Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדור שלנו הפסיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה תרד' רווי בבכי על כלום.

הדור החדש שלנו הוא דור של מספרים, כאשר אימפרזה משפחתית מגיעה עם 105 כ"ס והדגם המעט יותר חזק הGX מגיע עם 160 כ"ס!! שלפני כמה שנים אפילו רכבים מוגדשים לא הגיעו למספרים הללו .זה נכון , אבל שני דברים, אז כשהיו מכוניות שרירים "שהיום הם כלום כמו שאתה אומר) אזי חיזקו את כול מכלול המתלים והמכונית הייתה מכויילת טוב , היום משתמשים לך במחשב ע"מ לסרס את הפוטנציאל של המנוע החזק , ומוודאים שלא תוכל להשתמט ממנו לחלוטין (עו"ד בארה"ב -עוד יגישו תביעה למה נתת לי אפשרות להרוג את עצמי ואחרים)

מאזדה 3 מנוע 2.0 ליטר עומדת היום עם 150 כ"ס ובכל שטות מנסים לדחוף מגדש כמו סיריון טורבו:shock: .

אפילו האסטרה החדשה עתידה להגיע עם מנוע 1.6 ליטר מוגדש עם 160 כ"ס !.ואתה בטוח שתוכל לנסוע איתה כמו שצריך

בקיצור, גדישה = העתיד וכל דבר נהיה לי טורבו\צ'ארג'ד או כל העלת הספקי המנועים מדו ספרתי לתלת ספרתי לרכב משפחתי מצוי כמו פוקוס עם 125 כ"ס .

ראיתי היום במגזין (הגה או טורבו) כתבה על הקופה החדשה לבית במוו , אז יש לה 218 כ"ס , אבל היא לא יכולה כמעט לבעוט ומאידך בכבישים כמו בישראל היא לא מתנהגת בסדר . למה ?

כי המתלים לא מכויילים כמו שממש צריך והם לקחו אותה לכבישים גרמניים או אירפאיים ובדקו את הESP (או ר"ת אחרים) ואז היא לא בועטת אבל מאידך היא קשיחה מידי ואין לה ריסון נכון . בשנות ה80 כך היו בונים את סדרת ה3 רק שאז לא היה קדפ ולכן יצא להם שם של מכשיר מסוכן

בקיצור יש מי שיתרפק ויש מי שיחשוב אחרת אבל נכון להיום הקידמה היא דווקא לטובתנו.

עוד כמה שנים הרכבים שאתם מבכים עליהם כמו ה106ראלי או 306XSI או כל רכב אחר יוחלף בסוג חדש של "מכוניות צעירים" שחוטות עם יד שביעית במצב מכני מעולה עם 250K ק"מ.

ניר

מה יותר טוב , לא יודע כול אחד והמחשבות שלו , אבל אישית אני חושב שלתת היום מנועים חזקים וESP זה לא טוב . כי אז יוצא שנותנים לך את המנוע אבל חוסמים אותך מלהשתמש בו כמו שצריך.

פעם היית טוב מספיק לרסן את הכוח תקח אחרת אתה תמות , וכולם הבינו וידעו , היום נותנים לך כוח אבל גם לקחו את האחריות שלך ולכן לנהגים שיכולים להתמודד ורוצים אין היום .

זה כמו ההבדל בין לראות אריה בספארי ובין לראות אותו ביער או בכול מקום אחר שטבעי לו

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אפרופו ZX, זה הקנייה הכי שפויה שיש בעולם הסיבובים הצרפתים.

למה? כי יותר קל לקנות אחת שמורה, ואפילו ממבוגר (למשל אני קניתי את הוולקן שלי מאדם מבוגר שלא ידע מה זה נהיגה ספורטיבית, הוולקן שימשה אותו להתניידות.)

והיא זולה משמעותית מכל פיג'ו מקבילה, ושלא לדבר שהיא חזקה יותר מכל ראלי.

ויותר פוטנציאלית מבחינת שיפורי כוח מ-106. בהרבה.

אביחי

זה נכון שקהל היעד של הוולקן הוא מגוון יותר ושבגלל זה אפשרי למצוא אקזמפלרים טובים.

אבל מעבר לכך, אין לה יתרון כלשהו על הראלי, לא במראה, לא בביצועים, לא בהגה, לא בהתנהגות הקארטינגית.

בוולקן יש אולי מגבלות אחיזה גבוהות יותר ומושבים טובים יותר, אבל זה לא מספיק.

יחידת הכוח המקורית של הוולקן לא כל כך טובה.

איך הגעת לזה שהיא על הכביש חזקה יותר מראלי ?

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

כמו שחלק מהאנשים כתבו, אז תמיד העבר נראה טוב, זוהר והירואי. וזה עוד מזמן יציאת מצרים.

גם במכוניות ההוה טוב יותר מהעבר. וזה בניגוד לכל הגורואים שנאחזים בעבר - למשל שנלחמים בהגה חשמלי כאילו ההידראולי טוב יותר - כי זה מה שנשאר להם.

אז הדור שלנו לא מפסיד אלא מרוויח מכוניות טובות יותר, מאובזרות, בטיחותיות, נוחות. וגם חזקות יותר - מי זוכר שלאונו טורבו הדור ראשון המהוללת היו בסה"כ 105 כ"ס שהם פחות מכל יפנית/קוראנית משפחתית מצויה

פורסם

yuvali כתב:

למשל שנלחמים בהגה חשמלי כאילו ההידראולי טוב יותר

עד ההגה.

אין חובב רכב (שאני מכיר לפחות) שיעדיף הגה חשמלי על הידראולי.

אולי לנוחות הוא טוב, אבל לכל מה שקשור בנסיעה ספורטיבית והנאה, התחושות והדיוק בהגה הידראולי עדיפות (ברוב המקרים, עוד לא נהגתי על כל המכוניות בעולם).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

והיא זולה משמעותית מכל פיג'ו מקבילה, ושלא לדבר שהיא חזקה יותר מכל ראלי.

ויותר פוטנציאלית מבחינת שיפורי כוח מ-106. בהרבה.

אביחי

אתה מוזמן מתי שבא לך לקבל בראש. במה שאתה רוצה. הכוונה גם לסיבובים.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אבל מעבר לכך, אין לה יתרון כלשהו על הראלי, לא במראה, לא בביצועים, לא בהגה, לא בהתנהגות הקארטינגית.

בוולקן יש אולי מגבלות אחיזה גבוהות יותר ומושבים טובים יותר, אבל זה לא מספיק.

יחידת הכוח המקורית של הוולקן לא כל כך טובה.

איך הגעת לזה שהיא על הכביש חזקה יותר מראלי ?

הצחקת אותי .

106 ראלי דור שני נמכרת ב 30,000 לפחות .

וולקן 1.9 נמכרת ב 15,000 בממוצע .

יתרונות של ה 106 :

106 מרגישה יותר "קארט"

מגבלות האחיזה לא נופלות מוולקן , סליחה , טובות יותר !

נראית הרבה יותר טוב .

ההגה על אותו רמה לדעתי .

ההתנהגות על אותה רמה לדעתי .

יתרונות הוולקן :

בגרסת ה 1.9 חזקה יותר . ( במידה והרכב נשמר כמו שצריך . כמובן שאני מדבר על 100 קמ"ש ומעלה )

הרכב נוח משמעותית . סליחה . האבאבא של הנוח יותר .

אותם פינוקים של ה 106 .

מושבים פי 900 יותר טובים .

תנוחת נהיגה טובה יותר .

הדוושות ממוקמות כמו שצריך ולא בצד ימין עם מרווח שמתאים אך ורק לנעלי בלט .

אין קירקושים !

והדש בורד לא נראה כמו אחד שאוטוטו עומד לעוף לך לפרצוף .

הרכב נראה רגיל יחסית . לא מושך מבטים של שוטרים משועממים .

דיברו על מזגן בשרשור הזה , אז קהל עם ועדה אני אומר שמזגן תקין של וולקן מקפיא את התחת . טוב יותר מרוב הרכבים , כולל ה 106 .

לדעתי . הוולקן זו הקנייה הטובה ביותר כמשומשת ביחס לכסף . נקודה .

שוב פעם , לדעתי .

שלא תבינו , ה 106 אוטו מעולה . פשוט מעולה . אבל ביחס לכסף , הוולקן טובה ומשמעותית .

משהו קטן לסיום :

עכשיו לגבי כאלה שחושבים שאני טוען איכשהוא שהרכבים שלי טובים יותר ואיך שהוא ינסו להכניס את זה , אז הנה , יש לי חרא של רכבים . לא עוצרים , לא מסתובבים , לא מאיצים , לא כלום . פשוט חרא של רכבים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אחרי כל קריאת כל השירשור הזה, אני יכול להגיד דבר אחד:

מתחשק לי RX8.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בתור בעלים גאה של GTI-6 אני חושב שאכן מכוניות הדור האחרון פחות ממוקדות.

ואפרופו אימפרזה GT מול GTI-6 בכל הפרמטרים הספורטיביים החשובים היא הפיז'ו בליגה אחרת (היגוי, היזון חוזר, אחיזת כביש(לא להתבלבל עם משיכה),בלימה) וגם מבחינת כח פרופר מול אימפרזה סטנדרטית בגלגול ההבדלים ממש שוליים (לא מניחוש אלא מבדיקות)

פורסם
בתור בעלים גאה של GTI-6 אני חושב שאכן מכוניות הדור האחרון פחות ממוקדות.

ואפרופו אימפרזה GT מול GTI-6 בכל הפרמטרים הספורטיביים החשובים היא הפיז'ו בליגה אחרת (היגוי, היזון חוזר, אחיזת כביש(לא להתבלבל עם משיכה),בלימה) וגם מבחינת כח פרופר מול אימפרזה סטנדרטית בגלגול ההבדלים ממש שוליים (לא מניחוש אלא מבדיקות)

הצחקת את יוסיפון.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

במחשבה שניה על כל השירשור הזה:

לא הדור של היום מפסיד , אלא כל הדור שגר בארץ מפסיד את כל המכוניות וכבישים והתענוגות שיש בארצות שונות מעבר לים.

לגור בישראל מבחינה מוטורית זה הפסד ולא משנה איזה דור אתה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דני או שמא בוריס? :)

אתה צודק,אבל תמיד הדשא של השכן נראה ירוק יותר.

סך הכל התרבות גודלת בארץ לאט לאט בתחום המוטורי,מפגשי אודיו,ומפגשים כללים של רכב,כל זה מראה גיבוש מסויים.

מקווה שזאת ההתחלה של הסוף של קיפוח המוטוריקה בארץ.

פורסם

ברור שמבחינת ביצועים נטו המכוניות של היום לוקחות את ה-106 וחברותיה בכיס הקטן.

הבעיה היא פשוט שאין (בארץ...) מכוניות ספורטיביות במחיר שווה לכל נפש.

מיצובישי איוו עולה יותר מרבע מליון ש"ח.

אימפרזה WRX הכי פשוטה עולה יותר מ-200K.

קליאו ספורט לא מביאים יותר. (ואם יביאו המחיר יהיה גבוה)

מיאטה עולה 200K.

פולו GTI עולה איזה 160K.

גולף GTI עולה יותר מ-200.

יאריס T אין.

מה נשאר?

איביזה טורבו.

פג'ו 206XS.

וזהו בערך.

אפילו פוקוס ידנית אין.

בשנות ה-90 בנאדם היה יכול לקנות איזו 106 ראלי או 306 כלשהי כמעט באותו מחיר של הגרסה ה"רגילה" ובאותן עלויות תחזוקה.

היום אין דבר כזה.

ובעוד 8-10 שנים לא לכל ילד תהיה אימפרזה טורבו כי העלויות אחזקה שלה (במיוחד בעוד עשור) יהיו אסטרונומיות, כבר לא יהיה מדובר רק בדלק אלא גם בלאי של חלקים עקב הגיל המתקדם, והמכלולים של האימפרזה ממש ממש לא פשוטים וזולים לתחזוקה כמו של פג'ו 106.

לגבי ההגה - היום כולם בוכים על ההגאים החשמליים אבל לדעתי עוד 8-10 שנים כבר יהיו הגאים חשמליים כל כך טובים שאף אחד לא ירגיש את ההבדל. לפני כמה עשורים היתה התבכיינות דומה על התגבור ההידראולי והיום אף אחד שפוי לא היה רוצה לקנות רכב בלי תגבור וקיימות שפע מערכות תגבור הדראולי שלא מפריעות לתחושה מהכביש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דווקא נסעתי בפוקוס סדאן ידנית בארץ. הדגם הראשון.

הבעלים אמר שהיא הגיעה זמן רב לאחר ההזמנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הכוונה היתה כחדשה.

משומשות אכן יש (לא הרבה, 1600 בלבד)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...