Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים וחיכוך...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהנושא הזה הועלה מספר פעמים אבל עדיין לא מצאתי תשובה לשאלה ספציפית שיש לי.

בוא נגיד שיש לי רכב עם הנעה קדמית ואני מגדיל את את הצמיגים האחוריים זה ישנה את צריכת הדלק? ואם כן בכמה?

נגיד אם יש לי רכב א' בעל הנעה קדמית, ורכב ב' - שהוא בידיוק אותו רכב רק בעל הנעה אחורית

נניח ששינהם צורכים 1 ליטר ל10 ק"מ ואני מגדיל ברכב א' את הצמיגים האחוריים ב20 מ"מ ואותו דבר אני עושה לרכב ב' שהוא בעל הנעה אחורית - מגדיל את הצמיגים האחוריים ב20 מ"מ.

איזה רכב יצרוך יותר דלק לאחר השינוי?

מבקש ממבינים בלבד לענות על השאלה בתודה מראש.

פורסם

באופן כללי אני אישית מאמין שהרחבת הצמיגים ב10% משפיעה מעט מאוד על צריכת הדלק, למרות שבאתר של מישלין כתוב שזה לא טוב לצריכת הדלק. נכון, יש 10% יותר גומי שמתעוות בזמן הנסיעה, אבל יש על הגומי הזה 10% פחות לחץ אז לא ברור לי כמה זה משפיע.

מה גם שאתה מדבר רק על זוג צמיגים אחד.

ומה גם שהתנגדות הגלגול של הצמיגים היא מרכיב קטן ממה שקובע את צריכת הדלק.

בקיצור קשה לי להאמין שיהיה הבדל של יותר מ 1%.

לגבי שאלתך, אני מאמין שבהנעה אחורית יש יותר משקל על הגלגלים האחוריים מאשר ברכב עם הנעה קדמית, ולכן שינויים לטובה או לרעה בצמיגים האחוריים יגרמו ליותר הבדל ברכב הנעה אחורית.

פורסם

מה גם שבהנחה שמדובר ברכב עם מנוע קדמי והנעה אחורית, יש לך איבוד כוח מסוים בגלל גל ההינע, כך שלקחת שני רכבים זהים שנבדלים רק במיקום הגלגלים המניעים אותם ולומר ששניהם משיגים צריכת דלק זהה זה דבר תלוש מהמציאות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצטער אני חושב שלא כל כך הבנתם על מה השאלה שלי מתמקדת.

התכוונתי שאם הרכב צורך יותר דלק בגלל שהגדלנו את הצמיגים שמניעים את הרכב או בגלל שהגדלנו צמיגים פשוט שיושבים על הכביש?

זאת אומרת בהנחה שהרכב בידיוק אותו רכב אחד בעל הנעה קדמית ואחד בעל הנעה אחורית ונגדיל ב10 מ"מ את זוג הצמיגים האחוריים בשני הרכבים האם העליה בצריכת הדלק תיהיה שווה בשני המקרים?

פורסם

בוא נעשה את זה פשוט יותר: תמצא רכב שיש לו דגם אחד עם הנעה קדמית בלבד ואותו דגם עם הנעה אחורית בלבד, תשווה את נתוני תצרוכת הדלק של שניהם ותחזור אלינו עם תשובה אחרי שבכלל תמצא כזה דבר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...