Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות סקודה פאביה דיזל ששימשה כמונית, כרכב פרטי. אני לא מצליח למצוא נתונים לגבי המכס שעלי לשלם מעל למחיר האוטו.

האם יש בפורום מידע על קניה כזו? האם זה בכלל רעיון סביר??

פורסם

היות ומוניות נמכרות עם 150-300 אלף קילומטרז' אני לא היתי נוגע במונית.

המחיר מאוד מפתה אבל אל תשכח שאתה לוקח כאן רכב שנקרע בעבודה יום-יומית

ועשתה קילומטרז' שרכב בן 10 לא עשה. אמנם סקודה אמינים-אבל לדעתי יש גבול.

בכל אופן אם איני טועה יש מחירון מוניות של לוי יצחק.

Lexus CT200H

פורסם

קודם כל לפני שאתם מפחידים את הבחור תהיו רציניים ולא נמושות ותתנו לו את כל הפרטים הנכונים.

יתרונות - אין ריבוי נהגים שזה אומר שיש בדרך כלל 2 עד 3 אנשים שנוהגים במונית ואלה אנשים

מבוגרים שלא מחפשים ריגושים בהחלקות פירפורים וכ''ד ולכן נוסעים רגוע בטוח ושומרים על צריכת

דלק נמוכה ולא קורעים את המנוע, הרכב מטופל תמיד בזמן ע''פ המלצות היצרן עם החלקים הטובים

ביותר לרכב בלי חלקי חילוף זולים. תהיה בטוח שאתה תמצא בקלות רכב שלא עבר בחיים תאונות

אפילו לא שריטה, ושיש לך ברוב המקרים כבר אמצעי מיגון מהטובים מותקנים כבר ברכב.

חסרונות - בגלל הק''מ הגבוהה (מאוד גבוהה) הכסף שתחסוך תצטרך להוציא את רובו או כולו

(תלוי במצב הרכב) על יישור קו (תיקונים), בגלל שזה רכב שהיה מונית כנראה שרוב הרכבים יהיו

קצת בלויים בפנים הרכב בייחוד מאחורה וזה בדרך כלל חלקי פלסטים קטנים ויקרים כמו ידיות

או צבע שהתקלף, ריפודים וכ''ד,

והחיסרון הכי חשוב שלרכב יהיה ק''מ עצום כשתרצה למכור אותו ואפילו אם הוא יהיה במצב חדש

לגמרי מכל בחינה אפשרית זה עדיין יהיה מאוד קשה להיפטר ממנו.

ךפי דעתי הכי טוב שתמצא מונית במצב כמה שיותר טוב ותעשה חישוב כלכלי אם שווה לך הקניה +

ההשקעה שכרוכה + הסיכון שלא תצליח למכור את הרכב וגם אם כן במחיר נמוך מאוד.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
יתרונות - אין ריבוי נהגים שזה אומר שיש בדרך כלל 2 עד 3 אנשים שנוהגים במונית ואלה אנשים מבוגרים שלא מחפשים ריגושים בהחלקות פירפורים וכ''ד ולכן נוסעים רגוע בטוח ושומרים על צריכת דלק נמוכה ולא קורעים את המנוע, הרכב מטופל תמיד בזמן ע''פ המלצות היצרן עם החלקים הטובים ביותר לרכב בלי חלקי חילוף זולים. תהיה בטוח שאתה תמצא בקלות רכב שלא עבר בחיים תאונות, אפילו לא שריטה.
סליחה?

יש לי חבר שעובד במורשה סקודה. מה שהוא מספר על נהגי מוניות זה סיפורי זוועה.

הדרישה שלהם היא להוציא את הרכב כמה שיותר מהר ובכמה שפחות הוצאות.

אין אצלם את המושג של "יקר יותר זה זול בטווח הארוך" כי אין אצלם טווח ארוך.

העבודה היא בדרך כלל בשיטה הקרויה "תחזוקת שבר".

2-3 נהגים ששומרים על הרכב? חוץ מבעל הרכב מדובר בנהגים שכירים על רכב עבודה שברוב המקרים משלמים יומית על השימוש ברכב ובמספר. אם מתעוררת בעיה הם "יעבירו את הקוף הלאה", ואם נגרם נזק הם ישתדלו להסתיר אותו מבעל הרכב כדי שלא יצטרכו לפצות אותו או לתקן את הנזק בעצמם.

לגבי תאונות, תראה לי נתונים. כי לפי ההגיון שלי רכב שנוסע כל כך הרבה שעות עם נהגים שהם לפעמים עייפים ולא מרוכזים מעורב בתאונות לא פחות כי אם יותר מרכב רגיל. ואפילו אם לא מדובר באשמת הנהג, הרכב פשוט נמצא יותר שעות על הכביש והסטטיסטיקה מדברת.

ובלי קשר, באשר לנתון הקילומטראז' - גם את הנתון הגבוה של מונית הוא פחות מהסיפור האמיתי. מוניות מבלות זמן רב בעמידה עם מנוע דולק.

פורסם

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ??

בניגוד ל BMW, ולסיפורי הבדים שהוא רשם, אני יכול להגיד לך בוודאות גמורה שמוניות מתוחזקות במינימום האפשרי , על מנת למנוע השבתה ולו לשעה אחת.

מרבית בעלי הרכב מטפלים במוסכי מדרכה, ומנסים לחתוך בכל עלות אפשרית.

מהילת הסולר בנפט על מנת להוזיל עלות תידלוק אינה נדירה, ועוד סיפורים מסמרי שיער אשר בהם התגאו נהגי המוניות אשר לקחו אותי לנתב"ג...

מיותר לציין שאני באופן אישי הפסקתי להשתמש בשרותי מוניות, והיום אני נוהג בעצמי לשדה, ולא נסמך על המוניות...

לקנות מונית לשימוש פרטי ?

כנראה שיש לך הרבה כסף לביזבוזים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא יודע עם איזה נהגים אתם נוסעים אבל אני מכיר אישית 5 נהגי מוניות

שכולם מטפלים ברכב בזמן ובלי לחפף בשום צורה, ולכולם יש סקודה אוקטביה חוץ מאחד שיש

לו מרצדס.

יכול להיות שהם יוצאי דופן, כי יש איזה נהג מונית בבאר שבע שנסעתי פעם אחת והייתי בטוח

שלתחנה המרכזית אני כבר לא יגיע אלה אם כבר לסורוקה אז יש ויש אבל אני לא מאמין שכולם

כאלה ותמיד אפשר למצוא מונית לשעבר שהיא מטופלת ושמורה

אבל זה לא משתלם בתור רכב פרטי זה ברור.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

קודם כל - אלף תודות לכל העונים

אני מנסה לעשות חישוב פשוט:

מכונית דיזל כמו סקודה פאביה (זה מה שאני מחפש) או אוקטביה, אמורה לנסוע בלי בעיה הרבה מאוד קילומטרים.

אני לא יודע עדיין (ואם מישהו יודע אודה לו מאוד על התשובה) איך יורד המכס לפי גיל המכונית, אך הוא יורד יפה. אני עושה חישוב שאם אני מצליח למצוא נניח מכונית בת שלוש, עם 300000קילומטר, בסביבות ה 50000 שקלים זה משאיר לי עוד לפחות 250000 קילומטרים שאני יכול לנסוע, וזה אחלה כי אני עושה רק 30000 בשנה.

אני תחקרתי כמה נהגי מוניות על האפשרות הזו והם כולם אומרים שללכת על סקודה זה מהלך מצויין, כי היא אמינה מאוד, החלפים והתיקונים זולים. ולמעשה את הרעיון שתל בי נהג מונית ששכנע אותי שזה שוה בדיקה

וחןץ מזה - מה עוד אפשר למצוא בתקציב כל כך נמוך ולהכניס לתוכו את המשפחה בלי לפחד יותר מדי?

פורסם
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ??

בניגוד ל BMW, ולסיפורי הבדים שהוא רשם, אני יכול להגיד לך בוודאות גמורה שמוניות מתוחזקות במינימום האפשרי , על מנת למנוע השבתה ולו לשעה אחת.

מרבית בעלי הרכב מטפלים במוסכי מדרכה, ומנסים לחתוך בכל עלות אפשרית.

מהילת הסולר בנפט על מנת להוזיל עלות תידלוק אינה נדירה, ועוד סיפורים מסמרי שיער אשר בהם התגאו נהגי המוניות אשר לקחו אותי לנתב"ג...

מיותר לציין שאני באופן אישי הפסקתי להשתמש בשרותי מוניות, והיום אני נוהג בעצמי לשדה, ולא נסמך על המוניות...

לקנות מונית לשימוש פרטי ?

כנראה שיש לך הרבה כסף לביזבוזים..

בוא נתחיל מהשורה שכתבת על הנסיעה לשדה תעופה , מה אתה חוסך בכך שאתה נוסע עם הרכב?

אתה משלם על דלק , חניון , והאוטו שלך נצלה בשמש במשך כל הזמן שאתה בחו"ל .

דבר שני , אתה פה מכליל הרבה נהגי מוניות , יש הרבה מאוד נהגים ששומרים מאוד על הרכב שלהם.

מבחינת שמירה על אוטו זה כמו לקנות מבנאדם פרטי , יש כאלו ששומרים ויש כאלו שלא.

פורסם

בתקציב שנתת אפשר למצוא סיטרואן קסרה דיזל ממודל יחסית גבוה ועם ק"מ הרבה יותר נמוך מאשר ק"מ של מונית.

ניתן גם למצוא פולו קלאסיק וקורדובה גם הם משנתון יחסית גבוה ועם ק"מ שפוי יותר מאשר מונית.

עוד אופציה היא טנדרון.

אסף

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון למנוע 68 כ"ס SDI ?

אם כן - למה שלא תחפש גולף בעלת מנוע זהה ?

אני מאמין שתמצא כמה מידיים פרטיות .

פורסם
בוא נתחיל מהשורה שכתבת על הנסיעה לשדה תעופה , מה אתה חוסך בכך שאתה נוסע עם הרכב?

אתה משלם על דלק , חניון , והאוטו שלך נצלה בשמש במשך כל הזמן שאתה בחו"ל .

דבר שני , אתה פה מכליל הרבה נהגי מוניות , יש הרבה מאוד נהגים ששומרים מאוד על הרכב שלהם.

מבחינת שמירה על אוטו זה כמו לקנות מבנאדם פרטי , יש כאלו ששומרים ויש כאלו שלא.

א. אני מרוויח את החיים שלי.

ב. הנסיעות בתפקיד, והרכב מליסינג כך שלא אני המשלם , אבל נניח שעבור 5 ימי חניה התשלום הוא 125 ש"ח +דלק ל 200 ק"מ שזה כ 17 ליטר ובש"ח 92 , יוצא שסך הכל יוצא 220 שקל.

עלות של מונית לכיוון אחד מהקריות..

ג. הרכב אינו עשוי ממרגרינה, גם ביום יום אין לי חניה מקורה, כך שזה לא מהווה שיקול.

באופן כללי, נסעתי עם הרבה מאוד נהגי מוניות , מעטים הם אילו אשר באמת שומרים על רכבם, רובם ממהרים לנסיעה הבאה, נוסעים כמו מטורפים, ואם זה במקרה נהג שכיר, הרכב סובל מאוד.

מונית לעולם לא תהיה כמו לקנות רכב מפרטי, לעולם !!

השימוש האינטנסיבי גורם לבלאי מואץ של המנוע, שילדה וכל שאר מכלולי הרכב.

120,000 ק"מ בשנה לא הולכים ברגל, ובטח שאין מצב שהרכב לא מתבלה, מה לעשות , חוקי הפיסיקה תקפים גם על מוניות..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אל תכניס ראש בריא למיטה חולה. מלבד הקילומטראז' הבעייתי רוב המוניות מתחזקות בצורה

גרועה החל מטיפולים קטנים- פגיעות רציניות וכמובן דלק.

אני ממליץ לך לחפש בשווקים הפרטים את הרכב שאתה מעוניין בו- לצרוך העניין יש באוטודיל

פאביה SDI למכירה.

1.8T 8)

• תוכן חדש...