ומעבר לתדר הסאב לא ינגן, כי " חתכת" את כל התדרים מעל התדר הזה.

אמיר

פורסם

וכל אלמנט צריך להיות חתוך בצורה שמתאימה לו (סאב - תדרים גבוהים, טוויטרים - נמוכים, למשל), כי אם לא הכל מנגנים הכל ויוצא סלט :x

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

כנ"ל לגבי התדרים הגבוהים, 8K? המערכת שלך לא עוברת את ה8K לא מבין מה הרעיון, תנסה ותראה.

אמיר

המערכת צריכה לעבור וגם עוברת את ה8K.

אם לא, כנראה :

1.יש לך מע' גרועה- שזה רע כי היא לא מנגנת מה שצריך.

2.אתה לא מבין מה זה עושה- זה רע לגביך ועוד יותר גרוע לאלו שאתה מסביר להם .

3.צריך לקחת בעירבון מוגבל את כל ההמלצות/השמצות /בעד/נגד שאתה כותב.

4.עכשיו אני מבין - היה לך קלריון ופשוט לא הבנת מה הוא עושה.

ZZR

פורסם

מ-ה א-ת-ה א-ו-מ-ר?!?

באמת?! מערכת צריכה לעבוד את ה-8K? וואו... מזל שאמרת לי, אחרת אני ממש לא יודע מה הייתי עושה...

ואני חשבתי לעצמי ש4K זה תדר ממש גבוה.

רגע, סאב מנגן מ-8K ומעלה נכון?

בכל אופן, יכול להיות שפשוט לא הבנת מה אני כותב, ואני מקווה שזה כך, אחרת כתבת שטות אחת גדולה.

מישהו אמר שמערכת לא צריכה לנגן מעל 8K?! זה טרנזיסטור?! איפה רשמתי כזה דבר?

אתה התעסקת עם 646? יצא לך לעבוד איתו? ניסית להשתמש בכיוון של 8K ו16K? ראית מה זה עושה שאתה מדבר?

תעשה לי טובה, אני לא טוען להיות ה-מבין במערכות לרכב, אבל ידע מספק יש לי!

אני שמח שהגעת להבנה הזאת בנקודה מספר 4 שלך. לא יודע על סמך מה, אני יודע כל פונקציה שיש במכשיר( זה קל כמעט ואין), ואני יודע להשתמש בהן. אז באמת תעשה לי טובה, לפני שאתה כותב, תחשוב, כמו שאני עושה.

אני לא אגיד, יופי הוספת עוד הודעה למונה, כי יש לך מספיק ואני מאמין שאתה לא כותב סתם שטויות, אבל עכשיו כנראה שהיתה פה איזה חוסר הבנה.

פעם הבאה שתרצה להתנגח בי?, בבקשה, תעשה את זה בפרטי, בייחוד שפה רשמת סתם שטות.

אמיר

פורסם

אמיר תודה על ההסבר, נכון שיש לי ידע מועט בתדרים, פשוט רציתי לבדוק אם האנשים שלמדתי

מהם במשך כל הזמן הזה לא טעו.

מידן :

1. הכול יחסי

2. אני לא מבין במאה אחוז מה זה עושה, ואני ממש לא מסביר לאף אחד איך לחתוך רכיבים.

3. תיקח בערבון מוגבל מה שבא לך, אני ממליץ או נותן חוות דעת או לפי דעתי האישית (יופי) או לפי ניסיון.

4. צודק, אבל עם הזמן הסאונד קצת הפריע לי, והתחלתי להתעמק יותר בכיוונים מהרדיו דיסק, הכול היה על פלאט לפני זה. אז לא שהרסתי משהו בזה שלא כיוונתי, פשוט האוזן שלי,איך להגיד, חיפשה יותר חח.

בקיצור ההודעה שלך מיותרת. אם אתה לא יכול לענות לי אם הסבר טוב שאני יבין אז אתה מוזמן לא להגיב יותר. תודה.

אמיר, באיזה תדר לחתוך את הקומפוננט? עכשיו הוא עומד על 80

הפעמון הזה על 1.25

הטרבל על 12 קיי

זה בסדר? המוזיקה נשמעת יותר טוב לפי דעתי. הדבר הקטנטן ההוא שהפריע לי באוזן נעלם.(אל תשאל מזה היה לא יודע)

פורסם

נמו, ההודעה של מידן היתה מופנת אלי.

אממ במקרה הזה שאין לך סאב, אז כדי לקבל באס, אתה יכול לנסות לא לחתוך את המערכת או להוריד את זה ל-50 ולראות אם הרמקולים לא מעוותים בווליום שאתה שומע בו בד"כ, אם כן, תעלה את נקודת החיתוך.

בטרבל תכוון את זה לנקודה הכי גבוהה שיש לך, אני חושב שזה 12? או 16?.

תקשיב, אין לי המלצה ספציפית, תתחיל לשחק עם זה, עד שזה ישמע לך הכי טוב.

בהצלחה נמו.

אמיר

פורסם

אצלי כרגע הפולס מקבלים הרבה, והם דופקים חזק מאוד( יחסית לפולס) בדלתות, פשוט נשמעים טוב.

תגביר, כשאתה שם לב שהסט או המגבר מעוותים, תחליש.

אמיר

פורסם

אני כבר לא עם הקלריון, אלא עם הסוני 7810, הקלריון קצת איכזב אותי מבחינת סאונד ואפשרויות כיוון.

אז אני לא יכול להמליץ לך על כיוונים.

ולמה המגבר שלך מקבל רק 11-10 וולט!?@

אם יצא לי להגיע לאיזה מפגש שאתה תהיה בו אני אשמח לעזור לך לכוון את הקלריון.

אמיר

פורסם

בגלל שעוד לא הגעתי לשלב של החלפת מצבר, לפי דעתי הכול פועל מצוין עכשיו ואני מבסוט.

ולא נראה לי שזה הורס, פשוט אם הוא היה מקבל את ה12 13 מה שמצבר חדש יעשה פשוט ישמעו טיפה יותר טוב

אני צודק?

• תוכן חדש...