Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

N.C= Normally Closed מצב רגיל סגור

C.O= change-over contacts מגעים מתחלפים כלומר יש הדק משותף שיכול להפעיל שתי מעגלים אחד N.O והשני N.C (הסבר קצת צולע אבל זו הכוונה).

כלומר אם תחבר שתי מנורות למגעים של הממסר מנורה אחת תהייה כבוייה והשניה דלוקה, כאשר הממסר יקבל פיקוד אזי המצב של המנורות התחלף.

N.O= Normally Open מצב רגיל מגעים פתוחים

איזה כייף לי :)

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כול ממסר ל-12 וולט בעל מגעים מתחלפים C.O לזרם של 8 אמפר (התנגדות הסליל של הראשוני בסביבות 300 אוהם בערך) מתאים למטרה של הפעלת מאוורר/מנורה.

לא כל ממסר. ממסרי 12 של רכב למשל לא מתאימים למיתוג 220V. לעומת זאת הממסר שב-Datasheet כן מתאים.

אני בכלל לא הייתי הולך על ממסרים במקרה שלך. הרבה יתר אלגנטי להשתמש ב- Opto Triac ויש גם Solid state relay מוכנים בדיוק למטרות שלך.

לגבי המעגל, במתכונתו הנוכחית הוא לא יתאים לך איך שלא תהפוך אותו. נניח שהממסר הסופי הוא ממסר NC. לאחר פתיחת הדלת תתחיל ההשהיה הראשונה ורק בסופה ימותג הממסר והאורות יכבו. עד כאן זה בסדר. לאחר מכן תתחיל ההשהיה השניה ולאחריה שוב הממסר ינותק- כלומר האורות ידלקו שוב.

פורסם

אביב בשביל מה לבלבל את ארז עם Opto Triac או Solid state relay כאשר יש כאן מעגל מתוכנן ועובד ?

בכול מקרה לא התכוונתי לממסר המתאים לשימוש ברכב (צירפתי דף נתונים מדוייק)

בכול מקרה אני כתבתי לארז להשתמש בממסר C.O ולא N.O או N.C ככה שהמעגל כן יעבוד אבל לא לדרישות החדשות של ארז והמשתנות לאורך האשכול וכנראה לא עקבתי אחרי השינויים שלו.

כלומר האור ידלק בפתיחת הדלת ויכבה בסגירתה.

ניתן לבטל את ההשהייה על ידי שינוי ערך המעגל RC.

ארז יש ברשותיי מפסק REED שעולה 2.5 שקלים אני הצלם לך אותו.

תבנה את המעגל הבסיסי לאחר שהוא יעבוד נתחיל לשנות אותו.

פורסם

צילמתי עבורך מפסק REED נפוץ שתוכל לרכוש אותו אצל סימן-טוב בתל-אביב,

המפסק הוא .N.O

הצילום לא יצא מדהים אבל מספיק בכדי לראות שהגודל הפיסי שלו הוא כמו נגד של 1 וואט בערך.

בצד השני של הדלת יש להתקין מגנט פשוט (תוכל לפרק מרמקול ישן) , אפשרות אחרת לרכוש בחנות לממכר אזעקות מגנט וגם מפסק באריזת פלסטיק עם קדחים לחיבור לדלת.

מפסק REED 1.jpg

מפסק REED.jpg

פורסם

אביב,

אולי כדאי שארז יבנה מעגל המבוסס על רכיב PIC ככה שהוא יוגל לשנות את כול הפרמטרים בעזרת תוכנה ?

יש ברשותיי תוכנית כזו.

פורסם

בהחלט בא בחשבון הרי כבר בהתחלה שאלתי אם הוא רוצה להתעסק באלקטרוניקה- דיברתי על מעבד או רכיב מתוכנת. הבנתי ממנו שהוא לא רוצה ואז הוא התחיל לדבר על המעגלים שהצעת לו.

כשארז יגדיר מה הוא רוצה, במה להתחיל ובמה לסיים (יכול להיות שהוא רוצה בסוף משהו הרבה יותר משוכלל) יהיה ניתן לתכנן עבורו (או לשנות תכנון קיים) בכל אופן שהוא ירצה. מנסיון כשאין הגדרה סגורה על עצמה של מערכת המימוש יוצא בדיחה- ואתה יודע על מה אני מדבר :-)

פורסם

היי,

הדרישות שלי לא השתנו כלל, אולי לא הצלחתי להסביר את עצמי טוב,

אבל עכשיו שהבנתם את הדרישות, אני אחזור ואחדד.

דלת סגורה - אורות עובדים.

דלת נפתחת - נמדדים כ5 דקות, ואז האורות נכבים.

הבעיה במעגל של מרק כמו שאמרתי (ניסיתי...) היא שאחרי מספר דקות האורות נדלקים שוב. ואת זה צריך לבטל, על זה היה כל הבלגן.

בקשר למעגל החדש שהצעתם, אני מקשיב :-P .

פורסם

ארז תתחיל לרכוש חלקים המעגל מתאים !! פשוט אתה מחבר את המנורה לממסר C.O למגעים הסגורים כאשר הדלת סגורה.

אביב תגובה...

פורסם

יכול להיות שאני מפספס משהו אז נלך צעד צעד:

המעגל להבנתי כולל 2 דרגות השהיה (פלוס עוד אחת לגזירה אבל זה לא רלוונטי):

1. הראשונה נוצרת ע"י R1, C1, P1 והיא נועדה למנוע מצב של התנעת המעגל מיידית, אלא גורמת להתנעתו לאחר השהיה שנקרא לה T1 בהתאם למינוח במאמר.
  2. השניה נוצרת ע"י P2, C3 והרכיב 555. השהיה זו היא ההשהיה העיקרת בה ממותג הממסר לפרק זמן מוגדר, נקרא לו T2.

עכשיו נעזוב לרגע את הממסר בקצה, כרגע זה פחות מעניין. נתחיל ממצב שהדלת סגורה. המעגל לא מותנע למשך זמן ארוך. הממסר נמצא במצב הראשון, כרגע לא חשוב מהו ונקרא לו מצב א'.

הדלת נפתחה והמעגל הותנע. לאחר זמן T1 ה-555 יותנע והממסר יעבור למצב ב' למשך זמן T2. לאחר זמן T2 הממסר ישוב למצב א'- במקרה שלנו האורות ידלקו שוב להבנתי...

מרק אני מניח שאתה מתכוון שהוא ישים את ה- reed relay באופן כזה שהוא יסגור מעגל כשהדלת פתוחה, תקן אותי אם אני טועה. לכשעצמו יש עם זה בעיה כי מה קורה אם פתחו את הדלת רק חצי הדרך? במקרה השני שהוא נסגר כשהדלת סגורה המעגל בכלל לא יתפקד כמו שהוא רוצה. ניתן לפתור גם את זה בקלות אבל זה כבר נושא אחר ודורש שינוי קטן במעגל.

עכשיו מרק איך לשיטתך ניתן ליישם את זה למה שהוא רוצה? תסביר מה אמור לקרות בכל שלב של פעולת המעגל

פורסם

אביב זה גם מה שאני הבנתי מהמאמר, וזאת הנקודה שהעליתי קודם, אחרי זמן מסויים (T2) האורות ידלקו שוב. השאלה האם ניתן לפתור את זה.

פורסם

בקשר למפסק REED התכוונתי בדיוק למה שרשמת

1. במידה והדלת נפתחת פתיחה חלקית אזי האור ידלק או יכבה תלוי בצורת החיבור המנורה לממסר, ברגע שמרחיקים את המגנט יותר מסנטימטר או שתיים ממפסק ה-REED המגעים שלו נסגרים.

בקשר ללוגיקה של המעגל השעה מאוחרת מידי בשביל להפעיל את התאים האפורים שלי.

קבל את התנצלותי

ארז,

מחיר סט הרכיבים לא צריך לעלות יותר מ-25 שקלים, האם יש ברשותך לוח בניה STRIPBOARD או שאתה בונה מעגל מודפס ?

• תוכן חדש...