Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

סקר- איך אתה מתנהג במוסך?  

87 הצבעות

1. 1. סקר- איך אתה מתנהג במוסך?

• עומד ליד המכונאי ורואה מה הוא עושה
    • נשאר במוסך בחדר ההמתנה וממציץ מדי פעם אל עבר הרכב
    • time is money- עוזב את הרכב במוסך ומחכה שיתקשרו אלי

פוסטים מומלצים

פורסם
הכניסה שלי למוסך מתחילה בשאלה:

"כמה עולה להחליף X?"

ממשיכה בתשובה...

משם בשאלה של המוסכניק:

"אתה בטוח שזה X?"

ובתשובה:

"כן, וכל דבר שאתה מחליף מעבר לX, יהיה על חשבונך..."

וכמובן שאני נשאר לוודא שהעבודה תיעשה...

בדיוק ככה צריך להגיע למוסך, הבעיה ש99 אחוז מהאנשים לא יבואו עם אבחון תקלה מראש.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם סרוטים...

אצלי כל דבר שיותר משעה אני משאיר את הרכב אצל המוסך ונוסע במונית לעבודה, זמן זה כסף (מטפל רק במוסך המרכזי ומידי פעם בני ל.)

אז נכון לא תמיד העבודה מושלמת (לא שמישהו מבטיח לי עבודה מושלמת כאשר אני ליד המוסכניק), אבל אם אסכם את סך השעות שבתאוריה הייתי צריך לרבוץ במוסכים לעומת ההכנסות שלי מאותן שעות אני מרווח בגדול.

כמובן שאני נוסע כ - 50,000 ק"מ בשנה ומחיר השעה שלי יקר.

פורסם

תלוי, אם זה חבר מטפל וזה לא ממש במוסך אלה ליד הבית אז אני איתו ומנסה ללמוד דבר או שניים.

לדברים יותר רציניים שהרכב נכנס לכמה ימים הייתי נוסע הביתה ומשאיר את הרכב במוסך.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

השרשור שייך יותר לכאן מאשר ל"אוף טופיק".

הוספתי סקר מסודר.

אם האוטו נכנס למוסך מורשה ומסודר, אני משתדל כמה שאפשר להשאר ליד האוטו עד שמבקשים ממני לחכות בחדר ההמתנה. גם בחדר ההמתנה אני מסתכל הרבה על הרכב דרך החלון הגדול שיש שם בד"כ.

חשוב לציין שתמיד מסבירים לי מה עושים ברכב לפני שנוגעים בו ועונים על כל השאלות שלי, אחרת אני לא מתפנה לחדר המתנה.

מבחינת ביטוח ובטיחות- אין ללקוחות סיבה להסתובב בין הליפטים במוסך. ברור שלמוסך זה גם נוח שבעל הרכב לא נמצא על הרכב.

אם האוטו נכנס לטיפול קצר במוסך לא מורשה, אני ליד האוטו. למה? כי אפשר ושם פחות מקפידים על הדברים האלו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
קונדסון - נסיעת מבחן בנוכחות הלקוח חשוב מאוד מאוד מאוד.

מכונאים צעירים לא מרחמים על רכבים - ועל מיאטה בכלל.

במיוחד כשההוראות אומרות לבדוק בלמים קדימה/א-ח-ו-ר-ה.

אצלי זה כלל - אף אחד לא נוהג באוטו שלי בלי שאני בתוכו.

בעצם... אף אחד לא נוהג באוטו שלי נקודה 8)

אחרי הנסיעת מבחן שאלו אותי "מי נסע באוטו?" הצבעתי על הזקן החביב שהכריחו אותו להידחס למיאטה ואמרו לי "הא, דוד"...

AS IN "מנהל המוסך - רכב דוד"... לא פחות ולא יותר!

וכל הנסיעה אנחנו צוחקים ומריצים דאחקות, חשבתי שהוא סתם איזה משועמם שעובד שם, לא מנהל המוסך!

אבל הוא נסע יופי יופי כמו זקן נחמד ומשך הילוכים עד 3,000 סל"ד, תוך כדי שהוא אומר "גיר רגיל זה אחלה!" :-P

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אתה צריך להוסיף אופציה נוספת לסקר.

"יש לי VAG, אני מטפל בצ'מפיון ונהנה מהבורקסים והקוראסונים בחדר ההמתנה" :lol:

אתה מתכוון "יש לי VAG, אני מטפל בצ'מפיון ונהנה לגהץ 5000 ש"ח בשביל לטעום מהבורקסים והקוראסונים בחדר ההמתנה"

עריכה: ובהקשר לסקר-

אם כבר האוטו במוסך (ולא זוכה לטיפול אישי ממני)- אז אני צמוד למכונאי ומוודא עבודה תקינה.

לא להאמין כמה טעויות נעשות- לפעמים אפילו בכוונה. (לדוגמא- ברגים ש"אין להם שום תפקיד", כיפוף מגן הבוץ בשביל לחסוך פתיחה של עוד 2 ברגים, סגירת מכסה טיימינג בלי להוציא את הברגים המחזיקים את הקאמשאפט ועוד. הכל ב-3 מוסכים שונים, שלושתם מורשי היבואן)

פורסם

לא רק "לא זז מהאוטו" אלא גם שואל את המוסכניק כל דבר שלא ברור לי וגם מציע לו רעיונות ומבקש כל מיני דברים.

כמעט תמיד אין להם בעיה עם זה - כנראה שאני לא מגזים או/ו לא מדבר שטויות (מי "הכי חכם" של אימה :lol: )

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מגיע למוסך, מרגיע את המנהל, אומר לו מה מציק לי הפעם ברכב, מתוכח חצי שעה שייתקן הכל כמו שצריך כדי לא לעשות פעמיים את אותה עבודה, גם אם היא טיפה יותר יקרה, מפסיד בויכוח, מתקן רק את מה שהוא אמר שחייבים להחליף\לתקן\לשפץ. ואח"כ יושב לו על הראש עד שהוא מטפל באוטו. כשהוא או העובדים במוסך מסיימים לעבוד, בודק שכל הברגים מחוזקים כמו שצריך. ואחרי יומים חוזר למוסך עם אותה בעיה שכנראה העבודה הקודמת בוצעה לא כראוי, ואז משלם הרבה יותר ממה שהייתי משלם אם היה מתקן כל מה שביקשתי.

פורסם

ב UMI ליד הקניון הזהב לא ניתן לעמוד ליד המוסכניק אבל את זה שמקבל את הרכב אני מכיר דיי טוב , אבל זה אף פעם לא ישתווה לעמוד ליד הרכב כשמטפלים בו , מישהו מכיר אזיה מוסך ידידותי למשתמש שמטפל באופל ?

תמיד כשאני מגיע לעשות טיפול אני מסביר מה מציק ברכב , ושואל מה צריך לבצע בו ,ואז נכנסים

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לרוב אני נשאר ובודק מידי פעם מה קורה, סה"כ זה מאוד מעניין ואני מנסה שלא לעלות למוסכניק על העצבים, שלא ינתק את הברקסים...

מוכרח להודות שחרגתי ממהג זה לאחר שקראתי המלצות על מוסך שמשון (פיאט), והרשתי לעצמי בפעם הראשונה להשאיר את האוטו בלי להגיד כלום ו...לנסוע הביתה - באוטובוס. הרגשתי לא נעים לאחר כל ההמלצות בפורומים לגבי המוסך, וגם אחרי הטיפול לא הרגשתי מרומה, ואולי זה קשור.

בכל מקרה, טיפ לכל המוסכניקים שאחראים פה או קוראים את הפורום:

הכי טוב להיות "שקופים" עם הלקוח. תגיד לו הכל, גם מה שהוא לא רוצה לשמוע. אין מחיר לכנות, וצריך להבין את הרצון לראות מה בדיוק עולה 2000 ש"ח באוטו שגם ככה שותה לך 1000 ש"ח נטולי עופרת כל חודש, לא כולל ביטוח.

זהו, אמרתי את שלי.

פורסם

אני קורא את כל התגובות ומתקשה להאמין, תגידו, אתם לא עובדים?

כל פעם שאתם הולכים למוסך אתם לוקחים יום חופש מהעבודה?

אם התקלה מסובכת והתיקון אורך יומיים, אתם מגיעים למוסך ביום הראשון עם שק שינה ומברשת שיניים?

מיותר לציין שאני זורק את האוטו במוסך ומבקש מהמכונאי להתקשר אלי כשסיים את העבודה, אני מרחם על כל מי שמטפל במוסך שהוא לא סומך עליו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני קורא את כל התגובות ומתקשה להאמין, תגידו, אתם לא עובדים?

כל פעם שאתם הולכים למוסך אתם לוקחים יום חופש מהעבודה?

אם התקלה מסובכת והתיקון אורך יומיים, אתם מגיעים למוסך ביום הראשון עם שק שינה ומברשת שיניים?

מיותר לציין שאני זורק את האוטו במוסך ומבקש מהמכונאי להתקשר אלי כשסיים את העבודה, אני מרחם על כל מי שמטפל במוסך שהוא לא סומך עליו!

אתה יכול להיות חבר טוב מאוד של בעל המוסך, מי שעושה את העבודה בפועל זה בדרך כלל מכונאי עלום שם (ברור שלא במקרים ספציפיים של בעלי מוסכים מהפורום, לא על זה מדובר), אותו מכונאי, היום עובד פה, מחר עובד שם (אפילו עם אותה חולצה של המוסך הראשון בו הוא התחיל), חוץ מזה, תקלה של יומיים? לא יודע, בא בבוקר להתייעצות, הולך לחשוב בפינה קצת ואם מחליט שנשמע לי בסדר - קובע תור לזמן אחר, אם לא הספיקו ביום אחד, ימשיכו ביום אחר כשיהיה לי זמן (כמובן לא ענייני פתיחת מנועים וכדומה), אני לא ממש יכול לוותר בהפתעה על הרכב, זה צריך להיות מתוכנן מראש, אני צריך להגיע לעבודה איכשהו, אפילו כשהקסנטיה היתה עושה לי ברוגז, הייתי מדבר איתה חצי שעה בבוקר, משכנע אותה, אמנם מאחר אבל יאללה לעבודה. (למען האמת מאז שאין לי את הקסנטיה, לא יצא לי להיות בשום מוסך בינתיים (מלח מים חומוס צ'יפס סלט), פרט לחשמליה, טיפולים בבית)

פורסם

אני בד"כ מטפל לבד באוטו - אבל דברים שאין לי חשק לעשות / יכולת לעשות אני משאיר למוסך שמשון.

אם יש לי זמן פנוי אני נשאר ליד חיים ושואל אלף שאלות. אם אין לי זמן פנוי אני ממשיך לעבודה כשאני בטוח שהוא יעשה עבודה מצויינת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מגיעה ב 7:00 בבוקר, ממתינה למכונאי, פותחת איתו את העסק, משאירה את הרכב וחוזרת כשהוא מוכן.

(בערך כשעה).

המכונאי והמוסך אמינים, אם אין לכם אמון בבעל המקצוע שבו אתם מטפלים ברכב, אין לכם מה לעשות שם, תחליפו מוסך, או שתפסיקו להיות פרנואידים כל כך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...