Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה,לפני כחודש התחילה בעיית הגימגום ולפעמים כיבוי מוחלט באוטו(פיאט אונו 92 1000 סמ"ק) פעם אחד לא התניעה לי בכלל וניסיתי להתניעה בדחיפה לאחר שיצא ריח חריף ומוזר הסטרטר הפסיק לתפקד,ביקשתי כאן עזרה לגבי החשמלאים-תודה לכל העונים,בסופו של דבר קניתי סטרטר משופץ במקום אמין ואיכותי(אפילו ניתנה אחריות לחצי שנה),היום הוחלף הסטרטר אך עדיין הרכב לא מניע.לאחר הרבה בדיקות הגעתי לסליל הצתה שמסתבר ולא נותן ניצוץ בכלל(גם לאחר אכיפה של מודול הצתה),לאחר מכן החלטתי לבדוק את המפלג,פירקתי אותו וגיליתי שהפלסטיק בפנים-זה שנותן למגנט אינדקציה האם הרכב חם או קר- שבור,השאלה עכשיו היא כזאת:

א)סליל הצתה-איפה משיגים ומה מחירו פחות או יותר

ב)המפלג-ניתן לשפץ או שעדיף חדש או משומש מפרוק? והאם הוא נמכר ביחד אם המודול ? וכמובן מחיר פחות או יותר?

ג)האם יש מצב שהפלסטיק השבור בתוך המפלג הוא שגרם להתנעה קשה בבקרים ובקור?

ד)האם נסיון הממושך להניעה בעזרת הסטרטר ולאחר מכן בדחיפה הוא שגרם למערכת ההצתה לצאת מכלל שליטה או שזה בעצם קומפוט של כל מה שאמרתי ?

מקווה שהפעם לא יהיו בעיות כתיב רבות כבעבר,רוסי אתם יודעים...

תודה לכל העוזרים

פורסם

לאחר הרבה בדיקות הגעתי לסליל הצתה שמסתבר ולא נותן ניצוץ בכלל(גם לאחר אכיפה של מודול הצתה),

אתה לא יכול לעקוף סליל הצתה, רק להחליף.

לאחר מכן החלטתי לבדוק את המפלג,פירקתי אותו וגיליתי שהפלסטיק בפנים-זה שנותן למגנט אינדקציה האם הרכב חם או קר-

אין פלסטיק שנותן אינדיקציה, בטח לא של טמפ' חם או קר.

שבור,

שבור זה לא טוב, ולמה שבור? יש לבדוק זאת.

השאלה עכשיו היא כזאת:

א)סליל הצתה-איפה משיגים ומה מחירו פחות או יותר

ב)המפלג-ניתן לשפץ או שעדיף חדש או משומש מפרוק? והאם הוא נמכר ביחד אם המודול ? וכמובן מחיר פחות או יותר?

ג)האם יש מצב שהפלסטיק השבור בתוך המפלג הוא שגרם להתנעה קשה בבקרים ובקור?

ד)האם נסיון הממושך להניעה בעזרת הסטרטר ולאחר מכן בדחיפה הוא שגרם למערכת ההצתה לצאת מכלל שליטה או שזה בעצם קומפוט של כל מה שאמרתי ?

עניין של כמה מאות שקלים מקסימום.

גש לבעל מקצוע לפי איזור מגורך. יש כאן מספיק חברי פורום בעלי מקצוע שתוכל להעזר בהם ולהיות שקט.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סליל הצתה בפיאט אונו נדיר מאוד שהוא מתקלקל. לא ברור מה ראית שבור במפלג אך זה בודאי שלא צריך להיות כך.

מחיר מפלג חדש הנו כ 950 ש"ח. חבל סתם להחליף חלקים ללא צורך ולכן כדאי להביא המכונית אל מקצוען שיתקן/ישפץ/יחליף רק את מה שמקולקל. ניתן להשיג גם מפלג משופץ.

כפי ששאל קודם דני, מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מאשקלון, לדני: אכפתי מודול הצתה כי לא ידעתי האם הוא גם נשרף,פשוט ננתי לסליל הצתה סגירות מעגל,בקיצור לא יודע להסביר,אבל מניסיון אפשר לעכוף את המודול לצורך בדיקה של הסליל,לגבי הפלסטיק בתוך המפלג-מקדם הצתה הוא נקרא תפקידו להזיז את החלק אם המגנט בתחילת נסיעה,אם אני לא טועה,לסיום אל תרתח אדון עזריאל אל תרתח!

פורסם

יעקב לוי שלום רב!

דני זומרשטיין נמצא בפורום בשביל לעזור, והו עושה זאת יום יום מעל ומעבר, ועל זה מגיע לא כל השבח והתודות מכל חברי הפורום, והוא לא רותח(מי זה עזריאלי)ולא זקוק למליץ יושר.

ולשאלתך

כפי שקבעו המומחים דני ורפי , אינך יכול לעקוף את המודול.

רפי טוען שסליל הצתה נדיר באונו שהוא מתקלקל.

החלפת המודול ללא בדיקת אלמנטים נוספים, שיכולים לגרום לבעייתך, היא טעות של חובבעים שנוהגים להחליף דברים מיותרים,

ומחליפים את כל החלקים מסביב, רק אתהבעייה הם לא פותרים.

גש לחשמלאי באזור מגורייך אשקלון, והרכב מפלג משופץ, המכיל פיק אפ תקין מודול הצתה חדיש, וואקום קידום הצתה תקין.

במחיר סביר, עם אחריות .

ובשורה התחתונה, יתברר לך שזה זול יותר, ללא שכר לימוד ועוגמת נפש.

חזור לפורום לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סליל הצתה עובד על פולסים או בקיצור AC, אתה לא יכול לספק לו DC ישיר והוא יתחיל לייצר מתח גבוה. בשביל זה בדיוק קיים מודול ההצתה. לגבי המפלג צלם כדי שנוכל להבין מה בדיוק נשבר.

פורסם

לצביקה שלום רב! אני מבין שהמומחים כאן בשביל לעזור וכל זה נעשה בהתנדבות,ותודה על כך אך לפעמים התגובות שלהם מעליבות משהו,כל זה מבורותם של השאלות,כמוני למשל,לא שזה מזיז לי,לגבי החשלאים היית לי בעיה אם הסטרטר פניתי לחשמלאים שהמליצו לי עליהם כאן בפורום חלקם לא רצו לטפל בי מכייון שלא יכולתי לבוא אם האוטו אלא אם גרר בלבד והם לא יכלו להתחייב לי שהבעיה תסודר ועל כן המליצו לי לבוא רק אם אני מצליח להתניע,מה שכמובן לא יכולתי לעשות אלא לבוא אם גרר,חלקם שפניתי אליהם ניסו למכור לי סטרטרים שלא מתאימים לרכב שלי אלא למנוע אם נפח יותר גדול,בקיצור כל מקום שהלכתי עליו הרגשתי שמנסים לרמות אותי וברגע שאני מראה קצת ידע בתחום הן נישגים לאחור,אז הרבה אמון אין לי באנשים האלו,עכשיו,מה היית ממליץ לי? קודם להשיג מודול הצתה ומפלג תקין? ואם זה עדיין לא עוזר להחליף את הסליל הצתה?

אגב זה אתה המומחה לענייני הקורבורטורים נכון? לאחר שאני מסיים אם בעיות החשמל שיש לי אני רוצה לגשת עליך,לא שיש לי בעיות מסיומות אלא אני מעוניין בבדיקה וטיפול מונע כמו שאומרים,איפה אתה נמצא בדיוק?

פורסם

תשמע אדון גבריאל,

כמו שאת העיצות בפורום צריך לדעת לברור גם את ההמלצות לגבי בעלי מקצוע צריך לדעת לברור. בנוסף יש שרשור המלצות לגבי בעלי מקצוע בפורום אוף-טופיק, שווה לך גם לבדוק שם ולקבל המלצות.

לגבי הבעיה שלך- אין כאן שום מטרה להעליב או לפגוע. אני אומר לך את זה בצורה פשוטה ושלא תסיק חלילה שאני מתנשא עלייך. תעריך את זה שחבר טוב אומר את האמת בפנים:

רואים שחסר לך הרבה ידע והבנה בפעולת המערכת כדי לבצע את הבדיקה בצורה שיטתית, מסודרת ושתמנע ממך בזבוז כסף מיותר.

למרות שזהו המצב מאחר ואני דוגל בלעודד אנשים לבצע בעצמם תיקונים ברכב (לפחות חלק מהתיקונים) אני ממליץ לך לקנות ספר טכני לרכב שלך ולהתחיל לקרוא אותו כדי להפתח לעולם המקצועי של הרכב. אם לעומת זאת אתה חושב שתוכל לפתור בעיות "עלה-באב-אלה" אתה מוזמן לנסות- ויכול להיות שגם תצליח. עזרה מקצועית טובה יהיה קשה לך לקבל כי המומחים פה הם אנשים פדנטיים שרגישים מאד לחאפריות.

קח בחשבון שלתיקון עצמי לפעמים יש מחיר- מחיר הנזק. תראה את זה כמחיר הלימוד ותנסה למזער אותו למינימום.

עכשיו לעבודה- אם בחרת להיות מקצוען (לגבי הרכב שלך לפחות) תתחיל כמו שהמלצתי לך מלצלם את המפלג והחלקים השבורים. משם יהיה קל יותר להדריך אותך.

בהצלחה.

פורסם

מהכרותי הדלה עם דגמי הפיאט אונו פייר, מספר גורמים עלולים לגרום לחוסר הנעה:

1. סליל הלקטן - פיקאפ שמורכב בתוך המפלג
  2. מודול הצתה.

את הפיק-אפ לא בעייה לבדוק בעזרת רב מודד, התנגדות כמדומני של 300 אוהם. בדיקה נוספת - בזמן סיבוב מנוע עם המתנע בדיקת מתח AC על חיבורי הפיק-אפ צריכה להיות 2 וולט ומעלה.

במידה והפיק-אפ נמצא מיצר את המתח הנ"ל, אזי יש לבדוק הזנות מתח למודול הצתה שמורכב על המפלג(הארקה ומתח 12V) ולראות עם בזמן סיבוב המנוע עם המתנע יוצא פולס שלילי לכוון סליל ההצתה - נורת ביקורת תבצע משימה זו בקלות.

אגב לעקוף סליל הצתה זה לא בעייה כלל , רק לספק לו מתח מתאים ולנתק את קו ההארקה, זה שמגיע מהמודול - הוא אמור לייצר ניצוץ בודד.

גם אני התרשמתי שחסר לך ידע בסיסי לבצע בדיקות אלו וכדאי שתמצא לך בעל מקצוע לאיתור ותיקון התקלה.

פורסם

אגב לעקוף סליל הצתה זה לא בעייה כלל , רק לספק לו מתח מתאים ולנתק את קו ההארקה, זה שמגיע מהמודול - הוא אמור לייצר ניצוץ בודד.-------זה בדיוק מה שעשיתי ולא היה ניצוץ בכלל,מה אני אגיד לכם כולכם צודקים שאין לי ידע מספיק אבל ככה אני לומד,לגבי מי שביקש תמונות-אין מה לצלם שם החלק שמורכב על המפלג אותו חלק של הווקאום שמזיז את המגנט בהתנעה בתוך המפלג נשבר.

פורסם

שוב שלום יעקב !

קבל את המלצותי , כמו שהם או דחה אותם על הסף.

אינך בקיא די על מנת לבדוק לאבחן, או לשלול תקינות או תקלה מסויימת במפלג.

הבעיות היחידות האופיניות במפלג הם כמו שדניאל ציין: מודול הצתה, וסליל הלקטן, פיק -אפ.

להחליף אותם, מבלי לדעת בברור, שהם תקולים, הם טעות , וחוסר מקצועיות.

יש לחפש את המטבע בחושך ולא מתחת לפנס.

מכיוון שאתה בוודאי צעיר, אתה בוודאי גם פזיז(אני מתנצל מראש אם אתה נפגע מכך), וידוע כבר שפזיזות זה מהשטן.

חפש לך מפלג תקין, בעל מודול הצתה, ופיק=אפ חדשים, וואקום קידם הצתה תקין, והחלף את המפלג אצל חשמלאי,

או גרור את הרכב לחשמלאי אמין באזור מגורייך, ואני בכל זאת מאמין שיש אחד כזה.

ובקשר לחברי הפורום דני,רפי, אביב ודניאל, הם האחרונים שיתנשאו מעליך, ואתה היית צריך להיות גאה ,עם חברים בעלי ידע

כמו שיש להם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סוף סוף היום הרכב חזר לחיים,מצאתי חשמלאי סוף סוף שמבין על מה הוא מדבר שמו: חנן גאנח

כמו שחשבתי החלקים שהיה צריך להחליף: וואקום הצתה-70 ש"ח פיק אפ-170 ש"ח מודול הצתה-110 ש"ח סליל הצתה-100 ש"ח,החלקים נקנו על ידי בחנות לחלפים וחנן הרכיב לי אותם ובנוסף בדק את מערכת החשמל באוטו,כמו שאמרתי הרכב חזר לחיים...

פורסם

גם סליל הצתה וגם מודול הצתה ופיקאפ? לא יתכן שכל שלושת הרכבים נדפקו במכה אחד, מה הסבירות לכך?

נראה כי לא נפלת על מיקצוען, אלא על נוכל.

בקיצר, עשו עליך קופה...

• תוכן חדש...