Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה, לאחר שהמערכת שהייתה לי פורקה מהרכב שעבר תאונה, החלטתי שהגיע הזמן להתקינה ברכב החדש.

הרכב: VW גולף דור 3 שנת 97.

רכיבים קיימים: HU - אלפיין CDA-9828RB

קומפוננט - מורל הייבריד אוביישן 6.5

מגבר - HELIX 5 ערוצים (דגם HX500 MKII)

סאב - יש 2 אופציות ברשותי (דגם אחד מחברת OSIO והשני של אלפיין ישן)

חיווט קיים.

התקציב: 6000 ש"ח +-.

שיקולים: ביצוע בידוד (איפה וכמה)?

שדרוג ל-3WAY (כן/לא ואיך)?

בניית בסיסים למיד-בסים.

אופציות אחרות?

אני אודה לכל מי שיתן לי רעיונות, בין אם דרך השיקולים/התלבטיות שלי ובין אם יש לו רעיונות אחרים ומרעננים כיצד לחלק את התקציב.

תודה ושבוע טוב לכולם! :-)

תֹם

פורסם

טוב נתחיל במידים.

כן כן כן. תשדרג ל 3 WAY.

כמו כן בתור בעלים של רכב דומה , אין שום סיבה שתבנה להם משהו.היתרון העצום ברכב הזה הוא שאין בעיה לשים מידים בדש בורד כי יש מקום!

אם כבר יש לך מורל הייבריד , קנה אפילו משומש(נמכרים פה בלוח יש שניה במחירים מעולים) מידים של מורל , וכמו כן תרכוש את הקרוב 3 WAY שלהם.

אני מאמין שהכל לא יעלה על 1500 ש"ח. כמו כן אתה יכול פשוט למכול את הסט שלך ולקנות 3 WAY חדש .

לגבי איטום:

ברכב הרמקול יושב בעצם על הדלת פלסטיק . מה שאני ממליץ זה לבצע איטום רק על הדלת מבחוץ (כלומר החלק מתכת שפונה לכיוון הרכב, וכמו כן להתיז או לשים איטום רגיל של דיינמאט או קסקייד על החלק פלסטיק שיושב על הדלת (בעצם מה שרואים ברכב רק המאחורה שלו.)

אם בא לך בכלל לעשות משהו נחמד , תגש למתקין טוב כמו שמעון מסאונד סטורם , שיבנה לך מפיבר תוספת מאחורי הדלת שהיא בגודל הנכון שהרמקול צריך לשבת בו.

אל תעשה בניות מיותרות למידים אלא תשים אותם במקום המיועד להם.

כמו כן הייתי משדרג את המצבר ברכב ל 72 אמפר (של שנפ נכנס מנסיון) ובנוסף שם את הטווטרים על הקורות.

אני מאמין שסה"כ אם אפילו תיגש לשמעון מסאונד סטורם הכל יצא לך פחות מ 6000 ש"ח .

אולי יש אפילו סיבה לשפר את החיווט אך אני לא יודע איזה יש לך , אולי לשפר את 3 הגדוליםברכב אפילו שהכבל שמגיע למצבר מהאלט' דיי עבה, אולי תוספת למינוס תעזור.

סה"כ הרכב מאוד מאוד אקוסטי , אני הגעתי עם מערכת דיי פשוטה ובלי איטומים לתוצאות מעולות .

פורסם

לגבי המידים - אכן התכנון היה שאם אני הולך לכיוון אז להתקין אותם על הדש במקום המקורי. נדמה לי שחיפשתי מידים של מורל 4' ולא מצאתי כאן בפורום אבל אני אבדוק שוב (או אם תוכל להכווין אותי,אודה). איזה דגם של קרוס אני אצטרך?

איך יתבצע החיבור מהמגבר בצורה האידיאלית (פעם שעברה האלמנטים חוברו בבי-אמפ)?

לגבי הבנייה מפיבר אז זה בדיוק מה שהיה לי באוטו הקודם, כנ"ל לגבי האיטומים פחות או יותר...והכוונה היא לעשות לפחות אותו הדבר (אצל שמעון...).

השאלה לגבי האיטומים מה עוד יכנס בתקציב ואיפה עדיף להשקיע? כלומר מעבר דלתות הקדמיות?

לגבי חיווט, יש לי דברים טובים +, אבל נראה אם יכנס לתקציב אולי נשדרג גם אותם קצת.

לגבי המצבר, לא ראיתי צורך לשנות אותו בפעם שעברה, נשאיר זאת הפעם לדעתי גם לסוף.

כמובן שאם לא היה ברור עד עכשיו, השאיפה היא לSQ.

תודה.

פורסם
אני הייתי מחבר רגיל את המערכת , בעצם הופך 5-->3.

שניים לסט ועוד אחד לסאב.

את המצבר היתי מגדיל כי המגבר בגדול צורך בסביבות ה 90-100 אמפר לפעולה תקינה.

הקרוס הוא :

http://www.morelhifi.com/products/mob_alignment_cross_mx33.html

ממה שראיתי בתמונות של הקרוס, בכלל אי אפשר לחבר אותו בתצורת בי-אמפ...או שאני טועה?

לגבי הצריכה של המגבר - אין מצב. למגבר הגנה של שני פיוזים כל אחד 30 אמפר (יחד 60..) ככה שלא נראה לי שהוא מגיע ל-90 אמפר.

אגב אם יש עוד אנשים שרוצים להביע דעה בנושא אתם בהחלט מוזמנים!!!

פורסם

לגבי קרוס:לפי מה שראיתי זה נכון בגלל זה אני מציע גישור.

כמו כן חשבתי שיש למגבר 4 פיוזים של 25.

אם המגבר לוקח 60 אמפר , תחשוב שהמצבר הרגיל של הגולף הוא 55-58 אמפר.

תוסיף לכך : מחשב ניהול שסתום אוויר, אורות,רדיו דיסק(10 אמפר לבד) , מחשב ניהול מנוע , מחשב דרך ,, וכו..

אתה בחיים לא מקבל את זה כמו שצריך. הייתי בכל מקרה כדי לקבל את הכיף מהמהערכת לפחות מוסיף קבל. אני יודע שיש ברדיו מילאנו קבלי 1 פאראד של הליקס במחיר לא רע. לא חייב את הדיגיטלי כי זו אותו אחד רק עם המודול של הוולטאג'.

בזמנו התייעצתי לגבי מערכת בסדר גודל כזה עם פורום של פייז בגרמניה והמליצו לי לשים לפחות קבל אחד וזה עם המצבר של 72 אמפר.

אם כבר יש לך 6000+/- רע זה לא יכול להיות חוצמזה שאתה הולך ל3 שנים לפחות של שקט בהתנעה.

תבדוק אולי יש לך מצבר כזה כבר ברכב.

פורסם

לגבי הקרוס - בדקתי סט של אלייט עם הקרוס הזה ודווקא יש לו חיבור בי-אמפ (אחד לוופר והשני למיד+טוויטר).

אל תשכח שיש גם אלטרנטור שמוציא תאורטית 90A כשהרכב מותנע. בכל מקרה נשקול את האופציה.

ההתלבטות שלי כרגע היא האם להחליף את המידים של ההיבריד בוופר מסדרת ADMW ולהוסיף מיד וקרוס ADXO או למכור את כל הסט שלי ולקנות אלייט במקום?

פורסם

אני הייתי מוכר את הסט שלך והולך על 3 חלקים למשל כמו DLS רפרנס שעולה 2000 שקל.

כמו כן אם יש לך 6000 ש"ח את יכול לקנות אותו , להשמש ב DLS בטוויטר של המורל ולחבר בדלתות מאחורה את הסט של ההיבריד עם הטוויטר של ה DLS שנכנס בתושבת בול לדעתי .

הDLS מבחינת נצילות והספק מתאים למגבר שלך פי אלף מהמורל . המואל יהווה אחלה של השלמה.

פורסם

אני מאלה שמעדיפים את הצליל של מורל....

בכל מקרה ה-6K נועדו גם להתקנה ולאיטומים, ככה שאני צריך לראות איך בדיוק אני מחלק את התקציב.

פורסם

הצליל של DLS ומורל מאוד דומים סה"כ , פעם הם אפילו היו אותה חברה לפי מה שהבנתי(אפילו שבתכלס זה לא אומר כלום).

לך ותקשיב זה יכול להיות פתרון נחמד.

• תוכן חדש...