Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

סקר- איך אתה מתנהג במוסך?  

87 הצבעות

1. 1. סקר- איך אתה מתנהג במוסך?

• עומד ליד המכונאי ורואה מה הוא עושה
    • נשאר במוסך בחדר ההמתנה וממציץ מדי פעם אל עבר הרכב
    • time is money- עוזב את הרכב במוסך ומחכה שיתקשרו אלי

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי זה ממש לא נכון.

אם אתה מתעניין בעבודה שמתבצעת לך על הרכב שאל שאלות את מנהל העבודה/נציג שירות. לא סתם הם שם.

קו---------------------------------------

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במוסך הקודם שהייתי מטפל, לא זזתי מהרכב לשניה, ואם הוא היה צריך אשפוז ארוך הייתי מגיע למוסך לפני שהוא נפתח ונשאר עד שזה נגמר.

אחרי שפתחו את שאפט, אז או שבאתי השארתי את הרכב והלכתי, או שבכלל שלחתי אותו בגרר ובאתי בסוף יום לקחת אותו, גם כי אני סומך עליהם וגם כי כבר לא ממש היה אכפת לי מהמכוניות שלי ונמאס לי היה לשבת במוסך יותר מלעבוד.

אתה מפסיד, אין כמו להציק לדודי או לעצבן את ניצן בזמן העבודה :twisted:

פורסם

האם יש חוק שאומר שאסור להיות בשטח העבודה במוסך?

בפעם האחרונה שביקרתי במוסך ( מורשה פורד ) יצאתי בנזקים כספיים גדולים.

הגעתי לטיפול ולהחלפת צינור מים שהולך לרדיאטור החימום.

בזמן שהמכונאי פירק את הצינור להחלפה, באופן בלתי ידוע נשבר ברז החימום ( 710 ש"ח לפני מע"מ )

המוסך טען שהברז היה שבור - אין לי איך להוכיח אחרת ( למרות שלא היו נזילות באיזור )

לאחר שהחליפו צינור וברז ומילאו נוזל קירור, שמתי לב שצבע הנוזל הוא ירוק ולא אדום כמו שצריך להיות.

שאלתי את המכונאי למה יש ירוק, והוא אמר שזה מה שהיה באוטו ( אשמתי, לאחר ההחלפה הקודמת לא בדקתי מה שמו, הייתי עסוק, התחתנתי, עברתי דירה, נולד לי ילד וכו' ).

בכל מקרה, הלכתי למנהל העבודה שצעק עליו וכמובן שהנוזל הוחלף.

שאלתי איך יכול להיות שבמוסך מורשה המכונאי לא יודע איזה נוזל קירור מתאים לאוטו?

התשובה שקיבלתי היא שהמכונאי לא יודע לקרוא ולכתוב, ושבכלל קשה למצוא מכונאים טובים בכסף קטן.

וחוץ מזה, שבמגזר הערבי מי שלא טוב בלימודים, הולך להיות מכונאי רכב.

מה אפשר כבר להגיד מול כאלו תשובות?

ואם כבר, מישהו יודע מה ההבדל בין הנוזל האדום לירוק של פורד?

איזה נזק יכול להגרם אם שמים את הירוק במקום האדום?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני מנסה להשאר ליד הרכב שאני יכול, לא פעם עליתי על פאדיחות לא קטנות ככה.

יש שרשור שלי על בלאגן שהיה לי עם מוסך מורשה דייהטסו בראשון שנגמר במכתב התנצלות (אליי) ונזיפה (למוסך) מהיבואן.

אני לא אוהב את שיטת ה"סמוך עליי", כי בד"כ אנשים שאומרים את זה ולא אוהבים שנשב לידם כנראה לא כ"כ יודעים מה שהם עושים, מניסיון. אם אתה יודע מה אתה עושה אז אין לך בעיה שאחרים יסתכלו.

כמובן שגם יש לקוחות ממש מרגיזים, אתה לא מספיק להתחיל לעשות משהו וישר קופצים עלייך, סבלנות חביבי.

יש גבול דק בין הדברים, צריך למצוא לך מוסך שאתה והמוסכניק חיים זה לצד זה בהרמוניה.

הוא גונב אותך קצת, אתה מציק לו קצת וכולם יוצאים נשכרים.

כמו כולם, גם אני לא סומך על אנשים בעיניים עצומות ובלי להכיר אותם.

זה כבר לא תמימות זה טיפשות.

פורסם

כשעבדתי כמכונאי ידעתי שמי שעומד ליד האוטו במשך טיפול ארוך באמת אכפת לו.

אז כשהייתי מזהה מישהו כזה הייתי מסביר ומראה לו כל מיני דברים, כשהלקוח מרגיש שותף לעבודה הוא הרבה יותר רגוע.

כי אחוז גבוה מהאנשים שעומדים ליד הרכב מבינים פה ושם מה הולך.

אם מישהו מנסה לחפף אתכם מהמקום - זה תמיד סימן רע.

פורסם

מנסיון רב שנים, חובה להשגיח על המכונאי בשבע עיניים. כדי שגם הוא יחפוץ בחברתי וישתדל יותר, אני נותן טיפ של 20-50 ש"ח בסוף העבודה (לפי גודל הטיפול). זה הופך אותי לפופולרי, ואני חושב שגם רמת העבודה טובה יותר.

נמרוד

פורסם

אם האוטו שלכם ניראה כמו בית שימוש יטפלו בו לא יפה, לפני כניסה למוסך אני תמיד שותף את הפח , מתחת לרכב ואת המנוע,

זאת למרות שאני סומך על המוסכניק שלי בעיניים עצומות.

אסף.

פורסם

הכניסה שלי למוסך מתחילה בשאלה:

"כמה עולה להחליף X?"

ממשיכה בתשובה...

משם בשאלה של המוסכניק:

"אתה בטוח שזה X?"

ובתשובה:

"כן, וכל דבר שאתה מחליף מעבר לX, יהיה על חשבונך..."

וכמובן שאני נשאר לוודא שהעבודה תיעשה...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אחרי החוויות שעברתי, החלטתי להיצמד למכונאי. לא טוב לו?

אני אומר לו להחזיר הכל, ניגש למנהל העבודה לדווח על העובד, ולהגיד יפה שלום.

תמיד הם רצים אליי ומתחנפים. טוב נו.. :wink:

אביחי

פורסם

היום עשיתי טיפול (זמן ולא קילומטראז'. שוב. :twisted: )

כמובן שעמדתי ליד הרכב כל הזמן, דיברתי עם המכונאי, שאלתי אותו על כל דבר, למדתי אפילו כמה דברים חדשים.

במוסך שלי כבר יודעים שכל עוד הדלת של הרכב פתוחה - הרכב מול העיניים שלי. נקודה.

אפילו טרחו וכתבו בטופס העבודה "נסיעת מבחן בסיום הטיפול - רק בנוכחות הלקוח". שלא יהיו טעויות! 8)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון - נסיעת מבחן בנוכחות הלקוח חשוב מאוד מאוד מאוד.

מכונאים צעירים לא מרחמים על רכבים - ועל מיאטה בכלל.

במיוחד כשההוראות אומרות לבדוק בלמים קדימה/א-ח-ו-ר-ה.

פורסם

אני לא רק שעומד ליד המוסכניק, אני גם מדבר אליו בצורה נחמדה מאוד ומראה לו כבוד, אבל גם נותן לו לראות שאני מבין מה הוא עושה ושלא כדאי לו לעשות שטויות, כי כבר אכלתי אותה כמה פעמים רק בגלל שלא הייתי במקום.

אבא שלי סיפר לי שבשבוע שעבר הוא הלך להחליף את הצמיגים ורפידות הבלמים ברובר שלו, וכשהוא חזר אחרי שעה, הייתה לו מותקנת מערכת סטריאו דומה לזו שהייתה לו, אבל בלי MP3. מישהו חשב שהוא לא ישים לב לזה, והתקין משהו אחר. הוא איים לתבוע אותם, והציעו לו את כל הצמיגים חינם, ושלוש שטיפות חינם. ככה זה בדרום אמריקה, אני משער שבארץ אין מקרים עד כדי כך קיצוניים.

• תוכן חדש...