Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז אתה צודק בהחלט. זאת נקודה שלא נתתי לה את הדעת מפאת השעה המהירות.

לגבי ממסר בהחלט יש ממסרים NC ובכלל רובם כוללים גם מגעות NO וגם מגעות NC (כמו ממסר לרכב בעל 5 רגליים).

הפתרון שהצעת הוא נכון אך לא מתאים לטיימר של חדר מדרגות. תזכור שלטיימר יש שני מצבים- נקרא להם X ו-Y. לפני שהדלת נפתחה הטיימר היה במצב X. במצב זה הטיימר הוא נתק. לכן הוא לא נותן מתח לממסר NC והאור דולק. עם פתיחת הדלת הטיימר מקבל טריגר ועובר למצב Y. במצב זה הטיימר נותן מתח לממסר והאור כבה- כבר קיבלנו התנהגות לא רצויה. אחרי 5 דקות הטיימר חוזר למצב X ושוב מפסיק את המתח לממסר NC והאור דולק. בקיצור איך שלא תהפוך את זה זה לא יסתדר לך עם טיימר כזה. אפשר לפתור הבעיה של הניתוק הרגעי ע"י שימוש בשני טיימרים לדוגמה או ע"י שימוש בטיימר שונה ואני בטוח שלא חסרים כאלה בשוק.

מה שחסר בסיפור שלך הוא בתור התחלה הגדרה מפורטת של התנהגות המערכת. אתה צריך להשקיע בזה זמן ולחשוב על כל מצבי הקצה ועל עוד דברים. לדוגמה: האם אתה רוצה שהמתג בקיר יוכל לבצע Override לכל המערכת או שלא (משיקולי פשטות), האם אתה מוכן להחליף את המתגים בקיר במתגים שונים וכו'.

עוד החלטה שאתה צריך לעשות לפני שאתה חושב על פתרונות ששלפתי לך תוך מספר דקות זה להחליט סופית לפני תחילת העבודה האם אתה מוכן להשתמש במעגל אלקטרוני- לתכנן בקר פשוט/להשתמש במעבד או שאתה רוצה להשתמש ברכיבי בקרה תעשייתיים בלבד (טיימרים, ממסרים, יחידות השהייה וכד') לאחר שתחליט באיזה צורה לעבוד ניתן יהיה לתכנן מערכת בהתאם למבחר הרכיבים בשוק. מאחר ובבקרה תעשייתית אני לא עוסק יום יום אני לא מכיר את הרכיבים הקיימים ולכן לא אוכל להפנות אותך אלייהם למרות שאני יודע שהם קיימים.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי,

לא תכננתי כלל להשתמש בטיימר של חדר מדרגות, אלא משהו שתואם את הצרכים שלי במדוייק.

כלומר, טיימר שמקבל מתח, ואחרי זמן קצוב מוציא מתח.

אני לא חושב שצריך להתחיל להכנס לאלקטרוניקה מסובכת, לדעתי הפתרון שהצעתי אם הוא הובן, יכול לעבוד בצורה פשוטה בלי סיבוכים ובלי יותר מידי רכיבים, ממסר אחד, טיימר אחד, ומגנט דלת.

אני לא רוצה בשלב זה כפתור OVERRIDE, אם אחליט שכן, אני אוסיף מאוחר יותר.

הפתרון שלי היה:

כשדלת סגורה, מגנט במצב פתוח.

כשדלת נפתחת, הטיימר מקבל מתח.

יציאת NO של הטיימר מוציאה מתח לאחר זמן מוגדר - לממסר NC.

ממסר NC מתנתק ברגע שקיבל מתח.

תאורה נכבית.

אני חושב שזה הכי פשוט, רק צריך לשכלל את זה, שמגנט אחד ישלוט על שני מערכות שונות, מזגן ותאורה.

האם בוודאות החלקים שאני מחפש קיימים?

האם יש להם שמות מיוחדים?

תודה.

נ.ב., עוד נקודה חשובה שעכשיו חשבתי עליה בגלל מה שאמרת: ממסר 12V לרכב, יכול להעביר בחיבורי ה"כח" שלו 220V?

או לחפש LS1 כמו שאמרת?

פורסם

ארז אל תתייחס כלל לשמות שבשרטוט או למספרי הרגליים. מדובר סתם ברכיבים תיאורטיים ואין שום חשיבות. LS1 הוא סימון לממסר בתוכנת השרטוט. קוראים לזה RefDes זה לא מייצג דגם או סוג.

ממסרי רכב לא תקניים לשימוש ב-220V משיקולים של פריצה וכו'. צריך ממסרים שכתוב עליהם בפירוש שמסוגלים למתג 220V ותואמים לתקן UL. רשום UL מוקף בעיגול.

לגבי הפתרון שאתה מתאר אני אחזור שוב כי כנראה שלא הבנת. טיימר דו-מצבי לא יעזור לך כיוון שמצב בו הדלת סגורה ומצב של חלף הזמן מבחינתו זה אותו הדבר. בתיאור שלך לעומת זאת אתה מתייחס ל-3 מצבים:

1. דלת סגורה (למשך זמן לא מוגבל).

2. דלת פתוחה ומתחילים לספור זמן אחורה.

3. דלת פתוחה והספירה הסתיימה.

הדרך לפתור את זה היא להשתמש בממסר-פקד מוכן, ואני בטוח שיש דברים כאלה או להשתמש בשני טיימרים יחדיו.

לגבי המזגן וכו' אתה יכול לבנות מערכת נפרדת או למתג שני ממסרים סופיים.

פורסם

בוא נעבור רגע שוב על עניין הטיימר, משהו לא מסתדר לי,

כשהדלת סגורה, המגנט במצב "מעגל פתוח", הטיימר נותר ללא חשמל כלל, ואם לטיימר אין חשמל ראשי/פיקוד, הוא לא יכול להוציא חשמל לממסר הNC, אם ממסר הNC לא מקבל חשמל מהטיימר, כי כאמור לטיימר אין בכלל חשמל ברגע זה, הוא נשאר מחובר, והאורות דולקים, אם הדלת נפתחת, המגנט "מתחבר" והטיימר מתעורר לחיים/מקבל חשמל/פיקוד וכדומה, מתחיל לספור נניח 5 דקות, ואז מוציא הלאה חשמל, מיציאת NO, לממסר, הממסר קיבל את החשמל, מנתק את החדר, הטיימר ימשיך להוציא חשמל כל עוד הדלת פתוחה, ברגע שהיא תסגר, הטיימר יפסיק לקבל חשמל, וגם לא יוציא לממסר חשמל, וזהו.

עכשיו הסתדר לך?

פורסם
אם הדלת נפתחת, המגנט "מתחבר" והטיימר מתעורר לחיים/מקבל חשמל/פיקוד וכדומה, מתחיל לספור נניח 5 דקות, ואז מוציא הלאה חשמל, מיציאת NO, לממסר,

הטעות שלך במשפט הנ"ל.

כשהדלת נפתחת המגנט מתחבר ומפעיל את הטיימר. הטיימר מייד מתחבר ומספק מתח לממסר הבא. בסוף ההשהיה הטיימר יתנתק ויפסיק לחבר מתח לממסר הבא.

פורסם

ארז,

ניתן לממש את הפרוייקט שלך גם בעזרת משדר/מקלט אינפרא או מפסק רגיש לתנודות reed switch או מפסק גבול פשוט (את כולם תוכל לרכוש אצל סימן טוב).

קדימה לעבודה.

מצורפים מספר פרוייקטים לבניה המבוססים על מעגל משולב 555 שעולה 3 שקל.

בכול מעגל ניתן לשנות את זמן ההשהייה על ידי החלפת ערך הנגד/קבל RC בערך גדול יותר או קטן או בעזרת פוטנציומטר עם שינוי קל ניתן להסב את המעגל בדיוק לדרישות שלך

במידה ותרצה לייצר מעגל מודפס פנה בפרטי אלי.

On-demand WC Fan.pdf

On-Off Timer.pdf

OnOff Button.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
הטעות שלך במשפט הנ"ל.

כשהדלת נפתחת המגנט מתחבר ומפעיל את הטיימר. הטיימר מייד מתחבר ומספק מתח לממסר הבא. בסוף ההשהיה הטיימר יתנתק ויפסיק לחבר מתח לממסר הבא.

מרק תודה, אני אחזור אלייך לגבי השרטוטים שנתת אחרי שאני אעבור עליהם יותר לעומק, שעה-שעתיים.

אביב, בגלל זה שאלתי אם יש טיימר שמסוגל בכלל לבצע את מה שאני רוצה, כלומר, להתחיל לפעול, ואחרי שעובר הזמן, להתחיל להוציא מתח, הפוך ממצב רגיל.

לחילופין, טיימר אשר מוזן באופן קבוע וכאשר מקבל פיקוד (מתח פיקוד?) מתחיל בספירה ואז מתנתק, כאשר מתח הפיקוד מתנתק, הוא חוזר למצבו הרגיל/מעביר מתח.

אני מעלה כל מיני רעיונות, אולי יש חלק כזה.

פורסם

בכדי להתגברעל הבעיה של 3 מצבים כמו שהסברתי אפשר להשתמש בטיימר שפועל כחד-יציב מותנע מחדש וכשהדלת במצב סגור להתניע אותו כבייכול כל הזמן. אני לא אלאה אותך יותר מידיי במונחים הנ"ל שאתה לא בקי בהם אבל בהחלט ניתן למצוא טיימר שיתאים לצרכייך. לגבי הפתרונות שהציע מרק הם באמת יכולים לעזור לך ועוד שלל פתרונות טובים ומשוכללים. לכן שאלתי מראש האם אתה רוצה להתעסק עם מעגלים ורכיבים אלקטרוניים או להישאר בתחום הבקרה התעשייתית. כל פתרון אפשרי.

פורסם

אחד מהמעגלים שצירפתי בוודאי יתאים למטרה שלך.

מתי אתה מתחיל לבנות ? כי זה השלב שצריכים להתחיל לשאול קושיות..

פורסם

אני מתחיל לאסוף רכיבים, העניין הוא שעוד לא התגבש תכנון המעגל, (ויהיו מן הסתם 4-5 כאלה), כשיוחלטו בעזרתכם הרכיבים המתאימים, שיתאימו בדיוק לצרכים, נתחיל לקנות, הקנייה היא לא סיפור גדול (אני מקווה)

אבל אני צריך עוד לעבור על השרטוטים של מרק, התעמקתי רק באחד בינתיים.

מחר יום חדש.

פורסם

מרק היי, עברתי על השרטוטים ששלחת, כמה השגות/שאלות:

המעגל של מאוורר השירותים נראה מתאים, אבל עם טיפה שינויים, שאשמח אם תגיד לי אם הם אפשריים:

1. המעגל מנתק את המאוורר אחרי זמן מסויים, בהקבלה למעגל שאני צריך, הוא ידליק את התאורה אחרי זמן מסויים, האם ניתן למנוע את זה?

2. האם הREED SWITCH הוא המפסק המגנטי המדובר? ואם לא, איך משלבים אותו? או שיש מפסק אחר.

מלבד השינוי הזה, על פניו נראה כי זה אכן מעגל מתאים, זמן המתנה נקבע על ידי נגד, ואז הממסר נכנס לפעולה.

לגבי הממסר, איזה ממסר יהיה בשימוש? האם הוא יצטרך להפעיל ממסר גדול יותר? המטרה הסופית היא ממסר NC, שכאשר יקבל חשמל, ינתק את התאורה בחדר.

שאלות יותר מורכבות אני אשאל בהמשך, שלא בטוח אשר יהיו רלוונטיות (לגבי שילוב של שליטה על מזגן, שאמור להיות מקושר עם כל הדלתות ביחד, אבל לא עכשיו).

בכל אופן, למיטב הבנתי, מעגל נפרד שכזה לכל דלת, נכון?

תודה רבה בינתיים!

פורסם

היי,

לשאלותייך

1. לא הבנתי את שאלתך

2. מפסק REED זהו מפסק מגנטי סטנדרטי שמשתמשים באזעקות בכדי לזהות פתיחה של דלת/חלון, בצד אחד מתקינים מפסק REED (רגיש לשדה מגנטי) ובצד השני מגנט.

קיימים בשוק שני סוגים N.O או N.C כלומר המגעים של המפסק סגורים כאשר הם קרובים למגנט או להפך.

3. זמן ההמתנה נקבע על-ידי נגד- קבל (מעגל RC), שינוי הערכים של הרכיבים משנה את זמן התגובה.

4. גודל העומס שאתה רוצה לנתק/לחבר קובע את גודל הממסר כלומר הזרם שיש להעביר במגעים שלו.

כול ממסר ל-12 וולט בעל מגעים מתחלפים C.O לזרם של 8 אמפר (התנגדות הסליל של הראשוני בסביבות 300 אוהם בערך) מתאים למטרה של הפעלת מאוורר/מנורה.

פורסם

בקשר ל1.

במעגל שנתת, מצויין כי זמן מסויים אחרי הדלקת האור בשירותים, המאוורר נכנס לפעולה, אבל גם נכבה אחרי זמן מסויים כדי שלא ישאר דולק תמיד,

אם אנחנו הופכים את זה למעגל שאני רוצה - ממסר הפוך.

כלומר, בעת פתיחת דלק של חדר, לאחר זמן נתון, יכבו האורות, אבל אחרי זמן מסויים, הם ידלקו שוב.

מקווה שהצלחתי להסביר.

• תוכן חדש...