Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אישי

etofach
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא תלוי בכמה גורמים..

ללקוח פרטי שאינו מוכר אצל היבואן ומתכוון להזמין הרבה תוספות - אז ייבוא אישי יכול לחסוך מעל 70 אלף שקל.

במקרה שלנו, כיוון שאבא שלי רכש את הרכב על שם החברה והוא לקוח של צ'מפיון לא רק דרך מותג אודי,

בשקלול הכללי ההבדל לא יצא יותר מידי גבוה, ולכן העדיף לרכוש את הרכב מהיבואן הרשמי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שר האוצר חתם על תקנות מכס חדשות לייבוא טובין לשימוש עצמי (כולל רכב)

הירשזון: תקנות אלו הן צעד נוסף לשיפור השירות לאזרח

מבדיקות שנערכו ברשות המיסים עלה כי מאז התקנת התקנות הנוגעות ליבוא אישי של טובין, נוצר צורך בעידכון המנגנונים הקיימים בתקנות הנוכחיות בנוגע לייבוא טובין לשימוש עצמי בכלל ושל כלי רכב בפרט. התקנות ייכנסו לתוקף ב-1/1/07.

להלן עיקרי התקנות החדשות:

• לצרכי חישוב מסי יבוא בייבוא לשימוש עצמי, ייקבע ערך הטובין (כולל רכב) בהתאם לערך העסקה. מובהר כי נטל ההוכחה שאכן ערכם המוצהר של הטובין הינו ערך העסקה מוטל על היבואן. יצויין כי בעת יבוא רכב, נערכה עד עתה השוואה בין מחירון רכב בחו"ל בניכוי מיסים – כאשר החשבונית אושרה במידה והפער בינה למחירון היה עד 10%.

• במידה ולא ניתן יהיה לקבוע את ערך הטובין בהעדר אסמכתא מהימנה לכך (חשבונית מכירה או הסכם), או שהמסמכים אינם קבילים מסיבה כלשהי, ערכם של הטובין לצרכי קביעת גובה המס ייקבע על ידי פקיד המכס תוך שימוש באמצעים סבירים העולים בקנה אחד עם העקרונות וההוראות שנקבעו בהסכם גאט"ט, משנת 1994.

• על החלטת פקיד המכס לגבי טובין שאינם רכב, ניתן יהיה לערער בפני גובה המכס תוך 30 יום ועל החלטת פקיד המכס בעניין רכב, ניתן יהיה לערער בפני ועדה מיוחדת תוך 30 יום.

התקנות מבדילות בין ייבוא רכב לבין ייבוא טובין אחרים בשל מורכבות קביעת ערך הרכב ביחס לקביעת ערך בטובין אחרים, המתבטאות בין היתר, בתוספות ייחודיות ברכב, בנתונים ספציפיים של הרכב המשפיעים על ערכו, ברכישה באמצעות סוכנים בניגוד לחוק וביבוא כלי רכב משומשים.

שר האוצר ציין בסיפוק כי מעתה אזרחים שיירצו לייבא בעצמם את רכבם בעלות נמוכה יוכלו לעשות זאת ללא חשש ויידעו כי ערך המס יחושב על פי סכום הקנייה ולא על פי פרמטרים גבוהים כפי שהיה נהוג בעבר.

ראה הקישור

http://www.topspeed.co.il/forum/uploads/files/20061036.doc

פורסם

שלום

הציטוט של ETOFACH בהחלט משכנע. לטובת כולנו אני מקוה שטעיתי ושבאמת נפתחת תקופה חדשה שבה המכס לא יפלה לרעה את היבואן האישי לעומת היבואן הרשמי.

בכל זאת כדאי להיזהר ולא להיות בין הזריזים ליבא בינואר. לפקידי המכס יש עבר מרשים בשיבוש מהלכים כאלה.

בהצלחה

יהודה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לצערי צדקתי.

כפי שכתבתי פקידי האוצר \ התחבורה מאוד יצירתים , כך שהם ממשיכים לדפוק את היבוא האישי. ראו:

"יבוא אישי? זה כבר לא כדאי

שיטת חישוב שונה הפכה את היבוא האישי של מכוניות לבלתי כדאי: הפחת המקסימלי שיוכר על רכב משומש יגיע ל־‭- 24%‬ במקום ‭30%‬ כיום. חשבוניות על קניית רכב ייבדקו על ידי הרשות - ויוכרו רק אם יימצאו מהימנות. מתווכי היבוא האישי: זוהי עבירה על הסכמים בינלאומיים בני ברק פורסם: 02.01.07, 11:25

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347376,00.html

יהודה

פורסם

YNET כרגיל ממציאים כותרות מפוצצות שלא קשורות לעניין.

כל נושא הפחת בחישוב ערכו של רכב משומש כבר לא רלוונטי. הוא היה רלוונטי לפני השינוי שמתואר בשרשור זה, במצב הישן שבו כאשר היית מביא רכב משומש, היו מתעלמים ממחיר הקנייה שלך (חשבונית) ומחשבים את המס לפי מחיר מחירון יצרן של רכב חדש פחות הפחת הנ"ל.

אבל, מכיוון שמעתה מחשבים את המחיר בכל מקרה לפי החשבונית שהמייבא מציג, והחשבונית עצמה מייצגת כבר את המחיר של הרכב המשומש ולא של רכב חדש, אין צורך לחשב פחת, ולכן לא ממש משנה מה החישוב. זה ישנה רק במקרים שהמכס החליט לפסול את החשבונית שהצגת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לא ממש הבנתי את השיטה החדשה.

לדוגמא, אני רוצה ליבא האמר שעולה בארצות הברית 59 אלף דולר.

כמה הוא יעלה לי כולל מיסים וכולל הכל עם אני מביא אותו לארץ?

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
לא ממש הבנתי את השיטה החדשה.

לדוגמא, אני רוצה ליבא האמר שעולה בארצות הברית 59 אלף דולר.

כמה הוא יעלה לי כולל מיסים וכולל הכל עם אני מביא אותו לארץ?

אם המחיר שמופיע בקבלה הוא 59 אלף דולר (ובהנחה שהרכב יד שנייה- לא חורג ב10% כלפי מטה מן המחירון הרשמי ) מחיר הרכב כולל מיסים ועלויות יבוא יהיה סביב ה550 אלף ש"ח (נמוך

יותר סביר להניח ב10 או 20 אלף ש"ח, אבל תמיד צריך לקחת מרווח כספי).

Lexus CT200H

פורסם

אני מדבר על האמר חדש מהסוכנות.

ואל תגיד לי בסביבות, אני רוצה לדעת כמה מיסים המדינה הדפוקה הזאת לוקחת לי.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

וונדרום - יש רצוי ויש מצוי, יהיה נחמד יותר להגיד תודה בפעם הבאה.

אם אתה רוצה לדעת בדיוק - כנס לאתר של משרד האוצר וקרא.

המדינה לוקחת בערך 120-140 אחוז על יבוא אישי, זה תלוי במדינה ממנה מגיע הרכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האמת היא שלפי חוקי האיחוד האירופאי אי אפשר למנוע יבוא אפור ולכן בכול תחומי הקהילה יש עכשיו סוכנויות של היצרנים ולא יבואנים מורשים . המשמעות היא שיש אפשרות (אם מספר רב של יבואנים יתאגדו ויתבעו את המדינה בב"ד של הקהילה לאלץ את המדינה לתקן את התקנות . זה לא יעזור לייבא רכב אירופי או מאירופה אבל אולי זה יעזור לייבא מארה"ב

מכול מקום זה יקח זמן .

וכרגע לא נראה לי שרוכש אחד ללא קשרים יכול להשיג מחיר כזה שיהיה לו שווה ליבא , שכן הוא יצטרך להוכיח (דרך הוצאת מט"ח כמה שילם , אז הטריק של לתת חשבונית קטנה יותר לא יעבוד . ולקנות באירופה משומש באירו זה עולה הרבה כסף

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

חברה שלום...הנה קישור לנהלים החשים..שם כתוב די בברור הכל

http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/rechev.htm#a7

מה שהבנתי מכל זה ששוב נדפקנו...כי אמנם הם מחשבים מכס מהחשבונית אבל ה צריך להיות בהפרש סביר מהמחירון של הרכב בארץ...,כלומר אני לא רואה שום טעם להביא לפה רכב במחיר כמעט כמו המחיר שלו בארץ וא עוד לשלם עליו את המחיר הזה שוב...זה פשוט מפגר...

קיצר..שוב נדפקנו...ואני כבר חלמתי על איזה אופל אסטרה GTC

THE SYSTEM: HU: ECLIPSE cd-7100, AMPS : XETEC vector 350.6 , A/D/S p950.2 , FRONT : MAC AUDIO Maximus 2.16 , Sub : Rockford Fosgate rfz3412 12' 150w rms

101 סוסים לבלימת האיביזה

:evil:

פורסם

אני שואל כדי לדעת שהבנתי את מה שהם כתבו. השאלה היא האם אח שלי נוסע לחו"ל בתור סטודנט וחוזר אחרי שנה וחצי אז מותר לו להביא איתו רכב בן 30 לארץ נכון?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...