Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכל שנה עונת המרוצים נפתחת בתחרות שאולי היא הקשה ביותר שקיימת היום לאדם ולמכונה .

ראלי דאקאר הוא פרי מוחו של טיירי סאבין המנוח שהרעיון שלו היה מעין מרוץ חלוצי מפאריז בצרפת ועד קצה העולם אי-שם ביבשת אפריקה ,בדאקאר שבסנגל והאפשרות היא להשתמש בכל כלי רכב שעולה על הדעת .

הראלי הקשה הזה יועד בהתחלה לנהגים ורוכבי אופנועים פרטיים אך עד מהרה כבש את ליבם של היצרנים וקבוצות המרוצים השונות .

זכורות שנים שבהם פורשה התחרו עם ה-911 כפולת ההנעה ששודרגה מאוחר יותר לפורשה 959או שקראו לה 961..וכמובן זכורה גם הדומיננטיות של פיג'ו-סיטרואן עם ה-205/405/ZX בגירסה זו או אחרת .

בשנים האחרונות קטגוריית המכוניות נשלטת על ידי רכבי 4X4 מפלצתיים-פרוטוטייפ שנבנו במיוחד לארוע הזה דוגמת המיצובישי פאג'רו ופולקסווגן טוארג למשל.

גם נהגי ראלי מפורסמים רבים לקחו חלק בארוע בעבר ויקחו גם בהווה .

זו היתה מעין פתיחה ממש כללית ואני באמת רוצה לנסות ולהפוך את השרשור הזה למשהו ניסיוני שכל אחד יקח בו חלק ולא רק שאני אספק אינפורמציה :lol: .

אז קדימה !!!

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד כמה שאני יודע יהיה השנה רק ישראלי אחד בראלי דאקאר וזה גלעד בנאי שירכב על אופנוע KTM 525 .

כתבה בנושא פורסמה באתר FULLGAZ וניתן לקרוא אותה כאן - http://www.fullgaz.co.il/archive/dec-06/news/fg28087-dakar-interview-opener.php

לגבי האופנוע ואיך נבנה -

http://www.fullgaz.co.il/archive/dec-06/news/fg28093-dakar-gilad-bike.php

באם עוד מישהו יכול להוסיף פרטים זה מצויין .

דובי

1.jpg

פורסם

האם יהיה השנה סיקור יומי ביורוספורט ?

אני כבר לא עוקב הארוע הזה כמו פעם, אבל זכורים לי לא מעט ארועים משנים "עתיקות" יותר.

זכור מותו של המארגן, וזכורה, להבדיל, הגניבה של ה 405T16 של ארי ואטנן באחד המרוצים. זו הייתה חת ממכוניות הראלי היפות ביותר שנוצרו, לדעתי.

פורסם

אני כבר לא עוקב הארוע הזה כמו פעם, אבל זכורים לי לא מעט ארועים משנים "עתיקות" יותר.

זכור מותו של המארגן, וזכורה, להבדיל, הגניבה של ה 405T16 של ארי ואטנן באחד המרוצים. זו הייתה חת ממכוניות הראלי היפות ביותר שנוצרו, לדעתי.

אכן מקרה משעשע ואכן היפה ביותר!

ולי זכור מקרה שאותה פיז'ו 405 היתה בשני המקומות הראשונים אבל בגלל החלטת הנהלה אילצו נהג אחד לחכות ממש לפני קו הסיום כדי לאפשר לשני את המקום הראשון.

אגב, לידיעה, גם ה-205 וגם ה-405 היו מבוססות על ה-205T16 גרופ B לאחר שהופסקה הקטגוריה.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
בשנים האחרונות קטגוריית המכוניות נשלטת על ידי רכבי 4X4 מפלצתיים-פרוטוטייפ שנבנו במיוחד לארוע הזה דוגמת המיצובישי פאג'רו ופולקסווגן טוארג למשל.

"מפלצתיים" - לא הייתי קורא להם. אין קטגוריה בלתי מוגבלת באמת, והמגבלות על קטגוריית ה4X4 הן משמעותיות מאוד- לשם ההשוואה אפשר להסתכל על מיעוט המגבלות מהצד השני של האוקיינוס- באמריקה- ולראות עד כמה האירופאים מגבילים את כלי הרכב. יש לזה מטרה- לכאורה, שהמירוץ יהיה בין נהגים ולא בין טכנולוגיות. מעשית, מי שיש לו הרבה כסף בונה טילי-שטח גם תחת המגבלות החמורות, ואסטרטגיית קבוצה, היא זו שלעתים תכריע את המירוץ לטובת הקבוצות העשירות.

השנה פתחו קטגוריה "פתוחה" שאמורה היתה לקרוץ למשתתפים בכלים אמריקאיים, אבל מייד שמו עליה הגבלות שהופכות אותה דומה מדי לT1.3, ולא קטגוריה פתוחה באמת. כצפוי, הקטגוריה הזו נשארה ריקה. אני עדיין מחכה לקטגוריה פתוחה באמת.

כן. סיקור קצת מעאפן, אבל אין מה לעשות. אנחנו ננסה לעקוב באופן יומיומי אחרי המירוץ בג'יפולוג, עם פרשנות, ומעקב אחרי ההתקדמות של המירוץ על 4 גלגלים (מכוניות ומשאיות). באתר האופנועים פולגז תוכל למצוא דיווחים על מה שקורה על שני גלגלים, ובמיוחד עדכונים יומיים על ההתקדמות של גלעד בנאי.

אסף.

פורסם

השנה רק ישראלי אחד. הדקאר הוא המרוץ היקר ביותר בעולם, במיוחד למכוניות. עידו כהן מדבר על סכומים של 150,000 יורו עלויות. לא כולל המכונית, הציוד, ההכנות בארץ, שלא לדבר על חודש חופש מהעבודה עבור כל הצוות... אין מישהו שזה קל עבורו לעמוד בזה באופן קבוע בארץ. אז השנה כנראה שיוצא שנת התארגנות ומנוחה לרוב הצוותים הישראלים. יש כמה וכמה צוותים עם תוכניות ל2008 ול2009, זה משהו שמתכננים שנתיים ויותר מראש.

Jeepolog.com

פורסם

ומי שמנסה לזכות באהדת הקהל לפחות כי לא כל כך בטוח שיגיע לקו הסיום הוא מיקי ביאזיון האיטלקי שהיה פעמיים אלוף עולם בראלי עם לנצ'יה .

ביאזיון , שבעברו יש כבר ניסיון בדאקאר "יבלה" הפעם מאחורי ההגה של הפיאט פנדה 4X4 הקטנה .

אם הוא לא יהיה תחרותי הוא בטח יהווה גימיק , מה שטוב בתור פירסומת כמובן לפיאט .

1167214958.jpg

דובי

פורסם

לגבי סיקור, מעבר לערוץ יורוספורט המשדר כרגיל את תקציר היום.

גם ערוץ 1 באותה מתכונת של שנה שעברה ישדר תקציר יומי.

עקבו אחרי לוח השידורים

איתן

בב"ח

איתן

פורסם

קבוצת פולקסווגן תילחם השנה בכל הכוח בכדי לזכות בתהילת עולם ולהרשם בדפי ההיסטוריה של הראלי הקשה בעולם .

לשם כך חברו יחד אלוף עולם לשעבר בראלי , אנונימי בשם קרלוס סיינז...לצידו שועל מדבריות שהגיע הישר מדרום אפריקה בשם דה-ווילייר והשלישי בחבורה הינו אחד שנהג כמעט על הכול כבר וזכה גם באליפות העולם בראלי וגם בדאקאר , הוא פושט את החליפה של הפרלמנט האירופי לטובת כסא הנהג והוא ארי ואטנן הפיני . נהג נוסף בחבורה הינו מרק מילר ונשבע לכם שאין לי שום קשר איתו ...וחבל...

דובי

m_1.jpg

m_2.jpg

פורסם

מיצובישי יציגו מצידם את שני המנצחים האחרונים בדאקאר לוק אלפונד אלוף הסקי לשעבר ואת סטפן פטרהנסל .

לצידם בהרכב החזק הזה נמצאים הירושי מצוהקה ונני רומה , רוכב אופנועים לשעבר בדאקאר.

הרכב השנה , בעל ההנעה הכפולה , חדש לחלוטין אולם מיצובישי כמו מיצובישי בחנו אותו טוב לפני שהחליטו לדהור איתו במדבריות .

דובי

2.jpg

3.jpg

פורסם

הרפתקאת המדבר הגדולה מתחילה מחר .

שאלת השאלות היא כמובן האם מישהו יצליח לקרוא תיגר ואפילו לנצח את מיצובישי ששולטת בכתר כבר מספר שנים ברציפות .

היתרון האדיר של מיצובישי , מעבר לטכנולוגיה , הוא ההרכב החזק של נהגים שעומד לרשות הקבוצה האדומה .

בדרך כלל הימים הראשונים בדאקאר הם שלב החימום , מתיחת השרירים לקראת הדבר האמיתי , הדיונות הגדולות ומרחבי החול האינסופיים ושם מתחילים להיפתח הפערים הגדולים בגלל נהיגה טובה, טעויות ניווט וכשלים טכניים רבים שגובים קורבנות .

קבוצת פולקסווגן השקיעה השנה סכומי כסף אדירים בקריאת התיגר על מיצובישי ואולי זו תהיה השנה שלהם . קרלוס סיינז הספרדי הוכיח כבר בשנה שעברה כי הוא מסוגל לנצח קטע מדברי , למרות שכולם היו בטוחים שיהיה לו קצת קשה להסתגל לשינוי מקטעי WRC קצרים יחסית לקטעי המרתון של הדאקאר.

בערוץ-1 החלו הפרומואים לשידור היומי שלהדאקאר ככה שנוכל לעקוב אחרי הראלי בעברית , ובדרך כלל גם מוקדם יותר משעות השידור של יורוספורט .

תהנו

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• תוכן חדש...